Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • WystrachanaJa Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ginekolog ma na swoim portalu dosyć fajny artykuł na temat tych pozycji w ciąży. Dużo zależy od tego jaki brzuszek ale już powinno się unikać... Ja już wytrenowałam się w leżeniu na lewym ale tylko dlatego, że pomagało mi to na trawienie i pracę nerek :) A co do ruchów to też mam łożysko na przedniej ścianie więc zależy od dnia i tego jak się ułoży. Dzisiaj nawet uruchomiłam detektor bo się zmartwiłam no i biedny detektor został zboksowany :P

Emma_, mikaja lubią tę wiadomość

5djy9jcg7nkx9usl.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę spać na plecach ,no chyba ze zegne nogi w kolanach bo jak mam wyprostowane to mnie tam wszystko ciągnie w okolicy macicy i jajników,a z takimi zgiętymi też nie bardzo da się spać bo za chwilę drętwieją, jednak nadal czasami jeszcze śpię na brzuchu, zależy od nocy, czasami mi wygodnie a czasami nie

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Ja prałam w Loveli. Płyn zazwyczaj dawałam z Dady :)

To Konrad z kolei bardzo aktywny dzisiaj. Ale coś mi nie pasuje z tym łożyskiem z tyłu, bo czuję Małego tak jakby kopał w stronę pleców niż brzucha. Jutro połòwkowe, to się dowiem jak to ostatecznie jest. I mam nadzieję usłyszeć, że te torbiele są mniejsze :)
    Trzymam kciuki aby tak było 👍

Aska1994 lubi tę wiadomość

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Ja mam suszarke na pralce dzieki temu skonczyly się moje zmagania z praniem tym bardziej przy dzieciach bardzo przydatne urządzenie ;)
    Ja mam tak mała łazienkę, że wejść i wyjść i mogłam max 45cm pralkę kupić. Jak zbudujemy dom to sobie odbije :D

Sylka135 lubi tę wiadomość

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pralkę jeszcze po poprzednich właścicielach mieszkania od których je kupiłam wraz z częścią wyposażenia ,taka mała ładowana od góry, działa jak narazie bez zarzutu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:54

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ja już nie mogę spać na plecach ,no chyba ze zegne nogi w kolanach bo jak mam wyprostowane to mnie tam wszystko ciągnie w okolicy macicy i jajników,a z takimi zgiętymi też nie bardzo da się spać bo za chwilę drętwieją, jednak nadal czasami jeszcze śpię na brzuchu, zależy od nocy, czasami mi wygodnie a czasami nie
    No właśnie ja też już czuję dyskomfort, kiedy za bardzo się wyciągnę na wznak. 🙂 Podziwiam, że dajesz radę jeszcze spać na brzuchu. U mnie to już nie przejdzie od dłuższego czasu.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Argument za suszarka : nie nawidze jak pranie porozwieszane jest po całym domu. Przy małym dziecku musielibyśmy kupić jeszcze jedna stającą i chodzić slalomem w mieszkaniu. Po za tym przekonałam się do tego pomysłu po pobycie w USA tam z tego dobrobytu korzystają wszyscy.

A co do spania to na plecach jeszcze śpię. Na brzuchu obudziłam się dziś ale bym powiedziała że spałam na boku opierając się o brzuch 😁

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 3 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu mam nadzieję że uslyszysz same pozytywne informacje o swoim Maleństwie😃

Aska1994 lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wychodzą rachunki za prąd za taką suszarke? Ja mam jakoś wbite do głowy,że to strasznie dużo prądu ciągnie

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    A jak wychodzą rachunki za prąd za taką suszarke? Ja mam jakoś wbite do głowy,że to strasznie dużo prądu ciągnie

Wg producenta ok 200 zł rocznie.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 4 marca 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wzrosły o ok 20 zl - (co drugi miesiąc place za prąd) ale w tym samym czasie kupiłam zmywarke więc ciężko stwierdzić co czerpie więcej pradu. Po za tym dużo więcej piore ;)

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zastanawiam nad kupnem suszarki. Póki co jeszcze 2-3 lata będziemy mieszkać w tym mieszkaniu i w sumie ani w kuchni ani w łazience miejsca nie ma (stawiana na pralce odpada, bo mamy tam grzejnik scienny). Kuchnię muszę powierzyć może jakby szafki poprzenosic i trochę mniejszy stół kupić to by jakaś nie duża weszła. Na nowym mieszkaniu na pewno to będzie zakup nr 1 bo u mnie non stop się pranie suszy 😂😂😂

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:

Ja mam podobnie - w zasadzie jak prostuje nogi, to dostaje skurczu ;)
    W nocy bezwiednie się na plecy obracam, ale jak sie budzę, to hyc na boczek i już.
    Nie ma czegos takiego, ze nie mozna - tzn. jest i nie ma :P Chodzi mi o to, że po prostu możemy się właśnie do samego konca ciąży przez sen na te plecy odwracać i tyle. Ważne, żeby jednak zrobić hyc na boczek, jak się obudzimy ;) Mi w poprzedniej ciąży do samego koca zdarzało się obudzić na plecach. Ale no przyjemne tpo nie jest, jak już taka wielka macica uciaska na przeponę.
    U mnie do niedawna lepiej było na prawym boku, ale teraz ewidentnie na lewy, co jest fizjologicznie lepsze chyba ze wzgledu na umieszczenie narządów wewnetrznych.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 lat mam pralke Bosch WAQ283S1GB - VarioPerfekt i jestem mega zadowolona - naszukałam się jej, bo chciałam, żeby miała ten system Fuzzy Logic, czyli dobieranie ilosci wody do ilosci wkladu, a nie zaprogramowane tryby. I bardzo cicho ogólnie chodzi (zapewne dopóki łożyska w bębnie nie siądą :D) - jakis tam tryb EcoSilent czy coś. Piorę w trybach eco - 3-4h bo faktycznie mniej pradu idzie (mamy takie mądre liczniki na prad i kiedyś sprawdzalam ;)). Tak samo w zmywarce eko.
    Suszarki nie chce - mialam to raz na wynajmowanym mieszkaniu tu i niszczyla mi ubrania.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam od jakiegoś czasu nad suszarka bo mamy duzo puchowych rzeczy ale temat umiera za kazdym razem. Te 200 zl w skali roku to nie duzo za orąd. My do tego jeszcze nie mamy tutaj zmywarki wiec mniej tego pradu idzie.
    Dzisiaj taka ładna pogoda a mi sie z łózka wyjśc nie chce. Te leki na alergie tak na mnie działaja ze ciągle bym spała

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po weekendzie i 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty.. :)

Co do suszarki to tez chcemy kupić pralko suszarkę, ale ja mam tak skonstruowane meble w łazience, że musi mieć głębokość max 45 cm, i jak już sprawdzaliśmy to nie ma za bardzo wyboru. Jedna fajna samsunga ale za około 3000 zł więc trochę za dużo, a inne o tej głębokości w przystępnych cenach dla nas 1800-2200 zł to tylko z jakieś nieznanej dla mnie firmy CANDY, kojarzy któraś z Was?

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się po weekendzie i 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty.. :)

Co do suszarki to tez chcemy kupić pralko suszarkę, ale ja mam tak skonstruowane meble w łazience, że musi mieć głębokość max 45 cm, i jak już sprawdzaliśmy to nie ma za bardzo wyboru. Jedna fajna samsunga ale za około 3000 zł więc trochę za dużo, a inne o tej głębokości w przystępnych cenach dla nas 1800-2200 zł to tylko z jakieś nieznanej dla mnie firmy CANDY, kojarzy któraś z Was?

To jest dość popularna firma w Uk, ale sama jakoś omijałam. Poczytaj najlepiej recenzje :)

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:

Candy to stara jak świat firma. Ja mam pralke z Candy,stara ale jara (nie będe jej zbyt wychwalać bo się zepsuje pewnie jak na złość)

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.which.co.uk/reviews/washing-machines/candy/brand

Tu sa recenzje dosc nowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:32

poliś lubi tę wiadomość

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ