Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Ginekolog ma na swoim portalu dosyć fajny artykuł na temat tych pozycji w ciąży. Dużo zależy od tego jaki brzuszek ale już powinno się unikać... Ja już wytrenowałam się w leżeniu na lewym ale tylko dlatego, że pomagało mi to na trawienie i pracę nerek A co do ruchów to też mam łożysko na przedniej ścianie więc zależy od dnia i tego jak się ułoży. Dzisiaj nawet uruchomiłam detektor bo się zmartwiłam no i biedny detektor został zboksowany
Emma_, mikaja lubią tę wiadomość
-
Ja już nie mogę spać na plecach ,no chyba ze zegne nogi w kolanach bo jak mam wyprostowane to mnie tam wszystko ciągnie w okolicy macicy i jajników,a z takimi zgiętymi też nie bardzo da się spać bo za chwilę drętwieją, jednak nadal czasami jeszcze śpię na brzuchu, zależy od nocy, czasami mi wygodnie a czasami nieurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Aska1994 wrote:Ja prałam w Loveli. Płyn zazwyczaj dawałam z Dady
To Konrad z kolei bardzo aktywny dzisiaj. Ale coś mi nie pasuje z tym łożyskiem z tyłu, bo czuję Małego tak jakby kopał w stronę pleców niż brzucha. Jutro połòwkowe, to się dowiem jak to ostatecznie jest. I mam nadzieję usłyszeć, że te torbiele są mniejszeAska1994 lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Sylka135 wrote:Ja mam suszarke na pralce dzieki temu skonczyly się moje zmagania z praniem tym bardziej przy dzieciach bardzo przydatne urządzenie
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
Ja mam pralkę jeszcze po poprzednich właścicielach mieszkania od których je kupiłam wraz z częścią wyposażenia ,taka mała ładowana od góry, działa jak narazie bez zarzutu .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:54
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikka86 wrote:Ja już nie mogę spać na plecach ,no chyba ze zegne nogi w kolanach bo jak mam wyprostowane to mnie tam wszystko ciągnie w okolicy macicy i jajników,a z takimi zgiętymi też nie bardzo da się spać bo za chwilę drętwieją, jednak nadal czasami jeszcze śpię na brzuchu, zależy od nocy, czasami mi wygodnie a czasami nie
-
Argument za suszarka : nie nawidze jak pranie porozwieszane jest po całym domu. Przy małym dziecku musielibyśmy kupić jeszcze jedna stającą i chodzić slalomem w mieszkaniu. Po za tym przekonałam się do tego pomysłu po pobycie w USA tam z tego dobrobytu korzystają wszyscy.
A co do spania to na plecach jeszcze śpię. Na brzuchu obudziłam się dziś ale bym powiedziała że spałam na boku opierając się o brzuch 😁 -
nick nieaktualny
-
KarolaJJJ wrote:A jak wychodzą rachunki za prąd za taką suszarke? Ja mam jakoś wbite do głowy,że to strasznie dużo prądu ciągnie
Wg producenta ok 200 zł rocznie. -
nick nieaktualny
-
Ja tez sie zastanawiam nad kupnem suszarki. Póki co jeszcze 2-3 lata będziemy mieszkać w tym mieszkaniu i w sumie ani w kuchni ani w łazience miejsca nie ma (stawiana na pralce odpada, bo mamy tam grzejnik scienny). Kuchnię muszę powierzyć może jakby szafki poprzenosic i trochę mniejszy stół kupić to by jakaś nie duża weszła. Na nowym mieszkaniu na pewno to będzie zakup nr 1 bo u mnie non stop się pranie suszy 😂😂😂Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
mikka86 wrote:Ja już nie mogę spać na plecach ,no chyba ze zegne nogi w kolanach bo jak mam wyprostowane to mnie tam wszystko ciągnie w okolicy macicy i jajników,a z takimi zgiętymi też nie bardzo da się spać bo za chwilę drętwieją, jednak nadal czasami jeszcze śpię na brzuchu, zależy od nocy, czasami mi wygodnie a czasami nie
Ja mam podobnie - w zasadzie jak prostuje nogi, to dostaje skurczu
W nocy bezwiednie się na plecy obracam, ale jak sie budzę, to hyc na boczek i już.
Nie ma czegos takiego, ze nie mozna - tzn. jest i nie ma Chodzi mi o to, że po prostu możemy się właśnie do samego konca ciąży przez sen na te plecy odwracać i tyle. Ważne, żeby jednak zrobić hyc na boczek, jak się obudzimy Mi w poprzedniej ciąży do samego koca zdarzało się obudzić na plecach. Ale no przyjemne tpo nie jest, jak już taka wielka macica uciaska na przeponę.
U mnie do niedawna lepiej było na prawym boku, ale teraz ewidentnie na lewy, co jest fizjologicznie lepsze chyba ze wzgledu na umieszczenie narządów wewnetrznych. -
Ja od 2 lat mam pralke Bosch WAQ283S1GB - VarioPerfekt i jestem mega zadowolona - naszukałam się jej, bo chciałam, żeby miała ten system Fuzzy Logic, czyli dobieranie ilosci wody do ilosci wkladu, a nie zaprogramowane tryby. I bardzo cicho ogólnie chodzi (zapewne dopóki łożyska w bębnie nie siądą ) - jakis tam tryb EcoSilent czy coś. Piorę w trybach eco - 3-4h bo faktycznie mniej pradu idzie (mamy takie mądre liczniki na prad i kiedyś sprawdzalam ). Tak samo w zmywarce eko.
Suszarki nie chce - mialam to raz na wynajmowanym mieszkaniu tu i niszczyla mi ubrania.
-
Ja sie zastanawiam od jakiegoś czasu nad suszarka bo mamy duzo puchowych rzeczy ale temat umiera za kazdym razem. Te 200 zl w skali roku to nie duzo za orąd. My do tego jeszcze nie mamy tutaj zmywarki wiec mniej tego pradu idzie.
Dzisiaj taka ładna pogoda a mi sie z łózka wyjśc nie chce. Te leki na alergie tak na mnie działaja ze ciągle bym spała -
Cześć dziewczyny, witam się po weekendzie i 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty..
Co do suszarki to tez chcemy kupić pralko suszarkę, ale ja mam tak skonstruowane meble w łazience, że musi mieć głębokość max 45 cm, i jak już sprawdzaliśmy to nie ma za bardzo wyboru. Jedna fajna samsunga ale za około 3000 zł więc trochę za dużo, a inne o tej głębokości w przystępnych cenach dla nas 1800-2200 zł to tylko z jakieś nieznanej dla mnie firmy CANDY, kojarzy któraś z Was?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:Cześć dziewczyny, witam się po weekendzie i 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty..
Co do suszarki to tez chcemy kupić pralko suszarkę, ale ja mam tak skonstruowane meble w łazience, że musi mieć głębokość max 45 cm, i jak już sprawdzaliśmy to nie ma za bardzo wyboru. Jedna fajna samsunga ale za około 3000 zł więc trochę za dużo, a inne o tej głębokości w przystępnych cenach dla nas 1800-2200 zł to tylko z jakieś nieznanej dla mnie firmy CANDY, kojarzy któraś z Was?
To jest dość popularna firma w Uk, ale sama jakoś omijałam. Poczytaj najlepiej recenzje -
poliś wrote:Cześć dziewczyny, witam się po weekendzie i 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty..
Co do suszarki to tez chcemy kupić pralko suszarkę, ale ja mam tak skonstruowane meble w łazience, że musi mieć głębokość max 45 cm, i jak już sprawdzaliśmy to nie ma za bardzo wyboru. Jedna fajna samsunga ale za około 3000 zł więc trochę za dużo, a inne o tej głębokości w przystępnych cenach dla nas 1800-2200 zł to tylko z jakieś nieznanej dla mnie firmy CANDY, kojarzy któraś z Was? -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:32
poliś lubi tę wiadomość