Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Drobinka91 wrote:Dzięki kochana.. Oby przeżyć podróż, z resztą sobie poradzę, muszę być silna dla męża i narazie mi się to udaje. Też najbardziej się boję pogrzebu, bo mi ogólnie robi się słabo w ciasnych pomieszczeniach albo przy dużym skupisku ludzi, pomijam tak przyziemny fakt jak parcie na pęcherz co chwila..
-
KasiaLukasia wrote:Okropne U nas koszmarem są panie z rejestracji. Zawsze są niegrzeczne, obrażone na cały świat, a uzyskać od nich jakąkolwiek informację graniczy z cudem. Taki odpowiednik baby z dziekanatu. Czasami mam wrażenie, że ich główną funkcją jest odstraszenie potencjalnych pacjentów, żeby nie było tłoku. Pamiętam jak byłam pierwszy raz, od razu na mnie nawrzeszczały, że mam czekać przed drzwiami, aż zawołają, a pierwszą wizytę chciały umówić na za 7 miesięcy. Mówię "yyyy ale ja jestem w drugim miesiącu ciązy... Za 7 miesięcy może już być po ptakach..." Wtedy oburzone odesłały mnie do tajemniczego "pokoju położnych", tak jakby to była oczywista wiedza każdej nowo przybyłej kobiety, że jak ciąża to nie należy im zawracać głowy
-
Ja tez po wizycie, maluch ma 809 gram, glowke ma kolo pepka, a pupe nad spojeniem, nie chciał dzisiaj pokazac buzki ani nic tylko pupe i plecy. Nie wspolpracowal z nami ale nawazniejsze ze wszyztko z nim w porządku.
Cukrzyca ciazowa jak nic u mnie, dostałam skierowanie od gina dla lekarza internisty żeby ogolny wypisal mi skierowanie, wiec jutro ide do ogolnego by dal mi pilne skierowanie do diabetologa, bo diabetolog w czwartek jest u mnie, oczywiście bede musiala się 4 razy kuć, na czczo i 1h po posiłkach. Poki co nie wyobrazam sobie tego. Tyle ograniczen jedzeniowych, 5 posilkow itp. no nic trzeba jakos to przezyc.
Szyjka się wydluzyla o 5 mm wiec jest lepiej, lezenie mi sluzy, mogę co dziennie chodzic na spacery po 15 min ale jeszcze trochę lezec, nie dzwigac itp.poliś, Kamsza lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka wrote:Ja tez po wizycie, maluch ma 809 gram, glowke ma kolo pepka, a pupe nad spojeniem, nie chciał dzisiaj pokazac buzki ani nic tylko pupe i plecy. Nie wspolpracowal z nami ale nawazniejsze ze wszyztko z nim w porządku.
Cukrzyca ciazowa jak nic u mnie, dostałam skierowanie od gina dla lekarza internisty żeby ogolny wypisal mi skierowanie, wiec jutro ide do ogolnego by dal mi pilne skierowanie do diabetologa, bo diabetolog w czwartek jest u mnie, oczywiście bede musiala się 4 razy kuć, na czczo i 1h po posiłkach. Poki co nie wyobrazam sobie tego. Tyle ograniczen jedzeniowych, 5 posilkow itp. no nic trzeba jakos to przezyc.
Szyjka się wydluzyla o 5 mm wiec jest lepiej, lezenie mi sluzy, mogę co dziennie chodzic na spacery po 15 min ale jeszcze trochę lezec, nie dzwigac itp.Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Sylka, czekamy na wieści!!!
Hiszpaneczka, super że z Maluchem w porządku. Czyżby też Cię kopał bardziej wgłąb brzucha? I super, z szyjka się wydłużyła! 5mm dłuższą to spora różnica.
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Hiszpaneczka jako że jesteś trochę w bardziej zaawansowanej ciąży niż większość z nas, napisz proszę tak wiadomo mniej więcej ile ruchów, kopniakow dziennie czujesz?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Hiszpaneczka wrote:KarolaJJJ a ty więcej odpoczywasz i masz 25mm szyjki?
Sylka135 i jak tam echo?
Dlaczego gin nie dal Ci skierowania do diabetologa tylko tak musisz chodzic od drzwi do drzwi? Mój gin mi normalnie wpisała po paru oznaczeniach na czczo i dwóch krzywych bezpośrednio do diabetologa, dziwne mają zwyczaje....
Dobrze ze Twoja szyjka nie skróciła sie na stałe,rozumiem ze teraz masz 35mm? -
nick nieaktualnyHej dopiero wróciłam. Niestety nie udało się zrobić badania bo Maly jest obrocony plecami i lekarz 3 razy wyslal nas na spacer mając nadzieję że to pomoże i się obroci, ale niestety nie pomogło. Powiedział żebym przyjechała jutro bo pozycja dziecka jest decydujaca a przez kręgosłup ciężko ocenić czy wszystko jest ok. Ale pierwsze jak zobaczyl serduszko to zapytal się o stan zębów czy nie miałam przypadkiem jakies infekcji.
-
Sylka135 wrote:Hej dopiero wróciłam. Niestety nie udało się zrobić badania bo Maly jest obrocony plecami i lekarz 3 razy wyslal nas na spacer mając nadzieję że to pomoże i się obroci, ale niestety nie pomogło. Powiedział żebym przyjechała jutro bo pozycja dziecka jest decydujaca a przez kręgosłup ciężko ocenić czy wszystko jest ok. Ale pierwsze jak zobaczyl serduszko to zapytal się o stan zębów czy nie miałam przypadkiem jakies infekcji.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
Sylka135 wrote:Hej dopiero wróciłam. Niestety nie udało się zrobić badania bo Maly jest obrocony plecami i lekarz 3 razy wyslal nas na spacer mając nadzieję że to pomoże i się obroci, ale niestety nie pomogło. Powiedział żebym przyjechała jutro bo pozycja dziecka jest decydujaca a przez kręgosłup ciężko ocenić czy wszystko jest ok. Ale pierwsze jak zobaczyl serduszko to zapytal się o stan zębów czy nie miałam przypadkiem jakies infekcji.
-
nick nieaktualny
-
Hiszpaneczka wrote:Hope a masz może jakies przykładowe spis co jesc najlepiej i o jakich porach?
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
poliś wrote:Hiszpaneczka jako że jesteś trochę w bardziej zaawansowanej ciąży niż większość z nas, napisz proszę tak wiadomo mniej więcej ile ruchów, kopniakow dziennie czujesz?
mój maluch najwięcej się rusza popołudniu, wieczorem i pol nocy, rano grzecznie milczy i stresuje mame
Odnosnie ruchow to ja zaznaczam jak czuje go, potem nie. Czasem szaleje 5 min, przestaje na 10 min i potem znow szaleje. Wiec zaznczam 2 razy bo tak bym musiala zaznaczyć z 50 klikniec ze czuje młodego. W sumie nie wiem czy dobrze to robie.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
KarolaJJJ wrote:Tak,z tym ze ja mam silne skurcze wiec to byl powod mierzenia szyjki.
Dlaczego gin nie dal Ci skierowania do diabetologa tylko tak musisz chodzic od drzwi do drzwi? Mój gin mi normalnie wpisała po paru oznaczeniach na czczo i dwóch krzywych bezpośrednio do diabetologa, dziwne mają zwyczaje....
Dobrze ze Twoja szyjka nie skróciła sie na stałe,rozumiem ze teraz masz 35mm?
bo on chciał bym poszla na NFZ. a mam okazje już mieć go w czwartek. W końcu ciężarnej nie odmowia, do 7 dni musza mnie przyjąć.
Tak szyjka ma 35mm
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️