Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Dzięki kochana.. Oby przeżyć podróż, z resztą sobie poradzę, muszę być silna dla męża i narazie mi się to udaje. Też najbardziej się boję pogrzebu, bo mi ogólnie robi się słabo w ciasnych pomieszczeniach albo przy dużym skupisku ludzi, pomijam tak przyziemny fakt jak parcie na pęcherz co chwila..
    Drobinko, bardzo mi przykro, że przechodzicie przez coś takiego. Bardzo dobrze, że chcesz wspierać męża, że z nim jedziesz, ale pomyślałam, że może dobrze byłoby sam pogrzeb odpuścić. On sobie poradzi na samej uroczystości, zresztą będzie miał wokół też innych bliskich, a ty musisz teraz myśleć o waszym synku i sobie. Ominąłby cię sam stres, atmosfera pogrzebu, wszelkie niedogodności związane ze staniem, poczekałabyś sobie w ciepłym miejscu na męża. Myślę, że inni też to zrozumieją i nikt nie spojrzy krzywo, że zdecydowałaś się na coś takiego. Trzymaj się. 😗

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jak badanie, wyniki poznałaś od razu? Napisz co i jak i ile trwało ? Ja mam dopiero 22 marca..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Okropne :/ U nas koszmarem są panie z rejestracji. Zawsze są niegrzeczne, obrażone na cały świat, a uzyskać od nich jakąkolwiek informację graniczy z cudem. Taki odpowiednik baby z dziekanatu. Czasami mam wrażenie, że ich główną funkcją jest odstraszenie potencjalnych pacjentów, żeby nie było tłoku. Pamiętam jak byłam pierwszy raz, od razu na mnie nawrzeszczały, że mam czekać przed drzwiami, aż zawołają, a pierwszą wizytę chciały umówić na za 7 miesięcy. Mówię "yyyy ale ja jestem w drugim miesiącu ciązy... Za 7 miesięcy może już być po ptakach..." Wtedy oburzone odesłały mnie do tajemniczego "pokoju położnych", tak jakby to była oczywista wiedza każdej nowo przybyłej kobiety, że jak ciąża to nie należy im zawracać głowy :)
    No cóż. Mnie to zawsze dziwi, bo przecież taka pani, skoro tak bardzo nie lubi tego, co robi, i nienawidzi ludzi, z którymi ma styczność, powinna dla własnego komfortu zmienić pracę. Ale ona, jak znam życie, będzie tam siedzieć latami, i z roku na rok będzie coraz gorszą wiedźmą.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, maluch ma 809 gram, glowke ma kolo pepka, a pupe nad spojeniem, nie chciał dzisiaj pokazac buzki ani nic tylko pupe i plecy. Nie wspolpracowal z nami ale nawazniejsze ze wszyztko z nim w porządku.

Cukrzyca ciazowa jak nic u mnie, dostałam skierowanie od gina dla lekarza internisty żeby ogolny wypisal mi skierowanie, wiec jutro ide do ogolnego by dal mi pilne skierowanie do diabetologa, bo diabetolog w czwartek jest u mnie, oczywiście bede musiala się 4 razy kuć, na czczo i 1h po posiłkach. Poki co nie wyobrazam sobie tego. Tyle ograniczen jedzeniowych, 5 posilkow itp. no nic trzeba jakos to przezyc.

Szyjka się wydluzyla o 5 mm wiec jest lepiej, lezenie mi sluzy, mogę co dziennie chodzic na spacery po 15 min ale jeszcze trochę lezec, nie dzwigac itp.

poliś, Kamsza lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a masz może jakies przykładowe spis co jesc najlepiej i o jakich porach?

1usai09ki0pljcwv.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Ja tez po wizycie, maluch ma 809 gram, glowke ma kolo pepka, a pupe nad spojeniem, nie chciał dzisiaj pokazac buzki ani nic tylko pupe i plecy. Nie wspolpracowal z nami ale nawazniejsze ze wszyztko z nim w porządku.

Cukrzyca ciazowa jak nic u mnie, dostałam skierowanie od gina dla lekarza internisty żeby ogolny wypisal mi skierowanie, wiec jutro ide do ogolnego by dal mi pilne skierowanie do diabetologa, bo diabetolog w czwartek jest u mnie, oczywiście bede musiala się 4 razy kuć, na czczo i 1h po posiłkach. Poki co nie wyobrazam sobie tego. Tyle ograniczen jedzeniowych, 5 posilkow itp. no nic trzeba jakos to przezyc.

Szyjka się wydluzyla o 5 mm wiec jest lepiej, lezenie mi sluzy, mogę co dziennie chodzic na spacery po 15 min ale jeszcze trochę lezec, nie dzwigac itp.
    Hiszpaneczka super że z maleństwem wszystko dobrze:) co do cukrzycy to współczuję, ale też czuje że mnie nie ominie..Daj znać po wizycie u diabetologa, co powiedział

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ a ty więcej odpoczywasz i masz 25mm szyjki?

Sylka135 i jak tam echo?

1usai09ki0pljcwv.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, czekamy na wieści!!!

Hiszpaneczka, super że z Maluchem w porządku. Czyżby też Cię kopał bardziej wgłąb brzucha? :) I super, z szyjka się wydłużyła! 5mm dłuższą to spora różnica.

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • poliś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka jako że jesteś trochę w bardziej zaawansowanej ciąży niż większość z nas, napisz proszę tak wiadomo mniej więcej ile ruchów, kopniakow dziennie czujesz?

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    KarolaJJJ a ty więcej odpoczywasz i masz 25mm szyjki?

Sylka135 i jak tam echo?
    Tak,z tym ze ja mam silne skurcze wiec to byl powod mierzenia szyjki.
    Dlaczego gin nie dal Ci skierowania do diabetologa tylko tak musisz chodzic od drzwi do drzwi? Mój gin mi normalnie wpisała po paru oznaczeniach na czczo i dwóch krzywych bezpośrednio do diabetologa, dziwne mają zwyczaje....
    Dobrze ze Twoja szyjka nie skróciła sie na stałe,rozumiem ze teraz masz 35mm?

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą Hiszpaneczka masz juz niezłego kluska w sobie 😁 800 gram to juz kawał człowieka

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dopiero wróciłam. Niestety nie udało się zrobić badania bo Maly jest obrocony plecami i lekarz 3 razy wyslal nas na spacer mając nadzieję że to pomoże i się obroci, ale niestety nie pomogło. Powiedział żebym przyjechała jutro bo pozycja dziecka jest decydujaca a przez kręgosłup ciężko ocenić czy wszystko jest ok. Ale pierwsze jak zobaczyl serduszko to zapytal się o stan zębów czy nie miałam przypadkiem jakies infekcji.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Hej dopiero wróciłam. Niestety nie udało się zrobić badania bo Maly jest obrocony plecami i lekarz 3 razy wyslal nas na spacer mając nadzieję że to pomoże i się obroci, ale niestety nie pomogło. Powiedział żebym przyjechała jutro bo pozycja dziecka jest decydujaca a przez kręgosłup ciężko ocenić czy wszystko jest ok. Ale pierwsze jak zobaczyl serduszko to zapytal się o stan zębów czy nie miałam przypadkiem jakies infekcji.
    A miałaś?

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wczoraj byłam u dentysty i okazało się że pod korzeniem mam stan zapalny.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Mnie też się lekarz pytal o infekcje jak znalazł bright spot na serduszku na usg wiec moze u Ciebie jest to samo

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że faktycznie to jest przyczyną

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Hope a masz może jakies przykładowe spis co jesc najlepiej i o jakich porach?
    Jadlospisy są np w artykule mamygin, na stronie szpitala karowa i na stronie słodkie mamy.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakieś badanie krwi chyba może też wykryć stan zapalny?

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Hiszpaneczka jako że jesteś trochę w bardziej zaawansowanej ciąży niż większość z nas, napisz proszę tak wiadomo mniej więcej ile ruchów, kopniakow dziennie czujesz?

mój maluch najwięcej się rusza popołudniu, wieczorem i pol nocy, rano grzecznie milczy i stresuje mame :P

Odnosnie ruchow to ja zaznaczam jak czuje go, potem nie. Czasem szaleje 5 min, przestaje na 10 min i potem znow szaleje. Wiec zaznczam 2 razy bo tak bym musiala zaznaczyć z 50 klikniec ze czuje młodego. W sumie nie wiem czy dobrze to robie.

1usai09ki0pljcwv.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Tak,z tym ze ja mam silne skurcze wiec to byl powod mierzenia szyjki.
    Dlaczego gin nie dal Ci skierowania do diabetologa tylko tak musisz chodzic od drzwi do drzwi? Mój gin mi normalnie wpisała po paru oznaczeniach na czczo i dwóch krzywych bezpośrednio do diabetologa, dziwne mają zwyczaje....
    Dobrze ze Twoja szyjka nie skróciła sie na stałe,rozumiem ze teraz masz 35mm?

bo on chciał bym poszla na NFZ. a mam okazje już mieć go w czwartek. W końcu ciężarnej nie odmowia, do 7 dni musza mnie przyjąć.

Tak szyjka ma 35mm

1usai09ki0pljcwv.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ