Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Miesiąc temu odeszła moja Babcia. Powiem Ci szczerze że pierwsze dni były tragiczne ale nie brałam żadnych leków. Wydaje mi się że ciąża mi w tym wszystkim pomogła bo mówiłam sobie że nie mogę się denerwować i rozmawiałam z dzieckiem to mi strasznie pomogło. Najgorszy był pogrzeb w kościele prawie zasłabłam i musiałam wyjść. Po pogrzebie jak już człowiek się pożegna jest lepiej, zdecydowanie lepiej.
    Dzięki kochana.. Oby przeżyć podróż, z resztą sobie poradzę, muszę być silna dla męża i narazie mi się to udaje. Też najbardziej się boję pogrzebu, bo mi ogólnie robi się słabo w ciasnych pomieszczeniach albo przy dużym skupisku ludzi, pomijam tak przyziemny fakt jak parcie na pęcherz co chwila..

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    A znacie jakieś fajne przepisy na łososia?
    Ja dzwonki łososia skraplam cytryną ,sole ,pieprzę,obtaczam w mące i smażę na maśle

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jestem zła na dzisiejszą pogodę bo wczoraj było tak pięknie, myślałam że dziś też tak będzie więc wzięłam sobie wolne ,a dzisiaj pizdzi , mało co głowy nie urwie i siedzę w domu, chociaż w szufladach porządki zrobiłam i pies się cieszy że ma panią w domu

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    vid.php?img=jezor

Flaczki ! jadlabym :D
    No co Ty ,mało kto lubi😁Ja robie takie z dużą ilością mięska wiec bajka

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Dzięki kochana.. Oby przeżyć podróż, z resztą sobie poradzę, muszę być silna dla męża i narazie mi się to udaje. Też najbardziej się boję pogrzebu, bo mi ogólnie robi się słabo w ciasnych pomieszczeniach albo przy dużym skupisku ludzi, pomijam tak przyziemny fakt jak parcie na pęcherz co chwila..
    Współczuję ,ja prawie w ogóle nie chodzę na pogrzeby,no chyba że umrze mi ktoś bardzo bliski , ostatnio byłam cztery lata temu jak zmarła babcia, mam taki uraz z dzieciństwa , rodzice ciągali mnie na każdy pogrzeb, a później się bałam spać i lunatykowalam w nocy, jako sześciolatka widziałam dziadka w trumnie a rodzice jeszcze kazali mi podejść i się z nim pożegnać ,strasznie to przeżyłam, nigdy nie zrobie tego swojemu dziecku

• Aska1994 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też okrutnie wieje. Monia pospała rano na spacerze i szaleje. Ale słodko wygląda jak śpi 😍
    e8e62db8d7b45217med.jpg
    Tylko nie cytujcie :) usunę za jakiś czas :)

Kamsza, Hiszpaneczka, Sylka135, Casjopea, 33Sylwia lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Kamsza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj kawałki łososia ze skórka, ziemniaki z piekarnika i sałatka z mix salat, ogórek, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    No co Ty ,mało kto lubi😁Ja robie takie z dużą ilością mięska wiec bajka

A pieprzny? :D Uwielbiam taki pieprzny :D

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    W ogóle jestem zła na dzisiejszą pogodę bo wczoraj było tak pięknie, myślałam że dziś też tak będzie więc wzięłam sobie wolne ,a dzisiaj pizdzi , mało co głowy nie urwie i siedzę w domu, chociaż w szufladach porządki zrobiłam i pies się cieszy że ma panią w domu
    Ja bylam u córki i dwa razy zlał mnie deszcz a na koniec dowalił grad i wiatr. Wroce to wskocze pod ciepły prysznic bo czuje sie jak kupa😁
    Moje dziecko MOŻE dostanie przepustkę na weekend i z radości nie wiem co ze soba zrobić❤

mikka86, Kamsza, Sylka135, Casjopea lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    A pieprzny? :D Uwielbiam taki pieprzny :D
    Nie,osty ale nie pieprzny , mój stary ma tone pieprzu na talerzu. Amator pieprzu,dla mnie zbyt duza ilosć zabija smak ale za to dodaje kupe soli do swojej porcji wiec jeszcze gorzej.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka , śliczna córcia 😍

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    No właśnie. Czasem nie da się po prostu otrząsnąć i przejść do porządku dziennego. Już nawet nie chodzi o ten mandat, to przecież się zdarza, choć było to ukoronowanie tego poranka. Mnie najbardziej dobiła atmosfera tego szpitala i sposób organizacji tego wszystkiego. Bo trzeba czekać w długiej kolejce do laboratorium, żeby tam ci wypisali druczek, że takie i takie badania, z druczkiem lecisz do innego gabinetu, tam też czekasz na swoją kolej, płacisz i wracasz z paragonem do laboratorium, w to samo miejsce, co na początku, żeby łaskawie pobrali ci krew. I jeszcze w środku młoda laborantka próbowała mnie opieprzać za to, że powinnam być wcześniej i już za dużo czasu po podaniu heparyny - jakby to była moja wina, że to wszystko tam tak wygląda i zamiast po prostu oddać krew, błąkasz się po szpitalu i załatwiasz przez trzy godziny to wszystko, co w cywilizowanym miejscu zajęłoby dwie minuty i przebiegłoby w przyjemnej atmosferze. 🤯

Emma to szpital w Polsce? Masakra. Ja mam na szczęście całkiem inne doświadczenia. Poważniejsze schorzenia leczę zawsze w poradniach przyszpitalnych. Mam do nich duuużo większe zaufanie, niż do prywatnych lekarzy, a już całkiem zerowe zaufanie mam do prywatnych przychodni typu Medicover/Luxmed. Teraz, w ciąży, też korzystam regularnie z labolatorium w szpitalu i jestem bardzo zadowolona. Jak pierwszy raz robiłam krzywą cukrową, to położona kilka razy pytała jak się czuję, kiedy akurat mnie mijała. Jedyny minus jest taki, że faktycznie czasami trzeba swoje odczekać. Do labka na ginekologii czekają zwykle same ciężarówki, więc nie można się wepchnąć udając, że jest się "bardziej w ciąży" niż reszta :)

Mam też pakiet w Medicover od pracodawcy, tam chodzę po zwolnienia ;) Wcześniej miałam pakiet w Luxmedzie, rzadko choruję ale jak faktycznie potrzebowałam pomocy to i tak natychmiast odesłali mnie do państwowego szpitala. Ale jak to zawsze bywa, są ludzie i ludzie. To samo tyczy się lekarzy. Ja, odpukać, mam ogromne szczęście do tych państwowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:14

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Nie,osty ale nie pieprzny , mój stary ma tone pieprzu na talerzu. Amator pieprzu,dla mnie zbyt duza ilosć zabija smak ale za to dodaje kupe soli do swojej porcji wiec jeszcze gorzej.

Ja lubie taki pieprzny haha - ale poieprz lubie tylko w kapuscie zasmazanej, pierogach z kapusta i wlasnie flaczkach :D

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja lubie taki pieprzny haha - ale poieprz lubie tylko w kapuscie zasmazanej, pierogach z kapusta i wlasnie flaczkach :D
    To ja pieprz w większej ilości zjem tylko w pierogach ruskich

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm zdurniał,zamiast pionowej bruzdy na podbrzuszu czyli kresy zrobila mi sie pozioma pod piersiami,jest tez ciemna,ale to na pewno nie z brudu🤣 wszystko na odwrót

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się własnie poryczałam w pracy czytajac wierszyk Tuwima - 'Pstryk' :D Nawet nie ide dalej w 'Dwa wiatry' :D Chodził ten pstryczek-elektryczek za mna od kilku dni - zamówiłam całą księgę wierszy Tuwima :D Młody lubi Brzechwę, to i Tuwima polubi - a ja uwielbiam mu czytać :)

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio się rozleniwilam i co dwa dni gotuję. Tak oto ostatnio była fasolką po bretońsku, wczoraj i dziś gołąbki, jutro babkę ziemniaczaną upiekę i jakaś zupę nastawie. Wszystko jemy na dwa dni i na jeden dzień mroze zeby w razie pobytu w szpitalu moi z glodu nie padli 😂

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku lat z mezem gotujemy na 2 dni, czasem nawet 3, ale to juz rzadko. Bardziej ekonomiczne i wygodniejsze dla wszystkich. Ja nie lubie niestety gotowac wiec dla mnie super :P

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie gotować,raczej gotuje cos codziennie,teraz np jak Młodwj nie ma to na dwa dni,ja musialam leżec to tez cos na szybko ,byle bylo. Ale lubie gotowac,ja gotuje raczej swojsko,tradycyjnie-tłusto i mięsnie. Od lekkiej kuchni i np sushi to jest mój mąż,on się zajmuje jakąś chińska,tajska i śródziemnomorską kuchnią

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    A znacie jakieś fajne przepisy na łososia?

Ja ostatnio robiłam pieczonego łososia na ryżu. Po prostu miód w ustach. Proste i szybkie do przygotowania, poza gotowaniem ryżu chwilę pieczesz tylko 15 minut :)

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ