Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka powodzenia. 😘

Sylka135 lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa jak Twoja corcia i Ty? Ozdrowialyscie ?

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniu anty-Xa w szpitalnym laboratorium. Nie wiem, czy przyzwyczaiłam się do innego traktowania pacjenta i jestem rozpieszczona pod tym względem czy jednak dobrze oceniam swoje poranne doświadczenia i naprawdę było tam tak strasznie. W każdym razie wróciłam do domu i jestem rozstrojona. I jeszcze dostaliśmy mandat za parkowanie. Mogliśmy załatwić to w inny dzień, bo dziś mąż ma urodziny, upiekłam mu wczoraj torcik, a dziś jesteśmy w takich nastrojach, że nawet nie wiem, czy go zjemy. 😶

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, kciuki ☺️

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Byłam dziś na badaniu anty-Xa w szpitalnym laboratorium. Nie wiem, czy przyzwyczaiłam się do innego traktowania pacjenta i jestem rozpieszczona pod tym względem czy jednak dobrze oceniam swoje poranne doświadczenia i naprawdę było tam tak strasznie. W każdym razie wróciłam do domu i jestem rozstrojona. I jeszcze dostaliśmy mandat za parkowanie. Mogliśmy załatwić to w inny dzień, bo dziś mąż ma urodziny, upiekłam mu wczoraj torcik, a dziś jesteśmy w takich nastrojach, że nawet nie wiem, czy go zjemy. 😶
    Emma serio jakas głupia akcja z rana jest w stanie zepsuć Wam dzień urodzin? Olejcie to. To wasze ostatnie urodziny bez dziecka czyli powinniście je spedzic najlepiej jak sie da 😁Później bedzie juz inaczej bo w trójke. Olejcie mandat i kolejke w laborze

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Zapisałam się dziś na usg serca płodu na 22 marca i wcześniej czytałam, że to badanie będzie trwać około 30 min, a w trakcie rejestracji położna mówi, że o 7:30 mam się stawić przy rejestracji, będzie przyjęcie jakby na oddział, ale leżeć nie będę i do 14:00 powinnam wrócić do domu... Nie czaję tego , po co tyle godzin? Ma któreaś z Was doświadczenie w tej kwestii?

Byłam na echu serca w zeszłym tygodniu. Badanie trwa około 40 minut i wygląda jak normalne, dłuższe USG typu połówkowe. Nie przyjmowali mnie absolutnie na żaden oddział. Odsiedziałam poł godziny w poczekalni, bo były opóźnienia, badanie, potem 10 minut czekania na opis badania i do domu. Swoją drogą było na najprzyjemniejsze (fizycznie) badanie jakie do tej pory miałam. W pokoju panował półmrok, lekarka miała miękki, ciepły głos i bardzo delikatnie jeździła mi brzuchu. Prawie zasnęłam :)

Powodzenia Sylka!!!

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma wspołczuję. Ja tez z tych, co ze poranne doświadczenia, zostawiaja piętno na cały dzien. Czasem to i zły sen w nocy powoduje, że potem cały dzien jestem smętna.

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Emma serio jakas głupia akcja z rana jest w stanie zepsuć Wam dzień urodzin? Olejcie to. To wasze ostatnie urodziny bez dziecka czyli powinniście je spedzic najlepiej jak sie da 😁Później bedzie juz inaczej bo w trójke. Olejcie mandat i kolejke w laborze
    Karola, masz rację, ale niestety na tym świętowanie się skończyło, bo mąż właśnie pojechał do pracy. Ale my już mamy takie szczęście z tymi świętami - naszą pierwszą rocznicę ślubu spędziliśmy na izbie przyjęć, bo skrecił kostkę. 😄 Kolejne urodziny, już we trójkę, muszą być lepsze. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam moje pierwsze urodziny po urodzeniu malego :D Mial 3 tygodnie - wisialam na laktatorze i zajadalam torta czekoladowego z cadbury :D

Emma_, ines. lubią tę wiadomość

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Emma wspołczuję. Ja tez z tych, co ze poranne doświadczenia, zostawiaja piętno na cały dzien. Czasem to i zły sen w nocy powoduje, że potem cały dzien jestem smętna.
    No właśnie. Czasem nie da się po prostu otrząsnąć i przejść do porządku dziennego. Już nawet nie chodzi o ten mandat, to przecież się zdarza, choć było to ukoronowanie tego poranka. Mnie najbardziej dobiła atmosfera tego szpitala i sposób organizacji tego wszystkiego. Bo trzeba czekać w długiej kolejce do laboratorium, żeby tam ci wypisali druczek, że takie i takie badania, z druczkiem lecisz do innego gabinetu, tam też czekasz na swoją kolej, płacisz i wracasz z paragonem do laboratorium, w to samo miejsce, co na początku, żeby łaskawie pobrali ci krew. I jeszcze w środku młoda laborantka próbowała mnie opieprzać za to, że powinnam być wcześniej i już za dużo czasu po podaniu heparyny - jakby to była moja wina, że to wszystko tam tak wygląda i zamiast po prostu oddać krew, błąkasz się po szpitalu i załatwiasz przez trzy godziny to wszystko, co w cywilizowanym miejscu zajęłoby dwie minuty i przebiegłoby w przyjemnej atmosferze. 🤯

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Pamiętam moje pierwsze urodziny po urodzeniu malego :D Mial 3 tygodnie - wisialam na laktatorze i zajadalam torta czekoladowego z cadbury :D
    Takie coś potem wspomina się z takim... rozrzewnieniem. 😄

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, a u mnie wróciły czasy maruderstwa jedzeniowego. Kompletnie nie wiem, co już robić na obiad. Wszystko mi się przejadło. Macie jakieś ulubione przepisy?
    I już drugi dzień z rzędu miałam wrażenie, że odlecę w autobusie. Wczoraj było to samo, duszno, w głowie się kręci, brak sił na cokolwiek, masakra :/

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na urodziny bylo tradycja ze nie bylo albo pradu albo wody a goście zaproszeni...

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Takie coś potem wspomina się z takim... rozrzewnieniem. 😄

A jak :D
    Aska1994 wrote:
    Eh, a u mnie wróciły czasy maruderstwa jedzeniowego. Kompletnie nie wiem, co już robić na obiad. Wszystko mi się przejadło. Macie jakieś ulubione przepisy?
    I już drugi dzień z rzędu miałam wrażenie, że odlecę w autobusie. Wczoraj było to samo, duszno, w głowie się kręci, brak sił na cokolwiek, masakra :/

Uważaj na siebie - siedzialas w busie? Nie ma co sie patyczkowac i trzeba siadac, jak sie tak zle czujesz.
    Z gotowaniem sama nie pomoge - sama mam pustke w glowie. Wczoraj na szybko klopsy zrobilam w sosie pomidorowym, bo mlody bardzo lubi.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle stoję, bo muszę trzymać wózek. A nie branie go, to za duże ryzyko, że będę musiała Monikę nieść 2km na rękach i pod górkę :/

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz jak usiasc przy wozku?

U mnie w miescie jest to fajnie pomyslane, bo tam, gdzie miejsce na wozki jest w autobusach sa takie skladane siedzenia.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Ja dzisiaj piekłam piers z kurczaka z papryka i cebulką,do tego sałatka z wczoraj z tortellini. Wczoraj mialam tez flaczki ale to malo kto lubi

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki luksus jest chyba w jednym autobusie tutaj i on rzadko jeździ.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Ja dzisiaj piekłam piers z kurczaka z papryka i cebulką,do tego sałatka z wczoraj z tortellini. Wczoraj mialam tez flaczki ale to malo kto lubi

vid.php?img=jezor

Flaczki ! jadlabym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 14:39

KarolaJJJ lubi tę wiadomość

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie jakieś fajne przepisy na łososia?

‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ