Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    ojej ,z tych to ledwie połowę miałam :)
    Wiec napisz do nfz,opisz sytuacje,podaj adres przychodni i zapytaj co masz zrobic. To nie jest skarga żadna. Są juz takie czasy ze trzeba pisać i pytać. Jak wejdą nowe standardy to juz nic sie nie bedzie nalezało bo beda to tylko zalecane a nie obowiązkowe badania i wtedy bedzie jak w UK,sikanie na pasek i pogadanki z położną. Już nie wspomne ile z funduszy na badania wyssaja 500+ i darmowe leki dla ciezarnych.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-mbc u mnie również szyjka zaczęła się skracać. Jutro mam zakładany pessar. Moja jest sporo dłuższa, bo 23 mm.

A w ogóle jestem po połówkowym. Córeczka zdrowa,masa 470g. Łożysko, które było nisko już poszło do góry. Także poza szyjką same dobre wieści. 😉

Aska1994, mikaja, poliś, Kamsza, Eluska, Hiszpaneczka, ines., Messy92, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj już sporo napisalyscie nadrobie na spokojnie a teraz tylko chce się podzielić dzisiejszym badaniem ;) Dzisiaj na szczęście już się udało zrobić. Lekarz powiedział że niedomykalność zastawki jest czynnosciowa więc nie ma czym się przejmować. A zwapnienie prawdopodobnie jest przez infekcje. Nic nie mowil o wadach genetycznych. Bardzo dokladne zbadal Maluszka i kazał się cieszyc ciąża 😃 także kamień z serca ;)

mikaja, Lolla, poliś, Kamsza, Emma_, mikka86, Drobinka91, Aska1994, Eluska, KasiaLukasia, Hiszpaneczka, Casjopea, ines., Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka rewelacja! :)

Sylka135 lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka czyli tak jak myslalam ze widzial bright spota😁 Super ze dziecko zdrowe.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, teraz dokladnie tak jak lekarz zalecił ciesz się ciąża i zdrowym maleństwem :) :)

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskara ile tych badań na liście.. Serio ginekolog bada gruczoły sutkowe 2x w trakcie ciąży? Mialyscie to już sprawdzane?

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie, ale chyba będę musiała, bo zrobiło mi się coś dziwnego na brodawce i boli od paru dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 11:52

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Maskara ile tych badań na liście.. Serio ginekolog bada gruczoły sutkowe 2x w trakcie ciąży? Mialyscie to już sprawdzane?
    ani razu i nie sądze,żebym miała zbadane chociaż raz do końca ciąży

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moj polski gin w poprzedniej ciazy na kazdej wizycie piersi ogladal. Pamietam na pierwszej wizycie weszlam i mowie, ze przyszlam, bo jestem w ciazy, a on fajnie, 'to na wage zapraszam', potem 'prosze pokazac piersi... tak, jest pani w ciazy' :D Ale fakt, u mnie to bylo momentalnie po brodawkach widac. Strasznie mi ciemnieja w ciazy.

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie 😘 jesteśmy w drodze do Polski razem z teściową, ale dziś nastroje znacznie lepsze. Ja naprawdę o dziwo dobrze się trzymam, chyba włączyłam gdzieś sobie jakąś blokadę i nie dopuszczam do siebie negatywnych myśli i stresu i jestem silna, bo mam dla kogo. Czuje się jak narazie bardzo dobrze, ale macie rację, przemyślę jeszcze kwestię samego pogrzebu albo przynajmniej będę gdzieś z boku, zobaczę jak sytuacja będzie wyglądać na miejscu i jak się będę czuła, bo narazie to i tak niewiadomo jeszcze kiedy pogrzeb.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    ani razu i nie sądze,żebym miała zbadane chociaż raz do końca ciąży
    Mikka, bo nie wiem, tobie odpowiada podejście tego lekarza czy jednak nie?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka, bezpiecznego powrotu. 😙

Drobinka91 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mikka, bo nie wiem, tobie odpowiada podejście tego lekarza czy jednak nie?
    Wiesz co,gdybym miała jakieś wątpliwosci to bym coś zadziałała,tak jak na początku coś mnie zaniepokoiło to umówiłam się prywatnie do innego lekarza,wierzę,że ciąża przebiega prawidłowo , jak dotąd bezproblemowo, więc nie nalegam na dawanie skierowań na morfologie co miesiąc czy upominanie się o transwaginalne badanie szyjki co wizytę,jeśli chodzi o piersi to także prywatnie robię co dwa lata usg ( ostatnie w maju 2018) także też jakoś nie zależy mi na tym badaniu

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru: co 2 latka ma na myśli mówiąc: "sika pipa"? :D ja się z tego od wczoraj śmieję odkąd usłyszałam od mojej córki hahaha :D

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Na poprawę humoru: co 2 latka ma na myśli mówiąc: "sika pipa"? :D ja się z tego od wczoraj śmieję odkąd usłyszałam od mojej córki hahaha :D

:D skąd to wziela ? :D
    Moj zawsze, jak sikam, mowi, ze mama nie ma siusiaka, ze mam pupke z przodu i z tylu :D
    Wczoraj przed wyjsciem do fryzjera pytal sie mnie, gdzie mam piersi :D Troche sie przerazilam, ze zapyta o to samo fryzjerkę :D

• poliś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Mi moj polski gin w poprzedniej ciazy na kazdej wizycie piersi ogladal. Pamietam na pierwszej wizycie weszlam i mowie, ze przyszlam, bo jestem w ciazy, a on fajnie, 'to na wage zapraszam', potem 'prosze pokazac piersi... tak, jest pani w ciazy' :D Ale fakt, u mnie to bylo momentalnie po brodawkach widac. Strasznie mi ciemnieja w ciazy.

Kurczę aż jestem zdziwiona :) mój prowadzący ginelolog jest mi dobrze znany, wcześniejsze ciążę też prowadził, jest młody i mam z nim super kontakt, moze to głupie ale jak by powiedzial że zbada mi sutki byłoby to dla mnie wstydliwe, serio heheh, pomimo tego że na każdej wizycie bada mnie dopochwowo, to do tego już się przyzwyczailam, ale jakoś niewyobrazam sobie stanąć przed nim bez stanika.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:41

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Kurczę aż jestem zdziwiona :) mój prowadzący ginelolog jest mi dobrze znany, wcześniejsze ciążę też prowadził, jest młody i mam z nim super kontakt, moze to głupie ale jak by powiedzial że zbada mi sutki byłoby to dla mnie wstydliwe, serio heheh, pomimo tego że na każdej wizycie bada mnie dopochwowo, to do tego już się przyzwyczailam, ale jakoś niewyobrazam sobie stanąć przed nim bez stanika.. :/
    ja jak mieszkałam w poprzednim mieście i tam chodziłam do ginekologa to on nawet nie chciał badać piersi , jak kiedyś powiedziałam mu,że coś mnie niepokoi w jednej piersi
    to kazał się zapisać na usg,lekarze nie chcą tego robić,bo boją się o posądzenie o molestowanie, mogą pokazać np na sztucznej piersi ,jak sama mogę zbadać piersi ale sami badać nie chcą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:55

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja, ale właśnie ten tekst nie ma nic wspólnego z sikaniem :D (co do sikania, to przerabialiśmy też x dziećmi łapanie za siusiaka taty, jak mu któreś wlazło do łazienki przy kąpieli czy coś :D ).

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Mikaja, ale właśnie ten tekst nie ma nic wspólnego z sikaniem :D (co do sikania, to przerabialiśmy też x dziećmi łapanie za siusiaka taty, jak mu któreś wlazło do łazienki przy kąpieli czy coś :D ).

Hmm.... szybka piłka może ? :D Mąż jakiegos meczu nie ogladal ?:D

Mój od wczoraj tez cos taiego powtarza, ale po angielsku wiec wymieklam... ciagle tylko 'mummy look /i tu to slowo'/ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:57

‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ