Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka mnie dawno nie było, jutro rano mam usg połówkowe już się trochę stresuje. Jeszcze wyszło mi białko w moczu 0,3g/l ciekawe co na to lekarz powie. Któraś z Was miała białko? Do tego wszystkiego synek by mi wyszedł na ulice, szliśmy sobie prosto po chodniku ma ponad 3 lata i nagle on skręca na pasy, mówię że idziemy prosto ten dalej do pasów, to krzyczę stój i w tym momencie łapie za kaputr a on w tej samej chwili się zatrzymuje krok od pasów. Po chwili przejechało auto. Wyobraźnia mi zadziałała a już w ciąży to całkiem mam jakieś czarne wizje. Po chodniku synek chodzi bez ręki jest grzeczny, dopiero przy ruchliwej ulicy na chodniku za rękę i zawsze przez pasy za rękę. Jednak nigdy nie wiadomo co dziecku w głowie się urodzi teraz będę jeszcze baczniejsza ech. Niby wie że przed pasami ma się zatrzymać ale czy by się zatrzymał to już inna kwestia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 15:11
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Mnie pamiętam, która wersja to Dada 1, ale ja zawsze kupowałam na początek Dada 1, tak około 3 paczek. Zależy jakie się dziecko urodzi i jak przybiera. Po wykorzystaniu trzech paczek 1 przerzucałam się na 2 z Dady. Z tym, że moje dzieci to typowe średniaczki
Micia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Micia wrote:Hejka mnie dawno nie było, jutro rano mam usg połówkowe już się trochę stresuje. Jeszcze wyszło mi białko w moczu 0,3g/l ciekawe co na to lekarz powie. Któraś z Was miała białko? Do tego wszystkiego synek by mi wyszedł na ulice, szliśmy sobie prosto po chodniku ma ponad 3 lata i nagle on skręca na pasy, mówię że idziemy prosto ten dalej do pasów, to krzyczę stój i w tym momencie łapie za kaputr a on w tej samej chwili się zatrzymuje krok od pasów. Po chwili przejechało auto. Wyobraźnia mi zadziałała a już w ciąży to całkiem mam jakieś czarne wizje. Po chodniku synek chodzi bez ręki jest grzeczny, dopiero przy ruchliwej ulicy na chodniku za rękę i zawsze przez pasy za rękę. Jednak nigdy nie wiadomo co dziecku w głowie się urodzi teraz będę jeszcze baczniejsza ech. Niby wie że przed pasami ma się zatrzymać ale czy by się zatrzymał to już inna kwestia.
Dzieciom nie mozna ufac. Dobrze, ze nic sie nie stalo.
Co do biaka - norma leukocytow w ciazy jest inna, z pewnoscia wyzsza. Ale tu lekarz będzie wiedzial lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 15:18
Micia lubi tę wiadomość
-
Aska1994 wrote:A lekarz sprawdzał, czy te torbiele są izolowane? Jeśli są, to kompletnie nie ma się czym martwić, bo na nic nie wpływają. Tak mi to na połòwkowych tłumaczył z grubsza
mikka86, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
No to skoro są izolowane, to możesz odetchnąć, bo Rysiek jest bezpiecznyZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Byłam u diabetologa. Wszystkie wyniki bardzo dobre. No i z tej radości poszłam do Mc i zjadłam twistera z frytkami. Doszłam do wniosku że ze wszytskiego już zrezygnowałam Papierosy, alkohol, słodycze jak zjem raz w miesiącu coś niezdrowego to nic mojemu dziecku sie nie stanie. Tak przynajmniej teraz sobie to tlumacze. Kurcze ale to było dobre 😁
Kamsza, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
LidziA89 wrote:Byłam u diabetologa. Wszystkie wyniki bardzo dobre. No i z tej radości poszłam do Mc i zjadłam twistera z frytkami. Doszłam do wniosku że ze wszytskiego już zrezygnowałam Papierosy, alkohol, słodycze jak zjem raz w miesiącu coś niezdrowego to nic mojemu dziecku sie nie stanie. Tak przynajmniej teraz sobie to tlumacze. Kurcze ale to było dobre 😁url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
LidziA89 wrote:Byłam u diabetologa. Wszystkie wyniki bardzo dobre. No i z tej radości poszłam do Mc i zjadłam twistera z frytkami. Doszłam do wniosku że ze wszytskiego już zrezygnowałam Papierosy, alkohol, słodycze jak zjem raz w miesiącu coś niezdrowego to nic mojemu dziecku sie nie stanie. Tak przynajmniej teraz sobie to tlumacze. Kurcze ale to było dobre 😁
-
Podejrzewam, ze jednorazowe przekroczenie cukrow nie jest szkodliwe - tu chodzi raczej o utrzymujace sie wysokie stęzenia glukozy.
Takie pojedyncze przekroczenia to sie kazdemu zdrowemu czlowiekowi pewnie nieraz zdarza, jak sie człowiek nawpierdziela
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:37
-
Mam i takie i takie. Więcej z krótkim rękawem, ale z długim też sporo. Ale nie grube i uważajcie, bo rozmiar rozmiarowi nie równy
Emma_ lubi tę wiadomość
Jak urodzisz, to będziesz wiedzieć, w co ubrać,wprawisz się sama będziesz wiedzieć, kiedy Maluchowi jest zimno, a kiedy gorąco. Najlepiej na karku sprawdzać, jak jest gorący, to Małemu za ciepło poza tym każde dziecko jest inne, jedno będzie wolało być cieplej ubranym inne nie
Emma_ lubi tę wiadomość
Sylka135 wrote:Ale dzisiaj już sporo napisalyscie nadrobie na spokojnie a teraz tylko chce się podzielić dzisiejszym badaniem Dzisiaj na szczęście już się udało zrobić. Lekarz powiedział że niedomykalność zastawki jest czynnosciowa więc nie ma czym się przejmować. A zwapnienie prawdopodobnie jest przez infekcje. Nic nie mowil o wadach genetycznych. Bardzo dokladne zbadal Maluszka i kazał się cieszyc ciąża 😃 także kamień z serca
Hurra!Sylka135 lubi tę wiadomość
-
poliś wrote:Kurczę aż jestem zdziwiona mój prowadzący ginelolog jest mi dobrze znany, wcześniejsze ciążę też prowadził, jest młody i mam z nim super kontakt, moze to głupie ale jak by powiedzial że zbada mi sutki byłoby to dla mnie wstydliwe, serio heheh, pomimo tego że na każdej wizycie bada mnie dopochwowo, to do tego już się przyzwyczailam, ale jakoś niewyobrazam sobie stanąć przed nim bez stanika..
Hahaha mam tak samo! Gdyby mój młody, przystojny lekarz kazał mi zdjąć stanik też bym umarła ze wstydu Wiem, wiem doskonale, że to idiotyzm i totalna niedojrzałość, ale co poradzę? Temu staremu dziadowi z Medicovera mogę pokazywać, ale nie mojemu "bohaterowi" ze szpitala
Btw, u mnie robią na NFZ chyba wszystko co trzeba. Miałam cytologię, posiew ze trzy razy, dwa razy toxo (chociaż mam przeciwciała, na wszelki wypadek sprawdzał). Na mocz i krew kieruje mnie przed każdą wizytą, czyli co jakieś 4 tygodnie. Krzywą cukrową miałam w pierwszym trymestrze, bo cośtam wyszło z morfologii, a teraz będę mieć drugi raz. Więc nie mogę narzekać na NFZ. No, szyjkę mi bada "ręcznie", ale pewnie jakbym poprosiła to zrobiłby mi też usg waginalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 18:28
poliś, Sylka135, mikaja lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Zazdro! Ja jednak się boję i trzymam ta głupia dietę
Godzinę po posiłku miałam równo 140 cukru 😁 więc było warto 🙂_Hope_, mikaja lubią tę wiadomość