X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Ja obstawiam, że jednak czyta ;)
    A kto to bo ja nie kojarzę

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casopea, pewnie duma Cie rozpiera, co? ;)
    mikka, u mnie dzisiaj bez rewelacji obiadowych ;) miał być żurek (od kilku dni chodzi za mną żur na białej kiełbasie z jajkiem), ale mąż zażyczył sobie frytki, więc były frytki z jajkiem sadzonym i marchewką gotowaną :P

Jejku, u nas też zawiewało niesamowicie... :/
    A ja dzisiaj kliknęłam koszyk zakupowy dla Julki <3 tym razem w ruch poszły pieluszki flanelowe, 1 bambusowa, tetra, smoczki, mata do przewijaka komodowego, kocyk letni, rożek bawełniany, zestaw do obcinania paznokci + szczoteczka do główki, butelka 125ml, 2 gryzaki, prześcieradła i ochraniacze nieprzemakalne na materac (do wózka, kosza mojżesza i łóżeczka).

A w piątek kupiłam w promce 2 foteliki (skorupkę i następny) z bazą :) Jestem zajarana jak gwizdek. W tym miesiącu basta, bo będziemy do końca miesiąca jeść chleb z pasztetową :P

Z utęsknieniem czekam już na paczuchy, a pewnie będą gdzieś we wtorek / środę :D
    W sumie tak zliczyłam, ze został mi wózek, łóżeczko, monitor oddechu, kwestie apteczne i okołoporodowe. Nie jest źle :)

Eluska, Kamsza lubią tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zgodnie z niedzielnym planem poszyliśmy :)
    kocyk + podusia + zabawka sensoryczna :)
    wyszło całkiem, całkiem jak na pierwszy raz :D
    i nawet gdzieś wewnętrznie jestem z siebie dumna bo zazwyczaj nic mi nie wychodzi - szok!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4228e2a9d26e.jpg

a na obiad mieliśmy gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym :)

narazie z owoców to pochłaniam winogrona ale czas na TRUSKAWY - MALINY nadejdzie niebawem! Wszystkie na to czekamy :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:53

kinga27.30, Drobinka91, Eluska, mikka86, Kamsza, mikaja lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo ładny kocyk :)
    Kolejną noc był wygwizdòw, tym razem nam 3 drzewa złamało i prądu nie ma 😮

33Sylwia lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • amica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, byłam z Wami przez chwilę na wątku, niestety u mnie szczęście szybko się skończyło. Zernelam na listę na pierwszej stronie i strasznie się cieszę że tyle będzie dzieciaczkow :) Dobrze ze lista mamus aniołków się aż tak nie powiększyła.

Życzę Wam dużo szczęścia i zdrówka :) trochę zazdroszczę Wam robienia tych wyprawek, ale wierzę że i ja je kiedyś będę robiła.

Wszystkiego dobrego!

Kajtolo, KasiaLukasia, poliś, Kamsza, kinga27.30, Sylka135, Emma_, Eluska, ines., Drobinka91, Casjopea, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica bardzo mi przykro. Pamiętam Cię. Mam nadzieję, że jeszcze doczekacie szczęścia :)

Hej kobiety. Cały weekend probowalam sie wbic, ale no weekend to u mnie nie czas na fora internetowe :P Mąż miał wczoraj urodziny więc piekłam dla niego torta w środę z młodym, zakupy itd i leci weekend strasznie szybko.
    Spróbuję nadrobić, ale wątpie, bo mam dziś trochę pracy w pracy :P

Przyszła moja torba z ali - a raczej torebeczka :D Czemu nie przeczytałam dokładnego opisu z wymiarami ?:P Tak czy siak wygląda fajnie na pierwszy rzut oka i zapewne przyda się na jakieś małe wyjścia :) Jakbym kp i nie będę musiała tachać butelek, to tym bardziej ;)

Kupujecie w ogóle butelki 125ml? Ja chyba od razu idę w 260ml, bo nawet nie widziałam ostatnio nigdzie tych małych. Jedyny minus taki, że w 260ml z TT miarka wskazuje dopiero od 60ml ale to nie problem.

amica lubi tę wiadomość

• poliś Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Cześć Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, byłam z Wami przez chwilę na wątku, niestety u mnie szczęście szybko się skończyło. Zernelam na listę na pierwszej stronie i strasznie się cieszę że tyle będzie dzieciaczkow :) Dobrze ze lista mamus aniołków się aż tak nie powiększyła.

Życzę Wam dużo szczęścia i zdrówka :) trochę zazdroszczę Wam robienia tych wyprawek, ale wierzę że i ja je kiedyś będę robiła.

Wszystkiego dobrego!
    Amica pamiętamy Cię oczywiście i jestem przekonana że niedługo sama będziesz robić wyprawkę, rok temu byłam na Twoim miejscu.. widzę że znasz powód poronienia, zespół patau jest w 99% przypadkiem przy zapłodnieniu A więc kolejna ciąża będzie szczęśliwa!!! 3mam kciuki:*

amica lubi tę wiadomość

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica bardzo mocno trzymam kciuki za następny ( marcowy ) transfer :-)
    Daj nam znać :-)

amica lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:

Wszystkiego dobrego!
    Cześć Amica, pamiętam Cię , życzę szczęścia w dalszej drodze walki o szczęście , super ,że się odezwałaś :)

amica lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • amica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, dam znać :)

Śmieje się, że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to pierwsza betę będę robiła 1 kwietnia. To będzie dobry dzień na wkręt męża :)

mikka86, Panna_Justyna, poliś, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Kupujecie w ogóle butelki 125ml? Ja chyba od razu idę w 260ml, bo nawet nie widziałam ostatnio nigdzie tych małych. Jedyny minus taki, że w 260ml z TT miarka wskazuje dopiero od 60ml ale to nie problem.

Ja kupiłam 1 butelkę 125 ze smoczkiem antykolkowym. Chcę spróbować KP, ale na wszelki wypadek wolę 1 szt mieć.
    Właśnie... powiedzcie mi, w co będziecie się pakować do szpitala? Jakaś specjalna torba "na wypasie", zwykła sportowa z zamkiem od góry, czy walizeczka na kółkach? :P

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Jasne, dam znać :)

Śmieje się, że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to pierwsza betę będę robiła 1 kwietnia. To będzie dobry dzień na wkręt męża :)

Amica, bardzo mocne kciuki za Was <3

amica lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica powodzenia ❤️

amica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka jak w Polsce? Jak będziesz miała chwilę odezwij się :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Ja kupiłam 1 butelkę 125 ze smoczkiem antykolkowym. Chcę spróbować KP, ale na wszelki wypadek wolę 1 szt mieć.
    Właśnie... powiedzcie mi, w co będziecie się pakować do szpitala? Jakaś specjalna torba "na wypasie", zwykła sportowa z zamkiem od góry, czy walizeczka na kółkach? :P

Ja zwykla sportówka - bierzemy, jak ostatni mrazem - 3 takie torby - dla kazdego po jednej + dodatkowe rzeczy w aucie na parkingu, bo ostatnio maz musial jezdzic do domu po ubranka dla malego.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna torba dla Małego, druga dla mnie. Muszę mieć wszystko zapakowane na pobyt, bo nie wiem, czy mąż będzie mi mógł coś dowieźć w razie co. Przyjedzie po nas z fotelikiem i ubrankami na wyjście dla mnie i Konrada. Raczej sportowe torby, łatwiej upchnąć pod łóżkiem.

A butelki raczej te większe kupuje ;)

mikaja lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica, jak miło, że do nas zajrzałaś! Powodzenia, kochana, w dalszych staraniach. 🙂 W końcu i ty się doczekasz swojego cudu. Trzymam kciuki.

amica lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sportowa torbe z małą iloscia rzeczy,dla dziecka chusteczki, niedrapki(moze cążki),i pampki ,mysle ze jedna mala torba starczy. W domu zostawie w jakims miejscu rzeczy naszykowane do dowożenia zeby moj nie musial szukac chociaz on nie ma problemu jak ma cos zrobic sam.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Jedna torba dla Małego, druga dla mnie. Muszę mieć wszystko zapakowane na pobyt, bo nie wiem, czy mąż będzie mi mógł coś dowieźć w razie co. Przyjedzie po nas z fotelikiem i ubrankami na wyjście dla mnie i Konrada. Raczej sportowe torby, łatwiej upchnąć pod łóżkiem.

A butelki raczej te większe kupuje ;)
    To ja tym razem też w dwie torby Ale nie jedna moja, jedna Rysia tylko jedna nasza z rzeczami na porodowke a druga z rzeczami na salę popprodowa. Za pierwszym razem niby miałam dla córki cały pierwszy zestaw w strunowce żeby mąż nie musiał szukać ale i tak musiał po nią biegać do auta.

Butelki kupuje małe na początek no tam jest inna podzialka.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ines. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica miło Cie widziec! trzymam kciuki żeby szybko sie Wam udało.

mikaja wrote:

taaak ale ja to oszczednie z butelką, kupuje jedną malutką i najmniejszy smoczek w razie w. zakladam, że nie bedzie potrzebna. a jak cos to dopiero dokupuje, nie popełnie błędu jak z młodym. zresztą wszystkie butelki mam w domu bo przeciez syn gardzil sylikonem i wszystkie firmy przelecielismy az cos mu nie spasowalo.

kinga27.30 wrote:

u mnie sie wkurzaly ze walizki sie nie mieszczą. chyba zwykla sportówka z rzeczami dla mnie. rzeczy dla malej na wyjście beda spakowane w domu w małej sportówce i lezaly na foteliku razem z rzeczami dla mnie na wyjscie. i to mąz przyniesie jak nas będzie odbierał. dla dziecka tylko mała kosmetyczka z chusteczkami, oliwką/kremem wacikami taki mini niezbędnik bo szpital wszystko zapewnia, a no i nie zapomnijcie chłopom zostawić butów i ciuchów dla siebie bo widziałam dziewczyny które wychodziły z porodówki w szlafrokach i klapkach szpitalnych :D chociaż tyle, że w lipcu to ciepło :D

ja trochę ruszyłam w weekend. wczoraj skorzystałam z promek i zamówiłam kokon, 2 kocyki, pieluszki bambusowe i muślinowe (nie wiem po co mi aż 4 ale były takie sliczne i przecenione ze nie mogłam się powstrzymac - z myśla wybiore ładniejsze i drugie oddam a wiadomo że nic nie oddam :D ).
    w piątek kupiłam 5 paczek pieluch w rossmanie no ale z 49 zł na 24 zł to takiej ceny juz nie będzie a i tak pójdą wszystkei i więcej. leżą sobie na strychu i zniose w czerwcu ;)

powoli kompletuje zamówienie na aptece gemini i hurtem na allegro domówię wszystkie pieluszkowe higieniczne rzeczy.

zostanie łóżeczko dostawne, brakujące ubranka także w sumie rozłoże sobie wydatki na 2 miesiące i do końca kwietnia powinnam się wyrobić.

w maju meble i to wszystko inne do domu także wole drobnice wyprawkową mieć już za sobą.

no i ruszam z kopyta bo dziś mi belly pokazał 115 dni do porodu!!! niedługo 100-dniówka! o masakra to już tak zleci, że naprawde już czas gromadzic.

a dziś od rana tez juz bieganina bo zalatwilam, bank, poczte, mapy z geodezji, potwierdzilam zamowienie drzwi, zamówilam panele, w sobote mamy jechać kupicc płytki. mąz uwija się na budowie i niby widoki są że w czerwcu wejdziemy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 11:26

kinga27.30, Sylka135, Eluska, amica lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ