Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casopea, pewnie duma Cie rozpiera, co?
mikka, u mnie dzisiaj bez rewelacji obiadowych miał być żurek (od kilku dni chodzi za mną żur na białej kiełbasie z jajkiem), ale mąż zażyczył sobie frytki, więc były frytki z jajkiem sadzonym i marchewką gotowaną
Jejku, u nas też zawiewało niesamowicie...
A ja dzisiaj kliknęłam koszyk zakupowy dla Julki tym razem w ruch poszły pieluszki flanelowe, 1 bambusowa, tetra, smoczki, mata do przewijaka komodowego, kocyk letni, rożek bawełniany, zestaw do obcinania paznokci + szczoteczka do główki, butelka 125ml, 2 gryzaki, prześcieradła i ochraniacze nieprzemakalne na materac (do wózka, kosza mojżesza i łóżeczka).
A w piątek kupiłam w promce 2 foteliki (skorupkę i następny) z bazą Jestem zajarana jak gwizdek. W tym miesiącu basta, bo będziemy do końca miesiąca jeść chleb z pasztetową
Z utęsknieniem czekam już na paczuchy, a pewnie będą gdzieś we wtorek / środę
W sumie tak zliczyłam, ze został mi wózek, łóżeczko, monitor oddechu, kwestie apteczne i okołoporodowe. Nie jest źleEluska, Kamsza lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
A my zgodnie z niedzielnym planem poszyliśmy
kocyk + podusia + zabawka sensoryczna
wyszło całkiem, całkiem jak na pierwszy raz
i nawet gdzieś wewnętrznie jestem z siebie dumna bo zazwyczaj nic mi nie wychodzi - szok!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4228e2a9d26e.jpg
a na obiad mieliśmy gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym
narazie z owoców to pochłaniam winogrona ale czas na TRUSKAWY - MALINY nadejdzie niebawem! Wszystkie na to czekamy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:53
kinga27.30, Drobinka91, Eluska, mikka86, Kamsza, mikaja lubią tę wiadomość
-
Sylwia, bardzo ładny kocyk
Kolejną noc był wygwizdòw, tym razem nam 3 drzewa złamało i prądu nie ma 😮33Sylwia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Cześć Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, byłam z Wami przez chwilę na wątku, niestety u mnie szczęście szybko się skończyło. Zernelam na listę na pierwszej stronie i strasznie się cieszę że tyle będzie dzieciaczkow Dobrze ze lista mamus aniołków się aż tak nie powiększyła.
Życzę Wam dużo szczęścia i zdrówka trochę zazdroszczę Wam robienia tych wyprawek, ale wierzę że i ja je kiedyś będę robiła.
Wszystkiego dobrego!Kajtolo, KasiaLukasia, poliś, Kamsza, kinga27.30, Sylka135, Emma_, Eluska, ines., Drobinka91, Casjopea, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Amica bardzo mi przykro. Pamiętam Cię. Mam nadzieję, że jeszcze doczekacie szczęścia
Hej kobiety. Cały weekend probowalam sie wbic, ale no weekend to u mnie nie czas na fora internetowe Mąż miał wczoraj urodziny więc piekłam dla niego torta w środę z młodym, zakupy itd i leci weekend strasznie szybko.
Spróbuję nadrobić, ale wątpie, bo mam dziś trochę pracy w pracy
Przyszła moja torba z ali - a raczej torebeczka Czemu nie przeczytałam dokładnego opisu z wymiarami ? Tak czy siak wygląda fajnie na pierwszy rzut oka i zapewne przyda się na jakieś małe wyjścia Jakbym kp i nie będę musiała tachać butelek, to tym bardziej
Kupujecie w ogóle butelki 125ml? Ja chyba od razu idę w 260ml, bo nawet nie widziałam ostatnio nigdzie tych małych. Jedyny minus taki, że w 260ml z TT miarka wskazuje dopiero od 60ml ale to nie problem.amica lubi tę wiadomość
-
amica wrote:Cześć Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, byłam z Wami przez chwilę na wątku, niestety u mnie szczęście szybko się skończyło. Zernelam na listę na pierwszej stronie i strasznie się cieszę że tyle będzie dzieciaczkow Dobrze ze lista mamus aniołków się aż tak nie powiększyła.
Życzę Wam dużo szczęścia i zdrówka trochę zazdroszczę Wam robienia tych wyprawek, ale wierzę że i ja je kiedyś będę robiła.
Wszystkiego dobrego!amica lubi tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
amica wrote:Cześć Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, byłam z Wami przez chwilę na wątku, niestety u mnie szczęście szybko się skończyło. Zernelam na listę na pierwszej stronie i strasznie się cieszę że tyle będzie dzieciaczkow Dobrze ze lista mamus aniołków się aż tak nie powiększyła.
Wszystkiego dobrego!amica lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Jasne, dam znać
Śmieje się, że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to pierwsza betę będę robiła 1 kwietnia. To będzie dobry dzień na wkręt męża
mikka86, Panna_Justyna, poliś, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
mikaja wrote:Kupujecie w ogóle butelki 125ml? Ja chyba od razu idę w 260ml, bo nawet nie widziałam ostatnio nigdzie tych małych. Jedyny minus taki, że w 260ml z TT miarka wskazuje dopiero od 60ml ale to nie problem.
Ja kupiłam 1 butelkę 125 ze smoczkiem antykolkowym. Chcę spróbować KP, ale na wszelki wypadek wolę 1 szt mieć.
Właśnie... powiedzcie mi, w co będziecie się pakować do szpitala? Jakaś specjalna torba "na wypasie", zwykła sportowa z zamkiem od góry, czy walizeczka na kółkach?
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
amica wrote:Jasne, dam znać
Śmieje się, że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to pierwsza betę będę robiła 1 kwietnia. To będzie dobry dzień na wkręt męża
Amica, bardzo mocne kciuki za Wasamica lubi tę wiadomość
2014.06. - start
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kinga27.30 wrote:Ja kupiłam 1 butelkę 125 ze smoczkiem antykolkowym. Chcę spróbować KP, ale na wszelki wypadek wolę 1 szt mieć.
Właśnie... powiedzcie mi, w co będziecie się pakować do szpitala? Jakaś specjalna torba "na wypasie", zwykła sportowa z zamkiem od góry, czy walizeczka na kółkach?
Ja zwykla sportówka - bierzemy, jak ostatni mrazem - 3 takie torby - dla kazdego po jednej + dodatkowe rzeczy w aucie na parkingu, bo ostatnio maz musial jezdzic do domu po ubranka dla malego. -
Jedna torba dla Małego, druga dla mnie. Muszę mieć wszystko zapakowane na pobyt, bo nie wiem, czy mąż będzie mi mógł coś dowieźć w razie co. Przyjedzie po nas z fotelikiem i ubrankami na wyjście dla mnie i Konrada. Raczej sportowe torby, łatwiej upchnąć pod łóżkiem.
A butelki raczej te większe kupujemikaja lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja sportowa torbe z małą iloscia rzeczy,dla dziecka chusteczki, niedrapki(moze cążki),i pampki ,mysle ze jedna mala torba starczy. W domu zostawie w jakims miejscu rzeczy naszykowane do dowożenia zeby moj nie musial szukac chociaz on nie ma problemu jak ma cos zrobic sam.
-
Aska1994 wrote:Jedna torba dla Małego, druga dla mnie. Muszę mieć wszystko zapakowane na pobyt, bo nie wiem, czy mąż będzie mi mógł coś dowieźć w razie co. Przyjedzie po nas z fotelikiem i ubrankami na wyjście dla mnie i Konrada. Raczej sportowe torby, łatwiej upchnąć pod łóżkiem.
A butelki raczej te większe kupuje
Butelki kupuje małe na początek no tam jest inna podzialka. -
Amica miło Cie widziec! trzymam kciuki żeby szybko sie Wam udało.
mikaja wrote:
Kupujecie w ogóle butelki 125ml? Ja chyba od razu idę w 260ml, bo nawet nie widziałam ostatnio nigdzie tych małych. Jedyny minus taki, że w 260ml z TT miarka wskazuje dopiero od 60ml ale to nie problem.
taaak ale ja to oszczednie z butelką, kupuje jedną malutką i najmniejszy smoczek w razie w. zakladam, że nie bedzie potrzebna. a jak cos to dopiero dokupuje, nie popełnie błędu jak z młodym. zresztą wszystkie butelki mam w domu bo przeciez syn gardzil sylikonem i wszystkie firmy przelecielismy az cos mu nie spasowalo.
kinga27.30 wrote:Ja kupiłam 1 butelkę 125 ze smoczkiem antykolkowym. Chcę spróbować KP, ale na wszelki wypadek wolę 1 szt mieć.
u mnie sie wkurzaly ze walizki sie nie mieszczą. chyba zwykla sportówka z rzeczami dla mnie. rzeczy dla malej na wyjście beda spakowane w domu w małej sportówce i lezaly na foteliku razem z rzeczami dla mnie na wyjscie. i to mąz przyniesie jak nas będzie odbierał. dla dziecka tylko mała kosmetyczka z chusteczkami, oliwką/kremem wacikami taki mini niezbędnik bo szpital wszystko zapewnia, a no i nie zapomnijcie chłopom zostawić butów i ciuchów dla siebie bo widziałam dziewczyny które wychodziły z porodówki w szlafrokach i klapkach szpitalnych chociaż tyle, że w lipcu to ciepło
ja trochę ruszyłam w weekend. wczoraj skorzystałam z promek i zamówiłam kokon, 2 kocyki, pieluszki bambusowe i muślinowe (nie wiem po co mi aż 4 ale były takie sliczne i przecenione ze nie mogłam się powstrzymac - z myśla wybiore ładniejsze i drugie oddam a wiadomo że nic nie oddam ).
w piątek kupiłam 5 paczek pieluch w rossmanie no ale z 49 zł na 24 zł to takiej ceny juz nie będzie a i tak pójdą wszystkei i więcej. leżą sobie na strychu i zniose w czerwcu
powoli kompletuje zamówienie na aptece gemini i hurtem na allegro domówię wszystkie pieluszkowe higieniczne rzeczy.
zostanie łóżeczko dostawne, brakujące ubranka także w sumie rozłoże sobie wydatki na 2 miesiące i do końca kwietnia powinnam się wyrobić.
w maju meble i to wszystko inne do domu także wole drobnice wyprawkową mieć już za sobą.
no i ruszam z kopyta bo dziś mi belly pokazał 115 dni do porodu!!! niedługo 100-dniówka! o masakra to już tak zleci, że naprawde już czas gromadzic.
a dziś od rana tez juz bieganina bo zalatwilam, bank, poczte, mapy z geodezji, potwierdzilam zamowienie drzwi, zamówilam panele, w sobote mamy jechać kupicc płytki. mąz uwija się na budowie i niby widoki są że w czerwcu wejdziemy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 11:26
kinga27.30, Sylka135, Eluska, amica lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]