X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja już powoli piorę ubranka , udało mi się kupić wielką pakę ubranek wszystko co potrzeba -rozmiar 62 za 40 zł :-) Wyprałam w 90c i wszystko przetrwało :-) jak się wzięłam za prasowanie to odpadłam na kopertowych brodzikach , jak ja to ubiorę dziecku zapinanie to mordęga 😂
    No 🤣 mówiłam że ich nienawidzę 🤣🤣🤣

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Macie jakieś komody wybrane?
    ja kupuję szarą z przewijakiem ze stokke. Chciałam, żeby pasowała do wnętrza więc wybrałam droższą.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo te body kopertowe, to zależy co kto woli. Idzie się pogubić w guzikach :D te wkładane przez głowę są szybsze w zakładaniu, tylko młode mamy napawają strachem, bo trzeba je jakoś przełożyć :) ja byłam wniebowzięta jak odkryłam pajace zapinane na zamek :D

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    ja byłam wniebowzięta jak odkryłam pajace zapinane na zamek :D

O to , to :-) Nie mam dzieci a te pajace już lubię :-)

Warto na to zwrócić uwagę :-) zamek wymiata :-)

a31il5w.png

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    A ja nadal nic nie kupiłam.
    Ja tez nic nie mam

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • poliś Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    A ja nadal nic nie kupiłam.
    Ja też nic nie mam Jeszcze poza ciuszkami dla Monisi:) w połowie kwietnia zaczynamy zakupy dopiero..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Ja tez nic nie mam
    Jeszcze mamy czas!

Za to kupiłam sobie 2 piżamy żeby wstydu nie było gdybym musiała iść do szpitala z jakiegoś powodu 😉

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Może Wy znacie kogoś kto posiada odpowiednik bujaczka babybjorn z ikea? Ikea tovig. Bo koszt żaden, konstrukcja podobną tylko żadnych opinii nie widzę 🤨

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, chyba nasze doświadczenia zegnały nas na inne tory myślowe 🙊🙈 ja tez mam nowiutkie laczki, na w razie wu i piżamka jedna leży wyprana nie ruszana 😳💁‍♀️

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Ja tez nic nie mam

I ja też mam niewiele, łóżeczko, poduchę do karmienia, kilka ubranek i tyle... Tyle wydatków nam teraz idzie na remont mieszkania (Ines łączę się z Tobą w zamawianiu paneli, my też dziś idziemy składać zamówienie), że chyba nie będę w pełni full wypas wyposażoną mamą ;)

A z innej paki, wróciłam właśnie od lekarza i po moim 4cm polipie nie ma śladu! Nie wiadomo co się z nim stało, albo odpadł w czasie ostatnich krwawień jakieś dwa tygodnie temu, albo wessała go szyjka, ale póki co nigdzie go nie widać (a był ciężki do niezauważenia...). Strasznie się cieszę! To było jedno z moich największych zmartwień. Musiałam się z Wami podzielić tą szczęśliwą dla mnie nowiną :) Właśnie świętuję z zestawem z Maca plus lody z polewą czekoladową. Jestem już tak pełna, że chyba zwymiotuję, ale przecież nie zostawię... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 13:49

mikaja, Emma_, Panna_Justyna, LidziA89, Alisia, Eluska, Sylka135, Aska1994, Drobinka91, Casjopea, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    I ja też mam niewiele, łóżeczko, poduchę do karmienia, kilka ubranek i tyle... Tyle wydatków nam teraz idzie na remont mieszkania (Ines łączę się z Tobą w zamawianiu paneli, my też dziś idziemy składać zamówienie), że chyba nie będę w pełni full wypas wyposażoną mamą ;)

A z innej paki, wróciłam właśnie od lekarza i po moim 4cm polipie nie ma śladu! Nie wiadomo co się z nim stało, albo odpadł w czasie ostatnich krwawień jakieś dwa tygodnie temu, albo wessała go szyjka, ale póki co nigdzie go nie widać (a był ciężki do niezauważenia...). Strasznie się cieszę! To było jedno z moich największych zmartwień. Musiałam się z Wami podzielić tą szczęśliwą dla mnie nowiną :) Właśnie świętuję z zestawem z Maca plus lody z polewą czekoladową. Jestem już tak pełna, że chyba zwymiotuję, ale przecież nie zostawię... ;)
    Cudownie!

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia super! :)

Ja z praniem i prasowaniem czekam jeszcze z miesiac, bo chce sobie wysuszyc wszystko na zewnatrz - chociaz aktualnie suszarnie mam w 3. pokoju na gorze i nawet jak zimno, to ta otwieram okno i zamykam drzwi, wszystko schnie i pachnie, jakby schlo na zewnatrz :D

Gondole musze oprac, ale to tez czekam na wiosne. Po nastepnej wyplacie pozamawiam dla siebie wszystko - koszule do szpitala itd.
    Wczoraj bylismy z mlodym u pediatry na usg i poszlo na to troche kasy niestety, ale prywatne wizyty w UK sa drogie. Aczkolwiek i tak w polskich przychodniach jest 2x taniej, ale 2x wiecej w porownaniu do angielskich klinik, gdzie za 15 minut konsultacji placi sie po 200-300funtow.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• ines. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ines, gdzie takie promocje? 😀 Ja dziś dostanę kocyk z Lullalove. 😍 Jestem bardzo ciekawa, jaki będzie.

wiesz co, makaszka wycofuje wzór który mi się bardzo podoba i kupiłam u nich kokon, poduszkę motylek, i pieluszki tak ok. przez pól ceny

a kocyki z le pampuch, niby było na weekendzie -15% z kodem rabaotywm ale promocja w żadna bo kocyk bambusowy + bawełniany w zestawie wychodzi praktycznie na to samo.

na grupę na fb powrzucałam ciuszki po synku jakby któraś coś chciała, zanim się wreszcie zabiore za wystawianie. jak coś to dajcie znać - puszcze jak w lumpeksie bo nie chce tachać zbędnych kartonów przy przeprowadzce :D jak ktoś jeszcze chce dołączyć do grupy na fb to też dajcie znać ;)

co do mebli to ja mam do kupienia totalnie wszystko i do pokoju córki i syna. ale praktycznie wszystko u dzieci będzie z ikea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 14:27

Emma_ lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie "oddali" mi dziecko 😁Naprawione oczywiście,powiedzialam.jej ze jak nie bedzie myc po sobie naczyn i sprzatac to zrobie zwrot😏A tak na powaznie to ulga ze z nia jest ok a ja nie musze juz kursowac tyle km.

Kamsza, mikka86, Emma_, 33Sylwia, ines., Sylka135, Aska1994, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super :) A jak ona w ogole znosi te pobyty w szpitalach? Na czym to tez polega? To jest terapia + leki?

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam komodę Malm z ikei, ale taką dość wysoką, dużą i potężną. Fajna jest :D Zaraz przekładam ubrania z kartonów, ale prać będę dopiero jakoś w czerwcu.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ja też kupiłam komodę Malm z ikei, ale taką dość wysoką, dużą i potężną. Fajna jest :D Zaraz przekładam ubrania z kartonów, ale prać będę dopiero jakoś w czerwcu.
    podziwiam,że dajesz radę kupować rzeczy,jak nie wiesz jaka płeć :)

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Karola super :) A jak ona w ogole znosi te pobyty w szpitalach? Na czym to tez polega? To jest terapia + leki?
    dzieciaki tam sa na takiej ilosci prochów ze traca poczucie czasu,zlewa sie to w jedno .
    Terapia to zbyt szumna nazwa,maja raz w tygodniu rozmowę z terapeutą, na 5 min,byle była. I spolecznosc co rano czyli mówia jak sie czują i ida do sal. Tragedia jezeli chodzi o wartości terapeutyczne. Ale przez cięcia funduszy z nfz (500+ itp)wyglada to jak wyglada. Dzieciaki spędzają czas chodząc po korzytarzu w te i nazat. Oczywiscie nie maja dostepu dp telefonów itp ani do spacerów i zabaw, łazienki maja otwierane na wieczor do kąpania a tak to maja jeden kibelek na caly oddzial. Do tego syf okrutny i reżim. Szkoda gadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 15:19

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    dzieciaki tam sa na takiej ilosci prochów ze traca poczucie czasu,zlewa sie to w jedno .
    Terapia to zbyt szumna nazwa,maja raz w tygodniu rozmowę z terapeutą, na 5 min,byle była. I spolecznosc co rano czyli mówia jak sie czują i ida do sal. Tragedia jezeli chodzi o wartości terapeutyczne. Ale przez cięcia funduszy z nfz (500+ itp)wyglada to jak wyglada. Dzieciaki spędzają czas chodząc po korzytarzu w te i nazat. Oczywiscie nie maja dostepu dp telefonów itp ani do spacerów i zabaw, łazienki maja otwierane na wieczor do kąpania a tak to maja jeden kibelek na caly oddzial. Do tego syf okrutny i reżim. Szkoda gadać

nigdy nie mogę się z tym pogodzić, że dzieci, ludzie mają tak fatalne warunki jeśli chodzi o NFZ to koszmar. Bardzo przykre jest to co dzieje się, takie terapie...leki...a tak naprawdę to wielki syf. Trzymaj się ! i uściskaj córkę :*

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:

Nawet nie wiem, co napisać i jak to skomentować... To Rybnik tak, czy jakis inny szpital?

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ