X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja już powoli piorę ubranka , udało mi się kupić wielką pakę ubranek wszystko co potrzeba -rozmiar 62 za 40 zł :-) Wyprałam w 90c i wszystko przetrwało :-) jak się wzięłam za prasowanie to odpadłam na kopertowych brodzikach , jak ja to ubiorę dziecku zapinanie to mordęga 😂
    No 🤣 mówiłam że ich nienawidzę 🤣🤣🤣

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Macie jakieś komody wybrane?
    ja kupuję szarą z przewijakiem ze stokke. Chciałam, żeby pasowała do wnętrza więc wybrałam droższą.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo te body kopertowe, to zależy co kto woli. Idzie się pogubić w guzikach :D te wkładane przez głowę są szybsze w zakładaniu, tylko młode mamy napawają strachem, bo trzeba je jakoś przełożyć :) ja byłam wniebowzięta jak odkryłam pajace zapinane na zamek :D

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    ja byłam wniebowzięta jak odkryłam pajace zapinane na zamek :D

O to , to :-) Nie mam dzieci a te pajace już lubię :-)

Warto na to zwrócić uwagę :-) zamek wymiata :-)

a31il5w.png

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    A ja nadal nic nie kupiłam.
    Ja tez nic nie mam

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • poliś Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    A ja nadal nic nie kupiłam.
    Ja też nic nie mam Jeszcze poza ciuszkami dla Monisi:) w połowie kwietnia zaczynamy zakupy dopiero..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Ja tez nic nie mam
    Jeszcze mamy czas!

Za to kupiłam sobie 2 piżamy żeby wstydu nie było gdybym musiała iść do szpitala z jakiegoś powodu 😉

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Może Wy znacie kogoś kto posiada odpowiednik bujaczka babybjorn z ikea? Ikea tovig. Bo koszt żaden, konstrukcja podobną tylko żadnych opinii nie widzę 🤨

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, chyba nasze doświadczenia zegnały nas na inne tory myślowe 🙊🙈 ja tez mam nowiutkie laczki, na w razie wu i piżamka jedna leży wyprana nie ruszana 😳💁‍♀️

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Ja tez nic nie mam

I ja też mam niewiele, łóżeczko, poduchę do karmienia, kilka ubranek i tyle... Tyle wydatków nam teraz idzie na remont mieszkania (Ines łączę się z Tobą w zamawianiu paneli, my też dziś idziemy składać zamówienie), że chyba nie będę w pełni full wypas wyposażoną mamą ;)

A z innej paki, wróciłam właśnie od lekarza i po moim 4cm polipie nie ma śladu! Nie wiadomo co się z nim stało, albo odpadł w czasie ostatnich krwawień jakieś dwa tygodnie temu, albo wessała go szyjka, ale póki co nigdzie go nie widać (a był ciężki do niezauważenia...). Strasznie się cieszę! To było jedno z moich największych zmartwień. Musiałam się z Wami podzielić tą szczęśliwą dla mnie nowiną :) Właśnie świętuję z zestawem z Maca plus lody z polewą czekoladową. Jestem już tak pełna, że chyba zwymiotuję, ale przecież nie zostawię... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 13:49

mikaja, Emma_, Panna_Justyna, LidziA89, Alisia, Eluska, Sylka135, Aska1994, Drobinka91, Casjopea, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    I ja też mam niewiele, łóżeczko, poduchę do karmienia, kilka ubranek i tyle... Tyle wydatków nam teraz idzie na remont mieszkania (Ines łączę się z Tobą w zamawianiu paneli, my też dziś idziemy składać zamówienie), że chyba nie będę w pełni full wypas wyposażoną mamą ;)

A z innej paki, wróciłam właśnie od lekarza i po moim 4cm polipie nie ma śladu! Nie wiadomo co się z nim stało, albo odpadł w czasie ostatnich krwawień jakieś dwa tygodnie temu, albo wessała go szyjka, ale póki co nigdzie go nie widać (a był ciężki do niezauważenia...). Strasznie się cieszę! To było jedno z moich największych zmartwień. Musiałam się z Wami podzielić tą szczęśliwą dla mnie nowiną :) Właśnie świętuję z zestawem z Maca plus lody z polewą czekoladową. Jestem już tak pełna, że chyba zwymiotuję, ale przecież nie zostawię... ;)
    Cudownie!

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia super! :)

Ja z praniem i prasowaniem czekam jeszcze z miesiac, bo chce sobie wysuszyc wszystko na zewnatrz - chociaz aktualnie suszarnie mam w 3. pokoju na gorze i nawet jak zimno, to ta otwieram okno i zamykam drzwi, wszystko schnie i pachnie, jakby schlo na zewnatrz :D

Gondole musze oprac, ale to tez czekam na wiosne. Po nastepnej wyplacie pozamawiam dla siebie wszystko - koszule do szpitala itd.
    Wczoraj bylismy z mlodym u pediatry na usg i poszlo na to troche kasy niestety, ale prywatne wizyty w UK sa drogie. Aczkolwiek i tak w polskich przychodniach jest 2x taniej, ale 2x wiecej w porownaniu do angielskich klinik, gdzie za 15 minut konsultacji placi sie po 200-300funtow.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• ines. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ines, gdzie takie promocje? 😀 Ja dziś dostanę kocyk z Lullalove. 😍 Jestem bardzo ciekawa, jaki będzie.

wiesz co, makaszka wycofuje wzór który mi się bardzo podoba i kupiłam u nich kokon, poduszkę motylek, i pieluszki tak ok. przez pól ceny

a kocyki z le pampuch, niby było na weekendzie -15% z kodem rabaotywm ale promocja w żadna bo kocyk bambusowy + bawełniany w zestawie wychodzi praktycznie na to samo.

na grupę na fb powrzucałam ciuszki po synku jakby któraś coś chciała, zanim się wreszcie zabiore za wystawianie. jak coś to dajcie znać - puszcze jak w lumpeksie bo nie chce tachać zbędnych kartonów przy przeprowadzce :D jak ktoś jeszcze chce dołączyć do grupy na fb to też dajcie znać ;)

co do mebli to ja mam do kupienia totalnie wszystko i do pokoju córki i syna. ale praktycznie wszystko u dzieci będzie z ikea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 14:27

Emma_ lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie "oddali" mi dziecko 😁Naprawione oczywiście,powiedzialam.jej ze jak nie bedzie myc po sobie naczyn i sprzatac to zrobie zwrot😏A tak na powaznie to ulga ze z nia jest ok a ja nie musze juz kursowac tyle km.

Kamsza, mikka86, Emma_, 33Sylwia, ines., Sylka135, Aska1994, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super :) A jak ona w ogole znosi te pobyty w szpitalach? Na czym to tez polega? To jest terapia + leki?

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam komodę Malm z ikei, ale taką dość wysoką, dużą i potężną. Fajna jest :D Zaraz przekładam ubrania z kartonów, ale prać będę dopiero jakoś w czerwcu.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ja też kupiłam komodę Malm z ikei, ale taką dość wysoką, dużą i potężną. Fajna jest :D Zaraz przekładam ubrania z kartonów, ale prać będę dopiero jakoś w czerwcu.
    podziwiam,że dajesz radę kupować rzeczy,jak nie wiesz jaka płeć :)

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Karola super :) A jak ona w ogole znosi te pobyty w szpitalach? Na czym to tez polega? To jest terapia + leki?
    dzieciaki tam sa na takiej ilosci prochów ze traca poczucie czasu,zlewa sie to w jedno .
    Terapia to zbyt szumna nazwa,maja raz w tygodniu rozmowę z terapeutą, na 5 min,byle była. I spolecznosc co rano czyli mówia jak sie czują i ida do sal. Tragedia jezeli chodzi o wartości terapeutyczne. Ale przez cięcia funduszy z nfz (500+ itp)wyglada to jak wyglada. Dzieciaki spędzają czas chodząc po korzytarzu w te i nazat. Oczywiscie nie maja dostepu dp telefonów itp ani do spacerów i zabaw, łazienki maja otwierane na wieczor do kąpania a tak to maja jeden kibelek na caly oddzial. Do tego syf okrutny i reżim. Szkoda gadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 15:19

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    dzieciaki tam sa na takiej ilosci prochów ze traca poczucie czasu,zlewa sie to w jedno .
    Terapia to zbyt szumna nazwa,maja raz w tygodniu rozmowę z terapeutą, na 5 min,byle była. I spolecznosc co rano czyli mówia jak sie czują i ida do sal. Tragedia jezeli chodzi o wartości terapeutyczne. Ale przez cięcia funduszy z nfz (500+ itp)wyglada to jak wyglada. Dzieciaki spędzają czas chodząc po korzytarzu w te i nazat. Oczywiscie nie maja dostepu dp telefonów itp ani do spacerów i zabaw, łazienki maja otwierane na wieczor do kąpania a tak to maja jeden kibelek na caly oddzial. Do tego syf okrutny i reżim. Szkoda gadać

nigdy nie mogę się z tym pogodzić, że dzieci, ludzie mają tak fatalne warunki jeśli chodzi o NFZ to koszmar. Bardzo przykre jest to co dzieje się, takie terapie...leki...a tak naprawdę to wielki syf. Trzymaj się ! i uściskaj córkę :*

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:

Nawet nie wiem, co napisać i jak to skomentować... To Rybnik tak, czy jakis inny szpital?

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ