X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polis to nie był test potrójny. Sam poziom białka afp we krwi. Skierowanie dostałam w 17 tygodniu razem z morfologia od zwykłego gina na NFZ. Ponoc samo badanie można zrobić za około 30zl. To nie jest jak Pappa- Pappa to statystyka tutaj podane jest dokładne stężenie białka we krwi (przedostaje się ono z łożyska gdzie wzrasta w czasie ciąży, nowotworów i chorób watroby) zbyt niskie stężenie może świadczyć o ZD zbyt duże o ciąży mnogiej i wadach cewy nerwowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:57

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • poliś Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Polis to nie był test potrójny. Sam poziom białka afp we krwi. Skierowanie dostałam w 17 tygodniu razem z morfologia od zwykłego gina na NFZ. Ponoc samo badanie można zrobić za około 30zl. To nie jest jak Pappa- Pappa to statystyka tutaj podane jest dokładne stężenie białka we krwi (przedostaje się ono z łożyska gdzie wzrasta w czasie ciąży, nowotworów i chorób watroby) zbyt niskie stężenie może świadczyć o ZD zbyt duże o ciąży mnogiej i wadach cewy nerwowej

A ok dzięki za informację, kojarzyłam to z testem potrójnym nie wiem czemu..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciążowego leżenia to ja też uważam, że to kiepska sprawa jeśli nie ma jasnych i oczywistych wskazań. KarolaJJJ ma rację, poród to nie przelewki i trzeba mieć siłę.

Martwiłam się dzisiaj pół dnia tym brakiem przyrostów u Mikołaja, ale w końcu moja gin mi odpisała, że jest ok. Wiem, to niezwykle rozwlekla odpowiedź, ale ufam jej. Napisałam dokładnie w gramach i z datami o co kaman. Idę też do niej 26.02. przed Łodzią.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym antybiotyk działa, bo zdrowieje :) Dziecku chyba też lepiej, bo rusza się już normalniej.. Nie jest taki "nerwowy", że tak to ujmę. A młodej wyszedł kolejny ząb 😊

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Tym bardziej nie rozumiem , dlaczego nie zrobiono Ci dzisiaj połówkowego, przecież to badanie mogło by dużo jak nie wszystko rozstrzygnąć

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Tym bardziej nie rozumiem , dlaczego nie zrobiono Ci dzisiaj połówkowego, przecież to badanie mogło by dużo jak nie wszystko rozstrzygnąć
    Właśnie..

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli Mam te same mutacje i chyba się cieszę że nikt mi nie kazał robić tego badania 😐

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ulli Mam te same mutacje i chyba się cieszę że nikt mi nie kazał robić tego badania 😐
    Przepraszam, że pytam, ale skąd Wy w ogóle wiecie o tych mutacjach? Nigdy w życiu na nic takiego się nie badałam..

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope uwierz że wolałabym nie wiedzieć i spokojnie iść na usg które mogłoby wszystko wyjaśnić. A tak stres bo gdzie i jak to sprawdzić w terminie. Dzień mam przez to do bani i już mnie głowa boli z nerwów na tych lekarzy z mojego miasta. Paranoja. Nawalili z badaniami i terminami a teraz radz sobie sama.... Czekam na telefon od doktora Hoppe czy prywatnie mnie wcisnie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Przepraszam, że pytam, ale skąd Wy w ogóle wiecie o tych mutacjach? Nigdy w życiu na nic takiego się nie badałam..
    Przez poronienia. Jest taki pakiet na chyba 5 mutacji genetycznych i wszystkie z poronieniami nawykowymi je robią.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Hope uwierz że wolałabym nie wiedzieć i spokojnie iść na usg które mogłoby wszystko wyjaśnić. A tak stres bo gdzie i jak to sprawdzić w terminie. Dzień mam przez to do bani i już mnie głowa boli z nerwów na tych lekarzy z mojego miasta. Paranoja. Nawalili z badaniami i terminami a teraz radz sobie sama.... Czekam na telefon od doktora Hoppe czy prywatnie mnie wcisnie
    Wcale się nie dziwie.
    Trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze skończyło!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dołączam do tych z problemami... Patrzyłam na wyniki morfologii na necie. I szlag by to. Hemoglobina 9,8 hematokryt 28. Ja pierdziele... Nie obejdzie się raczej bez leków. Mam nadzieję, że Konrad i tak bierze sobie tyle, ile trzeba.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Przez poronienia. Jest taki pakiet na chyba 5 mutacji genetycznych i wszystkie z poronieniami nawykowymi je robią.
    A, rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie :)

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor Hoppe właśnie do mnie oddzwonil i jadę na badanie do niego do Olsztyna w poniedziałek. Uspokoił że często przyczyna podwyższonego afp jest nie znana i nie musi to być wadą cewy nerwowej

kinga27.30 lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Doktor Hoppe właśnie do mnie oddzwonil i jadę na badanie do niego do Olsztyna w poniedziałek. Uspokoił że często przyczyna podwyższonego afp jest nie znana i nie musi to być wadą cewy nerwowej
    Oby tak było, trzymam kciuki

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja nie poroniłam a mutacje zbadałam, bo miałam zator w lewej nodze jak byłam na studiach.

_Hope_ lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja nie poroniłam a mutacje zbadałam, bo miałam zator w lewej nodze jak byłam na studiach.
    Jasne 😊 Casjo pytała skąd ja i Ulli wiemy o mutacjach i my akurat przez poronienia.

Ulli super że Cię wcisnal! Teraz byle do poniedziałku!

Magda - mbc lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska, Konrad pewnie z ciebie wlasnie ciagnie i dlatego ty masz niedobory :) mi lekarzw powiedzieli, ze dziecko wyciagnie z matki to co trzeba, ale kobieta pozniej moze byc oslabiona. Pewnie dostanoesz Terdyferon czy jakos tak i ci podskoczy!

Ulli, trzymam kciuki zeby bylo okej, zeby sie okazalo tak jak z poprzednim synkiem i ze to tylko nic nie znaczace podwyzszenie. Rozumiem Twoje nerwy, ja tez od dwoch dni zyje jak w bance, i nerwica daje znac o sobie - glowa, szum w uszach, zabirzenia oddychania. Trzymaj sie, jakos to wszystko przetrwamy.

Ja bylam wlasnie u ginekologa-diabetologa. pytalam o ten suplement na M, powiedziala, ze pierwsze slyszy i nic takiego nie poleca. Uspokoila mnie, ze aktualnie jestem odpowiednio obstawiona lekami. Jak jej powiedzialam, ze mam podwyzszone opory i pokazalam wyniki badan to powiedziala "no sa wysokie ale w normie, czym sie pani martwi? Przeciez tego sie spodziewalismy ze wzgledu na ryzyko nadcisnienia. Prosze sie nie martwic." Jeszcze do tego pochwalila mnie za cukry, chociaz zaznaczyla ze im dalej w las tym moze byc potrzebna wieksza dawka insuliny i zeby wtedy nie bac sie i zwiekszac. Zmierzyla tetno i powiedziala ze idealne :) Jesgem troche spokojniejsza...

Casjopea, ines. lubią tę wiadomość

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dopasowałaś foteliki do auta w sklepie stacjonarnym ?

Ja nie mam takiej możliwości :-(
    Tak, byłam sprawdzić, czy wszystko dobrze leży...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Kinga, pochwal się, jakie modele wybrałaś.
    Skorupka BeSafe izo go modular isize + fotelik besafe izi go + bazę isofix ;D

A dzisiaj przyszła paka: tetra, flanelka, bambusowa pieluszka, smoczki, zestaw do pazurków, mata na przewijak, gryzaki, opakowanie na smoczek, nieprzemakalne ochraniacze na materac, do wozka i do kosza Mojżesza i przescieradła.

Wczoraj jeszcze kliknęłam pierwsze zamowienie z apteki: linomag z tlenkiem cynku, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, lanolina ziajki, krem z filtrem 50 na słońce, witamina d z dha twist off i probiotyk. Wziełam też majtki poporodowe, jałowe kompresy 5x5, woreczki na zużyte pieluszki, woreczki do mrozenia pokarmu, plyn micelarny w chusteczce, nawilzany papier toaletowy, tantum rosa i muszelki laktacyjne...

Eluska, Emma_ lubią tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ