X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polis to nie był test potrójny. Sam poziom białka afp we krwi. Skierowanie dostałam w 17 tygodniu razem z morfologia od zwykłego gina na NFZ. Ponoc samo badanie można zrobić za około 30zl. To nie jest jak Pappa- Pappa to statystyka tutaj podane jest dokładne stężenie białka we krwi (przedostaje się ono z łożyska gdzie wzrasta w czasie ciąży, nowotworów i chorób watroby) zbyt niskie stężenie może świadczyć o ZD zbyt duże o ciąży mnogiej i wadach cewy nerwowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:57

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • poliś Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Polis to nie był test potrójny. Sam poziom białka afp we krwi. Skierowanie dostałam w 17 tygodniu razem z morfologia od zwykłego gina na NFZ. Ponoc samo badanie można zrobić za około 30zl. To nie jest jak Pappa- Pappa to statystyka tutaj podane jest dokładne stężenie białka we krwi (przedostaje się ono z łożyska gdzie wzrasta w czasie ciąży, nowotworów i chorób watroby) zbyt niskie stężenie może świadczyć o ZD zbyt duże o ciąży mnogiej i wadach cewy nerwowej

A ok dzięki za informację, kojarzyłam to z testem potrójnym nie wiem czemu..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciążowego leżenia to ja też uważam, że to kiepska sprawa jeśli nie ma jasnych i oczywistych wskazań. KarolaJJJ ma rację, poród to nie przelewki i trzeba mieć siłę.

Martwiłam się dzisiaj pół dnia tym brakiem przyrostów u Mikołaja, ale w końcu moja gin mi odpisała, że jest ok. Wiem, to niezwykle rozwlekla odpowiedź, ale ufam jej. Napisałam dokładnie w gramach i z datami o co kaman. Idę też do niej 26.02. przed Łodzią.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym antybiotyk działa, bo zdrowieje :) Dziecku chyba też lepiej, bo rusza się już normalniej.. Nie jest taki "nerwowy", że tak to ujmę. A młodej wyszedł kolejny ząb 😊

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Tym bardziej nie rozumiem , dlaczego nie zrobiono Ci dzisiaj połówkowego, przecież to badanie mogło by dużo jak nie wszystko rozstrzygnąć

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Tym bardziej nie rozumiem , dlaczego nie zrobiono Ci dzisiaj połówkowego, przecież to badanie mogło by dużo jak nie wszystko rozstrzygnąć
    Właśnie..

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli Mam te same mutacje i chyba się cieszę że nikt mi nie kazał robić tego badania 😐

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ulli Mam te same mutacje i chyba się cieszę że nikt mi nie kazał robić tego badania 😐
    Przepraszam, że pytam, ale skąd Wy w ogóle wiecie o tych mutacjach? Nigdy w życiu na nic takiego się nie badałam..

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope uwierz że wolałabym nie wiedzieć i spokojnie iść na usg które mogłoby wszystko wyjaśnić. A tak stres bo gdzie i jak to sprawdzić w terminie. Dzień mam przez to do bani i już mnie głowa boli z nerwów na tych lekarzy z mojego miasta. Paranoja. Nawalili z badaniami i terminami a teraz radz sobie sama.... Czekam na telefon od doktora Hoppe czy prywatnie mnie wcisnie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Przepraszam, że pytam, ale skąd Wy w ogóle wiecie o tych mutacjach? Nigdy w życiu na nic takiego się nie badałam..
    Przez poronienia. Jest taki pakiet na chyba 5 mutacji genetycznych i wszystkie z poronieniami nawykowymi je robią.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Hope uwierz że wolałabym nie wiedzieć i spokojnie iść na usg które mogłoby wszystko wyjaśnić. A tak stres bo gdzie i jak to sprawdzić w terminie. Dzień mam przez to do bani i już mnie głowa boli z nerwów na tych lekarzy z mojego miasta. Paranoja. Nawalili z badaniami i terminami a teraz radz sobie sama.... Czekam na telefon od doktora Hoppe czy prywatnie mnie wcisnie
    Wcale się nie dziwie.
    Trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze skończyło!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dołączam do tych z problemami... Patrzyłam na wyniki morfologii na necie. I szlag by to. Hemoglobina 9,8 hematokryt 28. Ja pierdziele... Nie obejdzie się raczej bez leków. Mam nadzieję, że Konrad i tak bierze sobie tyle, ile trzeba.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Przez poronienia. Jest taki pakiet na chyba 5 mutacji genetycznych i wszystkie z poronieniami nawykowymi je robią.
    A, rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie :)

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor Hoppe właśnie do mnie oddzwonil i jadę na badanie do niego do Olsztyna w poniedziałek. Uspokoił że często przyczyna podwyższonego afp jest nie znana i nie musi to być wadą cewy nerwowej

kinga27.30 lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Doktor Hoppe właśnie do mnie oddzwonil i jadę na badanie do niego do Olsztyna w poniedziałek. Uspokoił że często przyczyna podwyższonego afp jest nie znana i nie musi to być wadą cewy nerwowej
    Oby tak było, trzymam kciuki

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja nie poroniłam a mutacje zbadałam, bo miałam zator w lewej nodze jak byłam na studiach.

_Hope_ lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja nie poroniłam a mutacje zbadałam, bo miałam zator w lewej nodze jak byłam na studiach.
    Jasne 😊 Casjo pytała skąd ja i Ulli wiemy o mutacjach i my akurat przez poronienia.

Ulli super że Cię wcisnal! Teraz byle do poniedziałku!

Magda - mbc lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska, Konrad pewnie z ciebie wlasnie ciagnie i dlatego ty masz niedobory :) mi lekarzw powiedzieli, ze dziecko wyciagnie z matki to co trzeba, ale kobieta pozniej moze byc oslabiona. Pewnie dostanoesz Terdyferon czy jakos tak i ci podskoczy!

Ulli, trzymam kciuki zeby bylo okej, zeby sie okazalo tak jak z poprzednim synkiem i ze to tylko nic nie znaczace podwyzszenie. Rozumiem Twoje nerwy, ja tez od dwoch dni zyje jak w bance, i nerwica daje znac o sobie - glowa, szum w uszach, zabirzenia oddychania. Trzymaj sie, jakos to wszystko przetrwamy.

Ja bylam wlasnie u ginekologa-diabetologa. pytalam o ten suplement na M, powiedziala, ze pierwsze slyszy i nic takiego nie poleca. Uspokoila mnie, ze aktualnie jestem odpowiednio obstawiona lekami. Jak jej powiedzialam, ze mam podwyzszone opory i pokazalam wyniki badan to powiedziala "no sa wysokie ale w normie, czym sie pani martwi? Przeciez tego sie spodziewalismy ze wzgledu na ryzyko nadcisnienia. Prosze sie nie martwic." Jeszcze do tego pochwalila mnie za cukry, chociaz zaznaczyla ze im dalej w las tym moze byc potrzebna wieksza dawka insuliny i zeby wtedy nie bac sie i zwiekszac. Zmierzyla tetno i powiedziala ze idealne :) Jesgem troche spokojniejsza...

Casjopea, ines. lubią tę wiadomość

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dopasowałaś foteliki do auta w sklepie stacjonarnym ?

Ja nie mam takiej możliwości :-(
    Tak, byłam sprawdzić, czy wszystko dobrze leży...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Kinga, pochwal się, jakie modele wybrałaś.
    Skorupka BeSafe izo go modular isize + fotelik besafe izi go + bazę isofix ;D

A dzisiaj przyszła paka: tetra, flanelka, bambusowa pieluszka, smoczki, zestaw do pazurków, mata na przewijak, gryzaki, opakowanie na smoczek, nieprzemakalne ochraniacze na materac, do wozka i do kosza Mojżesza i przescieradła.

Wczoraj jeszcze kliknęłam pierwsze zamowienie z apteki: linomag z tlenkiem cynku, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, lanolina ziajki, krem z filtrem 50 na słońce, witamina d z dha twist off i probiotyk. Wziełam też majtki poporodowe, jałowe kompresy 5x5, woreczki na zużyte pieluszki, woreczki do mrozenia pokarmu, plyn micelarny w chusteczce, nawilzany papier toaletowy, tantum rosa i muszelki laktacyjne...

Eluska, Emma_ lubią tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ