Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LidziA89 wrote:Dokladnie!
Też to mam... dramat jakiś ;(
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ulli, właśnie narobiłam zaległości i doczytałam. Dobrze, że Ciebie wcisnęli. Teraz przetrwać do poniedziałku... trzymam mocno kciuki za Was.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ulli88 wrote:Nie powtarzałam-nie ma na to czasu. Ja mam mthfr i pai1 co juz zwiększa szanse na wady cewy nerwowej. Mam wynik 89.7 przy normie dla tygodnia kiedy był robiony wynik 45-58 przy Wojtku też był lekko podwyższony (ale poniżej 70) najgorsze że dostałam skierowanie nabdalsza diagnostykę do Olsztyna ale dzwoniłam i nie ma szans bym się dostała do 22 tygodnia (do tego czasu diagnozuja) lekarz zawalił. Te wyniki powinien zlecić wcześniej a nie na ostatnią chwilę wyniki mi oddał. Napisałam do dobrego lekarza z Olsztyna czy by mnie prywatnie nie wcisnąl - zobaczę co odpisze. U mnie w mieście nikt takich badań nie robi
Dr Hoppe to bardzo dobry lekarz. Ja dzisiaj jadę na połowkowe ale nie do niego. Mam nadzieję, że przyczyna jest po prostu nieznana i wszystko będzie w normie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 08:27
-
Messy92 też słyszałam o nim że jest dokładny i dobry. Niektórzy mówią że specyficzny i gburowaty ale na randkę nie jadę tylko na badanie więc to nie problem
kinga27.30, mikaja, Messy92, Czarna_kawa, Casjopea lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dziś mi bbf pokazuje granicę przeżywalnosci płodu. Moja osobista to 1 kg dziecka 😉 czyli jeszcze trochę!
Miłego dnia!Emma_, mikaja, Kamsza, Panna_Justyna, Czarna_kawa, LidziA89 lubią tę wiadomość
-
Ulli88 wrote:Messy92 też słyszałam o nim że jest dokładny i dobry. Niektórzy mówią że specyficzny i gburowaty ale na randkę nie jadę tylko na badanie więc to nie problem
Ja za godzinę u Ewy szałkiewicz. Błagam o kciuki za pipke -
Ulli,trzymam kciuki mocno za Ciebie,dobrze,ze lekarz Hope Cię przyjął ☺️👍🏻
Ines,podzieliłam Twój los i siedzę w poczekalni na kolejne pobranie krwi,dzisiaj cukry do badania poszły w ruch ☺️
Hope,fajne info belly Ci wysłało! To zawsze człowiekowi poprawia humor😬 Masz rację z tym 1 kg,tez tak liczę😜
U mnie szprycuje się magnezem i jest lepiej,nawet humor lepszy☺️ Po badaniu postanowiłam odwiedzić cukiernie i kupić tesciowej pyszne ciacho do kawy,bo siedzi teraz z Mirą w domu dzięki temu ja mogę zrobić badania🍰
Messy,kciuki za pipkę😂😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:07
Messy92, mikaja lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Dziś mi bbf pokazuje granicę przeżywalnosci płodu. Moja osobista to 1 kg dziecka 😉 czyli jeszcze trochę!
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:16
-
Dokładnie, dla mnie też 1kg dziecka to już ulga.. podobno w ciągu najbliższych 4 tygodni dziecko podwoi swoją wagę..
A jak dziewczyny wasza waga, ile na plus? U mnie 6,5 kg..Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
U mnie nic na plusie 😕 mam smaka na tortille z takim przypieczonym mięskiem mm🤤 Messy92 kciuki❤️
Messy92 lubi tę wiadomość
-
U mnie 4 kg i dostałam opierdziel od ginekologa że za mało przytyłam 1.5 kg miesięcznie powinno być.
-
Takie cudo dzis do mnie przyszło 🥰
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db7ff4163594.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 13:07
tka_aa, Aska1994, poliś, kinga27.30, Eluska, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
U mnie z wagą, UWAGA przerażę - 27 kg ale startowałam z ogromnej wagi, i w momencie kiedy zaszłam w ciążę hormony, ktore odpowiedzialne są za tycie się u mnie wyciszyły, do tego dieta cukrzycowa, brak apetytu i wymioty. Uprzedzę wasze pytania - lekarze przyklaskują, mówią, ze spokojnie mogę jeszcze tracić, dziecko ma skąd czerpać, więc już się tym nie przejmuję. W sumie tak naprawdę u mnie z jedzeniem to jest tak, że jem na siłę, z rozsądku. w ogole nie czuję głodu;/ Moze to przez regularne posiłki? Do tego żołądek mi się zmniejszył i jem minimalne porcje.
Obawiam się co będzie po ciąży, jaki efekt jojo mnie czeka...Casjopea, mikaja, Kalija lubią tę wiadomość
-
tka_aa wrote:U mnie z wagą, UWAGA przerażę - 27 kg ale startowałam z ogromnej wagi, i w momencie kiedy zaszłam w ciążę hormony, ktore odpowiedzialne są za tycie się u mnie wyciszyły, do tego dieta cukrzycowa, brak apetytu i wymioty. Uprzedzę wasze pytania - lekarze przyklaskują, mówią, ze spokojnie mogę jeszcze tracić, dziecko ma skąd czerpać, więc już się tym nie przejmuję. W sumie tak naprawdę u mnie z jedzeniem to jest tak, że jem na siłę, z rozsądku. w ogole nie czuję głodu;/ Moze to przez regularne posiłki? Do tego żołądek mi się zmniejszył i jem minimalne porcje.
Obawiam się co będzie po ciąży, jaki efekt jojo mnie czeka... -
Możecie podsunąć jakieś dobre rzeczy pasujące do kiełbasy z grila? W niedzielę ma być ładna pogoda, robimy urodziny còrci, robimy grila. Będzie tort, będzie szarlotka, jakąś sałatkę by się przydało, ale nie mam pomysłu (tylko nie gyros!!!) i ogólnie jakieś przekąski do tego. Najlepiej jakieś szybkie, bo długo nie ustoję przy garach, a ludzi łącznie będzie 15 (mieli być tylko moi rodzice,teściowa i chrzestna, a tutaj moja mama bierze ze sobą brata i jego dziewczynę, bo nocują u niej i nie chce ich samych zostawić, chrzestna przyjedzie też z kimś, mąż zaprosił swoją siostrę z 3 dzieci i o, się zrobiło...).Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥