X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja będę miała pierwsze usg 27.11 ;-) Czekam cierpliwie :-)

W moje urodziny :D życzę pięknych widoków.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie mogę się doczekać Usg a jeszcze tyle czasy 26.11... miałam wcześniej usg ale lekarz jeszcze nic nie widział powiedział tylko ,że macica ciązowa pięknie przygotowana na ciąże ale beta hcg ładnie rośnie więc wiem ,że jest wszystko dobrze . tylko nie mogę się doczekać jak zobaczę swoją kruszynkę i usłyszę jej serduszko <3 :) dziewczyny jak dodać suwaczek ?

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.suwaczki.com

Ja mam wizyte we czw, jeszcze 5 dni.

kinga27.30 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 wrote:
    Dziewczyny ja już nie mogę się doczekać Usg a jeszcze tyle czasy 26.11... miałam wcześniej usg ale lekarz jeszcze nic nie widział powiedział tylko ,że macica ciązowa pięknie przygotowana na ciąże ale beta hcg ładnie rośnie więc wiem ,że jest wszystko dobrze . tylko nie mogę się doczekać jak zobaczę swoją kruszynkę i usłyszę jej serduszko <3 :) dziewczyny jak dodać suwaczek ?

Ja tez mam wizyte 26! To bedzie pierwsza :)

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okej suwaczek zrobiony jak go tutaj teraz dodać , jestem jakoś dziwnie nie ogarnięta teraz :P :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki udało się ogarnęłam :D

xgirl, kinga27.30 lubią tę wiadomość

• ines. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety usg nigdy dość, wczoraj miałam a już wyczekiwanie na następne :D a do 14go grudnia jeszcze sporo czasu...

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was, że już o porodach rozmawiacie... i zazdroszczę. U mnie nawet mąż nie wie...

xgirl wrote:
    Czesc Sung! Jej tyle tych pozamacicznych :( Skad sie u Ciebie to bierze?

Pierwsza niby przypadek (mhm, na pewno). Druga wynikiem pierwszej, bo w tym samym jajowodzie, którego rzęski mogły być uszkodzone wyłuskiwaniem pierwszej.

Trzecia się nie mogła zaimplantować. Próbowała w zgliszczach lewego jajowodu (wycięty z drugą cp). I tu mi się lampka zapaliła, ze coś jest nie tak z implantacją a nie jajowodami.

Zażyczyłam sobie histeroskopię. Wyszedł lekki stan zapalny endometrium. Dostałam antybiotyk.

Zobaczymy jak teraz.

Dziś brązowy sluz na papierze. Na razie jednorazowo>.

Czy któraś z Was robiłą testy facelle, te paaskowe o czułości 10?

Czy one ciemnieją do takich samych dwóch?

Zrobiłam dziś, po 2 dniach i tylko troszkę jest ciemniejszy. A po wyschnięciu są identyczne...

• mikaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga
    No też spotykam się ze zdziwieniem itd. ale to każdej z nas sprawa - ja mam swoje przekonania w tej kwestii, naczytałam się badań itd. Jeśli nie dzieje się nic niepokojącego tonie uważam, zeby branie tego było konieczne. Inna sprawa, że ja pierwszej ciąży nie poroniłam nawet samoistnie - chodziłam z martwym zarodkiem 2,5 tygodnia i musiałam mieć poronienie indukowane farmakologicznie, a to dobry znak, że progesteron tu raczej nie był prowodyrem tego, bo gdyby spadł, to by się samo zaczęło.

xgirl
    Nie ma wcale powiedziane, że musi rosnąć tsh - mnie też spadało w poprzedniej ciąży.

Casjopea
    o jacie :D też miałm taką - Polkę nawet - wrzeszczącą i nadającą na swojego faceta - nie zachęcały :D

Sung
    witaj :)

Ines
    aż mam dreszcze na całym ciele !! Też nie odważyłabym się rodzić w domu...

Magda94
    to Twój wybór - Ty odpowiadasz za siebie i swoje dziecko - nikt inny :)

PannaAnna
    uff :) oby już plamień nie było..

• mikaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebrnęłam :P

Mnie jak zawsze w weekendy raczej nie ma w internetach, ale młody śpi, mąż na siłowni a ja zaległam na kanapie. Od rana pranie, zakupy, wieszanie prania i odkurzyłam górę domu. Super taki wysiłek, bo mi ciśnienie się podniosło i poczułam się o wiele lepiej :) Ale teraz zaległam, bo mam potrzebę poleżeć :)
    Jutro zaczynam 9. tydzień. 1/5 ciąży już za mną haha :D Uwielbiam odliczać.

Macie jakieś chore sny? Ja dziś miałam okropny sen i nawet nie będę go tu wspominać. W ciąży sny są takie wyraźne :/

Miłej reszty soboty dziewczyny :) Może zajrzę wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 13:49

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja ja też właśnie dziś zafundowałam sobie trochę sprzątania, gotowania, prania, mąż jeszcze w pracy więc znajduje sobie zajęcia i jest ok, aczkolwiek pewnie niedługo będę musiała odpocząć :) ogólnie to nie wiem co mi się przestawiło, ale ostatnio mogę bardzo długo spać, jak zawsze wstawałam rano, tak teraz na wolnym śpię ile wlezie :P a wieczorem nie mam problemu z tym, żeby usnąć :)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Niestety usg nigdy dość, wczoraj miałam a już wyczekiwanie na następne :D a do 14go grudnia jeszcze sporo czasu...

no wiem wiem o czym mówisz, ja miałam tylko jedno gdzie jeszcze nie było serduszka, a kolejne 29 listopada więc czekam niecierpliwie ale też staram się nie czytać głupot w internetach i nie nakręcać się, bo nawet na forum można się nieźle nakręcić jak się czyta niektóre posty :) ale już za niecałe 2 tygodnie zobaczę moją kruszynkę :)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie w ciąży jest czaderskie, można spac cały czas :D dziewczyny z pierwsza ciąża korzystajcie ile wlezie z tego i możliwości leżenia na kanapie bo to już nigdy nie powtórzy :)

Co do snów to ja właśnie nigdy tego nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 14:00

BeataW., Sylka135 lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Spanie w ciąży jest czaderskie, można spac cały czas :D dziewczyny z pierwsza ciąża korzystajcie ile wlezie z tego i możliwości leżenia na kanapie bo to już nigdy nie powtórzy :)

E tam nigdy - dzieci kiedyś z domu się wyprowadzą :D
    Ale potwierdzam, przy dziecku w domu ilość snu ograniczona, a chce się tak samo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 14:12

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:

no ja mam wrażenie że moge spać i spać :D kiedyś byłam nocnym człowiekiem, a teraz mąż się nie może nadziwić, jak ja już o 21 leżę w łożku :D ale właśnie tak sobie myślę, żeby korzystać z tego odpoczynku, bo przy kolejnej ciąży już nie będzie tak łatwo :D

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja to samo, dawniej twierdziłam ze przed północą nie usnę, a w ciąży pierwszej i teraz to 22 i nara ja już idę :D w pierwszej jak mogłam sobie na to pozwolić to zawsze była drzemeczka po pracy :D organizm ciężko pracuje należy się odpoczynek ;)

Mikaja ja już z niecierpliwością wyczekuje 2-dniowej wycieczki szkolnej. :D :D :D

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powrotu do Polski - albo będę uciekała do mamy albo dzieciaki do dziadków na 1 weekend w miesiącu :D:D

ines. lubi tę wiadomość

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Patrycja ja to samo, dawniej twierdziłam ze przed północą nie usnę, a w ciąży pierwszej i teraz to 22 i nara ja już idę :D w pierwszej jak mogłam sobie na to pozwolić to zawsze była drzemeczka po pracy :D organizm ciężko pracuje należy się odpoczynek ;)

:D

no mam dokładnie tak samo, ale lekarz powiedział mi że jeżeli tego potrzebuję to mam spać ile wlezie :D staram się nie przesadzać, ale no organizm sam się domaga snu :)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaale sobie pospalam :) Tak korzystam korzystam i robie na co mam ochote. CHce spac to spie, chce jesc to jem, chce lezec to leze.. mam wszystko gdzies. Raz chcialam pocwiczyc to mnie brzuch zaczal bolec i sie teraz boje. Pogadam o tym z ginka we zw. W domu w sumie nic ogarniac nie musze, czasem sprzatne i zrobie pranie (ale to akurat lubie) a tak to nie musze nic robic, maz je na miescie wiec gotowanie odpada.

Jezu Sung no to swoje przeszlas.. mam nadzieje, ze po antybiotykach sie wszystko ustabilizowalo i teraz sie uda. Jakie sa Twoje kolejne kroki? Kiedy druga beta? kiedy lekarz? Ty chyba musisz tego bardziej pilnowac niz inne. Co do testow oto uzywalam innych, wiec Ci nie pomoge.

Mikaja widzisz tyle sie naczytalam, ze tsh rosnie wiec w szoku bylam, ze mi zmalalo. Wydalam troche kasy na badania ale przynajmniej mam teraz spokoj. Kontrolowac musze mimo to dalej.
    W ogole zazdroszcze Ci, tego, ze jestes tydzien do przodu haha :D Ale ja jutro zaczynam 8smy wiec tez fajnie :) Juz nie jakis tam 5 czy 6 tylko ojojojojojoj ooosmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 15:21

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam takie pytanie, czy lekarze już na pierwszej wizycie ,jeśli potwierdzą ciążę zakładają kartę ciąży?

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ