X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba roznie to bywa. Pewnie to tez zalezy w ktorym tyg jestes. Nie wiem czy ktos zalozy karte ciazy kobiecie w 5,6 tyg.

Jej nic zjesc nie moge :( Zjadlam dzis 3 mandarynki, kilka orzechow i pol kawalka ciasta z malinami. Chcialam cos zamowic to mi sie niedobrze od czytania menu zrobilo. Ma ktoras tak? Przeciez potrzebuje jedzenia. Kiedy taki brak apetytu i mdlosci moge byc niebezpieczne?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Chyba roznie to bywa. Pewnie to tez zalezy w ktorym tyg jestes. Nie wiem czy ktos zalozy karte ciazy kobiecie w 5,6 tyg.

Jej nic zjesc nie moge :( Zjadlam dzis 3 mandarynki, kilka orzechow i pol kawalka ciasta z malinami. Chcialam cos zamowic to mi sie niedobrze od czytania menu zrobilo. Ma ktoras tak? Przeciez potrzebuje jedzenia. Kiedy taki brak apetytu i mdlosci moge byc niebezpieczne?
    Ja tak mam od samego początku, muszę w siebie wmuszac co kolwiek , a jak nie zjem to boli mnie brzuch, dziś ledwo kilka łyżek pomidorowej,rano pół tosta i banan. Na wadze już mam -2 kg, nie mam ochoty totalnie na nic

PannaEvans lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że na początku ciąży ,brak apetytu nie grozi zarodkowi,nawet jak jesz bardzo nie wiele,bo on i tak bierze sobie z tego ,co nagromadzilas przed ciążą, gorzej jak przed ciążą już byłaś niedożywiona lub miałaś anemię,a tak to nie ma obaw

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Czytałam, że na początku ciąży ,brak apetytu nie grozi zarodkowi,nawet jak jesz bardzo nie wiele,bo on i tak bierze sobie z tego ,co nagromadzilas przed ciążą, gorzej jak przed ciążą już byłaś niedożywiona lub miałaś anemię,a tak to nie ma obaw
    Czasami myślę, że jakbym sobie browarka strzeliła to pewnie wróciłby mi apetyt,no ale tego nie zrobię...

• xgirl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lepiej nic nie pic z %. W ogole nie rozumiem jak niektorzy polecaja wino w ciazy. Porazka.

No oby to nie zaszkodzilo.. zamowilam sobie teraz zupe pomidorowa i jakies kanapki. Moze zjem.

W ogole na McDonald's mialabym ochote. Bez sensu, nie chce jesc tego gowna.. nie rozumiem czemu mnie tak do tego ciagnie.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogladacie skoki? :) Kocham je. Juz jako dziecko jescze przed era Malysza ogladalam na angielskim Eurosporcie.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Nie lepiej nic nie pic z %. W ogole nie rozumiem jak niektorzy polecaja wino w ciazy. Porazka.

No oby to nie zaszkodzilo.. zamowilam sobie teraz zupe pomidorowa i jakies kanapki. Moze zjem.

W ogole na McDonald's mialabym ochote. Bez sensu, nie chce jesc tego gowna.. nie rozumiem czemu mnie tak do tego ciagnie.
    Wiesz co,pierwsze trymestr jest najważniejszy bo wtedy wszystko się kształtuje więc tu uważam że alko nawet w maleńkiej ilości jest nie do przyjęcia, ale później uważam że kilka małych lyczkow wina od święta napewno nie zaszkodzi

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Wiesz co,pierwsze trymestr jest najważniejszy bo wtedy wszystko się kształtuje więc tu uważam że alko nawet w maleńkiej ilości jest nie do przyjęcia, ale później uważam że kilka małych lyczkow wina od święta napewno nie zaszkodzi
    No nie. Jednak nie. Zero alkoholu w ciazy.

xgirl, Sung lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Zero.

Hope dlugo Cie nie bylo, myslalam o Tobie. Wszystko ok? Krwawilas sporo.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Dokladnie. Zero.

Hope dlugo Cie nie bylo, myslalam o Tobie. Wszystko ok? Krwawilas sporo.
    Xgirl specjalnie siedzę cicho bo w mojej głowie trwa armagedon ;)
    W czwartek chyba jakoś mocniej plamilam. Teraz jest ok.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze. Kiedy wizyta u lekarza?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    No to dobrze. Kiedy wizyta u lekarza?
    We wtorek. Tylko nie wiem o której. Do mojego gina już nie było wolnych miejsc i mam się wbić między pacjentkami.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą_mama wrote:
    Ja chce tym razem rodzić bez znieczulenia hehe dostałam znieczulenie po czym akcje skurczowe się uspokoiły dodatkowo bardzo spadło mi tętno w rezultacie poród przedłużył się o pare godzin i zaczęłam rodzic jak znieczulenie przestało działać, ale oczywiście każda z nas jest inna inaczej reaguje, nie ma co się porównywać. W cesarce przeraża mnie uruchchomienie i ból po, ja po 3 h już biegałam po schodach
    Ja biegałam po 30 min od porodu do małej, a znieczulenia nie miałam wcale :)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa sprawa, od kilku dni ciągnie mnie - szczególnie podczas bzykanka - blizna po nacięciu krocza. Nawet nie wiedziałam do tej pory gdzie ona jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zalozona karte uwaga w 4 tygodniu w tamtej ciazy :) natomiast teraz wizyte mam dopiero we wtorek :) jestem teraz na wycieczce z pracy i wszyscy pytaja czemu nie pije a ja nie chce jeszcze mowic :(

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Ja mialam zalozona karte uwaga w 4 tygodniu w tamtej ciazy :) natomiast teraz wizyte mam dopiero we wtorek :) jestem teraz na wycieczce z pracy i wszyscy pytaja czemu nie pije a ja nie chce jeszcze mowic :(
    My idziemy łeb w łeb i nawet tego samego dnia mamy usg ;)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

Jezu Sung no to swoje przeszlas.. mam nadzieje, ze po antybiotykach sie wszystko ustabilizowalo i teraz sie uda. Jakie sa Twoje kolejne kroki? Kiedy druga beta? kiedy lekarz? Ty chyba musisz tego bardziej pilnowac niz inne. Co do testow oto uzywalam innych, wiec Ci nie pomoge.

Tak, muszę jak najszybciej usg niestety. We wtorek kolejna beta i mam nadzieję, że już piątek będę mogła iść na usg. To będzie 5 tydzień akurat, w poprzednich już było widać, że jest cp na takim etapie.

Odpukać więcej brązowego śluzu nie było.

Piersi przy dotyku zaczynam czuć :)

Mam fazę na kolor różowy. Ciekawe.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, Sung to dawajcie znac jak wizyty. Trzymam kciuki!:)

Casjopea ja od miesiaca seksu nie mialam, boje sie :/

Sung lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny,ale na wszystko i tak nie odpiszę:)Ale śledzę wszystkie wpisy jak mam czas,czasem jak jestem w pracy też,ale wtedy pisać nie mogę,bo cały czas jakiś pacjent wchodzi:) A więc tak co do porodu-to też wolę o tym nie myśleć:) po prostu podchodzę do tego w taki sposób,że przecież będzie trzeba urodzić nie ma innego wyjścia:) ale wydaje mi się,że każda z nas tutaj nie będzie mogła się doczekać tego momentu kiedy w końcu przytuli swoje dzieciątko,kiedy w końcu będzie z nami :)ja czekam na zarodek i serduszko-wizyta 21 listopada-pewnie wieczorem więc znowy będę się stresować...mąż idzie ze mną,a 22 listopada wyjezdza na 3 tygodnie na wsparcie granic i będę siedziała w domu sama,bo mam zamiar już iść na L4...zajmę się ozdobami świątecznymi:) zapytam również lekarza czy będę mogła sobie poćwiczyć,pochodzić na basen,ale myślę,że wyrazi zgodę:) dziś mnie mdli,senna jestem cały czas...z jednej strony denerwuje się jak znika jakiś objaw,boję się pustego jaja płodowego-już staram się o tym nie myśleć...A z drugiej strony jak przychodzą mdłości to mam już ich serdecznie dosyć,więc nie dogodzisz jak to się mówi...co do progesteronu to mój to w ogóle jakiś wynik z kosmosu,bo 7 dni po owulacji wynosił 56ng/ml A 3 dni przed okresem 84ng/ml przy becie 98...wystraszyłam się troche-naczytałam się o ciąży zaśniadowej itd ale trafiłam na artykuł profesora z kliniki Novum,który opisywał,że nie ma co porównywać wyników po stymulacji owulacji z owulacją występującą naturalnie-wszystko tam ładnie wyjaśnił i to mnie uspokoiło...Mój lekarz powiedział mi,że najważniejszy jest przyrost bety...A i tak biorę duphaston 3x1 i dodatkowo luteine podjęzykową-na torbiel 7cm na prawym jajniku...zobaczymy co przyniesie wizyta...

AgaRydz lubi tę wiadomość

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:

Owszem, może zaszkodzić. 0% i tyle.

xgirl nie martw się niejedzeniem - ja w poprzedniej ciąży 2 razy się strułam i rzygałam jak kot od rana do wieczora nic nie jedząc i nie pijąc. Dzidziol ciągnie z matki więc trzeba potem nadgonić dobrą dietą, ale dzień czy dwa nie zrobi krzywdy.

Hope trzymam kciuki :*

BeataW to wizyta już tuż tuż :)

Sung lubi tę wiadomość

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ