Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska1994 wrote:Oni się do tego nigdy otwarcie nie przyznają, że jedno faworyzują. Rozmowy nie mają sensu, bo kończą się, że to nieprawda, że po prostu nie będą mieć czasu zajmować się dwòjką, że ogród, że planują remont i inne tego typu wymówki. Po prostu nie wpadłam na żadne inne rozwiązanie, jak do tej pory. Boli mnie cholernie to nierówne traktowanie, bo sama je odczułam będąc dzieckiem, zawsze to mój starszy brat był ideałem, a ja ta "niegrzeczna, głupiutka, czarna owca". Co ciekawe, dzieci niby mają zostać u nich na noc przed moją cesarką, żeby mąż mógł być ze mną w szpitalu. Tylko, że ja wiem, że znajdą sobie w ostatniej chwili jakąś wymówkę, więc szukam planu awaryjnego.
No to faktycznie może "odsuń" trochę od nich oboje, a przynajmniej Cypriana i zobacz co zrobią wtedy. Jak będą mieli jakieś wąty, to powiedz im, że albo oboje będą tak samo traktowani albo nie będzie ich wcale i że robisz to dla dobra Moniki. Może to drastyczne, ale nie wiem co innego by się tu sprawdziło. A rodzice męża? Nie mogliby się nimi zająć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:56
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Teściowa mieszka z nami. Jakiś czas temu otwarcie powiedziała przy moich dzieciach, że "gòwno ją obchodzi ich zdrowie i życie, bo są bachorami, a ich matka ich nie kocha". Raz, jak jeszcze kontakty miałyśmy jako takie, została z Cyprianem, na godzinę. Po czym szukaliśmy go z mężem po wsi, bo ona nie wiedziała, gdzie jest! Nie zainteresowała się, że roczny Maluch sam sobie idzie gdzieś na spacer. A teścia nie mam, zginął pod lawiną.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Matko, bardzo Ci współczuję takiej teściowej. Aż nie wiem co napisać. Jak najszybciej bym od Niej uciekała jeśli miałabym taką możliwość.. A może jacyś dobzi znajomi wzięliby dzieciaki na ten czas co będziesz w szpitalu?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Aska1994 wrote:Teściowa mieszka z nami. Jakiś czas temu otwarcie powiedziała przy moich dzieciach, że "gòwno ją obchodzi ich zdrowie i życie, bo są bachorami, a ich matka ich nie kocha". Raz, jak jeszcze kontakty miałyśmy jako takie, została z Cyprianem, na godzinę. Po czym szukaliśmy go z mężem po wsi, bo ona nie wiedziała, gdzie jest! Nie zainteresowała się, że roczny Maluch sam sobie idzie gdzieś na spacer. A teścia nie mam, zginął pod lawiną.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Nie pytałam jej o zdanie, więc nie wiem co myśli na pewno jej się to nie podoba, bo wolałaby, żebym się rozstała z mężem, a tu się na to nie zapowiada.
Drobinka, coś na pewno wymyślę, jeśli chodzi o dzień cesarki. Jeszcze trochę czasu jest.Drobinka91 lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 sytuacja nie do pozazdroszczenia, faktycznie. U mnie teraz jak wyszła akcja z łożyskiem i ewentualnym pobytem w szpitalu, jak już się dogadalam z paniami w żłobku, to moja mama stwierdziła, że ona na pewno zajmie się całkowicie młodą. Ona lubi takie akcje.. W sensie lubi rządzić i wszystko nadzorować. Strasznie ją drażni, że ja chcę to rozegrać trochę inaczej i na spokojnie. Oczywiście chętnie skorzystamy z pomocy, to oczywiste, ale żeby się tak na maxa we wszystko nie wtryniala i wszystkich nie ustawiala po kątach Całe szczęście mój stan i sytuacja nie pozwalają jej się obrazić
-
Casjopea wrote:KarolaJJJ kiedy będziesz wiedziała co dalej?
-
Ale powiem Wam ze jest jakis plus tego pobytu,(uwaga te wrażliwe) bo porządnie oczyściłam jelita. Mialam dwie lewatywy i połowa dolegliwości w brzuchu mi minęła. Jak wyjde to kupie czopki glicerynowe i bede pilnowac wizyt w kibelku co Wam tez polecam. "Kupka zajmuje miejsce dziecku",tak śpiewała pod nosem położna jak robiła mi wlew
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 14:35
Casjopea, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Hej chciałabym zapytać dziewczyny z zastrzykami z heparyny o badania APTT, INR, fibrynogen i czynnik X A. Te badania robicie naczczo , przed czy po zastrzyku z porannej heparyny? Bo zapomniałam spytać lekarza a nie mogę znaleźć info w necie, kiedy się to bada ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 14:47
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
nick nieaktualnyKarolaJJJ wrote:Ale powiem Wam ze jest jakis plus tego pobytu,(uwaga te wrażliwe) bo porządnie oczyściłam jelita. Mialam dwie lewatywy i połowa dolegliwości w brzuchu mi minęła. Jak wyjde to kupie czopki glicerynowe i bede pilnowac wizyt w kibelku co Wam tez polecam. "Kupka zajmuje miejsce dziecku",tak śpiewała pod nosem położna jak robiła mi wlew
O tez bym przygarnęła ! Ja mam straszne zaparcia po braniu żelaza i ratuje się probiotykami. Może macie jakieś sposoby ? -
Lewatywa albo dynamit 🤣
Casjopea, mój syn zwykle z przedszkola wychodzi naburmuszony, z pytaniem: "po co przyszłaś?" 🤣Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Eluska wrote:O tez bym przygarnęła ! Ja mam straszne zaparcia po braniu żelaza i ratuje się probiotykami. Może macie jakieś sposoby ?
Eluska lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Ja też teraz na żelazie i jeszcze jest ok, ale zaparcia jeszcze mnie dopadną, jak zwykle przy suplementacji żelaza. A mam brać 2x dziennie.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥