X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dziewczyny, cały dzień nie czuję ruchów. Wiem, że jeszcze nie muszę, że jeszcze czas, ale młoda raczej przyzwyczaiła mnie do tego, że dawała mi znać, czy żyje. A dziś taka cisza od rana i już zaczynam mieć czarne myśli. 😵 Dobrze, że jutro wizyta.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musiałam się wam poskarżyć, żeby ten mały skunks w moim brzuchu przestał się ukrywać. Zostałam dwa razy kopnięta, alarm odwołany. Emilka, wykończysz matkę. 😱

Drobinka91, kinga27.30 lubią tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na wizycie, Ksawery zmienił położenie z główkowego na miednicowe, miejmy nadzieję że do porodu się pięknie ułoży , nie wiem ile waży bo powiedziała, że to nie jest wizyta pomiarowa 😖

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ja dzisiaj byłam na wizycie, Ksawery zmienił położenie z główkowego na miednicowe, miejmy nadzieję że do porodu się pięknie ułoży , nie wiem ile waży bo powiedziała, że to nie jest wizyta pomiarowa 😖
    A jaka to była wizyta? Kiedy w takim razie będzie ta POMIAROWA?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    A jaka to była wizyta? Kiedy w takim razie będzie ta POMIAROWA?
    No wiesz na NFZ lekarz ma obowiązek zrobić trzy usg na całą ciążę wraz z pomiarami itp. Ona i tak robi mi USG na każdej wizycie ale mierzyć już jej się nie chciało, sprawdziła poziom wód, położenie dziecka, czy żyje, dała skierowanie na krzywą i mocz i tyle

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Lewatywa albo dynamit 🤣
    Casjopea, mój syn zwykle z przedszkola wychodzi naburmuszony, z pytaniem: "po co przyszłaś?" 🤣
    Czyli nie tylko ja jestem złą, mało atrakcyjną dla własnego dziecka matką? 😂

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    No wiesz na NFZ lekarz ma obowiązek zrobić trzy usg na całą ciążę wraz z pomiarami itp. Ona i tak robi mi USG na każdej wizycie ale mierzyć już jej się nie chciało, sprawdziła poziom wód, położenie dziecka, czy żyje, dała skierowanie na krzywą i mocz i tyle
    Ja o tym wiem, ale dla mnie nie do pomyślenia jest zostawienie pacjentki z jakimikolwiek wątpliwościami tylko dlatego, że wizyta na NFZ, że niepomiarowa i że lekarce nie chce się zmierzyć (swoją drogą czy to nie program, a nie lekarz, oblicza przypuszczalną wagę dziecka?). 😔

ines. lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Czyli nie tylko ja jestem złą, mało atrakcyjną dla własnego dziecka matką? 😂

Hahaha na to wychodzi 😁

Emma, to Jacek z kolei tak mnie skopał rano, że to niepojęte. Mąż do pracy wychodził, przyszedł się pożegnać i jak tylko syn usłyszał głos tatusia, to pobudka, kręcioły i wszelkie akrobacje 😎

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka, Jacuś to bardzo ładne imię. 🙂 A co do kopniaków, to Emilka też reaguje na głos ojca. 😀 Przynajmniej sprawia takie wrażenie.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ja o tym wiem, ale dla mnie nie do pomyślenia jest zostawienie pacjentki z jakimikolwiek wątpliwościami tylko dlatego, że wizyta na NFZ, że niepomiarowa i że lekarce nie chce się zmierzyć (swoją drogą czy to nie program, a nie lekarz, oblicza przypuszczalną wagę dziecka?). 😔
    Nie wiem właśnie jak to jest z tymi pomiarami 🤔w każdym razie jak jej się spytałam ile mały waży to powiedziała że musiałaby robić wszystkie pomiary a dzisiaj nie jest taka wizyta. Pokazała na chwilę na monitorze jak się rusza i tyle ,USG trwało 1 minutę

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to kupiłam sobie dzisiaj pierwszą rzecz do szpitala - kapcie 😂😂

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Nie wiem właśnie jak to jest z tymi pomiarami 🤔w każdym razie jak jej się spytałam ile mały waży to powiedziała że musiałaby robić wszystkie pomiary a dzisiaj nie jest taka wizyta. Pokazała na chwilę na monitorze jak się rusza i tyle ,USG trwało 1 minutę
    Szkoda, bo wiem, jak się czeka na te wizyty. Najważniejsze, że wszystko dobrze u twojego malca. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszedł wczoraj bambusowy kocyk-mgiełka. Kupiłam go z myślą o lecie i myślę, że będzie idealny - jest cieniuteńki i dodatkowo elastyczny, więc nada się do spowijania w tych pierwszych dniach/tygodniach. Później kupię już tylko jakiś grubszy kocyk do wózka na późną jesień/zimę.

Alisia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Jej, dziewczyny, cały dzień nie czuję ruchów.

U mnie jak malutka nie daję znać to piję sok pomarańczowy :P zawsze działa ;-) ale bardzo nie lubię tej ciszy ........

Emma_ lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    A do mnie przyszedł wczoraj bambusowy kocyk-mgiełka. Kupiłam go z myślą o lecie i myślę, że będzie idealny - jest cieniuteńki i dodatkowo elastyczny, więc nada się do spowijania w tych pierwszych dniach/tygodniach. Później kupię już tylko jakiś grubszy kocyk do wózka na późną jesień/zimę.

Ja wczoraj nakupiłam za grosze dużo śpiworków w H&M online :P ja nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę ;-)

a31il5w.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Szkoda, bo wiem, jak się czeka na te wizyty. Najważniejsze, że wszystko dobrze u twojego malca. 🙂
    Szczerze, to na początku jakoś bardziej czekałam na te wizyty, bo też martwiłam się czy wszystko na pewno dobrze, czy serduszko bije, później genetyczne i połówkowe i też jakieś obawy, oby wszystko było ok. A teraz już czuję ruchy,a jak za długo nie czuję to mam detektor ,włączam i się uspokajam więc wiem, że z małym dobrze. I szczerze to dzisiaj do tej wizyty miałam tyle spraw do załatwienia,jeszcze z psem do fryzjera , że już do tej 15 tej byłam tak wymęczona , że nawet nie chciało już mi się iść do tego ginekologa

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja wczoraj nakupiłam za grosze dużo śpiworków w H&M online :P ja nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę ;-)
    Mówisz o takich śpiworkach do spania? 😀 Ile kupiłaś i jakie?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Szczerze, to na początku jakoś bardziej czekałam na te wizyty, bo też martwiłam się czy wszystko na pewno dobrze, czy serduszko bije, później genetyczne i połówkowe i też jakieś obawy, oby wszystko było ok. A teraz już czuję ruchy,a jak za długo nie czuję to mam detektor ,włączam i się uspokajam więc wiem, że z małym dobrze. I szczerze to dzisiaj do tej wizyty miałam tyle spraw do załatwienia,jeszcze z psem do fryzjera , że już do tej 15 tej byłam tak wymęczona , że nawet nie chciało już mi się iść do tego ginekologa
    Rozumiem, u mnie też już nie ma tego nerwowego odliczania do wizyty, ale mimo wszystko bardzo na nie czekam. Odkąd czuję ruchy też jestem spokojniejsza. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam 4 do spania i 2 do wózka :-)

W Norwegii taniej niż w Polsce :P ja zapłaciłam po 25-30 zł

Jeden taki a reszty już nie mogę znaleźć ;-)

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0481403006.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 19:43

Emma_ lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czesto czujecie ruchy i kiedy zaczynacie sie niepokoic?

bo np ja dzisiaj czulam od rana do 15 dosc intensywnie. Pozniej juz mnirj ale bylam u lekarza sporo chodzilam, duzo rozmawialam z ludzmi, siedzac na kanapie i do teraz cisza. I sie zastanawiam, no tez sie troche niepokoje, ale to chyba juz przesada ;p uspokoje sie pewnie za pare godzin jak poloze sie do lozka sama, bez gadania to bedzie sie wiercic ;)

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ