Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej, dziewczyny, cały dzień nie czuję ruchów. Wiem, że jeszcze nie muszę, że jeszcze czas, ale młoda raczej przyzwyczaiła mnie do tego, że dawała mi znać, czy żyje. A dziś taka cisza od rana i już zaczynam mieć czarne myśli. 😵 Dobrze, że jutro wizyta.
-
mikka86 wrote:Ja dzisiaj byłam na wizycie, Ksawery zmienił położenie z główkowego na miednicowe, miejmy nadzieję że do porodu się pięknie ułoży , nie wiem ile waży bo powiedziała, że to nie jest wizyta pomiarowa 😖
-
Emma_ wrote:A jaka to była wizyta? Kiedy w takim razie będzie ta POMIAROWA?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikka86 wrote:No wiesz na NFZ lekarz ma obowiązek zrobić trzy usg na całą ciążę wraz z pomiarami itp. Ona i tak robi mi USG na każdej wizycie ale mierzyć już jej się nie chciało, sprawdziła poziom wód, położenie dziecka, czy żyje, dała skierowanie na krzywą i mocz i tyle
ines. lubi tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Czyli nie tylko ja jestem złą, mało atrakcyjną dla własnego dziecka matką? 😂
Hahaha na to wychodzi 😁
Emma, to Jacek z kolei tak mnie skopał rano, że to niepojęte. Mąż do pracy wychodził, przyszedł się pożegnać i jak tylko syn usłyszał głos tatusia, to pobudka, kręcioły i wszelkie akrobacje 😎Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Emma_ wrote:Ja o tym wiem, ale dla mnie nie do pomyślenia jest zostawienie pacjentki z jakimikolwiek wątpliwościami tylko dlatego, że wizyta na NFZ, że niepomiarowa i że lekarce nie chce się zmierzyć (swoją drogą czy to nie program, a nie lekarz, oblicza przypuszczalną wagę dziecka?). 😔url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikka86 wrote:Nie wiem właśnie jak to jest z tymi pomiarami 🤔w każdym razie jak jej się spytałam ile mały waży to powiedziała że musiałaby robić wszystkie pomiary a dzisiaj nie jest taka wizyta. Pokazała na chwilę na monitorze jak się rusza i tyle ,USG trwało 1 minutę
-
A do mnie przyszedł wczoraj bambusowy kocyk-mgiełka. Kupiłam go z myślą o lecie i myślę, że będzie idealny - jest cieniuteńki i dodatkowo elastyczny, więc nada się do spowijania w tych pierwszych dniach/tygodniach. Później kupię już tylko jakiś grubszy kocyk do wózka na późną jesień/zimę.
Alisia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Emma_ wrote:A do mnie przyszedł wczoraj bambusowy kocyk-mgiełka. Kupiłam go z myślą o lecie i myślę, że będzie idealny - jest cieniuteńki i dodatkowo elastyczny, więc nada się do spowijania w tych pierwszych dniach/tygodniach. Później kupię już tylko jakiś grubszy kocyk do wózka na późną jesień/zimę.
Ja wczoraj nakupiłam za grosze dużo śpiworków w H&M online ja nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę
-
Emma_ wrote:Szkoda, bo wiem, jak się czeka na te wizyty. Najważniejsze, że wszystko dobrze u twojego malca. 🙂url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikka86 wrote:Szczerze, to na początku jakoś bardziej czekałam na te wizyty, bo też martwiłam się czy wszystko na pewno dobrze, czy serduszko bije, później genetyczne i połówkowe i też jakieś obawy, oby wszystko było ok. A teraz już czuję ruchy,a jak za długo nie czuję to mam detektor ,włączam i się uspokajam więc wiem, że z małym dobrze. I szczerze to dzisiaj do tej wizyty miałam tyle spraw do załatwienia,jeszcze z psem do fryzjera , że już do tej 15 tej byłam tak wymęczona , że nawet nie chciało już mi się iść do tego ginekologa
-
Kupiłam 4 do spania i 2 do wózka
W Norwegii taniej niż w Polsce ja zapłaciłam po 25-30 zł
Jeden taki a reszty już nie mogę znaleźć
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0481403006.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 19:43
Emma_ lubi tę wiadomość
-
A jak czesto czujecie ruchy i kiedy zaczynacie sie niepokoic?
bo np ja dzisiaj czulam od rana do 15 dosc intensywnie. Pozniej juz mnirj ale bylam u lekarza sporo chodzilam, duzo rozmawialam z ludzmi, siedzac na kanapie i do teraz cisza. I sie zastanawiam, no tez sie troche niepokoje, ale to chyba juz przesada ;p uspokoje sie pewnie za pare godzin jak poloze sie do lozka sama, bez gadania to bedzie sie wiercic