X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze musze miec swoja,w sumie nie spotkałam sie zeby gdzies dawali na miejscu.
    Ale nie wiem czy wiecie ale w wiekszosci laborów mozecie pobrac za darmo pojemniki na mocz i na posiew a nie płacic w aptece

Emma_ lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma, w labo gdzie robiłam wcześniej mieli już swoją glukozę, nie trzeba było kupować. Teraz nie wiem, muszę zadzwonić i spytać, bo w innym labo teraz robię.
    Karola, właśnie w poprzednim labo dawali te pojemniczki za darmo. W obecnym chyba skąpią.

Emma_ lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamarta wrote:
    Dziękuję za otuche❤️
    Ja już po ktg nic nie mówili więc pewnie jest ok
    No i będę miała antybiotyk dozylnie 2x dziennie przez kilka dni ale nie wiem z jakiego powodu jeszcze
    może profilaktycznie po zabiegu? :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Jestem na krzywej i zaraz 🤮🤮🤮 trzymajcie kciuki za wytrwałość 🤭🤭🤭
    W Norge robisz? Trzeba mieć swoją glukozę? Można wziąć euthyrox rano? W ogóle trzeba o czymś pamiętać? Pobierają krew przed, 1h po i 2 h po?
    A tak w ogóle to jak Ci policzyli termin i wiek ciąży? Bo ja według własnych obliczeń i z Polski byłabym dzisiaj w 25+0, według Norwegii jestem 25+3. Niby termin porodu wyliczyli ten sam, po usg też jest 5/07 tak na czerwono, ale mam pod tym też wpisane når korrigert: 1/07/2019, więc nie ogarniam.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w każdym labo trzeba mieć swoją ,a nawet swoją wodę w butelce i swój kubeczek najlepiej jednorazowy jeśli się kupuje tą w proszku,dla mnie to trochę takie dziadostwo...jeszcze rozumiem w labo na nfz,że trzeba mieć swoją ale w prywatnym,gdzie krzywa kosztuje 35 zł, to już powinni mieć ten najtańszy proszek,wodę i kubeczek jednorazowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:55

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    W Norge robisz? Trzeba mieć swoją glukozę? Można wziąć euthyrox rano? W ogóle trzeba o czymś pamiętać? Pobierają krew przed, 1h po i 2 h po?
    A tak w ogóle to jak Ci policzyli termin i wiek ciąży? Bo ja według własnych obliczeń i z Polski byłabym dzisiaj w 25+0, według Norwegii jestem 25+3. Niby termin porodu wyliczyli ten sam, po usg też jest 5/07 tak na czerwono, ale mam pod tym też wpisane når korrigert: 1/07/2019, więc nie ogarniam.
    mi wczoraj gin powiedziała,że ostatni bardzo lekki posiłek o 18, rano nic, ewentualnie wodę , o 8 pobieram krew na czczo ,później walę drina, później o 9 krew i o 10.

• Alisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:

Tak krzywą robiłam w Norwegii ;-) Ja musiałam zapłacić za to badanie , niektórzy nic nie płacą - nie wiem od czego to zależy 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️Trzeba zadzwonić i się zapytać czy mają w przychodni glukozę u mnie mieli 2 smaki pomarańcz i limonkę ;-) ale wiem że niektóre przychodnie nie mają więc trzeba pytać ;-) Wybrałam limonkę i nie było tak źle tym bardziej że była z lodówki ;-)

Tutaj tylko pobierają na czczo i po 2h niestety :-( ale dobre i to 😜

Nie brałam rano euthyroxu i nic nie piłam .

Ostatni posiłek powinno się zjeść 12 godzin przed badaniem , u mnie to było o 20-stej i wcale nie był lekki zjadłam to co normalnie jadam ;-)

Mi niestety po połówkowych dodali 5 dni do terminu porodu , myślałam że ich tam rozszarpię ale pani powiedziała że tak jej wyliczył komputer i koniec - zero dyskusji , chodziaż znam dokładną datę poczęcia malutkiej nawet co do godziny :P jestem po IVF ale nie było dyskusji . Mam nadzieję że malutka urodzi się do 40 tygodnia bo jak nie to nie wiem co to będzie , nie chcę jej przenisić 3 tygodnie ................

Na krzywej nie było tak źle jak się spodziewałam , muliło przez 30 minut ale potem już było ok , żadnych potów , kręcenia w głowie itp :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:15

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ostatni posiłek powinno się zjeść 12 godzin przed badaniem , u mnie to było o 20-stej i wcale nie był lekki zjadłam to co normalnie jadam ;-)

No bo powinno sie jesc normalnie na 3 dni przed badaniem - nie probowac nagle poprawic swojej diety, bo wynik ma byc rzeczywisty.
    W UK tez nie robia 1h po i szkoda, bo nieraz widzialam, ze dziewczyny po godzinie mialy wyniki duze a po 2h juz ok. Moj polski gin powiedzial mi, ze to jest bledem tutaj niestety.
    Alisia wrote:
    Mi niestety po połówkowych dodali 5 dni do terminu porodu , myślałam że ich tam rozszarpię ale pani powiedziała że tak jej wyliczył komputer i koniec - zero dyskusji , chodziaż znam dokładną datę poczęcia malutkiej nawet co do godziny :P jestem po IVF ale nie było dyskusji . Mam nadzieję że malutka urodzi się do 40 tygodnia bo jak nie to nie wiem co to będzie , nie chcę jej przenisić 3 tygodnie ................

Serio... uwazam to za 'blad lekarski' takie zmiany tp po 1. trymestrze...a nawet po 11tc. Irytuje mnie to jak o tym czytam, a czesto takie cos widze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:16

• Alisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Serio... uwazam to za 'blad lekarski' takie zmiany tp po 1. trymestrze...a nawet po 11tc. Irytuje mnie to jak o tym czytam, a czesto takie cos widze.

Serio :-( ja tam prawie się rozpłakałam .......... U mnie będzie problem jak przenoszę bo tutaj wywołują poród dopiero po 42 tygodniu a u mnie to będzie 43 tydzień :-(

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja wiem że powinno się pobierać krew 3 razy ale co ja mogę ........... I tak sukces że chociaż robią krzywą bo jeszcze 2 lata temu nikt o takim badaniu tutaj nie słyszał 🙈🙈🙈

a31il5w.png

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, no ja też myślałam, że glukozę dostaje się na miejscu. Dobrze, że napisałyście. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Kurczę, no ja też myślałam, że glukozę dostaje się na miejscu. Dobrze, że napisałyście. 🙂[/QUO a to lekarz Ci nie powiedział ,wypisując skierowanie?

• Alisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    W UK tez gbs'a nie badaja wlasnie. Moge prywatnie sobie to zrobic i chyba sie skusze - 49 funtow to jeszcze nie taka zawrotna kwota.

U Was chociaż szczepią na krztusiec 😜

Ja wątpię czy tutaj pobierają wymaz prywatnie 🤪, jak byłam na USG prywatnie to się bałam żeby czegoś nie "złapać" na bakier tutaj z higieną brrrrrrrrr

a31il5w.png

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Serio :-( ja tam prawie się rozpłakałam .......... U mnie będzie problem jak przenoszę bo tutaj wywołują poród dopiero po 42 tygodniu a u mnie to będzie 43 tydzień :-(
    Nie dziwię się. To już jest słabe, kiedy kobieta zna dokładną datę poczęcia, a ktoś z tym dyskutuje, bo program mówi inaczej... Zwłaszcza, że może to nieść takie konsekwencje jak mówisz - przenoszenie ciąży o trzy tygodnie. Nie da się tego poprawić w jakiś sposób? Skonsultować z innym lekarzem?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dostałam w Medicover cytrynową w gratisie, ale miałam już w torbie własną na wszelki wypadek. Na NFZ muszę mieć swoją glukozę, ale wody do rozmieszania mi nie skąpią. Mikka, ale sknerusy tam u Ciebie w poradni, dobrze, że w ramach oszczędności nie każą Ci przynosić własnej igły i strzykawki.

Ja już w domu po krzywej. Dzisiaj było mi trochę niedobrze i po dwóch godzinach zaczęła mnie boleć głowa. Poprzednim razem było lepiej.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Emma_ wrote:
    Kurczę, no ja też myślałam, że glukozę dostaje się na miejscu. Dobrze, że napisałyście. 🙂[/QUO a to lekarz Ci nie powiedział ,wypisując skierowanie?
    Nie, bo nie dostałam skierowania do konkretnego laboratorium - to zresztą skierowanie w cudzysłowie, bo tak naprawdę jest to lista badań, które muszę wykonać przed kolejną wizytą. Wszystkie płatne, bo leczę się prywatnie i to moja decyzja, gdzie zrobię. Jak widać wszystko zależy od laboratorium. Muszę sprawdzić, gdzie najwygodniej będzie zrobić, i przedzwonię tam, żeby się dowiedzieć, czy muszę wziąć swoją czy jednak dają. Ale serio nie przeszłoby mi nawet przez myśl, żeby kupować glukozę na badanie. 🤨

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Nie dziwię się. To już jest słabe, kiedy kobieta zna dokładną datę poczęcia, a ktoś z tym dyskutuje, bo program mówi inaczej... Zwłaszcza, że może to nieść takie konsekwencje jak mówisz - przenoszenie ciąży o trzy tygodnie. Nie da się tego poprawić w jakiś sposób? Skonsultować z innym lekarzem?

Niestety nie :-( Połówkowe robi się w szpitalu w którym rodzisz więc osoba która je wykonuję zapisuję wszystko w komputerze i nie ma odwrotu niestety . Pewnie że konsultowałam to z kliniką IVF ale oni powiedzieli że nie mogą ingerować i tyle ......

JaSzczurek lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Nie, bo nie dostałam skierowania do konkretnego laboratorium - to zresztą skierowanie w cudzysłowie, bo tak naprawdę jest to lista badań, które muszę wykonać przed kolejną wizytą. Wszystkie płatne, bo leczę się prywatnie i to moja decyzja, gdzie zrobię. Jak widać wszystko zależy od laboratorium. Muszę sprawdzić, gdzie najwygodniej będzie zrobić, i przedzwonię tam, żeby się dowiedzieć, czy muszę wziąć swoją czy jednak dają. Ale serio nie przeszłoby mi nawet przez myśl, żeby kupować glukozę na badanie. 🤨
    ale na krzywą cukrową musisz mieć skierowanie, nie ważne czy robisz państwowo czy prywatnie,to nie jest badanie,na które każdy może przyjść zrobić sobie z ulicy tak jak morfologię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:39

• ines. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Dziewczyny, a to trzeba mieć swoją glukozę, kiedy idzie się na to badanie? Czy tylko kiedy chce się mieć lepszy smak?

musisz zapytac w swoim labo, u mnie trzeba miec swoją. kubeczek i wode dają, ale też swoją miałam.

Emma_, JaSzczurek lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Muszę sprawdzić, gdzie najwygodniej będzie zrobić, i przedzwonię tam, żeby się dowiedzieć, czy muszę wziąć swoją czy jednak dają. Ale serio nie przeszłoby mi nawet przez myśl, żeby kupować glukozę na badanie. 🤨

Jak będziesz musiała kupić to zapytaj czy możesz tą gotową w butelce , wtedy sama sobie schłodzisz - chłodna jest lepsza ;-)

Wybierz laboratorium z wygodnymi siedzeniami 😜😜😜

Emma_ lubi tę wiadomość

a31il5w.png

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ