X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, znaleźć winowajcę zgagi 🙄 przy moim ostatnim jedzeniu wszystkiego co mi w ręce wpadnie ciężko tak 😂 z tych nudów tutaj tylko chodzę i jem. A właściwie to nawet nie chodzę, tylko wstaję, biorę sobie kupę jedzenia obok i się kładę. Muszę się ogarnąć bo skończę źle 🙈

A co do Twojej mamy mikaja to wcale się Jej nie dziwię , czemu ma sobie odejmować przyjemności jak potem wystarczy wziąć małą tableteczkę 😉 nie pochwalam łykania jakichkolwiek tabletek, sama unikam, ale rozumiem Twoją mamę.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Nawet nie wiedziałam że bakterie są w stanie skrócić szyjkę 😱
    Tyle się tu ostatnio dzieje, że z utęsknieniem czekam na moją wizytę 2 kwietnia. Ma mi zmierzyć wtedy szyjkę (na moje życzenie) i zobaczymy.. będę mieć mierzoną po raz 1, dotychczas tylko mi mówili na oko "długa i zamknięta " albo "dobrze trzyma dzieciaka" jak pytałam czy z nią wszystko ok.
    ja miałam mierzoną tylko raz na połówkowych, a tak to zawsze też tylko bada paluchami i mówi, dobrze się trzyma, wszystko pozamykane :)

Drobinka91 lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam też dzisiaj u lekarz , niestety w Norwegii nie szczepią na krztusiec i się trochę załamałam 😤😤😤 Na pytanie czy pobierają wymaz na GBS powiedziała że nie 😤😤😤 ale trafiła mi się Polkę i doradziła żebym skłamała i powiedziała że czuję dyskomfort „na dole „ to może łaskawie mi zrobią🙉🙉🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:16

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka tylko gdyby to bylo raz za czas, ale ona coraz czesciej mi mowi, ze a to placki ziemniaczane zrobila i tabletka, a to kapusta jaaks zasmazana i tabletka itd - mloda juz nie jest, lepiej nie bedzie. Jak jej tłuke, zeby sobie probiotyki dobre kupila i zaczela przyjmowac, bo w osttanich 3 latach przeszla kilka kuracji antybiotykami i to mocnymi to nie, ale jakies suplementy z reklam kupuje. Wroce do Pl to sie nia zajme na miejscu.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Byłam też dzisiaj u lekarz , niestety w Norwegii nie szczepią na krztusiec i się trochę załamałam 😤😤😤 Na pytanie czy pobierają wymaz na GBS powiedziała że nie 😤😤😤 ale trafiła mi się Polkę i doradziła żebym skłamała i powiedziała że czuję dyskomfort „na dole „ to może łaskawie mi zrobią🙉🙉🙉

W UK tez gbs'a nie badaja wlasnie. Moge prywatnie sobie to zrobic i chyba sie skusze - 49 funtow to jeszcze nie taka zawrotna kwota.

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Siedzimy razem 🤪🤪🤪
    Ja za dwa tygodnie. 😀

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ja za dwa tygodnie. 😀

Ja tak samo i szlag mnie trafia bo chcialabym juz :/ U mnie to bedzie ostatni dzwonek doslownie, bo to bedzie rowne 28 tygodni :/

Emma_ lubi tę wiadomość

• anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za otuche❤️
    Ja już po ktg nic nie mówili więc pewnie jest ok
    No i będę miała antybiotyk dozylnie 2x dziennie przez kilka dni ale nie wiem z jakiego powodu jeszcze

Magda - mbc lubi tę wiadomość

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikka86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupujecie glukozę w proszku do rozcieńczenia z wodą czy tą w buteleczce 300 ml już rozcieńczoną?

• Emma_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Emilka waży 469g. Oczywiście przytuliła buzię do mnie i nie udało się zrobić żadnego zdjęcia. 😀 Zapytałam też o bóle nogi i mam iść do fizjoterapeuty, bo to najprawdopodobniej od kręgosłupa. Szyjka 4,7 w pierwszym pomiarze i 4,2 w drugim, więc zdecydowanie więcej niż na prenatalnych (jednak wiele zależy od sposobu mierzenia). Wody w porządku. Na kosmówce guz i torbielka - do obserwacji. Następna wizyta 12.04. I dostałam skierowanie na glukozę. 😅

mikaja, mikka86, Drobinka91, Czarna_kawa, ines., Alisia, Eluska, Casjopea, Sylka135 lubią tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam jeszcze o te prądy w brzuchu i może być to jakaś czynność skurczowa. Dostałam luteinę dowcipnie. Chyba nie można tego ignorować.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Drobinka tylko gdyby to bylo raz za czas, ale ona coraz czesciej mi mowi, ze a to placki ziemniaczane zrobila i tabletka, a to kapusta jaaks zasmazana i tabletka itd - mloda juz nie jest, lepiej nie bedzie. Jak jej tłuke, zeby sobie probiotyki dobre kupila i zaczela przyjmowac, bo w osttanich 3 latach przeszla kilka kuracji antybiotykami i to mocnymi to nie, ale jakies suplementy z reklam kupuje. Wroce do Pl to sie nia zajme na miejscu.

Nie wiem ile lat ma Twoja mama, ale rozumiem Cię. Nie lubię kiedy starsze osoby olewają swój stan zdrowia, "bo co im w życiu jeszcze zostało oprócz przyjemnosci" i całkiem o siebie nie dbają. Przykład mojej teściowej. Ma prawie 60 lat, a zachowuje się jak dziecko. Jara te faje, tłusto je, zrobiło Jej się coś na ramieniu to nawet nie raczy z tym iść do lekarza bo po co. Nikt nie ma na Nią wpływu, mąż próbuje Ją zagonić do lekarza ale bezskutecznie. Chyba muszę wejść Jej trochę na psychę i powiedzieć że wnuki Jej się rodzą i chce żeby miały babcie jak najdłużej i jak nie chce tego zrobić dla siebie to niech zrobi to dla nich. Z moją mamą na szczęście nie ma takich problemów...
    Ale tak jak mówisz, żeby się wziąć porządnie za mamę, musisz być na miejscu w Polsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:00

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    a kupujecie glukozę w proszku do rozcieńczenia z wodą czy tą w buteleczce 300 ml już rozcieńczoną?
    Zapytaj w laborze czy mozesz miec inna niz ta do robienia,u mnie nie pozwalaja tej w płynie. Raczej o takie rzeczy trzeba pytac u źródła bo mozna łatwo wprowadzic sie w błąd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:00

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Pytałam jeszcze o te prądy w brzuchu i może być to jakaś czynność skurczowa. Dostałam luteinę dowcipnie. Chyba nie można tego ignorować.
    Uuu czyli jednak coś tam się działo. Przypomnij jak odczuwałaś te prądy?

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Zapyyak w laborze czy mozesz miec inna niz ta do robienia,u mnie nie pozwalaja tej w płynie. Raczej o takie rzeczy trzeba pytac u źródła bo mozna łatwo wprowadzic sie w błąd
    no właśnie wczoraj mi moja gin powiedziała o tej płynnej bo nawet nie wiedziałam o jej istnieniu i podobno bez różnicy którą sobie kupie , podobno ta gotowa lepiej wchodzi

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Uuu czyli jednak coś tam się działo. Przypomnij jak odczuwałaś te prądy?
    Trudno je opisać, ale to taki ból, który przechodził jak prąd od okolic bioder do pachwin - raz z jednej, raz z drugiej strony. Dość nieprzyjemny.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    no właśnie wczoraj mi moja gin powiedziała o tej płynnej bo nawet nie wiedziałam o jej istnieniu i podobno bez różnicy którą sobie kupie , podobno ta gotowa lepiej wchodzi
    Tak jak mówię,zapytaj w laborze. Lekarz moze mowic jedno a laborantki co innego

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jakoś za 2 tygodnie planuję walnąć sobie tego drinka. A wcześniej muszę do labo zadzwonić, spytać czy mają u siebie czy mam kupić swoją glukozę (w poprzednim mieli u siebie, nawet tę smakową, cytrynową!).

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Nie wiem ile lat ma Twoja mama, ale rozumiem Cię. Nie lubię kiedy starsze osoby olewają swój stan zdrowia, "bo co im w życiu jeszcze zostało oprócz przyjemnosci" i całkiem o siebie nie dbają. Przykład mojej teściowej. Ma prawie 60 lat, a zachowuje się jak dziecko. Jara te faje, tłusto je, zrobiło Jej się coś na ramieniu to nawet nie raczy z tym iść do lekarza bo po co. Nikt nie ma na Nią wpływu, mąż próbuje Ją zagonić do lekarza ale bezskutecznie. Chyba muszę wejść Jej trochę na psychę i powiedzieć że wnuki Jej się rodzą i chce żeby miały babcie jak najdłużej i jak nie chce tego zrobić dla siebie to niech zrobi to dla nich. Z moją mamą na szczęście nie ma takich problemów...
    Ale tak jak mówisz, żeby się wziąć porządnie za mamę, musisz być na miejscu w Polsce.

Moja mama skonczyla niedawno 60 lat wlasnie, przeszla na emeryture. Widze, ze troche sie za siebie wziela chociaz fizycznie - spacery codziennie i cos tm sobie cwiczy. Moglaby tez fajki jeszcze rzucic. Nie pali duzo, ale w ogole pali a moglaby nie palic.
    Nic no - przyleci za 2 miesiace i bedziemy razem przez kilka miesiecy :D Po porodzie mamy zaplanowana wspolnie diete - maz ma sie tym zajac i nam rozpisac :D

Drobinka91 lubi tę wiadomość

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a to trzeba mieć swoją glukozę, kiedy idzie się na to badanie? Czy tylko kiedy chce się mieć lepszy smak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:18

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ