X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Mikaja wiem że powinno się pobierać krew 3 razy ale co ja mogę ........... I tak sukces że chociaż robią krzywą bo jeszcze 2 lata temu nikt o takim badaniu tutaj nie słyszał 🙈🙈🙈

Wiem...jestem w tej samej sytuacji.
    Z tym gbs'em to sie robi wysylkowo - przysylaja wszystko do domui trzeba pobrac i szybko odeslac. Ale tez co z tego, ze zrobie to prywatnie...gdyby cos to po recepte i antybiotyk tez musialaby isc prywatnie do polskiego lekarza jedynie. Jakbym poszla do nich tutaj z wynikami, to by sie mnie pewnie zapytali - po co to pani robila ;p tak samo bylo, jak poszlam z tlumaczeniem rezonansu i zdjeciami z Pl w ktorym mialam zdiagnozowanego guza na jajniku ktory byl do wyciecia. Na szczescie - usuneli mi go tu :P

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra jak była w ciąży to odwaliła taki numer,że w domu wypiła sobie glukozę i poszła na badanie :P :P

Emma_ lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    moja siostra jak była w ciąży to odwaliła taki numer,że w domu wypiła sobie glukozę i poszła na badanie :P :P

dobre :D

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z Panną Evans? Dalej wakacje czy nas porzuciła?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:

Ale to chyba nie daje wiarygodnego wyniku? Bo po wypiciu trzeba te 2h siedzieć na tyłku.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trzeba po wypiciu siedzieć te 2h :>
    U mnie wyszło
    83 na czczo
    85 po 1h
    74 po 2h
    Myślałam że to trochę mało i że coś nie tak ale lekarka wczoraj na wizycie powiedziała że to bardzo dobre wyniki ;) nie mam cukrzycy ciążowej.
    Poza tym wszystko ok, młoda ma już ponad 800g :) szyjkadługa na 4.2cm, cały czas niestety mam infekcje grzybicze, tym razem przepisali mi jakieś robione globulki...

mikka86, Casjopea, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    ale na krzywą cukrową musisz mieć skierowanie, nie ważne czy robisz państwowo czy prywatnie,to nie jest badanie,na które każdy może przyjść zrobić sobie z ulicy tak jak morfologię
    Ja mam coś, co się nazywa skierowaniem, więc chyba nie będzie problemu. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Jak będziesz musiała kupić to zapytaj czy możesz tą gotową w butelce , wtedy sama sobie schłodzisz - chłodna jest lepsza ;-)

Wybierz laboratorium z wygodnymi siedzeniami 😜😜😜
    Myślę, że pojadę do mojej kliniki. Tam są nawet kanapy. Ostatnio widziałam jak jedna pani sobie leżała.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Niestety nie :-( Połówkowe robi się w szpitalu w którym rodzisz więc osoba która je wykonuję zapisuję wszystko w komputerze i nie ma odwrotu niestety . Pewnie że konsultowałam to z kliniką IVF ale oni powiedzieli że nie mogą ingerować i tyle ......
    Współczuję, bo to dodatkowy stres dla ciebie, ale może dzieciątko nie będzie potrzebowało zachęty do wyjścia i samo wybierze odpowiedni moment w terminie. 🙂 Podobno herbata z liści malin i olej z wiesiołka mogą przyspieszyć sprawę, więc w razie czego trochę podziałasz, żeby dopomóc. Nie denerwuj się na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:18

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    a co z Panną Evans? Dalej wakacje czy nas porzuciła?
    Pisze na grupie lipcówek na FB (nie tej naszej), więc chyba o nas zapomniała. 😣

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Ale to chyba nie daje wiarygodnego wyniku? Bo po wypiciu trzeba te 2h siedzieć na tyłku.
    no i pierwsze pobranie musi być przecież przed wypiciem, a ona wypiła i poszła :) chociaż mi gin wczoraj powiedziała,że wcale nie muszę tam siedzieć tych godzin mogę iść na spacer aby się tylko nie zmęczyć

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    no i pierwsze pobranie musi być przecież przed wypiciem, a ona wypiła i poszła :) chociaż mi gin wczoraj powiedziała,że wcale nie muszę tam siedzieć tych godzin mogę iść na spacer aby się tylko nie zmęczyć

Bzdura... O.o przeciez ruch wspomaga spalanie cukrow, a wiec i wynik moze wyjsc nieprawidlowy, nie mozna przy tym badaniu chodzic sobie na spacerki.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Nie wolno chodzic,nie wolno nawet wyjsc z laboru. Trzeba siedziec na tyłku na miejscu. Nie da sie tego badania zrobic bez skierowania wlasnie dlatego ze niesie za soba ryzyko i mozna odjechać.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Bzdura... O.o przeciez ruch wspomaga spalanie cukrow, a wiec i wynik moze wyjsc nieprawidlowy, nie mozna przy tym badaniu chodzic sobie na spacerki.
    też tak czytałam i dlatego jej się wczoraj o to spytałam, ona mówi ,że mogę, byle nie iść do marketu na zakupy ,tylko wolnym krokiem spacerować, więc nie będę mądrzejsza od lekarza i tak zrobię :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Nie wolno chodzic,nie wolno nawet wyjsc z laboru. Trzeba siedziec na tyłku na miejscu. Nie da sie tego badania zrobic bez skierowania wlasnie dlatego ze niesie za soba ryzyko i mozna odjechać.

Dokadnie. W poprzedniej ciazy robilam to badanie z pl w 8 tygodniu i mialam okrony zjazd po tym, a byla tez ze mna dziewczyna wlasnie w tym okresie 24-28tc i ona w ogole tak zaslabla, ze musieli ja klasc na lezance.

Moja znajoma zaraz po wypiciu czula sie np ok - dopiero po godzinie ja okropnie sieklo i prawie zemdlala. Wiec pomijajac fizjologie i to, ze ruch zaburza to wszystko, to wlasnie chodzi o bezpieczenstwo pacjenta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:45

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    też tak czytałam i dlatego jej się wczoraj o to spytałam, ona mówi ,że mogę, byle nie iść do marketu na zakupy ,tylko wolnym krokiem spacerować, więc nie będę mądrzejsza od lekarza i tak zrobię :)

Zrobisz jak uwazasz oczywiscie, to Twoje zycie, ale kolejny raz po Twoich opisach stwierdzam, ze ta lekarka jest jakas nie tego.
    Badan nie robi, jak powinna, na glukozie pozwala na spacerki.. ciekawe co jeszcze :P

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widocznie każdy lekarz ma jakieś swoje tam wytyczne,tak jak jedne labo nie pozwala na płynną glukozę a drugie tak, jedni twierdzą ,że nie można wciskać do roztworu cytryny a drudzy,że można...

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga czasem warto byc madrzejszym od lekarza - ja gdybym nie byla, to by mojemu dziecku ginekolog upierdzieli stopy i zaloz protezy :P Taki mial stan wiedzy na temat stopy konsko-szpotawej - swoja droga, nie potrafil jej nawet rozpoznac na usg :P

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Pisze na grupie lipcówek na FB (nie tej naszej), więc chyba o nas zapomniała. 😣
    Ale też że 2 tygodnie nie widziałam jej żadnego wpisu.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość boli glowa po podaniu glukozy, mikka86 Ty lepiej nie sluchaj bzdur ktore ten lekarz wygaduje,serio,padniesz gdzies i bedzie wiecej szkody niz pożytku. Na spacery znajdź czas po badaniu i śniadaniu a nie kombinuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:48

p19uqqmzs3gk4a7x.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ