Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Naprawdę? Ja wczoraj jeszcze czytałam jakieś jej wpisy pod postami, ale może były starsze niż mi się wydaje...
-
Ja mam dzis perspektywę placu zabaw prosto po odebraniu malego ze zlobka. Niby pewnie max 30 minut mu pozwole tam ganiac, ale dla mnie to duzo, bo wyszlam z domu o 6:50 i bede zapewne po 17
Ostatnio bylam swiadkiem takiej sceny na placu wlasnie, ze szok - babka byla z 3 dzieci i jedno nie chcialo isc do domu. Dantejskie sceny doslownie Ojciec przyjechal i mlodgo za szmaty stamtad wytargał
Moj poki co wychodzi fajnie, mamy system, ze wlaczam minutnik w telefonie na 10 minut i jak dzwoni, to sam wylacza i wychodzi. Ale co bedzie kiedys, to nie wiem -
Mikaja, potem będzie nieraz pyskòwka, histerią, wyrywanie się itd. Jak masz jedno dziecko, to masz większą możliwość proszenia, tłumaczenia, że trzeba do domu, bo... a przy dwójce, trójce dzieci już te możliwości są ograniczone, bo jak jednemu już wytłumaczysz, to te które chciały iść już się zajmą czym innym i teraz to one będą świrować, żeby zostać. Sposób z budzikiem sama nieraz używam. To jest czas na to, żeby zrobił coś dobrowolnie (coś co musi zrobić i tak). A jak zadzwoni, a dalej tego nie zrobi, to przykro mi, ale kara i robi pod przymusem (biorę na ręce i wychodzimy z placu zabaw np).Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Teraz nie wiem co zrobić, jak przeczytałam, że w Norwegii pobierają tylko po 2 h. Od swojego ginekologa w Polsce dostałam skierowanie na glukozę po 1h i po 2h. Miałam nadzieję wykorzystać wynik z Norwegii (mam w poniedziałek) w Polsce. Nie chciałabym dwa razy podchodzić do tego badania niepotrzebnie. Rady?
-
Aska takie mam niestety wyobrażenie wlasnie - ze jedno moze i sie zgodzi i pojdzie, a drugie niekoniecznie... zobaczymy - zycie pokaze
Ten punkt konhca, jak budzik, koniec bajki itd poki co dziala u nas super. Czytalam kiedys chyba na profilu blogojciec post, ze dorosly tez by sie wkurzyl, jakby mu w srodku film wylaczyc wiec zeby i dziecku tak nie robic, zapowiedziec, ze to np ostatnia bajka itd. Moj juz sie nauczyl tak, ze sam chce pilota i sam tv wylacza jak bajka sie skonczy Ale no dwojka dzieci... zobaczymy, zobaczymy
Nauczylam sie juz na pewno tego, ze zaden stan nie jest na zawsze i dzieciom sie non stop cos zmienia
JaSzczurek ja robilabym w Pl trzypunktowy bez wahania, gdybym miala mozliwosc. -
Też bym robiła w Pl 3 punkty. A dwa razy w krótkim odstępie czasu never bo glukoza obciąża trzustke. Bez ciazy diabetolog nie zgadza się na badanie częściej niż raz na pół roku.
-
Emma ja rozmawiałam z dr Kru to powiedział, żeby Paniom w rejestracji powiedzieć, że chcesz się położyć w pokoju ktg i podobno nie ma problemu. Tam masz kanapę i gazetki do poczytania i Panie mogą Cie też zawołać jak juz minie ta godzina czy dwie. A czy trzeba mieć swoją glukozę to nie zapytałam ;-(
Emma_ lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:Masz jakiegos lekarza w Pl, tak? Moze przedzwon i zapytaj, co lepiej robic.
-
KarolaJJJ wrote:No 15 lat temu wygladalo tak samo jak teraz wiec chyba ma tak zostac.
Jejku ja chce juz do domu. Ciasto bym jakies upiekła, do sklepu poszła,na spacer jakis,chociaz posiedziec i w jezioro sie popatrzec....nie mam raczej szans na wyjscie do poniedzialku. Szkodaurl=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Magdabg6 wrote:Emma ja rozmawiałam z dr Kru to powiedział, żeby Paniom w rejestracji powiedzieć, że chcesz się położyć w pokoju ktg i podobno nie ma problemu. Tam masz kanapę i gazetki do poczytania i Panie mogą Cie też zawołać jak juz minie ta godzina czy dwie. A czy trzeba mieć swoją glukozę to nie zapytałam ;-(
Magdabg6 lubi tę wiadomość
-
Mmm, zjadłam burgerki domowej roboty i taaaak mi z tym dobrzeeeee mniaaam😋 a na wsadzenie do piekarnika czeka już zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem, tylko moi panowie muszą wrócić 😎Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KarolaJJJ wrote:Zup nawet nie biore,mieso zjem każde,ziemniaki dramat. Ale ja mam.teraz jazde na słodkie. Ja nie lubie słodkiego a tu proszę, ssanie życiaurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ja zjadłam dziś całe opakowanie kokosowych jeżyków. 😲 Wczoraj za to wcinałam zozole (kojarzycie? To mój hit ciążowy), a wieczorem płakałam w poduszkę, że jestem gruba. 😵 Moja ciąża zaczęła się od apetytu na kwaśne, ale niestety nastąpił zwrot i teraz króluje cukier.
-
JaSzczurek wrote:Tylko, że gdybym miała robić w Polsce to na pewno po 28 tygodniu już.
-
To ja mam ogromną ochotę w tej ciąży na orzechy i łososia z piekarnika z batatatami. Mogłabym jeść codziennie. W poprzedniej ciąży jadłam czekoladę ritter sport miętowa lub kokosowa codziennie po dwie tabliczki i po litrze mleka prosto z kartonika. I pamietam jak mi lekarz powiedział, że od węglowodanów to dupa matce rośnie a nie dziecko niby żart ale wiecie jak jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 17:40