X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja u nas będzie to samo z bagażem.. trochę już zwieźliśmy do Polski przez ostatnie 3 urlopy, więc mam nadzieję że się zabierzemy, jak nie to zostawię teściowej co mniej potrzebne, a najwyżej nam przywiezie jak będzie jechać do Polski jak będziemy chcieli 🙂

A Wy ile czasu jesteście za granicą? 🙂

A co do łóżeczka to tak, mam next2me 🙂
    No to jeśli po tyle u Ciebie chodzą i są w dobrym stanie to moim zdaniem opłaca Ci się kupić i sprzedać, bo powiem Ci że trzymają się ceny i ciężko trafić porządne za mniejsze pieniądze, a schodzą mimo wszystko jak ciepłe bułeczki 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 14:12

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Mikka ale to Ty bez sensu ciągle wracasz do tematu. Daj spokój.
    nie ciągle ,tylko wróciłam teraz, bo mnie to denerwuje,że jeśli ktoś ma inne zdanie na tak kontrowersyjny temat ,jak szczepienia to jest atakowany i jeszcze wyzywany od "oszołomów" ,mimo ,że nikogo do swoich racji nie próbuje przekonywać,ani tego zdania nikomu nie narzuca, a jeszcze moje wypowiedzi są przekręcane w taki sposób , żeby wyjść na gorszą niż się jest, chyba pójdę śladami XGirl i Patrycji i innych dziewczyn i też się usunę z tego forum

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • poliś Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dziś poszalałyście , nadrobić sie Was nie da, czytam i czytam a tu nowa strona i kokejna i kolejna :)
    Ja już po badaniu echa serca i wszystko idealnie:) Ale babeczka taka konkretna, tylko serce i nic więcej.. powiedziała że mała mega ruchliwa, A ja na to, no czuje jak mnie kopie u góry, i pytam ja czy główka ciągle na dole, A ona do mnie proszę Panią, moja rolą jest sprawdzić tylko serce i przeplywy... więc już bałam się odezwać:D ale najważniejsze że serduszko zdrowe <3

Drobinka91, Emma_, Eluska, Aska1994, Magda - mbc, Casjopea, mikaja, Alisia, 33Sylwia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poliś super wiadomość, cieszę się bardzo 😘

poliś lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• poliś Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Poliś super wiadomość, cieszę się bardzo 😘
    Dziękuję ja też jestem mega szczęśliwa:) chociaż mam niedosyt bo już miesiąc nie wiem jak tam dzidzia czy rosnie wg tygodni ciąży, jak wody plodowe i dł szyjki.. Ale we wtorek wizyta u mojego prowadzącego ginekologa, po 4 tygodniach więc mam nadzieję że wszystko posprawdza :)

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ab08fa55755c22e7med.jpg

Espiro next flow
    Była promka to jak się nie skusić 😂😂

Drobinka91, Emma_, Alisia, 33Sylwia lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    nie ciągle ,tylko wróciłam teraz, bo mnie to denerwuje,że jeśli ktoś ma inne zdanie na tak kontrowersyjny temat ,jak szczepienia to jest atakowany i jeszcze wyzywany od "oszołomów" ,mimo ,że nikogo do swoich racji nie próbuje przekonywać,ani tego zdania nikomu nie narzuca, a jeszcze moje wypowiedzi są przekręcane w taki sposób , żeby wyjść na gorszą niż się jest, chyba pójdę śladami XGirl i Patrycji i innych dziewczyn i też się usunę z tego forum
    Ja tego nie rozumiem. Kto przekreca Twoje słowa? Nikt już tematu nie porusza. Większość z nas jest za szczepieniami. Cześć przeciw. Tyle. Ani ja Ciebie do niczego nie przekonuję ani Ty mnie nie przekonasz. Od początku chce zmienić temat ale Ty nie możesz nie?
    Może faktycznie odejdź od neta i odpocznij chwilę. Daj spokój. Nie warto się wsciekac i nie warto ciągle nawiązywać do jakiegoś słowa do ktorego się trochę przyczepilas.
    Ja kończę temat bo widzę że dla Ciebie jest wyjątkowo wrażliwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 14:22

Casjopea lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:
    Dziewczyny, ja tak może trochę poza tematem, ale gdzie kupujecie ciążowe ciuszki. Dla mnie te z happy mum po dwóch praniach robią się jak szmata, wiec cena trochę nieadekwatna do jakości. Może polecacie coś w necie? Z góry dzięki.
    Nie wiem jak dziewczyny, ale ja jeszcze nie zaczęłam nosić ciążowych. Bluzki kupuję rozmiar większe, żeby zmieścić brzuch. Mam tylko ciążowe leginsy, które dostałam od mamy, a tak to dresiki i jakieś luźniejsze portki z gumą, żeby nie uciskać brzucha.

Magdabg6 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Dziękuję ja też jestem mega szczęśliwa:) chociaż mam niedosyt bo już miesiąc nie wiem jak tam dzidzia czy rosnie wg tygodni ciąży, jak wody plodowe i dł szyjki.. Ale we wtorek wizyta u mojego prowadzącego ginekologa, po 4 tygodniach więc mam nadzieję że wszystko posprawdza :)

Jeszcze tylko 3 dni i już będziesz wiedziała co i jak, wytrzymasz 🙂 Jeśli nie sprawdzi, umów się prywatnie typowo tylko na usg i będzie z głowy. Na znanylekarz terminy masz na ten sam dzień 🙂

poliś lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:
    Dziewczyny, ja tak może trochę poza tematem, ale gdzie kupujecie ciążowe ciuszki. Dla mnie te z happy mum po dwóch praniach robią się jak szmata, wiec cena trochę nieadekwatna do jakości. Może polecacie coś w necie? Z góry dzięki.
    ja kupuję online w zarze oznaczone jako zara mum, ale to ubrania z normalnej kolekcji, które mieszczą brzuch. Ja kupuje tylko sukienki, bo mnie się typowo ciążowe ubrania nie podobają, a te sukienki z powodzeniem wykorzystam po ciąży :)
    Ja mam na razie +8kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 14:29

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie się nakręcacie... Dajcież spokój, dorosłe kobiety, a uparte jak osły, żadna nie odpuści.
    Mogłybyście chociaż poczekać, aż skoczę do sklepu po jakiś popcorn czy coś? (Żarcik 😘 ).

A teraz tak całkiem serio, jak mi która stąd jeszcze odejdzie, to znajdę i na kopach sprowadzę z powrotem, jasne?! Obie Was lubię, obie dzielicie się cennymi informacjami, osobowości może macie inne i podejście do niektórych kwestii, ale takie prawo każdej z nas.

33Sylwia lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi. Za późno ma popcorn 😞

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Nie wiem jak dziewczyny, ale ja jeszcze nie zaczęłam nosić ciążowych. Bluzki kupuję rozmiar większe, żeby zmieścić brzuch. Mam tylko ciążowe leginsy, które dostałam od mamy, a tak to dresiki i jakieś luźniejsze portki z gumą, żeby nie uciskać brzucha.

Jej ale Ci fajnie 😍 ja mam duży problem z dołem. Najlepsze są dla mnie legginsy albo sukienki (których nie lubię). Każde inne spodnie mnie cisną, dresów takich luźnych nie mam, bo jak są dobre w brzuchu to wiszą mi na nogach 🙈

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Jej ale Ci fajnie 😍 ja mam duży problem z dołem. Najlepsze są dla mnie legginsy albo sukienki (których nie lubię). Każde inne spodnie mnie cisną, dresów takich luźnych nie mam, bo jak są dobre w brzuchu to wiszą mi na nogach 🙈
    A próbowałaś nosić spodnie pod brzuchem? Bo ja tylko dlatego jeszcze w nich chodzę. 🙂 Obniżam je tak, żeby guma nie uciskała brzucha. Nie ze wszystkimi się da, ale to może być rozwiązanie dla ciebie jeśli chodzi o dresy. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    A próbowałaś nosić spodnie pod brzuchem? Bo ja tylko dlatego jeszcze w nich chodzę. 🙂 Obniżam je tak, żeby guma nie uciskała brzucha. Nie ze wszystkimi się da, ale to może być rozwiązanie dla ciebie jeśli chodzi o dresy. 🙂
    Wiesz co, nie próbowałam w sumie 🤔 zobaczę 🤗

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mi niestety z nieciazowych ciuchów zostały już tylko gacie i skarpetki 😆 Ale dostałam od koleżanek tyle ciążowych, że aż żal nie nosić. I widzę tu głównie markę h&m..

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja co do czopkow to u mnie poprzednim razem sprawdziły się cudnie.. Jeśli można w ogóle w tym temacie użyć takiego określenia 😆

Mikołaj się dzisiaj ewidentnie przekrecil główką w dół, kopie mnie teraz sporo powyżej pępka :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka 6 lat będzie we wrześniu dla męża i 2.10 dla mnie, bo ja przyleciałam 3 tygodnie po nim, bo miałam wypowiedzenie w Pl do konca września :)

U nas wszystko idzie na raz. Stad bede wyprzedawac wiekszosc gratow i zabieram tylko minimum, bo w Pl nic nie bedziemy mieli i trzeba bedzie to upychac u mamy, brata i tesciow.

Najgorzej będzie z zawartością kuchni i pokoju młodego, jak wiadomo, bo jeśli o nas chodzi to biore jedynie ciuchy, kosmetyki i szafki nocne 😂

Polis swietne wiesci :)

Eluska swietny ten wozek :) super wyglada :) podoba mi sie to jak kola w tych nowych wozkach wygladaja - taki niski profil :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 15:00

Drobinka91, Eluska lubią tę wiadomość

• Alisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:

Ja kupuję w H&M :-) Ostatnio upolowałam spodnie ciążowe za 40zł i nie wyobrażam sobie ich nie mieć :P

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Mikaja co do czopkow to u mnie poprzednim razem sprawdziły się cudnie.. Jeśli można w ogóle w tym temacie użyć takiego określenia 😆

Mikołaj się dzisiaj ewidentnie przekrecil główką w dół, kopie mnie teraz sporo powyżej pępka :)

Zazdroszczę - u mnie wtedy nic nie dzialalo, ale ja tez - krolowa - lezalam na kanapie pol dnia :/
    Tym razem tez ruch mi pomaga i do niedawna mandarynki. Ale minela mi na nie faza.

Bylam na spacerze z kolezanka z pracy i takie bzdury wygaduje, az sie sluchac nie chce :D Cos tam zaczelysmy o karmieniu piersia rozmawiac i o ile podoba mi sie podejscie, ze jak się uda to fajnie, ale zebym sobie presji nie nakladala, to juz na zdanie, ze po 3 dniach to juz jest tylko woda, ktora nijak nie jest wystarczjaca dla rozwoju dziecka hmm :D Nie skomentowalam. Jednak roznice kulturowe robia swoje.
    Mowila mi tez, ze w jej kulturze kobieta na czas pologu nie moze wychodzic z domu z dzieckiem.

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ