Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mikaja wrote:No ostatnio sie strasznie slodki zrobil - ma taki etap rozwojowy bardzo emocjonalny - strasznie duzo sie przytula - jak czasem z nim spimy, to przez sen sie obraca, zarzuca reke na szyje zeby sprawdzic, czy jestesmy. Jak go odbieram z przedszkola to sie tak rzuca na szyje, ze szok. Bardzo czesto powtarza, ze lubi mamusie i tatusia - ostatnio nawet powiedzial ze kocha No i widze, ze nawiazuje jakies emocjonalne relacje z zabawkami wlasnie.
Podejrzewam, ze moze byc ciezko, jak sie mala pojawi.
-
Emma_ wrote:Ale kochany chłopczyk. ☺️ W jakim jest wieku? Pewnie nie będzie mu obojętne to, że musi się dzielić mamą i tatą z bobasem, ale może, skoro zrobił się taki emocjonalny, od razu pokocha siostrę i będzie się o nią troszczyć? 🙂
Pod koniec maja skonczy 3 lata.
Zobaczymy - mam w planie posiwecac mu maksymalnie duzo czasu, jak sie mala pojawi. Tak slyszalam, ze powinno sie wlasnie skupiac raczej na starszym dziecku niz mlodszym, bo prawda taka ze noworodki przynajmniej przez ten pierwszy tydzien dosc duza spia. Zycie zweryfikuje. Stresuje sie jednak.
Musze jakis super, hiper prezent od siostry dla brata wymyslic na pewno za wczasu. Mysle nad jakims duzym zestawem z Lego duplo - wielka budowa np. bo on ma faze na dzwigi, koparki i inne. -
nick nieaktualny
-
mikaja wrote:Pod koniec maja skonczy 3 lata.
Zobaczymy - mam w planie posiwecac mu maksymalnie duzo czasu, jak sie mala pojawi. Tak slyszalam, ze powinno sie wlasnie skupiac raczej na starszym dziecku niz mlodszym, bo prawda taka ze noworodki przynajmniej przez ten pierwszy tydzien dosc duza spia. Zycie zweryfikuje. Stresuje sie jednak.
Musze jakis super, hiper prezent od siostry dla brata wymyslic na pewno za wczasu. Mysle nad jakims duzym zestawem z Lego duplo - wielka budowa np. bo on ma faze na dzwigi, koparki i inne.
-
Słuchajcie, ja z problemem natury technicznej. Mojej znajomej będącej też w ciąży pracodawca dzwonił, że brakuje mu jednego zwolnienia lekarskiego z lutego na okres dwóch tygodni. Najnowsze ma. I co w takiej sytuacji? Ona już prawie w 30tc i jest na zwolnieniu od początku, więc wiadomo musi mieć ciągłość, żeby ZUS płacił. Co w takiej sytuacji? Można to jakoś wstecz wystawić?
-
Emma_ wrote:Rozumiem stres. Teraz będziesz dzielić miłość na pół i wiadomo, że żadnego dziecka nie chcesz skrzywdzić.
Ostatnio gdzieś rzuciło mi się piękne stwierdzenie w oczy, że miłość matki do dzieci się mnoży, a nie dzieli 😍 od takie małe niezłośliwe wtrącenie. 😉Emma_ lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Moja w kwietniu kończy 4 i powiedziała że brat może jej przynieść prezent ale przecież dopiero jak urośnie 😂 więc chyba nie będę nic kupować bo i tak nie uwierzy. Jeśli coś dostanie to raczej od nas.
-
Ja odcięta od zasięgu,ale miałam czytania!
Temat szczepień drażliwy,moje dziecko bylo zdrowe ,po szczepieniach bardzo sie zmieniło,teraz ma autyzm,przewertowałam tony makulatury na ten temat,nikt nie potwierdzi ani nie zaprzeczy w 100% i taka jest prawda. Na obowiązkowe szczepienia pójde,na dodatkowe nie. Dziecko zbadam gruntownie przez szczepieniem,łacznie z crp i wole małe ukłucie jej na pobraniu i miec spokój niż wyrzuty sumienia. Zrobię tyle ile moge,mam złe doświadczenia i tyle. Antyszczepionkowcem nie jestem,ale wierze ze składniki które są w szczepionkach mogą byc zanieczyszczone.
Ja sie zastanawiam nad leżaczkiem,ale to na spokojnie.
W nocy pojawily mi sie skurcze ale lekkie wiec luz,badania krwi mam ok,cisnienie juz tez ładne. Mam nadzieje ze w pon wyjde. Jak nie to zwariuje,nie moge siedziec na tyłku,to mi szkodzi na mózg....mikka86 lubi tę wiadomość
-
Ja pierdziu,was nadrobić 😆...
Mag85,witaj kochana! Mój rocznik 👍🏻 Wielkie gratulacje! Świetnie,ze dołączasz do nas! Współczuje tych dolegliwości i ,,rzygów'' do tej pory🙊 Ale Wojtus wynagrodzi wszystko mamie zobaczysz 😘
Hope,zajebiste masz kumpele,ze takie Cię pięknie ,,wyprawiły''👍🏻 Zadowolona jesteś z tych rzeczy od mamyginekolog?
Aaaa,Ty ze stolicy? Gdzie planujesz rodzic? (Jeśli pytałam to wybacz,bo mam ,,ciążowe dziury'' w mozgu🧀)
Już mi się ,,popiętroliło'' co komu miałam pisać 😆 Wiec może pojadę ogólnikowo...kokon mam,ja akurat byłam zadowolona,bo mój np jak chciał zasnąć i mieć Mirę obok to kładłam ją w łóżku przy nim w kokonie właśnie,bo jego to by nawet atak bombowy nie obudził i mała jakby się kręciła to mogłaby wylądować na podłodze,a tak była bezpieczna☺️
Monitora nie mam,ale rozważam teraz.
Śpiworki mam 3,z żadnego nie skorzystałam,bo moja córa reaguje jak diabeł na swięconą wodę 🙄 wiec nowiutkie czekają na drugą pociechę😬
Zakupiłam w promocji z C&A bodziaki zapinane po bokach i są fajnej jakości 👍🏻 Polecam
Teraz będę polować na łóżeczko dostawne, używane chicco ☺️ I leżaczek babybjorn😎
-
Casjopea wrote:Słuchajcie, ja z problemem natury technicznej. Mojej znajomej będącej też w ciąży pracodawca dzwonił, że brakuje mu jednego zwolnienia lekarskiego z lutego na okres dwóch tygodni. Najnowsze ma. I co w takiej sytuacji? Ona już prawie w 30tc i jest na zwolnieniu od początku, więc wiadomo musi mieć ciągłość, żeby ZUS płacił. Co w takiej sytuacji? Można to jakoś wstecz wystawić?
-
Te rzeczy są z bardzo fajnej bawełny. Są wg mnie drogie ale fakt są świetnej jakości.
Będę rodzić albo w Bielańskim bo on jest najbliżej mojego domu albo na Karowej bo tam mam gina.Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:Teraz będę polować na łóżeczko dostawne, używane chicco ☺️ I leżaczek babybjorn😎
Łóżeczko polecam, sama mam używane i naprawdę jest w super stanie,a widzę że na olx co i raz nowe oferty są 🙂Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Wiecie co, muszę się z Wami tym podzielić, bo spojrzałam w kalendarz i właśnie chyba dopiero do mnie to dotarło... Za trochę ponad 3 tygodnie, po ponad 8 latach pracy za granicą, czy nawet 9 (straciłam rachubę) wracam na stałe do domu, do rodziny, do bliskich ❤ i to jeszcze z pasażerem na gapę 😁 niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba. 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:27
mikka86, Eluska, Aska1994, Alrauna1987, mikaja, Czarna_kawa, Sylka135 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
KarolaJJJ wrote:Ja odcięta od zasięgu,ale miałam czytania!
Temat szczepień drażliwy,moje dziecko bylo zdrowe ,po szczepieniach bardzo sie zmieniło,teraz ma autyzm,przewertowałam tony makulatury na ten temat,nikt nie potwierdzi ani nie zaprzeczy w 100% i taka jest prawda. Na obowiązkowe szczepienia pójde,na dodatkowe nie. Dziecko zbadam gruntownie przez szczepieniem,łacznie z crp i wole małe ukłucie jej na pobraniu i miec spokój niż wyrzuty sumienia. Zrobię tyle ile moge,mam złe doświadczenia i tyle. Antyszczepionkowcem nie jestem,ale wierze ze składniki które są w szczepionkach mogą byc zanieczyszczone.
Ja sie zastanawiam nad leżaczkiem,ale to na spokojnie.
W nocy pojawily mi sie skurcze ale lekkie wiec luz,badania krwi mam ok,cisnienie juz tez ładne. Mam nadzieje ze w pon wyjde. Jak nie to zwariuje,nie moge siedziec na tyłku,to mi szkodzi na mózg....url=https://www.suwaczek.pl/][/url]