X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    96ac5a0f29b54bd7med.png

Drobinka91, Kamsza, Czarna_kawa, 33Sylwia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa aa jestem z siebie dumna 😀😀😀😀

Drobinka91, Emma_ lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:

Brawo Ty :D

Eluska lubi tę wiadomość

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na telefonie 🙂
    No brawo! Też jestem z Ciebie dumna 😁❤

Eluska lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    No ostatnio sie strasznie slodki zrobil - ma taki etap rozwojowy bardzo emocjonalny - strasznie duzo sie przytula - jak czasem z nim spimy, to przez sen sie obraca, zarzuca reke na szyje zeby sprawdzic, czy jestesmy. Jak go odbieram z przedszkola to sie tak rzuca na szyje, ze szok. Bardzo czesto powtarza, ze lubi mamusie i tatusia - ostatnio nawet powiedzial ze kocha <3 No i widze, ze nawiazuje jakies emocjonalne relacje z zabawkami wlasnie.
    Podejrzewam, ze moze byc ciezko, jak sie mala pojawi.
    Ale kochany chłopczyk. ☺️ W jakim jest wieku? Pewnie nie będzie mu obojętne to, że musi się dzielić mamą i tatą z bobasem, ale może, skoro zrobił się taki emocjonalny, od razu pokocha siostrę i będzie się o nią troszczyć? 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ale kochany chłopczyk. ☺️ W jakim jest wieku? Pewnie nie będzie mu obojętne to, że musi się dzielić mamą i tatą z bobasem, ale może, skoro zrobił się taki emocjonalny, od razu pokocha siostrę i będzie się o nią troszczyć? 🙂

Pod koniec maja skonczy 3 lata.
    Zobaczymy - mam w planie posiwecac mu maksymalnie duzo czasu, jak sie mala pojawi. Tak slyszalam, ze powinno sie wlasnie skupiac raczej na starszym dziecku niz mlodszym, bo prawda taka ze noworodki przynajmniej przez ten pierwszy tydzien dosc duza spia. Zycie zweryfikuje. Stresuje sie jednak.
    Musze jakis super, hiper prezent od siostry dla brata wymyslic na pewno za wczasu. Mysle nad jakims duzym zestawem z Lego duplo - wielka budowa np. bo on ma faze na dzwigi, koparki i inne.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Ale super ❤️ Ile dałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    190 zł razem z tym minky :) materac sobie tylko zmienię :)

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Pod koniec maja skonczy 3 lata.
    Zobaczymy - mam w planie posiwecac mu maksymalnie duzo czasu, jak sie mala pojawi. Tak slyszalam, ze powinno sie wlasnie skupiac raczej na starszym dziecku niz mlodszym, bo prawda taka ze noworodki przynajmniej przez ten pierwszy tydzien dosc duza spia. Zycie zweryfikuje. Stresuje sie jednak.
    Musze jakis super, hiper prezent od siostry dla brata wymyslic na pewno za wczasu. Mysle nad jakims duzym zestawem z Lego duplo - wielka budowa np. bo on ma faze na dzwigi, koparki i inne.
    Rozumiem stres. Teraz będziesz dzielić miłość na pół i wiadomo, że żadnego dziecka nie chcesz skrzywdzić. Ale jesteś mądrą mamą, masz świetne podejście i ładnie przeprowadzisz przez to synka. 🙂 Prezent od siostry to na pewno dobry pomysł na początek. Kto by źle przyjął taką siostrę, gdyby dostał duży zestaw LEGO Duplo. No ja na pewno nie 😉

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, ja z problemem natury technicznej. Mojej znajomej będącej też w ciąży pracodawca dzwonił, że brakuje mu jednego zwolnienia lekarskiego z lutego na okres dwóch tygodni. Najnowsze ma. I co w takiej sytuacji? Ona już prawie w 30tc i jest na zwolnieniu od początku, więc wiadomo musi mieć ciągłość, żeby ZUS płacił. Co w takiej sytuacji? Można to jakoś wstecz wystawić?

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Rozumiem stres. Teraz będziesz dzielić miłość na pół i wiadomo, że żadnego dziecka nie chcesz skrzywdzić.

Ostatnio gdzieś rzuciło mi się piękne stwierdzenie w oczy, że miłość matki do dzieci się mnoży, a nie dzieli 😍 od takie małe niezłośliwe wtrącenie. 😉

Emma_ lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w kwietniu kończy 4 i powiedziała że brat może jej przynieść prezent ale przecież dopiero jak urośnie 😂 więc chyba nie będę nic kupować bo i tak nie uwierzy. Jeśli coś dostanie to raczej od nas.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odcięta od zasięgu,ale miałam czytania!
    Temat szczepień drażliwy,moje dziecko bylo zdrowe ,po szczepieniach bardzo sie zmieniło,teraz ma autyzm,przewertowałam tony makulatury na ten temat,nikt nie potwierdzi ani nie zaprzeczy w 100% i taka jest prawda. Na obowiązkowe szczepienia pójde,na dodatkowe nie. Dziecko zbadam gruntownie przez szczepieniem,łacznie z crp i wole małe ukłucie jej na pobraniu i miec spokój niż wyrzuty sumienia. Zrobię tyle ile moge,mam złe doświadczenia i tyle. Antyszczepionkowcem nie jestem,ale wierze ze składniki które są w szczepionkach mogą byc zanieczyszczone.
    Ja sie zastanawiam nad leżaczkiem,ale to na spokojnie.
    W nocy pojawily mi sie skurcze ale lekkie wiec luz,badania krwi mam ok,cisnienie juz tez ładne. Mam nadzieje ze w pon wyjde. Jak nie to zwariuje,nie moge siedziec na tyłku,to mi szkodzi na mózg....

mikka86 lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu,was nadrobić 😆...

Mag85,witaj kochana! Mój rocznik 👍🏻 Wielkie gratulacje! Świetnie,ze dołączasz do nas! Współczuje tych dolegliwości i ,,rzygów'' do tej pory🙊 Ale Wojtus wynagrodzi wszystko mamie zobaczysz 😘

Hope,zajebiste masz kumpele,ze takie Cię pięknie ,,wyprawiły''👍🏻 Zadowolona jesteś z tych rzeczy od mamyginekolog?
    Aaaa,Ty ze stolicy? Gdzie planujesz rodzic? (Jeśli pytałam to wybacz,bo mam ,,ciążowe dziury'' w mozgu🧀)

Już mi się ,,popiętroliło'' co komu miałam pisać 😆 Wiec może pojadę ogólnikowo...kokon mam,ja akurat byłam zadowolona,bo mój np jak chciał zasnąć i mieć Mirę obok to kładłam ją w łóżku przy nim w kokonie właśnie,bo jego to by nawet atak bombowy nie obudził i mała jakby się kręciła to mogłaby wylądować na podłodze,a tak była bezpieczna☺️
    Monitora nie mam,ale rozważam teraz.
    Śpiworki mam 3,z żadnego nie skorzystałam,bo moja córa reaguje jak diabeł na swięconą wodę 🙄 wiec nowiutkie czekają na drugą pociechę😬
    Zakupiłam w promocji z C&A bodziaki zapinane po bokach i są fajnej jakości 👍🏻 Polecam
    Teraz będę polować na łóżeczko dostawne, używane chicco ☺️ I leżaczek babybjorn😎

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Słuchajcie, ja z problemem natury technicznej. Mojej znajomej będącej też w ciąży pracodawca dzwonił, że brakuje mu jednego zwolnienia lekarskiego z lutego na okres dwóch tygodni. Najnowsze ma. I co w takiej sytuacji? Ona już prawie w 30tc i jest na zwolnieniu od początku, więc wiadomo musi mieć ciągłość, żeby ZUS płacił. Co w takiej sytuacji? Można to jakoś wstecz wystawić?
    Chyba psychiatra ma możliwość wystawić tak mocno do tylu zwolnienie. Ale chyba nie na bank. Bo zwykły gin z tego co wiem nie. Matko A czemu dopiero teraz się zorientowali?

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Ostatnio gdzieś rzuciło mi się piękne stwierdzenie w oczy, że miłość matki do dzieci się mnoży, a nie dzieli 😍 od takie małe niezłośliwe wtrącenie. 😉
    ❤️ Na pewno tak właśnie jest!

Drobinka91 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rzeczy są z bardzo fajnej bawełny. Są wg mnie drogie ale fakt są świetnej jakości.
    Będę rodzić albo w Bielańskim bo on jest najbliżej mojego domu albo na Karowej bo tam mam gina.

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Teraz będę polować na łóżeczko dostawne, używane chicco ☺️ I leżaczek babybjorn😎

Łóżeczko polecam, sama mam używane i naprawdę jest w super stanie,a widzę że na olx co i raz nowe oferty są 🙂

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, muszę się z Wami tym podzielić, bo spojrzałam w kalendarz i właśnie chyba dopiero do mnie to dotarło... Za trochę ponad 3 tygodnie, po ponad 8 latach pracy za granicą, czy nawet 9 (straciłam rachubę) wracam na stałe do domu, do rodziny, do bliskich ❤ i to jeszcze z pasażerem na gapę 😁 niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:27

mikka86, Eluska, Aska1994, Alrauna1987, mikaja, Czarna_kawa, Sylka135 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Ja odcięta od zasięgu,ale miałam czytania!
    Temat szczepień drażliwy,moje dziecko bylo zdrowe ,po szczepieniach bardzo sie zmieniło,teraz ma autyzm,przewertowałam tony makulatury na ten temat,nikt nie potwierdzi ani nie zaprzeczy w 100% i taka jest prawda. Na obowiązkowe szczepienia pójde,na dodatkowe nie. Dziecko zbadam gruntownie przez szczepieniem,łacznie z crp i wole małe ukłucie jej na pobraniu i miec spokój niż wyrzuty sumienia. Zrobię tyle ile moge,mam złe doświadczenia i tyle. Antyszczepionkowcem nie jestem,ale wierze ze składniki które są w szczepionkach mogą byc zanieczyszczone.
    Ja sie zastanawiam nad leżaczkiem,ale to na spokojnie.
    W nocy pojawily mi sie skurcze ale lekkie wiec luz,badania krwi mam ok,cisnienie juz tez ładne. Mam nadzieje ze w pon wyjde. Jak nie to zwariuje,nie moge siedziec na tyłku,to mi szkodzi na mózg....
    popieram w 1000 procent,nic dodać nic ująć..jednak nie tylko ja jestem takim "oszołomem":)

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ