X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce tez nakupowac miliona rzeczy, a potem z tego nie korzystac. Waham sie wlasnie czy kokon czy ten lezaczek- bujaczek kladziony na llasko, bo na poczatku maluch nie powinien byc w pozycji siedzacej.
    Lezaczek na pewno bedzie na dluzej, za to kokon mozna zabrac jak gdzies pojedziemy w gosci.

7pqmag4.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Czyli raczej zaopatrzylyscie sie w monitor oddechu? Tez sie zastanawiam nad tym.

Emma ja tez mysle o spiworkach na noc, a w ciagu dnia to wlasnie moze ten kokon. Bedzie latwiej polozyc dziecko w salonie na rogowce. Musze sie zastanowic.
    ja jeszcze nie kupiłam monitora oddechu ale na pewno kupię,z tego względu ,że z synkiem często będzie zostawała moja mama a ona mówi,że bedzie spokojniejsza jeśli będzie monitor.

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już gdzieś się wypowiadałam na temat gila w żłobku, bo też mnie ktoś skrytykował ;)

Mikaja właśnie w tym sęk, czy wysypka czy gorączka, nieważne co przyjdzie, byle nie w ten czwartek 😋

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor mam po pierwszym dziecku. Raz mi dał znać że jest źle. Kocham go miłością absolutną.
    Kokona nie kupuje. Robilam kokon z koca w łóżeczku bo miało to wpłynąć na sen młodej. Nope. Nic się nie zmieniło. Teraz moje miasto da mi do wybory albo kosz Mojżesza albo fensi szmensi pudełko na dzidziusia więc tym bardziej nie będę kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 11:48

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Nie chce tez nakupowac miliona rzeczy, a potem z tego nie korzystac. Waham sie wlasnie czy kokon czy ten lezaczek- bujaczek kladziony na llasko, bo na poczatku maluch nie powinien byc w pozycji siedzacej.
    Lezaczek na pewno bedzie na dluzej, za to kokon mozna zabrac jak gdzies pojedziemy w gosci.
    Bujaczek babybjorn zostawiam dziadkom. Nic więcej nie potrzebuje i nie chce żeby mi pierdy kupowali więc ten leżaczek im zostawię bo coś będą chcieli kupić na bank.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę Was nadrobić, szalone 😂

Tematu szczepień nie poruszam.
    Co do kokonu, mam jeden, zobaczymy jak się sprawdzi 🙂 na noc też planuję śpiworek albo rożek (otulacz), koleżanka mówiła że i tak przez pierwsze tygodnie dziecko jest praktycznie tylko w rożkach. 🙂

Hej Mag 👋

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do monitoru oddechu, mam na swojej wyprawkowej liście, ale jak pokazałam mamie i 2 koleżankom tą listę do zweryfikowania (mają dzieci więc wiedzą co się przyda A co nie) to wszystkie zgodnie stwierdziły że jest to zbędny wydatek i przez to się waham. Bo czy rzeczywiście tak jest? Niby kobiety od zawsze sobie radziły bez tego no ale sama nie wiem.. na pewno chcę nianię z kamerką, ale nad monitorem się zastanawiam.. A te co mają albo bardziej znają temat - Hope np 😉- jaki model polecacie?

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam tylko 2 czyli albo snuza hero do pieluszki albo babysense. Najpopularniejszy bo tańszy jest angelcare chyba Ale on nie jest nawet zarejestrowany jako sprzęt medyczny. Przynajmniej 4 lata temu nie był.

Drobinka91, Kamsza lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że niania elektroniczna bardziej się przydaje dla tych, co mieszkają w piętrowych i większych domach i często dziecko będzie spało na górze, a rodzic będzie na dole. W mieszkaniu nie ma sensu moim zdaniem, bo jak się obudzi, to na bank usłyszycie, jak będzie Was potrzebować ;)

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Co ja mogę powiedzieć , mieszkając w kraju w którym jest tylko 1 USG w ciąży :P Wiem że mam "tykającą bąbę" i tyle 😹😹😹
    Suuuuper :p I jak żyjesz? Oszczędzasz się czy coś? 😋

• mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Czyli raczej zaopatrzylyscie sie w monitor oddechu? Tez sie zastanawiam nad tym.

Emma ja tez mysle o spiworkach na noc, a w ciagu dnia to wlasnie moze ten kokon. Bedzie latwiej polozyc dziecko w salonie na rogowce. Musze sie zastanowic.

Mam bo został po synku, ale chyba nie bede tego montowac...nie wiem. Zobaczymy. Fakt, że raz mielismy alarm falszywy, raz alarm, gdzie mały mial serio bezdech i musialam mu dmuchnąc w twarz, ale no tym razem nie wiem.
    Mag85 wrote:
    O tym lezaczku rozkladanym na plasko tez mysle. Widzialam u kolezanki i byla bardzo zadowolona.

No ja mam ten TinyLove 3w1 - kupilam używany, aczkolwiek jak nowy - 'jak nowy' dopoki go nie zepsulam :D
    Z pewnoscia nie chce przesadzac z trzymaniem jej w nim, bo zamowilam tez porzadny 10cm materac do lóżeczka (mam lozeczko male, 45x90cm) i nie po to wydaje kase na zdrowy materac, zeby dziecko trzymac w lezaczku, ktory ten materacyk ma wątpliwy - szalu nie ma.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Mi się wydaje, że niania elektroniczna bardziej się przydaje dla tych, co mieszkają w piętrowych i większych domach i często dziecko będzie spało na górze, a rodzic będzie na dole. W mieszkaniu nie ma sensu moim zdaniem, bo jak się obudzi, to na bank usłyszycie, jak będzie Was potrzebować ;)

Prawda to. My dopoki nie przeprowadzilismy sie do domu, to to lezalo nieuzywane. Dopoki w domu zaczelismy uzywac. Tak to maly byl za sciana.
    Ale mielismy w komplecie z ta plytka monitorujaca oddech - ten wspomniany wyzej przez Hope angelcare.
    Swoja droga te monitory oddechu, a te plytki wykrywajace oddech to chyba nie to samo - cos mi swiat w glowie. Sa chyba jakies rozne techonologie z tym zwiazane (?) możliwe, że się mylę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 12:01

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - jeszcze ewentualnie rożek, ale ja się obawiam, że będzie za ciepło na ten, który kupiłam i przyda się tylko w szpitalu. Potem można go rozwiązać i wykorzystać jako przykrycie albo matę. Monitor oddechu też kupię. Czytałam, że niepotrzebny wydatek, że polecany przy wcześniakach, które mogą mieć na początku problem z oddychaniem, ale jeśli ma dać mi spokój przy takim malcu, to biorę w ciemno. 🙂

A pochwalę się wam, bo kupiłam dziś przytulankę dla Emilki - oszalałam, kiedy ją zobaczyłam. Kot w sukience: https://www.ateliermalegodesignu.pl/pl/p/Przytulanka-dziecieca-kot-w-sukience/521
    ❤️

Kamsza, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Suuuuper :p I jak żyjesz? Oszczędzasz się czy coś? 😋

Nie dźwigam i 0 sexu 🤪🤪🤪poza tym żyję normalnie 😀😀😀

Casjopea lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylę się - wszystkie działaja tak samo - płytka sensoryczna rejestruje ruch i tyle. Kwestia tylko wybrać który lepszy :)
    BTW w UK te angelcare są dostępne tylko z 1 płytką, gdzie w Pl są dwupłytkowe np. Pamiętam to sprzed 3 lat :D

Mnie wkurzało najbardziej to, że często przy wyjmowaniu małego z łóżeczka (najszczęsciej w nocy, jak płakał a człowiek na szybko i zaspany) włączało sie to.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    No właśnie - jeszcze ewentualnie rożek, ale ja się obawiam, że będzie za ciepło na ten, który kupiłam i przyda się tylko w szpitalu. Potem można go rozwiązać i wykorzystać jako przykrycie albo matę. Monitor oddechu też kupię. Czytałam, że niepotrzebny wydatek, że polecany przy wcześniakach, które mogą mieć na początku problem z oddychaniem, ale jeśli ma dać mi spokój przy takim malcu, to biorę w ciemno. 🙂

A pochwalę się wam, bo kupiłam dziś przytulankę dla Emilki - oszalałam, kiedy ją zobaczyłam. Kot w sukience: https://www.ateliermalegodesignu.pl/pl/p/Przytulanka-dziecieca-kot-w-sukience/521
    ❤️

O matko mój syn były zachwycony :D <3 On ma swojego ukochanego kotka, ma też jednorożca, którego przytula, całuje w nosek i mówi 'my babyyy' ;( rozczulam się ;)

Emma_ lubi tę wiadomość

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    O matko mój syn były zachwycony :D <3 On ma swojego ukochanego kotka, ma też jednorożca, którego przytula, całuje w nosek i mówi 'my babyyy' ;( rozczulam się ;)
    Ale słodziak! ❤️

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ale słodziak! ❤️

No ostatnio sie strasznie slodki zrobil - ma taki etap rozwojowy bardzo emocjonalny - strasznie duzo sie przytula - jak czasem z nim spimy, to przez sen sie obraca, zarzuca reke na szyje zeby sprawdzic, czy jestesmy. Jak go odbieram z przedszkola to sie tak rzuca na szyje, ze szok. Bardzo czesto powtarza, ze lubi mamusie i tatusia - ostatnio nawet powiedzial ze kocha <3 No i widze, ze nawiazuje jakies emocjonalne relacje z zabawkami wlasnie.
    Podejrzewam, ze moze byc ciezko, jak sie mala pojawi.

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma super kotek 😍

Co do niani to tak, zgadzam się, mieszkam w domu gdzie sypialnie są na górze, dlatego o niej myślę, inaczej nie zawracałabym sobie głowy 🙂

Eluśka dobra, zrobię to łopatologicznie 😅

a6c900dad14a10fcmed.jpg

efc18962fc818cf2med.jpg

c5f31723ea06a585med.jpg

792eac31693a9d65med.jpg

b66989bfa2cabdbfmed.jpg

I potem tylko wklejasz ze schowka na forum 😉 próbuj, powodzenia! 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 12:32

Eluska lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka !!! Ja tak robilam a nawet z 14 innych kombinacji xD a Ty na tel dodajesz czy na kompie? dzięki za poświęcenie 😍 jesteś kochana 😍 czekaj zaraz coś spróbuję dodać 😀

Drobinka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ