X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    No tak. I co w związku z tym? :)
    to,że infekcja już jest przeciwskazaniem do szczepienia, ale chyba jesteś z rodziny lekarzy więc nie wiem po co zadajesz takie pytania...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Wczoraj dzwignelam mojego 14kg bobeła schylając się, a nie kucając i myślałam, że mi macica wypadnie - tego nie robimy kochane :D
    Też miałam wczoraj podobną akcję, tyle że podniosłam coś z podłogi schylajac się skosem trzymając jednocześnie moje ponad 11kg - myślałam, żeby mi lewą stronę dosłownie urwało 😆
    A przy okazji to ja zawsze małą podnosze schylajac się, bo jak z kuckow to właśnie wtedy mam wrażenie jakbym była na granicy wypadniecia macicy/odbytu 😂 Wiem, że to źle dla kręgosłupa. No ale co zrobić.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    to,że infekcja już jest przeciwskazaniem do szczepienia, ale chyba jesteś z rodziny lekarzy więc nie wiem po co zadajesz takie pytania...
    No właśnie dlatego Ci je zadaję, żebyś sama sobie odpowiedziała :) Przeczytaj post mikaji, tam jest to ładnie opisane i znajdziesz tam odpowiedź.

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że mimo wszystko uwielbiam być w ciąży. Naprawdę to kocham i piszę to przez łzy i z zaciśniętymi zębami, bo też mam zaparcia, hemoroidy, zgagi, bóle nogi i pleców, rls, migreny i wspomniane wyżej prądy. 🤪 Pewnie połowy atrakcji nie wymieniłam, ale i tak się cieszę, bo ominęły mnie wymioty, których szczerze nienawidzę. Ale już drugi raz chyba nie chcę. 😀

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Mag85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moge dolaczyc do Was?
    Moja ciaza jest po 5 latach staran, troche Was podczytywalam, ale jakos do tej pory balam sie przejsc na fioletowa strone.
    U nas bedzie synus - Wojtus. Termin mam na 22 lipca.

Casjopea, Alisia, Emma_, Drobinka91, mikaja, Aska1994, Kamsza, Czarna_kawa, LidziA89, 33Sylwia, Sylka135 lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Casjopea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Aaa jeszcze chyba 3 śpiworki mi się dostały. Córką nienawidziła 😉 zobaczymy co Rysiek na to 😊
    Osobiście nie znam dziecka, które by to lubilo. Ja też mam kilka po córce, nówki sztuki 😋 A teraz jeszcze dostałam od znajomych, co mają dzieci, bo też nie chciały w tym spać. A to taki fajny wynalazek..

Emma_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Moja ciaza jest po 5 latach staran, troche Was podczytywalam, ale jakos do tej pory balam sie przejsc na fioletowa strone.

Zapraszamy :) skąd jesteś ? Ile masz lat? Rozumiem ze po tylu latach starań to Twoja 1 ciąża ? I jak się czujesz ??:)

Mag85 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Pewnie, witamy z otwartymi ramionami :) Gratuluję z całego serca!
    Mojemu mężowi też bardzo się podoba Wojtuś, ale za dużo ich wokół nas ;) Tak czy siak super imię ❤️

Mag85 lubi tę wiadomość

• Alisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:

Znam Waszą historię z OVU ;-)
    Nam się udało po 7 latach przy 10 transferze ;-)

Mag85, Emma_, Sylka135 lubią tę wiadomość

a31il5w.png

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Zapraszamy :) skąd jesteś ? Ile masz lat? Rozumiem ze po tylu latach starań to Twoja 1 ciąża ? I jak się czujesz ??:)
    Jestem z Rudy Slaskiej, tak to bedzie nasze pierwsze dziecko. Rocznik 85, wiec juz nie najmlodsza ;)

7pqmag4.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te śpiworki to macie takie w stylu tulika (w sensie, że łapki schowane do środka i tylko buźka wystaje) czy takie z rękawkami?

Mag, hejka! 🙂

Mag85 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Znam Waszą historię z OVU ;-)
    Nam się udało po 7 latach przy 10 transferze ;-)
    U nas 7 transfer szczesliwy :)

Emma_ lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam w sekrecie, że nabyłam dzisiaj czopki glicerynowe. Póki co jakoś jest tak u mnie znosnie w tym temacie, ale wolę je mieć na wszelki wypadek. KarolaJJJ mnie zainspirowała 😂 Swoją drogą jak się masz Karola?

• Alisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Przodujące łożysko i krwawienia? Nie wiem jak mi to umknęło. Powiedz coś więcej o tym łożysku ;)

Co ja mogę powiedzieć , mieszkając w kraju w którym jest tylko 1 USG w ciąży :P Wiem że mam "tykającą bąbę" i tyle 😹😹😹

a31il5w.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Osobiście nie znam dziecka, które by to lubilo. Ja też mam kilka po córce, nówki sztuki 😋 A teraz jeszcze dostałam od znajomych, co mają dzieci, bo też nie chciały w tym spać. A to taki fajny wynalazek..
    Pacz A ja myślałam że moja taka wyjątkowa 🤣🤣🤣

Mag witaj! Kurczę to może jeszcze jest szansa że dołączy ktoś z 79 rocznika 😁 proszę bardzo bo głupio być najstarszą 😂

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ten zabójczy katar.

Katar niekoniecznie jest oznaką nadchodzącej infekcji - katar niejedno ma imię :P Kiedyś Twoje dziecko może trafi do jakiejś placówki typu żłobeek czy przedszkole, szkoła i przekonasz się, że może to być permanentny stan. Moje przez bite 8 miesięcy chodziło z gilem, jak tylko zaczęło żłobek.

Katar może miec zwiazek z alergia na jakies pylki, jedznie, moze to byc wlasnie nowe srodowisko jak placowka, w ktorej dziecko przebywa, moze sie pojawic jesli nawet w naszym wlasnym domu zmienia nam sie choc troche warunki - moje dziecko baaardzo mocno reaguje nosem na zbyt wysoka temp i jak sie mézowi zpaomni i za bardzo podkreci kaloryfer u malego, to jest masakra na 3 dni. A dziciak zdrowy.

Casjopea lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Dziewczyny, a te śpiworki to macie takie w stylu tulika (w sensie, że łapki schowane do środka i tylko buźka wystaje) czy takie z rękawkami?

Mag, hejka! 🙂
    Tuliki mam dwa dla noworodka i one mi się super sprawdzały przy córce. A śpiworki to jeden mam z rękawkami, a resztę bez rękawów, takie jakby na grubych ramiączkach ;)

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    U mnie nudy! Mdłości, czasem zgaga, omdlenia i twardnienia 🤣 aaa i zaparcia 🤣 szczerze nienawidzę być w ciazy. Marzę o jednym dniu z normalnym samopoczuciem 😊
    Co do samopoczucia to identyfikuje sie z Hope. Omdlen jedynie nie mam, ale za to jestem mega "zdechla". Smieje sie, ze jakie starania taka ciaza. Wszyscy mi mowia, ze niby ladnie wygladam, kwitnaco 🤣 Przynajmniej tyle, bo sampoczucie do d... Juz 22 tydzien a wymioty mnie nie opuszczaja 😨

7pqmag4.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:

Mag, hejka! 🙂
    Ja mam takie zapinane na napy na ramiączkach A na dole na suwak. Inne są wg mnie całkiem do kitu bo jak dziecko z tego wyjac na spiocha zeby na spiocha przewinąć? Moja by się 5x obudziła jakbym jej rękawy zaczęła zdejmować.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Kurczę to może jeszcze jest szansa że dołączy ktoś z 79 rocznika 😁 proszę bardzo bo głupio być najstarszą 😂

Przepraszam bardzo a ja :-) 79 . Kwiecień 🙈🙈🙈

Emma_ lubi tę wiadomość

a31il5w.png

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ