Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
a co do tuńczyka, to ten przepis jest moim ulubionym (zamiast wina teraz wjeżdża sok z cytryny): https://www.kwestiasmaku.com/przepis/makaron-z-tunczykiem-i-pomidorkami-koktajlowymi
a typowo polskich rzeczy nie gotujemy w domu, bo średnio przepadamy. Robimy mielone, schabowe czy piersi z kaczki,
ale ziemniaki to raczej tylko do schabowego, czy kaczki. Kaczkę podajemy zawsze na różowo z jabłkami robionymi na słodko w czerwonym winie i ziemniakami z pieca. Mój mąż teraz gotuje dużo rzeczy z kuchni japońskiej (ramen, udon, somen etc.)💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
To witam w klubie, ja też żarłok, porcje jem takie jak mój mąż ktory waży 93 kg i ma 190 wzrostu, a czasem większe zależy co dobrego jest na obiad 🙈 dziwią się zawsze gdzie to mieszczę. No ale co poradzic, że uwielbiam jeść, teraz szczególnie 🤷♀️
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Oj to ja wsunelam tosta z pieczarkami i serem plus sok z wyciskanych pomaranczy, potem nalesniki z Nutella i lodami waniliowyni. Teraz Latte pije Fajny dzien z kumpela w kafejce
mikaja lubi tę wiadomość
-
Ja 🙂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Tak, tym razem na Kopernika, wcześniej 2 razy na Żeromskiego.
Jak coś to chodź na priv, chyba widziałam Twój post jeszcze gdzie indziej. Jeśli chodzi o zdjęcia, to nie wiem, czy się przydam, bo ja planowe CC 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 15:36
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
xgirl wrote:Oj to ja wsunelam tosta z pieczarkami i serem plus sok z wyciskanych pomaranczy, potem nalesniki z Nutella i lodami waniliowyni. Teraz Latte pije Fajny dzien z kumpela w kafejce
Matko, a nie skoczył Ci cukier w kosmos? Wydawało mi się, ze masz cukrzycę ciążową
Ja wczoraj byłam w Centrum Handlowym w Wawie, jeszcze załapałam się na jakieś ostatki promocji i udało mi się kupić parę ciuchów dla młodej ;p
A mnie dzisiaj boli prawa pachwina/jajnik ;/ Od rana, tak jakby ktoś mi wsadził tam pięść i wiercił, czasami przestaje, ale przy zmianie pozycji lub chodzeniu pobolewa. Chyba skuszę się na nospę.
Też macie takie bóle? Zastanawiałam się czy to przypadkiem nie dziecko się tak wcisnęło i mi tam gdzieś nie rozpycha ? -
tka_aa wrote:Matko, a nie skoczył Ci cukier w kosmos? Wydawało mi się, ze masz cukrzycę ciążową
Ja wczoraj byłam w Centrum Handlowym w Wawie, jeszcze załapałam się na jakieś ostatki promocji i udało mi się kupić parę ciuchów dla młodej ;p
A mnie dzisiaj boli prawa pachwina/jajnik ;/ Od rana, tak jakby ktoś mi wsadził tam pięść i wiercił, czasami przestaje, ale przy zmianie pozycji lub chodzeniu pobolewa. Chyba skuszę się na nospę.
Też macie takie bóle? Zastanawiałam się czy to przypadkiem nie dziecko się tak wcisnęło i mi tam gdzieś nie rozpycha ?
To predzej wiezadla, niz jajniki - bo umiejscowienie praktycznie to samo. Moze masz wzrost brzuszka i sie rozciagaja. Jak Ci za 2-3 dni brzuch wyskoczy to bedziesz pewna, ze to to
Ja miewam takie bole co jakis czas. -
mikaja wrote:To predzej wiezadla, niz jajniki - bo umiejscowienie praktycznie to samo. Moze masz wzrost brzuszka i sie rozciagaja. Jak Ci za 2-3 dni brzuch wyskoczy to bedziesz pewna, ze to to
Ja miewam takie bole co jakis czas.
No właśnie zauważylam, że od dwóch dni mam większy znacznie brzuch, ale myślałam, że to jakieś takie giga wzdęcie ;p no ale może faktycznie to wina tego tylko, że wczesniej mnie nie bolało, a dzisiaj nieźle daje, mam nadzieje, że to nie jakiś wyrostek ;O
Rozglądałam się ostatnio za wózkami i spodobał mi się - Titus Areo ( chyba tak się zwie) i fotelik/ nosidełko Cybex Anton chyba 5 ( nie mamy samochodu, więc fotelik raczej jako samochodowy służyłby sporadycznie). Ma któraś z was lub coś słyszałą na temat tych wynalazków? -
tka_aa wrote:No właśnie zauważylam, że od dwóch dni mam większy znacznie brzuch, ale myślałam, że to jakieś takie giga wzdęcie ;p no ale może faktycznie to wina tego tylko, że wczesniej mnie nie bolało, a dzisiaj nieźle daje, mam nadzieje, że to nie jakiś wyrostek ;O
Rozglądałam się ostatnio za wózkami i spodobał mi się - Titus Areo ( chyba tak się zwie) i fotelik/ nosidełko Cybex Anton chyba 5 ( nie mamy samochodu, więc fotelik raczej jako samochodowy służyłby sporadycznie). Ma któraś z was lub coś słyszałą na temat tych wynalazków?
Jak masz jakis taki szybko wzrost, to mozna czuc bardziej - ew. tez doszlo do jakiegos punktu. ze to rozciaganie juz boli i tyle. Moze do tego momentu bylo w zakresie dobrym
Aero tutis - znajoma go ma, jest zadowolona
Co do fotelika - niezaleznie ile bedziesz go uzywala, patrz pod katem samochodu, bo fotelik ma sluzyc do przewozenia dziecka w samochodzie i nigdzie indziej - takie jest jego przeznaczenie i ma zapewniac bezpieczenstwo w trakcie jazdy. Jak widze te matki w centrach handlowych z dziecmi w tych foteilach/nosidelkach to mnie szlag trafia -
tka_aa wrote:No właśnie zauważylam, że od dwóch dni mam większy znacznie brzuch, ale myślałam, że to jakieś takie giga wzdęcie ;p no ale może faktycznie to wina tego tylko, że wczesniej mnie nie bolało, a dzisiaj nieźle daje, mam nadzieje, że to nie jakiś wyrostek ;O
Rozglądałam się ostatnio za wózkami i spodobał mi się - Titus Areo ( chyba tak się zwie) i fotelik/ nosidełko Cybex Anton chyba 5 ( nie mamy samochodu, więc fotelik raczej jako samochodowy służyłby sporadycznie). Ma któraś z was lub coś słyszałą na temat tych wynalazków?
Ja sie wkurwiam dzisiaj, odbiwram garniak mojego z pralni a tam jak byly plamy tak sa nadal. Juz ktorys raz pralnia oddaje rzeczy z palmami, i to zeby byla ta sama ale nie. Znowu palcem trzeba pokazac i tłumaczyc ze to plama np z jedzenia a nie wosku czy czego innego co nie zejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:26
-
tka_aa wrote:Matko, a nie skoczył Ci cukier w kosmos? Wydawało mi się, ze masz cukrzycę ciążową
Aero Tutis sa super!!! Ale takie duuuuzeeee -
nick nieaktualnyMaxi cosi pebble lub pebble plus polecam. Najlepszy wg mnie maxi cosi do 9 kg.
U mnie wyniki glukozy: na czczo 77, potem po 1h 90, po 2h znów 77
A obiady na tydzień to : pon - nugetsy i ziemniaczki w mundurkach (wszystko z piekarnika), wt - zupa i dla męża żołądki, śr - hamburgery, czw - żurek i pt - placki ziemniaczane 😉😉 może mało wartościowe.😂😂xgirl, Aska1994, kinga27.30, Kamsza lubią tę wiadomość