Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska1994 wrote:Przy ryżu z jabłkami trzeba te jabłka obrać i zetrzeć 😂
Mikka86 tak,z puszki. Kroisz cebule,podsmażasz z czosnkiem,papryka czy czymkolwiek innym,jak sie podsmazy to wewalasz tuńczyka z puszki i masz sos. Do tego wrzucasz makaron spagetti. I na tyle roboty . Tunczyk najlepiej kawałki w wodzie. Do tego natka pietruszki,żółty ser czy co tam dusza zapragnie. W wersji ambitnej zageszczam beszamelem ale jak go odparujesz to i tak jest gęsty -
KarolaJJJ wrote:Ja mam w słoiku juz smazone,Młoda od babci przywozi i zawsze mam tez takie z lidla krojone w sloiku na wszelki. Na 3 worki ryzu styknie. Gotujesz ryz,przekladasz gotowymi jabłkami,sypiesz cynamon,dajesz do piekarnika i masz wdupie reszte świata 😂
Mikka86 tak,z puszki. Kroisz cebule,podsmażasz z czosnkiem,papryka czy czymkolwiek innym,jak sie podsmazy to wewalasz tuńczyka z puszki i masz sos. Do tego wrzucasz makaron spagetti. I na tyle roboty . Tunczyk najlepiej kawałki w wodzie. Do tego natka pietruszki,żółty ser czy co tam dusza zapragnie. W wersji ambitnej zageszczam beszamelem ale jak go odparujesz to i tak jest gęstyurl=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikaja wrote:Drobinka, ale zazdroszcze
U mnie jeszcze hmm.... 6 miesiecy minimum.
Ale dobre wiesci, bo wlasnie rozmawialam z obluga klienta naszego dostawcy internetu i nie musimy nowej umowy podpisywac teraz - konczy nam sie 20. kwietnia - tylko przechodzimy automatycznie na miesieczne z 30-dniowym wypowiedzeniem bez oplat
Od miesiecy wszystko przestawiam tak, zeby minimalizowac koszta zrywania umow itd
Kredyt hipoteczny juz mamy ogarniety, internet, wode.. jeszcze mi prad i gaz zostaly
Nie zazdrość, bo Ciebie też to niedługo czeka, zobaczysz jak szybko zleci! 😊mikaja lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Kamsza wrote:Drobinka to teraz zleci ci szybko do wyjazdu Co do wyproszenia usg to nie da rady bo mam wizyty w szpitalu a nie jak to normalnie bywa w Holandii u położnej. Także sama rozumiesz...
No zleci szybko, mam nadzieję. 😊 najgorzej mi tylko z tym że siedzę tu sama całe dnie i w zasadzie nie mam co robić, nie mam motywacji na nic. 😜 w domu to aż mi się chce coś robić, a tu to nic. Chyba zacznę już coś zamawiać dla malucha. 😁
A co do usg to tak, doskonale rozumiem, wiem jak to tu jest. Choć nie miałam tu do czynienia z żadnym lekarzem będąc w ciąży, wolę jechać do Niemiec do polskiego ginekologa. 🙂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Co do obiadu to też nie lubię jeść na słodko, nawet jak jest ciepło. To już wolę zjeść jakąś świeżą sałatkę z podsmażoną piersią czy coś. Chociaż jak jest ciepło to u nas głównie króluje grill, więc nie ma tego problemu 😁 na obiad muszę mieć mięcho i najlepiej ziemniaki, jak typowy chłop. 🙈
A dziś na obiad mam rosół z wczoraj i zrobię chyba spaghetti, chodzi za mną od kilku tygodni 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 12:34
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
To mi się ostatnio nie chce ziemniaków obierać 🤣 zupy rzadko robię, bo sobie nimi nie pojem i mnóstwo bałaganu się robi, jak młodszy dziećmi je. Leń kulinarny się kłania w pas 😎Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja w tygodniu w ogóle nie gotuje obiadów,bo w domu jestem dopiero po 18 tej. W pracy mam wykupiony catering z takiej firmy co babeczki gotuja typowo polskie domowe obiady. A oto dzisiejszy https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96fe81156221.jpg właśnie dotarł 😋
mikaja, Drobinka91, Kamsza, kinga27.30 lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Mój mąż chciał bitki w tym tygodniu, ale za dzisiaj, to sam je sobie będzie gotował! Na szczęście weekendami kuchnia jest jego.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
mikaja wrote:Mikka az mi slinka pociekla
Ja dzis mam wczorajszego kotleta - filet w kuraka - z ziemniakami i mizeria - typowo polskoJaSzczurek lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Mikka, smacznego, też mi ślinka pociekła. 😋
Ja za to jestem bardzo zupowa, nie to że się tym najem, ale uwielbiam zupy i lubie je robić( ponoć robię najlepsze według męża i rodziców) więc tym bardziej daje mi to motywację, a dla mnie to chwila moment i jedzenie gotowe 🙈
Ja tutaj gotuje mężowi i teściowej w tygodniu, ale w weekendy palcem nie kiwam. Ale już zaczynam się trochę buntować, bo nie zawsze mi się chce i mam siłę, szczególnie teraz jak kręgosłup mi siada, ale jednocześnie czuję się w obowiązku, bo oboje pracują a ja siedzę, poza tym teściowa dużo nam pomogła, dlatego się trochę powkurzam a potem wstaje i i tak idę gotować 😜 Więc cieszę się że już niedługo wracamy, nie będę mieć już tego problemu. 😁
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
z zup to ja najbardziej pomidorowa i rosół, resztę zjem ale się nie zachwycam, więc jeśli sama gotuje zupy to głównie pomidorową i rosół,ale też samą zupą nie potrafię się najeść, to też dla mnie taki nie za bardzo obiad ja tam żarta jestemurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ja właśnie też żarłok. Przed ciążą sobie lubiłam pojeść, a co dopiero teraz. Nawet nie powiem, jak to wygląda przy mężu, który waży 55kg 😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Aska1994 wrote:Ja właśnie też żarłok. Przed ciążą sobie lubiłam pojeść, a co dopiero teraz. Nawet nie powiem, jak to wygląda przy mężu, który waży 55kg 😂url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Emma_ wrote:Też biorę luteinę i czuję się podrażniona. Probiotyki dopochwowe można jak najbardziej stosować w ciąży. Można też dorzucić do tego żel nawilżający z probiotykiem. Nie wiem tylko jak wygląda kwestia wchłanialności luteiny, kiedy stosuje się coś jeszcze. Bałabym się chyba, że będzie zbyt szybko wypływać.
mój gin mówi, że wystarczy trochę odczekać i można💙11.06.2019
💙 05.08.2021