Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A jak tam wyprawki co? Ja tylko fotelik,lozeczko,przewijak i materac musze kupic. Ale to w czerwcu bo nie chce chaty zagracac.
Dzisiaj kupilam 3 reczniki kąpielowe dla dziecka (nowe) i dla siebie 4 bluzki ciązowe z h&m ,wszyatko za cale 25 zł w szmatku. Dumna jestem z siebie czasamiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:46
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Ja juz sporo mam, duzo juz tez wyszukalam sobie ale zamowie pozniej, tez uwazam, ze nie ma co chaty zagracac teraz.
Dziewczyny w ogole o co chodzi z ta czkrzyca. Jesli wyjdzie to jakie sa tego konsekwencje? Ma to wplyw na porod? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyxgirl wrote:Ja juz sporo mam, duzo juz tez wyszukalam sobie ale zamowie pozniej, tez uwazam, ze nie ma co chaty zagracac teraz.
Dziewczyny w ogole o co chodzi z ta czkrzyca. Jesli wyjdzie to jakie sa tego konsekwencje? Ma to wplyw na porod? -
xgirl wrote:Ja juz sporo mam, duzo juz tez wyszukalam sobie ale zamowie pozniej, tez uwazam, ze nie ma co chaty zagracac teraz.
Dziewczyny w ogole o co chodzi z ta czkrzyca. Jesli wyjdzie to jakie sa tego konsekwencje? Ma to wplyw na porod?
Moze miec niekorzystny wplyw na kobiete i dziecko - poza makrosomia, moga wystepowac jakies wady - moj syn np mial wade ukl moczowego i ciezko mi nie obwiniac o to cukrzycy, bo rozwinelo sie to gowno wlasnie w okolicach 30.tc. Na polowkowych nerki byly ladne, a w 30tc juz torbielowate, potem po porodzie wyszlo ze to bylo wodonercze + odplywy pecherzowo-moczowodowe. Mielismy w ciul szczescia, ze wyszedl z tego bez szwanku. Nie mam oczywiscie pewnosci, ale lepiej zbadac, miec diagnoze i w razie czego dbac o to - nie lekcewazyc cukrzycy, bo to cholerstwo jest niebezpieczne. Nieleczona moze powodowac nadcisnienie u kobiety, a takze zwieksza ryzyko przedwczesnego porodu.
Cukrzyca ciazowa tez zwieksza ryzyko rozwiniecia sie cukrzycy typu 2 u matki w przeciagu 15 lat od porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:56
-
xgirl wrote:Ja juz sporo mam, duzo juz tez wyszukalam sobie ale zamowie pozniej, tez uwazam, ze nie ma co chaty zagracac teraz.
Dziewczyny w ogole o co chodzi z ta czkrzyca. Jesli wyjdzie to jakie sa tego konsekwencje? Ma to wplyw na porod?url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
xgirl wrote:DZieki dziewczyny. Kurcze to moze ja ogranicze to slodkie bo sobie tak folguje.. Tzn nie wiem czy mam cukrzyce, test dopiero za 2 tyg ale jakbym miala to moze lepiej uwazac. Jak myslicie?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
xgirl wrote:Nie chcesc sprobowac znowu?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ja w przyszłą środę idę. Aaaaa i muszę w końcu do labu zadzwonić czy mają glukozę i jaką. Ciągle zapominam. W ogóle ostatnio wielu rzeczy zapominam. A w ogóle patrzę na kalendarz i... W przyszłym weekend mój jedzie na szkolenie, sama, z dziećmi, cały weekend. Wkurza mnie, ale wolę jak jednak te parę godzin dziennie jest w domu 😁 chociaż z drugiej strony, niech odwali te szkolenia teraz, bo od czerwca go tak łatwo nie puszczę.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
No ja też bardzo źle zniosłam badanie krzywej, już drugi raz... Wszystko się cofało ale połykałam a później zawroty głowy, trzęsienie rąk, nogi jak z waty, zimne poty... Masakra ... ale może to dlatego, że najprawdopodobniej mam cukrzycę ciążową, na czczo 86, po 1h 168, a po 2h 188... W czwartek mam diabetologa, ale już stosuję dietę cukrzycową, z tym, że 6 posiłków to dla mnie zdecydowanie za dużo, pomimo małych porcji, ciężko się przestawić...
Dziewczyny, czy któraś z was ma wózek bebetto vulcno albo poleca ten zakup/ odradza?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Xgirl, cholera no... naleśniki z Nutellą teraz mnie prześladują 😭
Chyba pójdę do sklepu po nutellę i będę smażyć na kolację... 😫
U mnie dzisiaj zupa jarzynowa z klopsami. Staram sie, żeby codziennie było jakieś mięso - mąż fizycznie pracuje i bez mięcha się nie naje... a jutro pieczeń z łopatki
zaraz zamawiam monitor oddechu i firanki, a w maju zostanie mi łóżeczko, laktator i 2ga część z apteki. I będę obrobiona. Wtedy zostanie tylko kilka bluzek do karmienia, może jakaś kieckę rozpinaną sobie strzelę i w sumie to w czerwcu mogę rodzić
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Mnie jutro czeka glukoza, kupiłam sobie pomarańczowa 😁 jak Was czytam to się boję iść 😂 oprócz tego mają mi zrobić test Coombsa i toksoplazme i mocz.
Zjadłam dziś talerz frytek takich domowych odbija mi się do teraz ale musiałam taka ochotę mialam. Głupia baba!
Pospalam z dwie godziny dziś popołudniu już nie pamiętam kiedy tak mi sie zdążyło.
A teraz przeglądam lozeczka na allegro i chyba kupię łóżeczko z elementami już czyli ochraniacze, kolderka, materac, poszewki. Ale jeszcze poczekam trochę 😁
Eluska bomba! 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 19:44
Eluska lubi tę wiadomość
-
33Sylwia wrote:Mnie jutro czeka glukoza, kupiłam sobie pomarańczowa 😁 jak Was czytam to się boję iść 😂 oprócz tego mają mi zrobić test Coombsa i toksoplazme i mocz.
Zjadłam dziś talerz frytek takich domowych odbija mi się do teraz ale musiałam taka ochotę mialam. Głupia baba!
Pospalam z dwie godziny dziś popołudniu już nie pamiętam kiedy tak mi sie zdążyło.
A teraz przeglądam lozeczka na allegro i chyba kupię łóżeczko z elementami już czyli ochraniacze, kolderka, materac, poszewki. Ale jeszcze poczekam trochę 😁
Eluska bomba! 😁
A fotelik ja kupiłam maxi cosi pebble plus z bazą 2way. W sumie mamy już łóżeczko, fotelik, wózek, przewijak, ciuchy więc zostały pierdoły. A tak w ogóle to dzidzia ma już ok. 90% szansy przeżycia jesli urodziłaby się dzisiaj :DDEluska lubi tę wiadomość