Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa to widzisz ja tylko 10 kg przytyłam w poprzedniej ciąży i brzuszek był malutki. Jak wróciłam ze szpitala miałam tylko +3 kg sprzed ciąży.
Dziewczyny mam takie mdlosci ze mam wrażenie ze umrę. Nie wiem jakim cudem dziś to ukryje w pracy.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Dziewczyny mam takie mdlosci ze mam wrażenie ze umrę. Nie wiem jakim cudem dziś to ukryje w pracy.
Mikaja aaaa ok. Spytam sie mojej mamy jak u niej bylo.
-
mikaja wrote:Mi mdłości zelżały - muli mnie jedynie, ale te bóle dziś mam takie dziwne, aczkolwiek miałam podobne jakieś 2 tygodnie temu chyba. Mam nadzieje, że wszystko ok...
-
Ok moze cos oznaczac ale nie musi.. ja tak czy siak juz sie objawami sugerowac nie bede. Powiem wam, ze juz nawet piersi nie sprawdzam czy bola.
Eh kolega mnie zaprasza do siebie jutro na gotowanie i film a ja nie moge chyba Tak lubie spedzac z nim czas ale chyba nic z tego nie bedzie. Ostatnii wszystko mi kolo nosa przechodzi przez te mega mdlosci Mam nadzieje, ze dam rade pojsc na wigilie w pracy. -
Cześć Dziewczynki!!!
Mała ma drzemkę,a ja wreszcie usiadłam od rana. Co do mdłości to wczoraj cały dzień mnie mdliło,wyszliśmy po zakupy to musiałam wypić sok pomarańczowy świeżo wyciskany,bo inaczej nie dojechalabym do domu tak mi było słabo...
Mikaja,dzięki kochana za troskę ;* córa nadal katar/kaszel,ale dzisiaj trochę lepsza noc na szczęście.Jutro idziemy na bilans 9miesiaca to zobaczę czy tam nie zeszło nic na oskrzela broń Boże...
Lolla,wielkie gratulacje!
_Hope_,Ty dziś wizytujesz? Ktoś jeszcze dzisiaj? Mocne kciuki!!! -
nick nieaktualnyNo to mąż wie wydało mnie pójcie spać o 22.
Dziś się dopytywał i dopytywał co mi jest.
Słuchajcie czy Was coś boli? Bo ja z moimi przeżyciami oczywiście czuję wszystko... wczoraj kłuło z prawej (tam gdzie owu i jajowód) a dziś z lewej czuję leciutki ból (tam mam tylko jajnik). I podbrzusze...
I czy komuś mdłości się zmniejszyły? (mikaja, od kiedy się zaczęły?)
W ciążach smarowałam się olejem migdałowym. Teraz mam jakies oleje, parę w jednym.
Nie miałam ani jednego rozstępu, ale to podobno genetyczne.
Bardzo jestem ciekawa mojego brzucha, bo jestem po plastyce... miałam szyte mięśnie. Ciekawe jak to wpłynie na wielkość... -
Mikaja piękny olbrzymi brzuch
Ja się dopiero obudziłam i właśnie się zastanawiam co mam na tym zwolnieniu robić. Może nauczę się na drutach robić? Tylko nie wiem czy mam tyle cierpliwości.
Mi wszelkie obawy również ustały. Tylko od czasu do czasu coś mnie w brzuchu zakluje. -
Sung i jak maz zareagowal?
Mnie na samym poczatku bolalo cale podbrzusze bez przerwy a teraz to zaboli tu, to zakluje tam.. a czasem nic.
Co do mdlosci to mi nagle zniknely a po jakims 1,5tyg jeblo 10razy mocniej i trzyma niemal bez przerwy.
W ogole od kiedy nalezy zaczac brzuch smarowac? -
Czarna_kawa oby oskrzela były czyste Mnie dziś mąż trochę nastraszył, bo dzwoniła rano, że zaprowadził małego do żłobka, ale że kaszlał trochę szczekająco i ciepły. Tyle, że dośc szybko wyszli po wstaniu, a dzieciom sie nie mierzy temp przez minimum 30 minut od wstania, bo zawsze są cieplejsze. Nic no telefon mam w pogotowiu, jakby mi ze żłobka dzwonili, żeby go odebrać.
Sung i jak mąż zareagował? I jak Ty sie z tym czujesz?
Ja pierwsze mdłości na belly mam odnotowane w 5t2d.
I też miałam takie pooblewania i mam cały czas - czasem mnie pociągnie z lewej, czasem z prawej - w okolicach jajników. Ufam, że to więzadła macicy
Ja własnie mialam lekki rozstęp, ale w normie i nic z tym nie robiłam. Mam nadzieję, ze tym razem się to nie pogorszy.
-
LidziA89 wrote:Mikaja piękny olbrzymi brzuch
Ja się dopiero obudziłam i właśnie się zastanawiam co mam na tym zwolnieniu robić. Może nauczę się na drutach robić? Tylko nie wiem czy mam tyle cierpliwości.
Mi wszelkie obawy również ustały. Tylko od czasu do czasu coś mnie w brzuchu zakluje.
Polecam kupić sobie obręcze dziewiarskie - o wiele łatwiej niż na drutach Robiłam czapki i kominy w poprzedniej ciąży wieczorami, odprężające Do robienia na drutach nie mam cierpliwości - nie wychodzi nic. -
Mnie mdli rano po wstaniu z łóżka najbardziej,a tak to cały dzień jestem taka słaba i senna i oczywiście nadal nie mogę jeść,podbrzusze od czasu do czasu zarwie jak na okres,cycki są ciężkie i nabrzmiałe, jutro pierwsza wizyta...url=https://www.suwaczek.pl/][/url]