X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    ines. Możesz mnie wstępnie wpisać na 14.07 :)

Dziewczyny co na rozstępy? I kiedy można zacząć stosować bo wiem że niektóre później. Chciałabym już teraz zacząć się czymś smarować.

ja od poczatku stosuje olej z migdalow
    Moja mama go stosowała, polecila mojej bratowej 12 lat temu, później używała go moja siostra. Każda z nich przeszła trzy ciaze i nie ma żadnych rozstępów. Ja mam skłonność, mam uda i tylek w paski, pojawly się jak schudlam. Zobaczymy ;)
    Jest tani i bezpiezny i też dobry dla pznokci więc nigdy nie myje rąk po smarowaniu. I prawie bezzapachowy.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:
    Ja po wizycie 6t i 3d i pięknie biło serducho. :)

Ps. jak cytować kilka osób w jednej wiadomości?

Gratuluję serducha.
    Ja to robie tak - cytuję odpowiadam - wycinam cala wiadomosc (CTR+A i CTRL +X), cytuję kolejną, wklejam tamtą wyżej. Jak chcę dalej to znowu powtarzam całą czynność.

Lolla lubi tę wiadomość

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety też nie wiem jak multi cytować, więc robię jak PannaEvans :) może nie da się inaczej...

Mój mąż? Jak zwykle, lata i wzdycha ;)
    "tak, tak, cieszę się" i przerażenie w oczach ;)

Tu muszę wyjaśnić, ze jesteśmy po 40 (on bliżej 50 :p) i będzie to (OBY!) nasze trzecie dziecko. Moje wymarzone, a jego zdecydowane, bo ja bardzo chcę, a on mnie kocha. Także nie wymagam od niego skakania z radości. Byleby tylko nie rozpaczał ;)

Dzieci mamy już samodzielne, więc będzie to powrót do pieluch, jak za pierwszym razem trochę.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co was tak wzielo na "stare lata"? :) Nie smieje sie, pytam z ciekawosci, moj maz ma 50 lat wiec bylabym hipokrytka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 11:27

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Niestety też nie wiem jak multi cytować, więc robię jak PannaEvans :) może nie da się inaczej...

Mój mąż? Jak zwykle, lata i wzdycha ;)
    "tak, tak, cieszę się" i przerażenie w oczach ;)

Tu muszę wyjaśnić, ze jesteśmy po 40 (on bliżej 50 :p) i będzie to (OBY!) nasze trzecie dziecko. Moje wymarzone, a jego zdecydowane, bo ja bardzo chcę, a on mnie kocha. Także nie wymagam od niego skakania z radości. Byleby tylko nie rozpaczał ;)

Dzieci mamy już samodzielne, więc będzie to powrót do pieluch, jak za pierwszym razem trochę.
    Podziwiam Cię i Twoją silną wolę znów zostania matka, pomimo wieku ,tylu strasznych przeżyć związanych z ciążami no i to że już masz dwoje dzieci, ja chyba już dawno bym odpuściła...

xgirl lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    W pierwszej ciąży stosowałam palmers i bio oil. Jeden rano, drugi wieczorem. Nie mam ani jednego rozstępu :) wiec mogę polecić :)
    Chyba wszystko zależy od genów bo tez stosowalam bio oil i niestety pod koniec 8 miesiąca wyszlo mi strasznie dużo rozstępów.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wielocytatu tu niestety. Ja też często mam odpalony na pulpicie obok okna przeglądarki sticky notes i po prostu odpisuję tylko odnosząc sie do nickow a potem przeklejam i tyle ;)

O jak mnie muliiii....

• ines. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Chyba wszystko zależy od genów bo tez stosowalam bio oil i niestety pod koniec 8 miesiąca wyszlo mi strasznie dużo rozstępów.

możliwe, choć moja mama rozstępy ma, i na piersiach i na brzuchu. ja naprawde byłam w tym bardzo skrupulatna i regularna, ale też wtedy bardzo wyćwiczona więc może i to miało wpływ.

w 1 ciąży miałam mdłości 5-6 tydzień i po temacie.
    teraz zaczęło się wczoraj na maksa i nie chce puścić. najgorzej jest po poludniu i wieczorem. łykam prenatal uno on ma w składzie imbir na łagodzenie mdłości. może dlatego przed południem jest troche leipiej.

kłuć w okolicach jajników mnie często kłuje, czy tak pociągnie, to normalne, macica się rozciąga.do tego mam problem z dziwnym brudzącym śluzem, ale ostatnio też go miałam i dokuczał do końca więc się już nie przejmuje.
    w tym tygodniu musze zrobić wszystkie badania, morfo, toxo, hiv etc, ciekawe jak na głodnego i bez pawia się dotocze do laboratorium.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    możliwe, choć moja mama rozstępy ma, i na piersiach i na brzuchu. ja naprawde byłam w tym bardzo skrupulatna i regularna, ale też wtedy bardzo wyćwiczona więc może i to miało wpływ.

w 1 ciąży miałam mdłości 5-6 tydzień i po temacie.
    teraz zaczęło się wczoraj na maksa i nie chce puścić. najgorzej jest po poludniu i wieczorem. łykam prenatal uno on ma w składzie imbir na łagodzenie mdłości. może dlatego przed południem jest troche leipiej.

kłuć w okolicach jajników mnie często kłuje, czy tak pociągnie, to normalne, macica się rozciąga.do tego mam problem z dziwnym brudzącym śluzem, ale ostatnio też go miałam i dokuczał do końca więc się już nie przejmuje.
    w tym tygodniu musze zrobić wszystkie badania, morfo, toxo, hiv etc, ciekawe jak na głodnego i bez pawia się dotocze do laboratorium.
    u mnie właśnie jest sucho,na początku jak się dowiedziałam o ciąży to coś tam jeszcze brudziło,a teraz brak jakiegokolwiek śluzu ,po całym dniu wkładka jest taka jakbym dopiero założyła, czytałam ,że w ciąży jest dużo śluzu,a u mnie nic,zero,susza.

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines chyba u slynnej mamyginekolog czytalam, ze wcale nie trzeba byc na czczo na te badania - ja swoje robilam 2 tygodnie temu i nie bylam na czczo - inna sprawa, ze nawet nie wiedzialam, ze mi te badania beda robic :D

• xgirl Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Gdybym nie byla w ciazy i nie wiedziala jaka to masakra to bym sie usmiala :P

Mnie mecza mdlosci od rowno tygodnia. Jak rano otworze oczy to jest jeszcze ok ale jak wstane to tragedia.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorsze jest to, że biore euthyrox i musze odczekać i o ile obudze się o 5 i wezme i śpie dalej, to jest ok, ale jak nie i muszę oczekać te godzinę, to czasem mi aż słabo jest. A tu nie ma zmi łuj i trzeba do roboty jechać, dziecko zebrać itd.
    Chociaż akurat i wczoraj i dzis maly spal jeszcze jak wychodziłam więc mąż go ogarniał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 11:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:

_Hope_,Ty dziś wizytujesz? Ktoś jeszcze dzisiaj? Mocne kciuki!!!

JA JA dziś wizytuje :) i mam mega stresika !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mokro od samego poczatku ale niestety ochoty brak chyba ze na sen hehe
    Jak bd dobrze to od jutra na l4 a dzis dzwonila do mnie dyr ze szkoly z propozycja pracy. A jak szukalam to nie bylo pracy :( podziwiam was jak ogarniacie siebie i dzieci. Ja siebie ogarnac nie moge, przez caly dzien kiepsko sie czuje ale jeszcze debiutu pnad ubikacja nie mialam. U nas maz wie od zrobienia testu a tak czekam do usg i swiat zeby sie pochwalic. Tez musze cos wymyslec do roboty bo od tv i ksiazek juz mnie oczy bola. Jakies pomysly? :) :)

• ines. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

mikaja wrote:
    U mnie najgorsze jest to, że biore euthyrox i musze odczekać i o ile obudze się o 5 i wezme i śpie dalej, to jest ok, ale jak nie i muszę oczekać te godzinę, to czasem mi aż słabo jest. A tu nie ma zmi łuj i trzeba do roboty jechać, dziecko zebrać itd.
    Chociaż akurat i wczoraj i dzis maly spal jeszcze jak wychodziłam więc mąż go ogarniał.

Mikaja euthyrox pół godziny przed posiłkiem wystarczy. Mój endo mówił ze jak jest bardzo zle to żebym zjadła normalnie i nie czekała, ze tak naprawdę różnica wchlanialnosci to jakieś 10-15% a jak tak mdlosci męczą to szkoda zachodu.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Eluska wrote:
    JA JA dziś wizytuje :) i mam mega stresika !!

O której wizyta?

Eluska lubi tę wiadomość

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    ines chyba u slynnej mamyginekolog czytalam, ze wcale nie trzeba byc na czczo na te badania - ja swoje robilam 2 tygodnie temu i nie bylam na czczo - inna sprawa, ze nawet nie wiedzialam, ze mi te badania beda robic :D

Te badania tak, ale morfologia to chyba jednak naczczo powinna być.

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    O której wizyta?

16:10 :)

• Biegającą_mama Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. Do tej pory byłam bardzo spokojna... lekarz zrobił usg i wg jest ciąża w macicy, jest ciałko żółte i zarodek 6mm , wiek ciąży 6t 6d czyli tydzień młodsza i powiedział, że mam przyjść za 10 dni na kontrole bo narazie nic więcej nie zrobi. Tak się przestraszyłam bo jak włączył usg to jedyne co powiedział " coś jest nie tak" . Nie założyli mi karty ciąży , nie dostałam skierowania na żadne badania krwi, nie dowiaedzialam się czy jest serduszko . Teraz 10 dni czekania ... co myślicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Co was tak wzielo na "stare lata"? :) Nie smieje sie, pytam z ciekawosci, moj maz ma 50 lat wiec bylabym hipokrytka ;)

O! jak fajnie :D i nie marudzi, ze za stary? A Ty ile masz?

Co mnie wzięło? cholera wie. Dopadło mnie prawie 3 lata temu. Zanim go namówiłam trochę minęło, a potem wiadomo. Taka chęć nie wytłumaczalna rozumem.
    A rozumowo? Fajne dzieci mam, aż się dziwię ;) i tak mi się zatęskniło do tych małych rączek, do karmienia, pieluch (pieluchy wielo lubiłam ;) ).
    Jak moje dzieci się rodziły to mi się wydawało, że tyle rzeczy nie mogę. Iść na imprezę, na sylwestra, i jakieś takie głupoty. Tym razem, zastanowiłam się i uznałam, że nie ma takiej rzeczy, którą bym chciała robić a nie będę mogła.

Chyba dopiero dojrzałam hahaha ;)

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ