Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LidziA89 wrote:ines. Możesz mnie wstępnie wpisać na 14.07
Dziewczyny co na rozstępy? I kiedy można zacząć stosować bo wiem że niektóre później. Chciałabym już teraz zacząć się czymś smarować.
ja od poczatku stosuje olej z migdalow
Moja mama go stosowała, polecila mojej bratowej 12 lat temu, później używała go moja siostra. Każda z nich przeszła trzy ciaze i nie ma żadnych rozstępów. Ja mam skłonność, mam uda i tylek w paski, pojawly się jak schudlam. Zobaczymy
Jest tani i bezpiezny i też dobry dla pznokci więc nigdy nie myje rąk po smarowaniu. I prawie bezzapachowy.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Lolla wrote:Ja po wizycie 6t i 3d i pięknie biło serducho.
Ps. jak cytować kilka osób w jednej wiadomości?
Gratuluję serducha.
Ja to robie tak - cytuję odpowiadam - wycinam cala wiadomosc (CTR+A i CTRL +X), cytuję kolejną, wklejam tamtą wyżej. Jak chcę dalej to znowu powtarzam całą czynność.Lolla lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
nick nieaktualnyNiestety też nie wiem jak multi cytować, więc robię jak PannaEvans może nie da się inaczej...
Mój mąż? Jak zwykle, lata i wzdycha
"tak, tak, cieszę się" i przerażenie w oczach
Tu muszę wyjaśnić, ze jesteśmy po 40 (on bliżej 50 :p) i będzie to (OBY!) nasze trzecie dziecko. Moje wymarzone, a jego zdecydowane, bo ja bardzo chcę, a on mnie kocha. Także nie wymagam od niego skakania z radości. Byleby tylko nie rozpaczał
Dzieci mamy już samodzielne, więc będzie to powrót do pieluch, jak za pierwszym razem trochę. -
Sung wrote:Niestety też nie wiem jak multi cytować, więc robię jak PannaEvans może nie da się inaczej...
Mój mąż? Jak zwykle, lata i wzdycha
"tak, tak, cieszę się" i przerażenie w oczach
Tu muszę wyjaśnić, ze jesteśmy po 40 (on bliżej 50 :p) i będzie to (OBY!) nasze trzecie dziecko. Moje wymarzone, a jego zdecydowane, bo ja bardzo chcę, a on mnie kocha. Także nie wymagam od niego skakania z radości. Byleby tylko nie rozpaczał
Dzieci mamy już samodzielne, więc będzie to powrót do pieluch, jak za pierwszym razem trochę.xgirl lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
nick nieaktualnyines. wrote:W pierwszej ciąży stosowałam palmers i bio oil. Jeden rano, drugi wieczorem. Nie mam ani jednego rozstępu wiec mogę polecić
-
Sylka135 wrote:Chyba wszystko zależy od genów bo tez stosowalam bio oil i niestety pod koniec 8 miesiąca wyszlo mi strasznie dużo rozstępów.
możliwe, choć moja mama rozstępy ma, i na piersiach i na brzuchu. ja naprawde byłam w tym bardzo skrupulatna i regularna, ale też wtedy bardzo wyćwiczona więc może i to miało wpływ.
w 1 ciąży miałam mdłości 5-6 tydzień i po temacie.
teraz zaczęło się wczoraj na maksa i nie chce puścić. najgorzej jest po poludniu i wieczorem. łykam prenatal uno on ma w składzie imbir na łagodzenie mdłości. może dlatego przed południem jest troche leipiej.
kłuć w okolicach jajników mnie często kłuje, czy tak pociągnie, to normalne, macica się rozciąga.do tego mam problem z dziwnym brudzącym śluzem, ale ostatnio też go miałam i dokuczał do końca więc się już nie przejmuje.
w tym tygodniu musze zrobić wszystkie badania, morfo, toxo, hiv etc, ciekawe jak na głodnego i bez pawia się dotocze do laboratorium.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:możliwe, choć moja mama rozstępy ma, i na piersiach i na brzuchu. ja naprawde byłam w tym bardzo skrupulatna i regularna, ale też wtedy bardzo wyćwiczona więc może i to miało wpływ.
w 1 ciąży miałam mdłości 5-6 tydzień i po temacie.
teraz zaczęło się wczoraj na maksa i nie chce puścić. najgorzej jest po poludniu i wieczorem. łykam prenatal uno on ma w składzie imbir na łagodzenie mdłości. może dlatego przed południem jest troche leipiej.
kłuć w okolicach jajników mnie często kłuje, czy tak pociągnie, to normalne, macica się rozciąga.do tego mam problem z dziwnym brudzącym śluzem, ale ostatnio też go miałam i dokuczał do końca więc się już nie przejmuje.
w tym tygodniu musze zrobić wszystkie badania, morfo, toxo, hiv etc, ciekawe jak na głodnego i bez pawia się dotocze do laboratorium.url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
ines. wrote:w tym tygodniu musze zrobić wszystkie badania, morfo, toxo, hiv etc, ciekawe jak na głodnego i bez pawia się dotocze do laboratorium.
Mnie mecza mdlosci od rowno tygodnia. Jak rano otworze oczy to jest jeszcze ok ale jak wstane to tragedia. -
U mnie najgorsze jest to, że biore euthyrox i musze odczekać i o ile obudze się o 5 i wezme i śpie dalej, to jest ok, ale jak nie i muszę oczekać te godzinę, to czasem mi aż słabo jest. A tu nie ma zmi łuj i trzeba do roboty jechać, dziecko zebrać itd.
Chociaż akurat i wczoraj i dzis maly spal jeszcze jak wychodziłam więc mąż go ogarniał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 11:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie mokro od samego poczatku ale niestety ochoty brak chyba ze na sen hehe
Jak bd dobrze to od jutra na l4 a dzis dzwonila do mnie dyr ze szkoly z propozycja pracy. A jak szukalam to nie bylo pracy podziwiam was jak ogarniacie siebie i dzieci. Ja siebie ogarnac nie moge, przez caly dzien kiepsko sie czuje ale jeszcze debiutu pnad ubikacja nie mialam. U nas maz wie od zrobienia testu a tak czekam do usg i swiat zeby sie pochwalic. Tez musze cos wymyslec do roboty bo od tv i ksiazek juz mnie oczy bola. Jakies pomysly? -
mikaja wrote:U mnie najgorsze jest to, że biore euthyrox i musze odczekać i o ile obudze się o 5 i wezme i śpie dalej, to jest ok, ale jak nie i muszę oczekać te godzinę, to czasem mi aż słabo jest. A tu nie ma zmi łuj i trzeba do roboty jechać, dziecko zebrać itd.
Chociaż akurat i wczoraj i dzis maly spal jeszcze jak wychodziłam więc mąż go ogarniał.
Mikaja euthyrox pół godziny przed posiłkiem wystarczy. Mój endo mówił ze jak jest bardzo zle to żebym zjadła normalnie i nie czekała, ze tak naprawdę różnica wchlanialnosci to jakieś 10-15% a jak tak mdlosci męczą to szkoda zachodu.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Eluska wrote:JA JA dziś wizytuje i mam mega stresika !!
O której wizyta?
Eluska lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
mikaja wrote:ines chyba u slynnej mamyginekolog czytalam, ze wcale nie trzeba byc na czczo na te badania - ja swoje robilam 2 tygodnie temu i nie bylam na czczo - inna sprawa, ze nawet nie wiedzialam, ze mi te badania beda robic
Te badania tak, ale morfologia to chyba jednak naczczo powinna być.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś na wizycie. Do tej pory byłam bardzo spokojna... lekarz zrobił usg i wg jest ciąża w macicy, jest ciałko żółte i zarodek 6mm , wiek ciąży 6t 6d czyli tydzień młodsza i powiedział, że mam przyjść za 10 dni na kontrole bo narazie nic więcej nie zrobi. Tak się przestraszyłam bo jak włączył usg to jedyne co powiedział " coś jest nie tak" . Nie założyli mi karty ciąży , nie dostałam skierowania na żadne badania krwi, nie dowiaedzialam się czy jest serduszko . Teraz 10 dni czekania ... co myślicie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:39
-
nick nieaktualnyxgirl wrote:Co was tak wzielo na "stare lata"? Nie smieje sie, pytam z ciekawosci, moj maz ma 50 lat wiec bylabym hipokrytka
O! jak fajnie i nie marudzi, ze za stary? A Ty ile masz?
Co mnie wzięło? cholera wie. Dopadło mnie prawie 3 lata temu. Zanim go namówiłam trochę minęło, a potem wiadomo. Taka chęć nie wytłumaczalna rozumem.
A rozumowo? Fajne dzieci mam, aż się dziwię i tak mi się zatęskniło do tych małych rączek, do karmienia, pieluch (pieluchy wielo lubiłam ).
Jak moje dzieci się rodziły to mi się wydawało, że tyle rzeczy nie mogę. Iść na imprezę, na sylwestra, i jakieś takie głupoty. Tym razem, zastanowiłam się i uznałam, że nie ma takiej rzeczy, którą bym chciała robić a nie będę mogła.
Chyba dopiero dojrzałam hahaha