Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, ja zaczęłam już buszować w aptece internetowej, powrzucałam wiele rzeczy do koszyka, i poległam w temacie majtek poporodowych i podkładów. Możecie coś polecić? 😀 Chciałabym zrobić jedno duże zamówienie, żeby potem nie musieć domawiać.
A podkłady wszystko jedno jakie byle spore. Ja je podkladalam 2 tyg przed porodem żeby nie zalać wodami łóżka i jak wietrzyłam krocze. Tak to nie używałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 10:42
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Mikaja i jej materacowe obsesje😂
Wiem ze sa szpitalw w ktorych jest zakaz noszenia majtek jednorazowych i z siatki. Ja mam ten zestawa jeden ale mysle ze zosatne przy zwykłej bawelnianej bieliznie i podpaskach.
Podklady na lozko sa spoko na pierwsze dwa dni bo cos moze poleciec na łóżko.Emma_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmma_ wrote:Dziewczyny, ja zaczęłam już buszować w aptece internetowej, powrzucałam wiele rzeczy do koszyka, i poległam w temacie majtek poporodowych i podkładów. Możecie coś polecić? 😀 Chciałabym zrobić jedno duże zamówienie, żeby potem nie musieć domawiać.
Molimed maxi jako duże podpaski polecam gorąco i do tego majtki siateczkowe horizon nawet po cc są polecane
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Karola a jak !
W sobote przyszedl mi materac dla malej i jaki on jest malutki!! Ale ma moje upragnione 10cm grubosci Czeka na lokatorke lozeczka
Lozeczko musze w tym miesiacu odmalowac. Nie chce mi sie, moze je zostawie takie i uj ;p To tylko lozeczko ;p
Nie wiem, czy musze kupowac jakies super hiper bezpieczne farby, czy niekoniecznie (oczywiscie bez przesady ), bo i tak postoi jeszcze te 2 miesiace wiec zdazy wywietrzyc sie ;p -
mikaja wrote:Emma ja nie doradze, nie wiem co w Pl jest. Jedyne co, to te majtki siateczkowe strasznie mnie wkurzaly po cc - drugi raz bym ich nawet nie zakladala po cc. Mam w domu pelno takich wysokich, bawelnianych i luznych majtek ktore byly idealne po cc.
A podklady jak podklady chyba, ja kladlam w lozku w domu po porodzie podklad i na to recznik plazowy, bo pocilam sie jak swinia ;p po pologu zmienialismy materac caly w lozku Tym razem chyba bede spala na podlodze Mam materac 80x160 synka, ktory wlasnie wuymienilismy ale jeszcze go nie wyrzucilismy, to moze na nim bede spala te kilka tygodni na podlodze :D
-
Emma nie - zmienilam bo i tak byl po ciazy juz mocno wygnieciony pode mna (do najdrozszych nie nalezal ) + pocilam sie i jakos tak wydawal mi sie oblesny wiec wolalam wywalic i kupic nowy
Co do krwawienia, to ja krwawilam mocno, ale to jest subiektywne. Nienawidzilam tego, bo doslownia lalo sie ze mnie i skrzepy lecialy. Na dodatek ten zapach Okropnosc. Najechetniej spedzialbym ten tydzien w wannie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 10:56
-
Eluska wrote:Molimed maxi jako duże podpaski polecam gorąco i do tego majtki siateczkowe horizon nawet po cc są polecane
-
mikaja wrote:Emma nie - zmienilam bo i tak byl po ciazy juz mocno wygnieciony pode mna (do najdrozszych nie nalezal ) + pocilam sie i jakos tak wydawal mi sie oblesny wiec wolalam wywalic i kupic nowy
Co do krwawienia, to ja krwawilam mocno, ale to jest subiektywne. Nienawidzilam tego, bo doslownia lalo sie ze mnie i skrzepy lecialy. Na dodatek ten zapach Okropnosc. Najechetniej spedzialbym ten tydzien w wannie.
-
Ze mniwle sienl lało dwa dni,pozniej jak przy okresie,a pozniej smierdziałam trupem no szwy mi zaczeły ropieć. Bleh.
Mikaja co do materacy to ja mam teraz gowniany i spać na tym nie idzie,nawet seks przez to cierpi no przeszkadzaja wgniecenia i szpary. A ja z tych co musza miec fajny materac o fajna pościel bo inaczej nerwica murowana no i sie tak mecze pół roku z tym gownem -
Ja też dość mocno krwawilam po porodzie. Miałam siateczkowe majtki super sprawa i też polecam( tym bardziej że rodzimy latem) do tego duży i chlonny podkład poporodowy.
Witamy się w kolejnym tygodniu 😁🌺🌺 -
Cześć dziewczyny po weekendzie:) ale się rozpisałyście.. ja dziś po wizycie gin na NFZ, niby wszystko ok ale lekarz zapytał będzie robic Pani prenatalne 3 trymestru? Ja mówię że tak, A on na to , to dobrze lepiej zrobic i już 1000 myśli w głowie, zaczęłam wypytywać czy na pewno wszystko ok powiedzial że tak, więc może mam już paranoje.. Monika waży 1200 gram i jest 2-3 dni starsza niż data porodu, mam nadzieję że to nie przez cukrzycę ciążową.. A tak w ogóle 2 tyg temu miałam wizytę prywatną u ginekologa to mała ważyła 825gr i w ciągu 13 dni ma prawie 400 gr więcej, masakra ale teraz ruszyła z wzrostem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:06
Kamsza, Panna_Justyna lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Eluska wrote:Molimed maxi jako duże podpaski polecam gorąco i do tego majtki siateczkowe horizon nawet po cc są polecane
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Emma to jest moje motto zyciowe, takze lepiej faktycznie sie przygotowac.
Podklady jakby sie Tobie nie przydaly, to mozna zuzyc przy dziecku do przewijania i tak Do torby czy cokolwiek nie zmarnuja sie
Karola tez tak mam i nienawidze juz mojego materaca, bo juz mam dolek pode mna. Ale juz do pazdziernika zmecze, bo pojdzie na smietnik i tak i w Pl kupie w koncu cos porzadnego. Tu raz na rok kupujemy nowe materace takie piankowe i one sa fajne, ale jak juz czlowiek wazy wiecej, to szybko ta pianka z pamiecia ksztaltu traci swoje wlasciwosci. Po porodzie go odwroce i do pazdziernika przemecze
Kamsza wohoooo
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Emma_ wrote:Ja nie mam porównania z tymi z LePampuch, ale makaronik z Lullalove określiłabym jako średnio gruby. Piszą, że jest całoroczny i wydaje mi się, że może tak faktycznie być, bo bambus ma trzymać ciepło. A jeśli chodzi o te super cienkie, to takie są mgiełki z Lullalove. Jeśli jakoś ci to pomoże, to mogę zrobić zdjęcia obu kocyków. Drobinka też kupowała, więc może ona powie więcej albo ma inne zdanie.
Też nie mam porównania z LePampuch, a o kocyku mgiełce mogę napisać dopiero za 11 dni, kiedy będę już w Polsce i zobaczę na żywo. 🙂 Chyba, że satysfakcjonuje Cię (ines) recenzja mojej mamy 😁 bo dostałam info, że dziś kurier dostarczy przesyłkę.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Jakie kobiety muszą być dzielne. Przechodzą ciążę, potem poród, a jeszcze na koniec, niczym ta wisienka na torcie, połóg z silnym krwawieniem, odparzeniami od gaci i baby bluesem. 🤪 Dobrze, że wtedy ma się już bobasa, to może człowiek nie ma czasu skupiać się tak bardzo na sobie...
-
mikaja wrote:Polis na tym etapie tak juz bobasy przybieraja do samego konca
Co do usg - lekarz zapewne tak powiedzial, bo takie sa zalecenia, a ze sama mozesz nie wyrazic zgody no to tak. Spokojnie
A jak ilosc wod, ok?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu