X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś w środku zazdroszczę tym dziewczynom które dobrze znoszą ciążę. Byle do końca czerwca. I nigdy więcej!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza mam dokładnie to samo co Ty. Pomaga mi leżenie na podłodze, ale jak tak poleżę i kręgi mi się naprostują to potem nie mogę wstać. 😁 całe szczęście, że mówisz, że po porodzie mija- oby.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Mikaja super że dolegliwości przechodzą wraz z aktywnością. Ja niestety od rana już wstaje z bólem dolnego odcinka kręgosłupa. A jka zaczynam coś robić w domu albo np spacer na zakupy kończą się tym że mam coraz większy ból a jak chce się podnieść z siedzącego to czasem myślę że kręgosłup zaraz pęknie. Ale ta dolegliwość pamiętam z pierwszej ciąży także wiem że po porodzie przejdzie 😊
    Z tą aktywnością to Mikaja ma trochę racji, chociaż oczywiście nie sprawdzi się to w każdym przypadku. Ja jak chodzę do pracy codziennie, a pracę mam aktywną i nielekką fizycznie, to zazwyczaj czuję się lepiej, jak mam dzień wolnego to od razu mnie wszystko boli. Ale jednocześnie staram się trochę jednak odpocząć, bo ostatnio pracuję dzień w dzień, czego efektem są częste skurcze. Nie mogę się wypowiedzieć na temat bólów kręgosłupa, bo ich nie mam, ale trzymam kciuki, żeby jednak dały Ci trochę odpocząć.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie aktywność ma odwrotny skutek - załącza mi się taki ból pleców i pośladków, że jestem skazana na leżenie przez resztę dnia. ☹️ Wystarczy, że postoję trochę w kuchni albo trochę pochodzę.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety z tą aktywnością jest odwrotnie 😋

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja gdzieś w środku zazdroszczę tym dziewczynom które dobrze znoszą ciążę. Byle do końca czerwca. I nigdy więcej!

Ja nie chciałam jedynaczki ale niestety chyba będzie 🙈🙈🙈
    Ciąża jak dla mnie to najbardziej stresujący stan w jakim byłam 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

a31il5w.png

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dlaczego aż tak stresujący? :P

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no nie mówcie,że po porodzie się leje bardziej niż w pierwszych dniach okresu 49rotfl.gif

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:

Nie mow hop - tez tak mowilam ! 2 lata, a potem hyc i Hanka w drodze :D
    mikka86 wrote:
    Dziewczyny no nie mówcie,że po porodzie się leje bardziej niż w pierwszych dniach okresu 49rotfl.gif

Moze byc ;p ale nie musi!!

Co do bolu - ja w poprzedniej ciazy te bole mialam w dole brzucha, nie w kregoslupie - to calkiem inna rzecz.

Dziewczyny z tymi problemami - moze powinnyscie jakas joge delikatnie stosowac - cos, zeby te miesnie grzbietu wzmocnic - w ciazy poglebia sie lordoza ledzwiowa, bo brzuch ciagnie do przodu wiec nie dziwne, ze moze bolec. Basen - plywanie dobre na plecy. Albo jakis delikatny wodny aerobik.

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Mikka, ja niestety jestem w stanie w to uwierzyć. Zwykle miałam dość obfite miesiączki, ale tej po stymulacji i lekach na wzrost endometrium nie zapomnę nigdy, więc nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak to wygląda w połogu, kiedy wiadomo, że mamy więcej do wydalenia. 🙄 Zresztą wystarczy spojrzeć sobie na to jak prezentują się podpaski, które są zalecane po porodzie. 😀

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Alisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Dlaczego aż tak stresujący? :P

Po 7 latach starań ma się już zrytą psychę 😜😜😜 boję się o tą małą istotkę 😘😘😘

Opieka nad ciężarną w Norwegii też "dodaje do pieca " tym bardziej że mam przodujące łożysko co jeszcze bardziej mnie stesuje🙈🙈🙈

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plecy czuje jak stoje dlugo tez - jak gotuje np. Wtedy wystarczy sie polozyc na podlodze, nogi pod katem 90 stopni do tulowia klade na lozku, zgiete w kolanach - to odciaza ledzwie.

Drobinka91 lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mikka, ja niestety jestem w stanie w to uwierzyć. Zwykle miałam dość obfite miesiączki, ale tej po stymulacji i lekach na wzrost endometrium nie zapomnę nigdy, więc nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak to wygląda w połogu, kiedy wiadomo, że mamy więcej do wydalenia. 🙄 Zresztą wystarczy spojrzeć sobie na to jak prezentują się podpaski, które są zalecane po porodzie. 😀
    to może ja odrazu kupie sobie takie pieluchomajtki jak do nietrzymania moczu,jak to tak cieknie

kinga27.30 lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja plecy czuje jak stoje dlugo tez - jak gotuje np. Wtedy wystarczy sie polozyc na podlodze, nogi pod katem 90 stopni do tulowia klade na lozku, zgiete w kolanach - to odciaza ledzwie.
    Mnie właśnie ta pozycja "paraliżuje" do tego stopnia, że nie mogę się podnieść. Ale u mnie to nie zwykły ból, tylko prawdopodobnie rwa kulszowa (lekarz to zasugerował na ostatniej wizycie i wysłał mnie do fizjoterapeuty, u którego jeszcze nie byłam).

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    to może ja odrazu kupie sobie takie pieluchomajtki jak do nietrzymania moczu,jak to tak cieknie

Kup te wieksze podpaski, poporodowe - jak bedzie za malo dokupisz majtasy :D

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Takie są zalecane. Tak samo te ogromne podpaski na nietrzymanie moczu... 😀

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mnie właśnie ta pozycja "paraliżuje" do tego stopnia, że nie mogę się podnieść. Ale u mnie to nie zwykły ból, tylko prawdopodobnie rwa kulszowa (lekarz to zasugerował na ostatniej wizycie i wysłał mnie do fizjoterapeuty, u którego jeszcze nie byłam).

Aaaa no to jeszcze co innego. Jakas fizjoterapia na to moze byc? Czy byle do porodu przezyc, a potem przejdzie?

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Takie są zalecane. Tak samo te ogromne podpaski na nietrzymanie moczu... 😀

Kurcze ja na moje nietrzymanie moczu nie musze podpasek jeszcze uzywac - nawet zwyklych, to moze nie ma tak zle :D:D

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Aaaa no to jeszcze co innego. Jakas fizjoterapia na to moze byc? Czy byle do porodu przezyc, a potem przejdzie?
    Pewnie może, skoro mnie tam gin wysyła. Jak będę po takiej konsultacji, to zdam wam tutaj relację, bo widzę, że nie jestem sama z bólem pleców. A co do "byle przeżyć" - to tak, ja bym tak chciała, ale nie wiem, czy się da. 😀

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Kurcze ja na moje nietrzymanie moczu nie musze podpasek jeszcze uzywac - nawet zwyklych, to moze nie ma tak zle :D:D
    A masz tak w ciąży czy normalnie też?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ