Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pępek porządnie wycieram wacikiem z alkoholem typu alkoclean. I mocze uszy 😊 tzn nie leje do nich wody specjalnie Ale też jakoś wyjątkowo nie uważam.
Sposób w jaki położne majtaja kikutem jak to czyszcza to jedna z tych rzeczy które mi się w głowie nie mieściły 🤣
Ciekawa za to jestem co z fiutkiem? Sie go rusza i odbezpiecza gwint czy się myje z wierzchu tylko 🤣 -
Podczas kąpieli kazali nam go delikatnie "odbezpieczać", ale tyle, ile pozwoli, nie ściągać na siłę.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Alisia wrote:W Polsce może by była jakaś reakcja ale w Norwegii to niestety oleją 😩😩😩
Do Polski nie mogę lecieć że względu na przodujące łożysko a podróż samochodem tym bardziej odpada 🙈🙈🙈
I tym sposobem mam dodatkowy STRES 😤😤😤
To pewnie nic powaznego, duzo kobiet ma zylaki w ciazy. A moze spróbuj sie skontaktowac mailowo lub telefonicznie z jakims ginekologiem? Kolezanka po prostu dostała zakrzepu i heparyne, wszystko skonczyło sie dobrze, tylko moze mozna było temu zapobiec. u niej w rodzinie akurat problem z zylakami był od pokolen okropny, lekarz prowadzacy to przeoczył. Nie chciałam cie stresowac. Przepraszam -
Właśnie apropo siusiaka, że tak się wtrącę, słyszałam żeby nie ruszać jeśli się nie da, myć tylko z wierzchu. Z czasem będzie, a przynajmniej powinien coraz bardziej się.. otwierać ? 😂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Z tymi uszami zeby nie moczyć to jest tak ze lepiej ja sie uwaza. Ja np wole byc ostrozna bo zapalenie ucha to cos okropnego. Osobiście bede chronic uszka przed woda,jest ona zbędna tam
Z z tym zakraplaniem wodą utlenioną,bzdura jakich mało jakby tak którach gdzieś wyczytała ze pomaga. -
Jak już jesteśmy przy "dolnych" partiach... wyczytałam gdzieś, że podczas nieumiejętnego podmywania dziewczynek, może dojść do sklejania się warg sromowych... włosy mi się najeżyły. Ktoś coś wie na ten temat?
Tzn, nie żebym była z jakiegoś ciemnogrodu, wiem, że od przodu do tyłu i wodą a nie mokrymi chusteczkami ze sklepu... ale, żeby od razu się sklejały?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ufff, sernik upieczony, drożdżowe w piekarniku, jarzynówka zrobiona teraz chwila odpoczynku, a później chatę doprowadzić do ładu
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Dziewczynki ja tylko na chwilkę - wesołych, spokojnych, zdrowych świat Wielkiej Nocy. Niech każda z Was znajdzie chwilę na odpoczynek 😘 a resztę chwil spędzi w gronie najbliższych.
Miłości, wiary i nadzieji!
Smacznego jajeczka 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 13:30
kinga27.30, Emma_ lubią tę wiadomość
-
kinga27.30 wrote:Jak już jesteśmy przy "dolnych" partiach... wyczytałam gdzieś, że podczas nieumiejętnego podmywania dziewczynek, może dojść do sklejania się warg sromowych... włosy mi się najeżyły. Ktoś coś wie na ten temat?
Tzn, nie żebym była z jakiegoś ciemnogrodu, wiem, że od przodu do tyłu i wodą a nie mokrymi chusteczkami ze sklepu... ale, żeby od razu się sklejały? -
Uff
2014.06. - start
Emma_ wrote:Tak chciałam na spokojnie i po naszemu spędzić te święta, ale hormony mi nie pozwalają, muszę się pokłócić. ☹️
Czasem po prostu trzeba 😘 poza tym, w ciąży mamy ograniczoną tolerancję na różne wybryki i o. Ale wyrzuciłaś z siebie i Ci wybaczą, chyba że to nie była pierdoła to powinien się wstydzić, że denerwuje ciężarną!Emma_ lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aśka, podbijam to, co napisałaś
2014.06. - start
Aska1994 wrote:Czasem po prostu trzeba 😘 poza tym, w ciąży mamy ograniczoną tolerancję na różne wybryki i o. Ale wyrzuciłaś z siebie i Ci wybaczą, chyba że to nie była pierdoła to powinien się wstydzić, że denerwuje ciężarną!
-
A jednak też dołączam do tych ze zrypanym humorem. Bo oczywiście wszystko, co tu się dzieje nie tak, to na pewno Aśka! I to na pewno specjalnie! Pies zjadł pieczonego baranka? Oczywiście przez Aśke! Nieważne, że nie mój pies i nie miałam z tym nic wspólnego, ale to moja wina! Nosz kur.a! I oczywiście mąż się nie odezwie, bo po co? Niech sobie babka myśli i mówi co chce... Jak wyjdę i nie wrócę, to znaczy że miałam już dość tej walniętej baby i mojego męża, który jaj nie ma 😭Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥