Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaJJJ wrote:Ja będę myc delikatnym mydełkiem,zadnych żeli,szamponów,mleczek i kremow z filtrem nie bede uzywac. Co najwyzej krochmal albo olej z pestek malin.Słońca i tak trzeba unikać wiec kremy sa zbędne. Skóra musi dostac swoja dawke promieniowania nawet w cieniu i nie zaleca sie zapychania kremami. Do tyłka linomag awaryjnie. Jakos boje sie pakowac chemie w takie malutkie dziecko.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Mikaja ładnie. Nawet bardzo.
Mikka86 jesli moge cos doradzic to przez pierwszy miesiąc nie uzywaj tych preparatów. Uzywaj jakiekoś bialego jelenia czy czegośdelikatnego. Skóra noworodka jest delikatna i lepiej nie zmywac z niej wszystkich warstw ktore ja zabezpieczają.
Xgirl z tym mlekiem do kapieli to prawda. Stara i sprawdzona metoda. Dobrze natluszcza i dziala antybakteryjnie. Ale na początku tego mleka mamy tak mało ze szkoda go na kapiel a później zapominamy o tym😁 -
W kwestii kosmetyków to też uważam, że im mniej, tym lepiej. Mleka to raczej nie utocze tyle, żeby na kąpiel starczyło, ale zamierzam używać jedynie Ziajki do kąpieli i oliwki do smarowania po kąpieli. I kąpać raz w tygodniu. No chyba, że sytuacja klimatyczna (czytaj upał) zmusi mnie do częstszych zabiegów higienicznych
-
Ja zamierzam kupić kosmetyki z rossmana i teraz takie pytanie czy dziecko smaruje się po każdej kompieli oliwka? Czy pupę trzeba smarować po każdym przebraniu pieluszki? Kupiłam linomag ale to chyba na odparzenia już.
-
Poliś, piękne foto Małej i ile już waży, wow! Hiszpaneczka, to jak Ty się rozpakujesz, to będzie u nas rozprucie wora porodowego!
Co do kapieli, ja zamierzam kąpać codziennie/ co drugi dzień. Bo większości dzieci sprawia to ogromną przyjemność, więc czemu mam Mu odmawiać? 😁 Poza tym dzieci zawsze po całym dniu śmierdzą dla mnie mlekiem (nawet przemywane), więc wolę ukąpać.
Sylwia, u Ciebie Maluch już 2kg ma? Porządny Człowieczek się zapowiada!poliś lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
LidziA89 wrote:Ja zamierzam kupić kosmetyki z rossmana i teraz takie pytanie czy dziecko smaruje się po każdej kompieli oliwka? Czy pupę trzeba smarować po każdym przebraniu pieluszki? Kupiłam linomag ale to chyba na odparzenia już.
Ja oliwki używałam tylko w miejscach, gdzie są zgięcia. I to krótko. Chyba odchodzi się od smarowania oliwką całego ciałka, bo ona zatyka pory. A pupę smarowałam i zamierzam smarować tylko jak się jakieś zaczerwienie pokaże. Nie będę działać profilaktycznie, bo wywołam wilka z lasu 😉
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Oliwką smaruje sie tylko jak jest potrzeba tzn sucha skóra. I to na mokre ciałko. Ogólnie jest taka zasada ze kosmetyki stosuje sie tylko jak jest taka potrzeba tzn sucha skóra itp.
Pupe mozna smarowac po kazdej zmianie pieluszki ale nie mascia z cynkiem tylko zwykłym linomagieg/lanoliną zeby zabezpieczyc przed wilgocią -
Niektórym kobietom to nie przeszkadza, mi jakoś tak trochę tak 😉Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Ja chyba będę kąpać codziennie żeby była jakaś rutyna ale zobaczymy jak to będzie. Zastanawiam się jeszcze nad krochnalem kuzynka mi coś o tym mówiła ale muszę na ten temat jeszcze poczytać.
-
xgirl wrote:Ale woda wysusza skore. Jest sens kapac codziennie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 19:08
-
Moja mama też uważa że dziecko należy kąpać codziennie bo poci się tak samo jak dorosły a nawet bardziej a my przecież myjemy się codziennie a nie wycieramy chusteczkami,ale jak będzie zobaczymy, mam nadzieję, że będę potrafiła stwierdzić jak często moje dziecko będzie potrzebowało kąpieliurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Jestem po wizycie. Lekadz nie ma zastrzezen, ale ja jestem przerazona wielkoscia dzieciaka :o
Mamy 27 t 1 dzien ( z OM 27 t 5 d) a brzuch na 29 t, glowa na 28 t 4 d, noga na jakis 28 t, waga 1300g ( dwa tygodnie temu bylo 800). Czy u was tez byl taki rozstrzał? tez sie zastanqwiam czy to nie wina cukrzycy, ale cukry jak mierze mam spoko :o -
tka_aa wrote:Jestem po wizycie. Lekadz nie ma zastrzezen, ale ja jestem przerazona wielkoscia dzieciaka :o
Mamy 27 t 1 dzien ( z OM 27 t 5 d) a brzuch na 29 t, glowa na 28 t 4 d, noga na jakis 28 t, waga 1300g ( dwa tygodnie temu bylo 800). Czy u was tez byl taki rozstrzał? tez sie zastanqwiam czy to nie wina cukrzycy, ale cukry jak mierze mam spoko :oTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu