X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że psychika to naprawdę potężna sprawa. Kiedyś podałam pewnemu dużemu, dzikiemu zwierzęciu lek pt etorfina, który jest ponad 1000x silniejszy od morfiny i który ze względu na siłę działania (spadnie ci kropla na dłoń i nie żyjesz) nabiera i podaje tylko uprawniony lek wet w asyście drugiego lek wet, który stoi z już nabranym "odwracaczem", na wypadek gdyby nabierający miał jakikolwiek kontakt z tą substancją, a inni obserwatorzy odchodzą na kilka metrów, no i elegancko wszystko poszło do momentu, aż wyciągnęłam lotke i reszta leku wystrzeliła w powietrze. Byłam tak pewna, że dostałam w twarz, że od razu praktycznie czułam duszność i zaczynałam odlatywać, aż do momentu w którym powiedziałam sobie, że na pewno wszystko polecialo mi obok twarzy, a nie na twarz. I objawy ustąpiły w ułamek sekundy. Wtedy to doszłam do wniosku, że trzeba psychikę pielęgnować, "szkolić" i leczyć, bo może nam ona zarówno ocalić życie, jak i je zabrać. Że tak powiem 😁

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem jaka jest roznica miedzy lekiem a fobią ale wg tego co mi tłukli i z tego co mam przed oczami tylko stwierdzona fobia,z całą historia czyli:pacjentka nie zachodzi w ciaze bo sie boi, jest leczona,ma terapie i później zachodzi w ciaze jest uzasadnieniem do cc. Nie jest nim natomiast lęk powstały w trakcie ciąży. Kurcze kopie w internetach ale ciezko cos znaleźc do kupy zebrane. Jednak co wykłady to wykłady...
    Ja sie nasluchalam historii o tym jak pacjentka w napadzie lękowym wstrzymała cała akcje porodową w siebie. To jest dopiero namacalny dowód siły psychiki

tka_aa lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Hejka, Ja już po wizycie u mojego prowadzącego( po miesiącu ), w piątek miałam prenatalne u innego ginekologa to Monika ważyła 1340 gram a dziś 5 dni później 1566 gram, więc bardzo dużo jak na 5 dni, mam nadzieję, że to nie przez cukrzycę ciążową tylko przez różnice w sprzęcie.. A to profil mojej pyzy :P

e40bff2dce3e1559med.jpg
    Cudna pyza ❤️ Z miejsca umarłam z zazdrości, bo ani córki nie mam ładnego zdjęcia 3D, ani synka 😭

poliś lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mp.pl/pacjent/ciaza/aktualnosci/114037,gdy-strach-przed-porodem-paralizuje

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Powiem Wam, że psychika to naprawdę potężna sprawa. Kiedyś podałam pewnemu dużemu, dzikiemu zwierzęciu lek pt etorfina, który jest ponad 1000x silniejszy od morfiny i który ze względu na siłę działania (spadnie ci kropla na dłoń i nie żyjesz) nabiera i podaje tylko uprawniony lek wet w asyście drugiego lek wet, który stoi z już nabranym "odwracaczem", na wypadek gdyby nabierający miał jakikolwiek kontakt z tą substancją, a inni obserwatorzy odchodzą na kilka metrów, no i elegancko wszystko poszło do momentu, aż wyciągnęłam lotke i reszta leku wystrzeliła w powietrze. Byłam tak pewna, że dostałam w twarz, że od razu praktycznie czułam duszność i zaczynałam odlatywać, aż do momentu w którym powiedziałam sobie, że na pewno wszystko polecialo mi obok twarzy, a nie na twarz. I objawy ustąpiły w ułamek sekundy. Wtedy to doszłam do wniosku, że trzeba psychikę pielęgnować, "szkolić" i leczyć, bo może nam ona zarówno ocalić życie, jak i je zabrać. Że tak powiem 😁
    Ja kiedys pociagnelam e-papierosa od kolegi bo mial tam jakies melonowe cudo i chcialam zobaczyc jak to smakuje. On zazartowal (wtedy myslalam, ze to serio), ze tam jest trawa i momentalnie mialam objawy jakbym byla na haju. Dziwnie widzialam, zaczelam sie histerycznie smiac, wkrecalam sobie, ze ktos chce mnie zabic itp. W ktoryms momencie on sie spytal czy ja tak serio, myslal, ze sobie jaja robie a on chwile tez swirowal na zarty Bo Mu sie to zabawne wydalo. Po jakimis czasie sie zorienrowal, ze ja nie udaje. Powiedzial, ze tam zadnej trawy nie bylo i mi od razu przeszlo. Mowil, ze nawet zrenice mialam zmienione.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie w linku ktory wrzucialam jest to fajnie opisane

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja kiedys pociagnelam e-papierosa od kolegi bo mial tam jakies melonowe cudo i chcialam zobaczyc jak to smakuje. On zazartowal (wtedy myslalam, ze to serio), ze tam jest trawa i momentalnie mialam objawy jakbym byla na haju. Dziwnie widzialam, zaczelam sie histerycznie smiac, wkrecalam sobie, ze ktos chce mnie zabic itp. W ktoryms momencie on sie spytal czy ja tak serio, myslal, ze sobie jaja robie a on chwile tez swirowal na zarty Bo Mu sie to zabawne wydalo. Po jakimis czasie sie zorienrowal, ze ja nie udaje. Powiedzial, ze tam zadnej trawy nie bylo i mi od razu przeszlo. Mowil, ze nawet zrenice mialam zmienione.
    Ej w jakiejś komedii było, że goście zjedli ciasteczka, w których myśleli, że jest zielsko i rozwalili pół lokalu na głębokim haju, po czym kelner ich uświadomił, że to ściema marketingowa i w ciastkach nic nie ma. Od razu im przeszło i lekko zazenowani opuścili lokal. Fajnie to było pokazane 😁

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jednak naprawdę mam ten brzuch rozjechany.. W pierwszej ciąży zastanawiałam się jak niektóre dziewczyny mogą czuć przez brzuch nozke, czy rączkę dziecka, podczas gdy u mnie ledwo co brzuch się wybrzuszal przy ruchach i w ogóle nie było wiadomo którą częścią ciała dziecko naciska. Ale teraz je rozumiem.. Doskonale wiem, kiedy kopie nóżka, a kiedy pcha głową itp. Najwyraźniej kiedyś po prostu miałam jeszcze jakieś mięśnie brzucha, teraz jest lekko napięty worek 😋

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Hejka, Ja już po wizycie u mojego prowadzącego( po miesiącu ), w piątek miałam prenatalne u innego ginekologa to Monika ważyła 1340 gram a dziś 5 dni później 1566 gram, więc bardzo dużo jak na 5 dni, mam nadzieję, że to nie przez cukrzycę ciążową tylko przez różnice w sprzęcie.. A to profil mojej pyzy :P

e40bff2dce3e1559med.jpg

Piękna 😍😍😍😍😍😍

poliś lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlo mi do domu niebieskie pudełko. Mam juz 3 te zestawy🤣Chyba im sie cos pomyliło bo jedni mi juz wysłali,takie samo. Kolejne niebieskie,"bede mama" i costam dostalam u gina. Mam juz 3 butelki z avent i dwa termofory z pestek wiśni plus dwa smoczki z tych paczek. I 6 saszetek loveli, ktorej i tak nie bede uzywac bo zbyt agresywny zapach ma,młoda mi po tym kaszlała.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Przyszlo mi do domu niebieskie pudełko. Mam juz 3 te zestawy🤣Chyba im sie cos pomyliło bo jedni mi juz wysłali,takie samo. Kolejne niebieskie,"bede mama" i costam dostalam u gina. Mam juz 3 butelki z avent i dwa termofory z pestek wiśni plus dwa smoczki z tych paczek. I 6 saszetek loveli, ktorej i tak nie bede uzywac bo zbyt agresywny zapach ma,młoda mi po tym kaszlała.
    Podać Ci mój adres? 😁

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz sobie pozamawiac bo te termoforki sa super. Butelki z avent tez,malutka pojemność ale awaryjnie moga byc. Warto. Jest jeszcze jakas szeleszczaca szmatka i próbki. Jedne oaczki sa z niebieskiego inne z bebiko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 15:54

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo wieeeem znam ten film ale juz nie pamietam jak sie zwie.

Polis sliczne foto <3

Ja bylam na masazu a teraz siedze w restauracji i czekam w ogrodku na zarelko <3

Kamsza, poliś lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Mozesz sobie pozamawiac bo te termoforki sa super. Butelki z avent tez,malutka pojemność ale awaryjnie moga byc. Warto. Jest jeszcze jakas szeleszczaca szmatka i próbki. Jedne oaczki sa z niebieskiego inne z bebiko
    Ale skąd to zamawiałas? Co to za niebieskie paczki, bo ja nie w temacie? 😋

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam coś takiego u ginekologa dwa razy , są tam dwie pieluchy dada, próbka loveli, chusteczki 16 szt velvet i jakieś broszury,ulotki

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BebiKlub i Niebieskie pudełko. Wchidzisz na strone,rejestrujesz sie i dostajesz jakies probki. Niby nic a cieszy

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam wszystkie kosmetyki dla małego z serii nivea baby , mam nadzieję ,że nie będą go uczulać :) mleczko do ciała, płyn do kąpieli i szampon do włosów, krem ochronny, oliwka, krem na odparzenia seria od 1 dnia po urodzeniu wszystko

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę myc delikatnym mydełkiem,zadnych żeli,szamponów,mleczek i kremow z filtrem nie bede uzywac. Co najwyzej krochmal albo olej z pestek malin.Słońca i tak trzeba unikać wiec kremy sa zbędne. Skóra musi dostac swoja dawke promieniowania nawet w cieniu i nie zaleca sie zapychania kremami. Do tyłka linomag awaryjnie. Jakos boje sie pakowac chemie w takie malutkie dziecko.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko krem na odparzenia do tylka i cos do mycia wlosow i skory 2w1. A podobno i tego nie trzeba, do kapieli mozna dodac troche wlasnego mleka, tak mi moja polozna powiedziala.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Już kiedyś pisałam że jak leżałam na patologi to na sali leżała że mną dziewczyna w drugiej ciąży która miała mieć cc że względu na ułożenie pośladkowe i kazali jej urodzić naturalnie bo pierwsze dziecko urodziła naturalnie to teraz da radę. Wpisała sie na własne życzenie i poszła do innego szpitala.

No bo u wieloródki (takiej, która rodziła już sn) ułożenie pośladkowe nie jest przeciwskazaniem do sn. Ale nie dziwię się, że dziewczyna się wypisała - ja chyba też bym się bała.

Poprasowałam, poodkurzałam, wzięłam prysznic, zjadłam i zaraz lecę po pierworodnego :D Czy to źle, że mam ochotę, żeby siedział tam aż do zamknięcia przedszkola? :D Jutro odbiorę go wcześniej, ale jutro w końcu zamierzam się urlopować dupskiem na kanapie :P Może jedynie ciuchy w szafie poukładam, bo mam bajzel :P Lubię taki porządek w domu ah :D

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ