Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
też słyszałam ,żeby maścią lub kremem przeciw odparzeniom smarować przy każdej zmianie pieluszki ,żeby właśnie tym odparzeniom zapobiec, nawet na tych preparatach jest napisane, stosować przy każdej zmianie pieluszki.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
Bepanten jest fajny,w sumie tam chyba nadal jest sama lanolina i witaminy? Musze poczytac skład bo wypadlam z obiegu.
Mikka86 wlasnie trzeba wiedziec ze ten przeciw jest bez cyknku a ten juz na powstałe z cynkiem,a kobiety mylą jeden z drugim i smaruja tyłek dziecku sudocremem i sie zastanawiaja czemu dzieciak ma rany.
Ja juz Wam kiedys pisalam o moich włosach, mam tak słuche ze szkoda gadac,chodze dwa razy w mies do fryzjera na nawilzanie ale juz dzisiaj znowu mam jakby suche dredy. Oczywiscie przesadzam z porównaniem ale sa okropne,jak u tlenionej rozjasniaczem blondi. Tyle co ja na włosy wydaje od 4 miesiecy to sie w głowie nie mieści....gdzie burza pieknych ciążowych włosów?! -
LidziA89 wrote:Myślałam że ten zielony linomag to już jest jak cos się dzieje 😐
Kupię jeszcze to torme coś tam.
Do kapieli też używasz hippa?
Do kąpieli albo hippa albo tego z rossmanna używałam. I sama tez sie tym mylam. Miałam taka wizję żeby nie wqrwiac dziecka dodatkowymi zapachami 😉 -
xgirl wrote:No ok ale smarowac codziennie czy tylko jak cos sie odparzy? Jezuuu ja sie zastanawiam czy jest sens uzywanie tego wszystkiego …
-
Ta firma też ma odpowiednik bepanthenu i chusteczek wodnych 😊 https://www.lab4baby.pl/product/panthenol/
-
A z tą wrażliwością to Casjo ma racje. Tyle że ja mam wrażliwe dupsko I tak traktowalam corkowe 😉 ja np nie mogę używać podpasek z siateczka typu always bo mi się robi dupa pawiana od razu.
-
Emma_ wrote:To w Bepanthenie jest parafina? 😮
-
Ja nie smarowałam profilaktycznie niczym. Dopiero jak coś czerwone się robiło i przy synu i przy córce. Teraz też tak zamierzam.
Hiszpaneczka, przed CC też pobierają wymaz do GBS. Mi tylko z pochwy brali, a przed sn słyszałam że z obu "lokalizacji" sprawdzają.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Casjopea wrote:Chyba zależy od skóry.. Ja nigdy nie smarowalam mojej córce niczego i nigdy nic nie miała odparzone. Raz jeden jak jej się pielucha zagiela to miała trochę dupsko w jedny miejscu czerwone, więc smarowalam jej kremem z Ziajki na odparzenia. Oliwke stosowałam głównie w zagięciach, co jakiś czas smarowalam ją całą. Ale ja to w ogóle zła matka jestem.. Jedna pielucha na całą noc itd. Zmieniłam tylko jak za czasów noworodkowych była kupa, a tak to ani myślałam rozbudzac siebie i dziecko. I tak oto bez kremów żyjemy po dzień dzisiejszy mając tylko jedno lekkie podrażnienie na koncie spowodowane zagięta pielucha, pomimo iż moje dziecko spędza całą noc (tzn dobre 12 godzin) w jednej pieluszce ☺️
Przybijam piątkę, również jestem taką złą matką 😁 i w kwestii smarowania i zmiany pieluchy 😉Casjopea lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Jestem z siebie dumna! Z moim giga brzuchem zrobiłam stopy 😊
Emma ja jestem wyjątkiem i ja nie chudne. Nigdy na normalnej diecie nie schudłam. Nie wiem dlaczego ale tylko ma dietach idiotycznych typu zupomania mi kg lecą. A w tej ciazy na sterydach tylam w oczach pomimo diety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 12:21
tka_aa, Emma_ lubią tę wiadomość
-
Aska1994 wrote:Ja nie smarowałam profilaktycznie niczym. Dopiero jak coś czerwone się robiło i przy synu i przy córce. Teraz też tak zamierzam.
Hiszpaneczka, przed CC też pobierają wymaz do GBS. Mi tylko z pochwy brali, a przed sn słyszałam że z obu "lokalizacji" sprawdzają.