Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Eluska wrote:Takie są ceny w Twoim regionie ? Ja płaciłam tydzień temu 330 zł i zastrzyk podala mi moja polozna wiadomo lepiej wziąć i być spokojna. Po porodzie dostaniemy jeszcze raz ale już za darmo gratulacje dobrego usg !
-
tka_aa wrote:Emma to bardzo dużo zapłaciłaś za szczepionkę, jaka? Ja zapłaciłam 300 zł. Oczywiście to jest za tą w III trymestrze, ta kolejna jest podawana jeśli dziecko po porodzie ma krew +, jeśli ma - to nikt już nie podaje szczepionki.
-
tka_aa wrote:Tak jest refundowana, ale droga do tego, żeby dostać na nią receptę jest mozolna i długa jesli leczysz się prywatnie. Wymagana jest wizyta w przychodni przyszpitalnej, u państwowego ginekologa - nie wiem czy to nie sa dodatkowe badania, głupie spojrzenia i komentarze, ze prywatnie prowadzimy ciążę ;/ Poza tym poradnie robią czesto bardzo pod górkę, bo muszą do tej szczepionki dopłacać. Szczerze mówiąc jak myślę sobie o tej całej 'drodze', kolejnych wizytach u nowych lekarzy, nerwach i wykłócaniu się to mi się odechciewa i wykupiłam sama, świadomie, z bólem serca ;p Myślę, że już jest zresztą za późno na załatwianie tej szczepionki na NFZ - zanim się dostaniemy na jakąś państwową wizytę (nawet przy prawach kobiety w ciąży) to już będzie po możliwości podania tej szczepionki
A ktoś sie orientuje czy np internista może wypisać receptę refundowaną na krztusiec?
-
Tkaa sprawdza sie łożysko i przeplywy a co jeszcze to nie wiem :p Kiedy to badanie masz?
Karola trudno, komu by sie chcialo siedziec w szpitalu. Ale Jak trzeba to trzeba. Dawaj znac co mowia lekarze. -
33Sylwia wrote:Z innej beczki... Przypomniało mi się że podobno super pieluszki są w Rossmannie o nazwie Bambiboo z bambusa - dobre opinie maja 😁 a i że odchodzi się już od nawilżających chusteczek, a nawet w sprzedaży są już nawilżające chusteczki woda. To tak z moich ciekawostek 😁
Dobranoc 😘
Właśnie te pieluchy mam zamiar testować, dobre opinie mają też Love & Green, ale nie wiem, gdzie są dostępne stacjonarnie. 🙂 A co do chusteczek, też będę mieć Waterwipes (90 czy 99% wody i reszta to ekstrakt z owoców) ale to na wyjazdy, a na codzień w domu duże waciki + woda 🙂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
xgirl wrote:Dziewczyny jak dlugo trzeba ten femaltiker pic?
Nie wiem jak tam jest napisane na opakowaniu, ale koleżanka, która u mnie była na weekend właśnie to piła i mówiła, że to się robi tak jakby "kuracje", że nie pijesz tego cały czas tylko np raz dziennie przez 2 tygodnie, potem przerwa i potem znowu. Dała mi spróbować, jakie to pyszne 😍 Ona akurat miała karmelowe i pije to z mlekiem, ale wiem, że są też czekoladowe. 🙂
No i oczywiście też chwaliła, mówiła że dużo Jej to pomaga. 🙂 Ale też powiedziała, że najważniejszym na początku jest picie baaaardzo dużej ilości wody, Ona piła 3 litry dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 08:58
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Z chusteczek kojarze też że bardzo dobre są te Tami - cenowo o wiele lepiej wypadają, niuż water wipes, bo raptem 4,99 gdzie water wipes widzialam nawet po 10zl.
Z tym, że te zielone tylko, wg Srokao Bo jest kilka rodzajów
https://www.rossmann.pl/Produkt/Chusteczki-pielegnacyjne/Tami-My-Baby-bawelniane-chusteczki-nawilzane-dla-niemowlat-Natural-Care-54-szt,193095,8479
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 09:01
-
Drobinka91 wrote:Nie wiem jak tam jest napisane na opakowaniu, ale koleżanka, która u mnie była na weekend właśnie to piła i mówiła, że to się robi tak jakby "kuracje", że nie pijesz tego cały czas tylko np raz dziennie przez 2 tygodnie, potem przerwa i potem znowu. Dała mi spróbować, jakie to pyszne 😍 Ona akurat miała karmelowe i pije to z mlekiem, ale wiem, że są też czekoladowe. 🙂
No i oczywiście też chwaliła, mówiła że dużo Jej to pomaga. 🙂 Ale też powiedziała, że najważniejszym na początku jest picie baaaardzo dużej ilości wody, Ona piła 3 litry dziennie.
O ja 'za moich czasów' (hahaha ) nie było tego tyle
Chyba sobie zamowie tez zeby mi mama jeszcze przywiozla, jak bedzie leciala, bo potem nie bedzie komu mi tego slac z PlDrobinka91 lubi tę wiadomość
-
Co porabiacie w majówkę dziewczyny ?
Ja oczywiście pracuję, bo tu nie ma nic takiego Pocieszająco jednak w poniedziałek mamy bank holiday i jest wolne Zawsze mnie to cieszyło, odkąd tu jestem - znajomi po majówce wracali do pracy, a ja jeszcze 1 dzien wolnego -
Jeszcze Rossmann zrobił wodne i ta marka lab4baby. Wychodza taniej niż te jukejowe 😊
-
Karola mam to samo w kwestii chemii i jedzenia itd. Naprawde porabane czasy, żeby za zdrowa zywnosc płacić krocie, a za chemiczny syf grosze...
xgirl a widzisz najgorzej, że sa duze szanse, że im tak zostanie! wiesz, jaki to jest zabawny dzwiek, taka czkawka u dziecka ? -
mikaja wrote:Karola mam to samo w kwestii chemii i jedzenia itd. Naprawde porabane czasy, żeby za zdrowa zywnosc płacić krocie, a za chemiczny syf grosze...
xgirl a widzisz najgorzej, że sa duze szanse, że im tak zostanie! wiesz, jaki to jest zabawny dzwiek, taka czkawka u dziecka ? -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 09:31
xgirl, 33Sylwia, Kamsza, anngelikamarta, Drobinka91, kinga27.30 lubią tę wiadomość