Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuźwa mam skiero na pilne bo skurcze o od wczoraj mialam ze dwa i czuje sie cudownie...bez kitu. Pierwszy raz od kilku tygodni mialam dzien bez skurczy a dwóch dni luzu to jeszcze nie bylo. Chyba wyjde tak szybko jak wejde.
Ja do mycia tyłka bede uzywac i wacików i chusteczek z rossmana (tych z chemią i tych na wodzie) i co ino. Zalezy od kalibru ładunku w pampku -
tka_aa wrote:Dziewczyny, własnie - na co zwracają uwagę na badaniu III trymestru? Czemu się tam przyglądają? Co może wyjśc nie tak?
Jest jeszcze jakieś ważne USG w ciązy, które powinno się odbyc u specjalisty od USG, z certyfikatem? Zapomniałam zapytać swojego gina ostatnio i ciekawa jestem, bo coś mi kiedyś wspominał o jakimś kolejnym USG specjalnym w 34 tc?url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
33Sylwia wrote:Z innej beczki... Przypomniało mi się że podobno super pieluszki są w Rossmannie o nazwie Bambiboo z bambusa - dobre opinie maja 😁 a i że odchodzi się już od nawilżających chusteczek, a nawet w sprzedaży są już nawilżające chusteczki woda. To tak z moich ciekawostek 😁
Dobranoc 😘url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
KarolaJJJ wrote:Kuźwa mam skiero na pilne bo skurcze o od wczoraj mialam ze dwa i czuje sie cudownie...bez kitu. Pierwszy raz od kilku tygodni mialam dzien bez skurczy a dwóch dni luzu to jeszcze nie bylo. Chyba wyjde tak szybko jak wejde.
Ja do mycia tyłka bede uzywac i wacików i chusteczek z rossmana (tych z chemią i tych na wodzie) i co ino. Zalezy od kalibru ładunku w pampkuurl=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Ja własnie od kilku dni rozkminiam mocno wielopieluchowanie z oszczędności w Pl. Póki tu jestem, moge się zaopatrzyć we wszystko, bo wychodzi jednostkowo taniej.
Jak sobie przeliczyłam, ile mw wydaliśmy kasy na pampki młodego, to klękajcie narody. A nadal nie jest w pełni odpieluchowany i ok 3 sztuk dziennie idzie, bo dwójka nadal w pampku ląduje. W sumie na tę kupe mogłabym mu kupować jakieś tanie pampersy już, bo to zakładamy dosłownie na 3 miunty, a na noc tylko te oryginalne już. -
Karola trzymaj się jakoś. Jak mus to mus 😘 Daj znać co Ci tam powiedzieli. Mi się też raz zdarzyło że skurczow niemialam cały dzień aż dziwnie bo człowiek już się przyzwyczaił.. ja skurcze od 3 w nocy i do tego doszlo mega klucie spojenia. Ehh🙄🙄 oby wytrzymać wizyta za 1.5tyg 😁😁😁
-
Emma, też ta sama szczepionka. Ją chyba wszystkie dostają ;p
Xgirl, we wtorek 7.05, już się zaczynam jakoś stresować. Przepływy mam coprawda sprawdzane co dwa tygodnie u mojego gina i niby mieszczą się w przedziale 0,5-1 w obydwu tętnicach, ale na połówkowych miałam w lewej tętnicy opór podwyższony do 3 i paniki dostałam ;/ i to własnie wyszło u tej Pani ginekolog, do której idę we wtorek. Zresztą ta ginekolog jest taka bardzo zachowawcza i sztywna, ma niezadowoloną mine i mnie stresuje swoją postawą, ale jest bardzo dokładna i bardzo dobra, więc przecierpię. Jednak boję się, że znowu wyjdę od niej w stresie i przez dwa dni będę ryczała ;/ Na szczęście 9 maja mam wizytę u swojego gina to jak coś to mnie uspokoi mam nadzieję. Chociaż staram się być dobrej myśli - dzidzia rośnie, to przepływy musza być okej, tym bardziej, że rośnie na kolosa Ciekawa jestem ile będzie wynosiła waga na tym badaniu ;O
-
mikaja wrote:Taka kaczuszka
mikaja, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Usg 3 trymestru przede wszystkim pokazuje czy dziecko rośnie prawidłowo. Czy łożysko i wody są w porządku. Poza tym sprawdza się jak na poprzednich usg wszystkie narządy.
Niestety z własnego doświadczenia wiem, że może być tak, że dopiero na nim ujawnia się jakieś nieprawidłowości, które wcześniej nie były widoczne. -
tka_aa wrote:Emma, też ta sama szczepionka. Ją chyba wszystkie dostają ;p
Xgirl, we wtorek 7.05, już się zaczynam jakoś stresować. Przepływy mam coprawda sprawdzane co dwa tygodnie u mojego gina i niby mieszczą się w przedziale 0,5-1 w obydwu tętnicach, ale na połówkowych miałam w lewej tętnicy opór podwyższony do 3 i paniki dostałam ;/ i to własnie wyszło u tej Pani ginekolog, do której idę we wtorek. Zresztą ta ginekolog jest taka bardzo zachowawcza i sztywna, ma niezadowoloną mine i mnie stresuje swoją postawą, ale jest bardzo dokładna i bardzo dobra, więc przecierpię. Jednak boję się, że znowu wyjdę od niej w stresie i przez dwa dni będę ryczała ;/ Na szczęście 9 maja mam wizytę u swojego gina to jak coś to mnie uspokoi mam nadzieję. Chociaż staram się być dobrej myśli - dzidzia rośnie, to przepływy musza być okej, tym bardziej, że rośnie na kolosa Ciekawa jestem ile będzie wynosiła waga na tym badaniu ;O
Oby wszystko bylo ok - mysle ze wlasnie fakt, ze dzidzius rosnie w normie jest uspokajajacy. Trzymam kciuki -
Lolla wrote:Usg 3 trymestru przede wszystkim pokazuje czy dziecko rośnie prawidłowo. Czy łożysko i wody są w porządku. Poza tym sprawdza się jak na poprzednich usg wszystkie narządy.
Niestety z własnego doświadczenia wiem, że może być tak, że dopiero na nim ujawnia się jakieś nieprawidłowości, które wcześniej nie były widoczne.
To prawda. U nas wlasnie wtedy dopiero wyszla waga ukl moczowego. Na polówkowych nerki byly ok, a w 30tc juz 'torbielowate', pecherz duzy itd.xgirl lubi tę wiadomość
-
Ja po prenatalnych juz myslalam, ze jak jest OK to juz tak do konca zostanie hahaha Potem po polowkowych tak myslalam... A tu po 3 cos moze wyjsc... Wrrr :d i kto wie co Po porodzie moze sie okazac ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 10:50
-
xgirl niestety i po porodzie moz ewyjsc wiec nigdy nie wiadomo ;p ale to jest wpisane w macierzynstwo i tyle - troska i stres i to nie znika.
Ja np. od paru miesiecy mam okropny schiz, ze moje dziecko mogloby pasc ofiara pedofila - jak o tym mysle, to mi sie wlacza instynkt mordercy doslownie. Ciesze sie, ze stad wyjezdzamy, bo niestety - nie jest tu bezpiecznie. Cieszy mnie w pewnym sensie aspekt multi-kulti, cieszy mnie to, ze mlody ma w przedszkolu najlepszego kolege ciemnoskorego, bo to uczy od urodzenia tolerancji, ale balabym sie go tu puscic jak bedzie starszy - a niech komus podpadnie.
Tydzien temu zastrzelili w okolicy w poludnie chlopaka 28 lat.
niby wszedzie teraz mlodziez jest powalona i przeraza mnie i to, co bedzie w Pl, bo kiedys bede go musiala puscic samego na podworko z dziecmi itd. ale no stres jest. Jakis ten swiat bardziej niebezpieczny mi sie teraz wydaje. -
mikka86 co do pieluszek 😁
Podobno są promocje tylko trzeba trafic. Ja nastawiam się na proste dady ale w razie wielkich upałów lub odparzeń nie będę się zastanawiała czy drogie czy nie. Chusteczek raczej nie kupie tak drogich, bo można mieć zawsze w termosiku wodę i waciki, a w kryzysie od czasu do czasu nic się nie stanie od zwykłej nawilżające chusteczki.
Karola trzymam mocno kciuki za Was, napewno wytrzymać ie jeszcze ze sobą jakiś czas, czekamy na wiadomości 😘
Mikaja ♥️♥️♥️♥️Malunci Słodziak 😘
Też miałam pobudke o 4:37 pomeczylam się do ok 6 i zasnęłam wstałam o 10 😂 u mnie wreszcie słoneczko! Szukam planu na dziś 🤣
Mały fajnie kopie nawet wstać mi się nie chce tak delikatnie ale widocznie 😍 a o 5 jak położyłam się na lewym boku to tak "jeździł" czymś mi że chyba przez to nie mogłam zasnąć i pofkladalam ręce by czuć lepiej albo wierzyć że nie wydaje mi się 🤣 wariatka 😂
Miłego dnia dziewczyny 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 11:06