X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    No wlasnie, uprzedzilam :P
    A tak serio to kazdy niech robi jak uwaza, to przeciez na zarty bylo napisane :P Nieladnie czy nie ladnie? Aaaaa

https://sjp.pwn.pl/slowniki/nie%C5%82adnie.html :D
    mikka86 wrote:
    Ja też bardzo długo spałam z mamą w pokoju,ze względu na to,że lunatykowałam chyba do 15 r.ż , takie rzeczy odwalałam w fazie ,że głowa mała, bardzo się boję,żeby moje dziecko tego po mnie nie miało,bo to jest masakra

Miejmy nadzieję, że będzie ok :)

Mnie podobno zdarzyło się wychodzić z łóżka - raz właśnie jakos w wieku 11-12 lat podobno zeszłam na czworakach z łóżka i przeraczkowałam po całym pokoju - przy tym prawie zmiażdżyłam kota :P - i wróciłam do łóżka spać dalej :D

Mąż podobno przez sen grał na pudełku od organków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:14

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja ale w kazdy rozwinietym kraju podaja antybiotyk do zabiegow/operacji. Jest to jednorazowa dawka po to,zeby zabezpieczyc organizm przed infekcja. W Polsce praktycznie do wszystkiego daja ale na karcie wypisowaej nie wpisuja podanych antybiotyków,przewaznie jest to wpisane w książce zabiegowej. Kazda ktora miala nawet łyzeczkowanie na 100% dostala swoja dawke antybiotyku.
    Mój syn,Stanisław postanowil sie od wczoraj wyciagąc na maxa. Rękami i nogami jednocześnie. Chyba sie przeciąga 10x na dzien albo juz mu się tam nudzi.

mikaja lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Mąż podobno przez sen grał na pudełku od organków :D
    😂😂😂😂😂
    Smieje sie przez lzy bo od smiechu zebra mnie jeszcze bardziej bola, alaaa😫😂

Nieladnie, yeeaaahhh😎😎😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    😂😂😂😂😂
    Smieje sie przez lzy bo od smiechu zebra mnie jeszcze bardziej bola, alaaa😫😂

Nieladnie, yeeaaahhh😎😎😂

Sorki :D

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ja też bardzo długo spałam z mamą w pokoju,ze względu na to,że lunatykowałam chyba do 15 r.ż , takie rzeczy odwalałam w fazie ,że głowa mała, bardzo się boję,żeby moje dziecko tego po mnie nie miało,bo to jest masakra
    Dawaj jakies historie

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje akcje były o wiele gorsze, potrafiłam normalnie zasnąć w piżamie a obudzić się w ubraniu, w środku nocy nalewać wody do wanny bo chciałam się kąpać, albo wychodzić do szkoły bo muszę dać prezent koleżance na mikołajki,drzwi zawsze musiały być zamknięte na zamek i klucz był chowany. Jak pojechałam kiedyś na kolonie to rodzice musieli po mnie jechać już po drugiej nocy,bo nikt nie chciał ze mną być w pokoju, podobno stałam nad koleżanką w nocy i się na nią gapiłam.

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Mikka😲 Chodzilas z tym na jakas terapie czy samo przeszlo?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z takich śmieszniejszych, to szukałam winogron w łóżku , bo coś sobie ujebałam,że ktoś mi je tam porozrzucał i zaraz je zgniotę :P

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 😂😂😂 Wezcie dajcie spokoj bo sie zesram, tak mnie boli😂😂

No jestem u urologa, siuski oddalam i zaraz mnie lekarka zawola. Wow normalnie czeka sie kilka dni. Brzuch dziala cuda, nagle wszystko sie da szybko😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    O kurde Mikka😲 Chodzilas z tym na jakas terapie czy samo przeszlo?
    Tak ,chodziłam do psychologa, najczęściej lunatykowałam przed jakimiś ważnymi dla mnie wydarzeniami, np przed pierwszą komunią czy właśnie jak miałam te mikołajki w szkole, w ten sposób to przeżywałam . Później przeszło

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam czy mozna sobie krzywde zrobic podczas lunatykowania? Albo innym?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Nieladnie czy nie ladnie? Aaaaa

😂 Po prostu brzydko 😂

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje siostry np nie lunatykowały,ale dzieci jednej już tak .

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka podeszla i powiedziala, ze zaraz moja kolej i ze mam jakies zapalenie. Nosz cholera🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:38

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Ada od wczoraj robi to samo😋mam wrażenie jakby chciała mi wyjść stopą przez żebra🙊

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale creepy :O

Dobrze, że przeszło. Ale no psychika ludzka jest nieodgadniona czasem... Tak móżg działa i tyle. Ciekawe, czy można jakoś próbować za dnia odreagować stres takich wydarzen zbliżających się np. żeby minimalizować takie lunatykowanie.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    😂 Po prostu brzydko 😂
    Wrecz chujowo😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja sie zastanawiam czy mozna sobie krzywde zrobic podczas lunatykowania? Albo innym?
    oczywiście,że można bo jak lunatykujesz to jesteś w fazie, twój mózg nie pracuje normalnie, coś takiego jak schizofrenik, robisz coś nad czym nie panujesz, możesz np wyjść przez okno na 4 piętrze albo chcieć się kąpać i się utopisz, u mnie nikt nie mógł tego pojąć ,że podczas lunatykowania potrafiłam ubrać się idealnie, wszystko tak jak trzeba ,sama też tego nie rozumiem

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako nastolatka mialam zdiagnozowana padaczke skroniowa. Objawiaka sie tym, ze podczas ataku zawieszalam sie na jakis czas i nie kontaktowalam. Pozniej sie to poszerzylo o objawy takie, ze kolory i ksztalty przedmiotow sie zmienialy i w ogole pokrecone to bylo. A Po takim ataku bylo mi czesto zimno i sie cala tezepalam. Raz nagle szafa tak zmienila ksztalt, ze mialam wrazenie, ze na mnie spada no i ja w ryk. Rodzice mysleli, ze sobie jaja robie. Zabrali mnie do neurologa no i wyszlo, ze nie zartuje. Po kilku latach przeszlo tak o.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja jako nastolatka mialam zdiagnozowana padaczke skroniowa. Objawiaka sie tym, ze podczas ataku zawieszalam sie na jakis czas i nie kontaktowalam. Pozniej sie to poszerzylo o objawy takie, ze kolory i ksztalty przedmiotow sie zmienialy i w ogole pokrecone to bylo. A Po takim ataku bylo mi czesto zimno i sie cala tezepalam. Raz nagle szafa tak zmienila ksztalt, ze mialam wrazenie, ze na mnie spada no i ja w ryk. Rodzice mysleli, ze sobie jaja robie. Zabrali mnie do neurologa no i wyszlo, ze nie zartuje. Po kilku latach przeszlo tak o.
    no to też ,lipa , ja jeszcze miałam czasami takie coś że też się potrafiłam jakby na chwilę wyłączyć i np siedziałam z rodzicami w salonie i oglądaliśmy tv a mama mówi do mnie idź mi przynieś jabłko z kuchni a ja wstałam z fotela i zamknęłam balkon i usiadłam z powrotem, a jak mama mnie się pyta co ja miałam zrobić a co zrobiłam to zupełnie już nie wiedziałam. Do dziś nie wiem co to było te akcje

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ