X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Ja po raz drugi na belly. Jestem juz lipcową mamusią ale z 2016 roku, mam coreczke Marcelinkę. :)
    Teraz wg OM wychodzi 26 lipiec, ale... testy pozytywne (4t6d dzis) ale na becie nie bylam, nie mialam jak. 05.12 wizyta to bedzie 6t5d i mam nadzieje zobaczyc zarodek z serduszkiem.
    Martwie sie bo robie co dzien test facelle ( wiem glupie ) i np dzis ta kreska jest jaaniejsza niz wczoraj i to tak zauwazalnie... takze nie wiem, czy dotrwam do wizyty. Od poczatku biorw lutke 3x1 szt.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie takie znowu głupie, ja też tak robiłam, aż się kreski nie zrownaly pod względem intensywności. Może zrobiłaś dziś z bardziej rozcienczonego moczu niż wczoraj?

wife_of_trucker. lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja absolutnie nie mam parcia na nowe ciuchy, przecież to majątek można wydać :) Jasne, coś tam zawsze się kupi, bo to zwyczajnie cieszy, ale żeby tak wszystko nowe.. Strata kasy moim zdaniem :)

Sylka135 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze czarna kawa dziecko tak szybko rośnie ze nie ma sensu za dużo kupować. Moja niektórych nowych ubranek nie miala ani razu założonych. Osobiście cieszę się jak dostaję od bratowej ubranka po jej córeczce. Mimo, że nie narzekam na swoja sytuację finansową. Teraz jak już ma 10 miesięcy to muszę więcej kupować bo jak dziecko raczkuje to rzeczy bardziej się niszczą. Zastanawiam się nad wózkiem rok po roku no ale z tym wstrzymam się do końca;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Nie takie znowu głupie, ja też tak robiłam, aż się kreski nie zrownaly pod względem intensywności. Może zrobiłaś dziś z bardziej rozcienczonego moczu niż wczoraj?
    Ja juz mialam np tak ze przed wczoraj byla slabsza kreska, wczoraj byly zrownane a dzis zas slabsza.

Co do ubranek. Do rozm 68 nie oplaca sie kupowac wszystkich nowych rzeczy, slowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 19:54

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife of trucker to może zrób sobie dwa dni przerwy w robieniu testów i pewnie za dwa dni będzie już ciemniejsza kreska.

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, to zawsze coś kupię jakieś 3/4 rzeczy, a reszta się nazbierała z prezentów i od przyjaciółki, kilka rzeczy nawet moje dzieci nie zdążyły założyć, albo miały raz

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Tak jak pisze czarna kawa dziecko tak szybko rośnie ze nie ma sensu za dużo kupować. Moja niektórych nowych ubranek nie miala ani razu założonych. Osobiście cieszę się jak dostaję od bratowej ubranka po jej córeczce. Mimo, że nie narzekam na swoja sytuację finansową. Teraz jak już ma 10 miesięcy to muszę więcej kupować bo jak dziecko raczkuje to rzeczy bardziej się niszczą. Zastanawiam się nad wózkiem rok po roku no ale z tym wstrzymam się do końca;)
    My również absolutnie nie narzekamy na swoją sytuację finansową, po prostu nowe ciuchy mijają się trochę z celem, ja nawet używanych nie zdążyłam wszystkich założyć :D Swoją drogą kupiłam za 200zl kilka toreb ciuchów od jednej z naszych sąsiadek, która ma teraz chyba 3-latke i powiem Wam, że byłam naprawdę w szoku. Same najlepsze marki, w ogóle nie zniszczone, do tego poprane i wyprasowane. Moja mała ma już prawie 11 miesięcy i nadal nosi rzeczy z tych magicznych toreb :D A mieszkamy naprawdę w głębokiej wsi, ludzi tu nie za dużo, a jak już są to mają 10-13 dzieci (nie żartuję) no i umówmy się, że od nich to już bym ciuchów używanych nie wzięła xD

My też mocno myślimy nad wózkiem rok po roku, ale też poczekamy z tym do samego końca.. Oglądałam już takie na olx (używane rzecz jasna - wydanie kilku tysi na wózek to już w ogóle dla mnie abstrakcja) i nawet nie jest tak źle z dostępnością i ceną :)

Sylka135, PannaEvans, Eluska lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię po nocy i rozmyślam i się pierwszy raz dość mocno zestresowałam. Wkurza mnie ciagle brak listu ze szpitala z terminem. Niby maja na to aż 2 tygodnie. Gdybym wiedziała kiedy kolejne usg to może byłoby jakoś raźniej. Tak czy siak to na pewno będzie po 10.12. Ehhh... zastanawiam się nad usg prywatnym znowu - a mie minęły jeszcze nawet 2 tygodnie od poprzedniego. Znalazłam ofertę na grouponie w prywatnej klinice. Na detektor tętna o wiele za wcześnie i tak... nie ma innego sposobu niż usg żeby się na moment uspokoić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mozesz robic bete :) ja wlasnie mam 3 tyg do kolejnego usg i biore ta ewentualnosc pod uwage a jak juz Cie kompletnie zjedza nerwy to jedziesz na IP do szpItala i kolo porodowki powinni miec IP ginekologiczne. Zawsze mozesz sciemnic ze Cie boli brzuch czy cos :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mialam plamienia od razu uderzylam tam i zrobili mi usg itd

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja spać nie mogę :P stres mnie zżera aż mi niedobrze...

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka dokladnie tak jak mowisz :) powiem Ci ze calkiem inaczej sie czuje niz w maju i przezywam to wszystko ma nowo :)

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do nadrobienia miałam :) Grutuluje Wam dziewczyny dobrych nowin z USG i wytrwałości dla tych czakajacych(jak ja :) )
    co do ciuszków to dla mojej córeczki kupowałam nowe, no ale niezdarzyla ich nawet ubrac:( Także wszystko leży spakowane w szafie i czeka na kolejnego maluszka.
    Ja po wczorajszych kłuciach w brzuchu dzisiaj czuję się wporzadku. Stres też minął :) Oby dalej do przodu :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym najchetniej co tydzien na usg chodzila :D

Kamsza lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska ja mieszkam w UK - tu nikt na ip mi nie zrobi usg niestety. Musiałabym chyba jedynie skłamać, że mam bardzo mocny ból w podbrzuszu - najlepiej symulować objawy cp, ale i to nie wiadomo. Taniej wyjdzie mnie prywatne usg, niż beta. Poki co jestem w pracy i przede mna weekend to poczekam. Zostawie te opcje jakos ostateczność. Mdłości ciągle mam, piersi też bolą - to trochę uspokaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:31

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Nie nadrobię Was, ostatnio znowu sporo się u nas działo i niezbyt miałam czas na czytanie.
    Jesteśmy po wizycie serduszkowej i mamy dwa serduszka <3 <3

Jeden Maluszek - mały siłacz - ma CRL 1,23cm i jego serduszko bije 160 uderzeń na minutę! Nasze Kochane silne Maleństwo!
    O drugiego Maluszka się modlimy, jest malutki i słaby - ma CRL 0,59 cm, a jego serduszko bije 80 uderzeń na minutę. Mamy nadzieję, że uda mu się nadrobić starsze rodzeństwo i będzie równie silną Kruszynką.

Dr niestety powiedział, że w tym wieku ciąży nie powinno być aż tak dużej rozbieżności między Maluchami. Zastrzegł, żeby nastawić się na każdą ewentualność. Ja wiem, że to nie wygląda kolorowo, zdaję sobie doskonale z tego sprawę (moja pierwsza ciąża zatrzymała się mniej więcej w 8 tc i też nie zgadzała się wymiarami i serduszkiem z OM. Więc wiem, czym to grozi, ale cały czas mam nadzieję. Ta ciąża od początku jest poza jakimikolwiek ramami, więc może jeszcze zdarzy się kolejny cud.

Teraz od stony medycznej... W razie, gdyby coś złego zaczęło się dziać ze słabszym Maleństwem i z tego powodu nagle zaczął spadać progesteron (aktualnie mam 54), dostałam Duphastom 2x1, żeby ochronić przed spadkiem silniejsze Maleństwo. W razie jakichkolwiek rewelacji (plamień/krwawień/bólu brzucha/zasłabnięć) natychmiast jechać na SOR. Kolejną wizytę mamy 12 grudnia. Zwiększono mi znowu Euthyrox (do dawki 75mg), bo TSH mimo 50mg skoczyło do 3.0. Reszta wyników okej.
    Białko S na poziomie 71% (norma 60%-130%). Do immunolog umówiłam się na 10 grudnia - przed wizytą mam jeszcze zrobić d-dimery.

No i umówiłam się na USG prenatalne na 27 grudnia - to będzie 12t6d.

Gratuluję Dziewczyny szczęśliwych wizyt <3

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga trzymam kciuki. Niestety ciąże bliźniacze są z góry ciązami podwyższonego ryzyka, ale mam nadzieje, że wszystko soknczy sie dobrze :)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga oby wszystko bylo ok! Ale rzeczywiscie ta rozbieznosc nie wyglada zbyt dobrze :( Jej i teraz to czekanie do 12..

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekanie jest najgorsze. Pierw czekalysmy na pozytywne wyniki testow a teraz czekamy na kolejne wizyty z obawy o maleństwa., ♥️♥️
    Kinga wiesz ze jestem z Toba ♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:56

kinga27.30 lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ