X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku śpie po 10 h na dobę a czuje się,jakbym całą noc oka nie zmrużyła

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka :D zazdroszczę :D Ja śpie po 5-6,5h max :D

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Mikka :D zazdroszczę :D Ja śpie po 5-6,5h max :D
    ojeku to już bym chodziła jak zombi

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, tak właśnie wyglądam :P Dzisiaj moglam pospac chociaz do budzika, czyli 5:45 ale obudzilam sie o 4 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Jejku zazdroszczę remontu. My niestety na razie mieszkamy w dobudówce u teściowej (z własnym wejściem i łazienka) gdzie 12 lat temu miał być gabinet lekarski teścia.
    Dlatego jeszcze nie chcieliśmy dziecka, dopiero ogarniamy papierologia do budowy domu.

To co mówisz o pieluchach. Fuuuuj! To nie jest taki majątek.
    A powiedz mi czemu wolisz wielorazowe? Nie często spotykam się z takim podejściem.

Są zdrowsze :) zwłaszcza dla chłopców, bo nie grzeją tak jak pampersy.
    A mnie wciągnęło i miałam fun z kupowania. Śliczne są.

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo śpię 8h czasem mniej. Ale przychodzi godzina 21 a ja już mam oczy na zapałki, a rano jak tylko się obudzę choć chce iść spać dalej to niedaje rady bo siuski męczą :) Także po wstaniu niema mowy Abu pójść spać dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 09:26

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a masz trombofilie? Czemu do immunologa z białkiem i ddimerami a nie hematologa?
    Pytam, bo ja sobie hematolog zaklepalam...

Wszystko mnie swędzi w nocy. Ma tak któraś z Was? Nie miałam tak, albo nie pamiętam.

Po 18ej ledwo żyję... nie mam za bardzo jak się zdrzemnąć. Wczoraj miałam chwilę, to kot mnie zaczął ugniatać...

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_,ale fajnie,ze potrafisz takie rzeczy zrobić,ja się nie brałam nigdy za to :) ooo a co to za bawełna,nie słyszałam nawet o niej :p

Mikaja,wcale się nie dziwie,ze się stresujesz...ja w przeddzień usg nie spałam prawie,stres po prostu zostaje...Jak już nie będziesz mogła wytrzymać to się zapisz prywatnie dla spokoju w głowie :)

Kinga27,kochana mocno trzymamy kciuki za Maleństwa <3 sytuacja nie jest kolorowa jak doktor mówił,ale mam nadzieje,ze mniejsze bobo nadrobi.

Wife_of_trucker,witaj! Pamiętaj,ze testy różnie wychodzą,to wszystko zależy kiedy piłaś.

Ja to wczoraj z tego wszystkiego dostałam takiej migreny na noc i bólu brzucha,ze padłam po 22 z córką.Chyba stres po wizycie wyszedł,bo czułam się jak przejechana przez tramwaj :/

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Są zdrowsze :) zwłaszcza dla chłopców, bo nie grzeją tak jak pampersy.
    A mnie wciągnęło i miałam fun z kupowania. Śliczne są.

Ja z opowiesci mamy wiem raczej, że odparzają, moga przecieknac jak jest duożo rzadkiej kupki itp.

Pamiętam 10 lat temu jak najstarza bratanica byla uczona nocnika to się jej wtedy zakladało tetrę, była nieprzyjemna po obsikaniu więc po tygodniu sama prosila o nocnik.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości dziś nie mam jednak... nie pomaga mi to. Piersi jedynie bolą.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja z tymi objawami roznie bywa.. raz sa, raz nie ma.. ale wiem, ze mimo to jest stres bo sobie czlowiek wkreca rozne rzeczy.

Mi sie udalo na szczescie znalezc lekarza, ktory ma otwarte miedzy swietami a sylwkiem i mam 27.12 termin na prenatalne :) Wtedy musi maly juz miec te 45mm.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Mdłości dziś nie mam jednak... nie pomaga mi to. Piersi jedynie bolą.
    Ciesz się, że nie masz. Ja nie mialam i spanikowalam w poniedzialek. Od wtorku NIC nie jem bo ciągle wymiotuję, budzę sie już z mdłościami więc wszelkie poranne sposoby odpadają.

Brak objawów to nic złego dla ciąży, to chwila wytchnienia dla Ciebie. Moja siostra cale 3 ciąże przechodzila bez objawów.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie modle o choc jeden dzien bez mdlosci :(

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Kinga a masz trombofilie? Czemu do immunologa z białkiem i ddimerami a nie hematologa?
    Pytam, bo ja sobie hematolog zaklepalam....

Ja jestem po opieką immunologa ze względu na wysokie komórki NK i przyjmowanie sterydów. Te badania właśnie zleciła mi immunolog, bo mam mutację PAI-1 4G ale w heterozygocie. Hematolog nie zaleciła heparyny.

Sung lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, dziewczyny, wiem... jeszcze wczoraj marudziłam, że mi niedobrze przecież ;) Niestety ciężko panować nad emocjami. Wolę jednak się męczyć z nimi niż stresować bez nich.

Na pocieszenie kupiłam sobie z okacji black friday kurtkę ciążową w New Look :P Ma ściagacze więc można ja i bez ciąży nosić ;) Ew. w ciąży spozywczej :D

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj lepiej się czuje, nie mam mdłości i samopoczucie jakieś lepsze. I zamiast się cieszyć to sobie wkrecam coś :p piersi też bolą tylko przy wstawaniu a tak to jest ok.

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co zabawne - mdoci nie mam, a brak apetytu ten sam :P Pewnie to chwilowe i przyjdą później.
    U mnie to stresujące, bo 3,5 roku temu tak zaniknęły objawy i to niestety był zły znak. Stąd mam duży uraz.

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Wiem, dziewczyny, wiem... jeszcze wczoraj marudziłam, że mi niedobrze przecież ;) Niestety ciężko panować nad emocjami. Wolę jednak się męczyć z nimi niż stresować bez nich.

Na pocieszenie kupiłam sobie z okacji black friday kurtkę ciążową w New Look :P Ma ściagacze więc można ja i bez ciąży nosić ;) Ew. w ciąży spozywczej :D

Tez tak myślałam w poniedzialek, we wtorek już blagalam wszechświat, żeby tych mdlosci nie miec, jestem mega slaba bez jedzenia.

Ja sobie kupilam UGG klasyczne czarne bo nie miałam żadnych serio ziomowych cieplych butów. Wszytkie kozaki mialam bez futerka. Mam Timberlandy ale w Pl nie w UK i one mnie potrfią obetrzeć.
    No i to najlepsze buty jakie kiedykolwiek miałam, mega ciepłe i wygodne, podróby się nie umywają do nich.
    Wszystkim polcam, zwlaszcza że w ciąży musi nam być wygodnie.

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem co wolę, mdłości i pewność że coś się dzieje czy dobre samopoczucie :p no ale przedwczoraj byłam u gina i było wszystko ok, serduszko jest więc moje schizy są raczej tylko schizami :p

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans UGG slyszlaam, ze super wygodne, ale ja nie moge strwaic tego wygladu wiec ich nigdy nie kupię :D

Patrycja własnie mnie by się teraz przydało usg w takim bezobjawowym okresie, żeby mieć punkt odniesienia. Może byłoby mi łatwiej. Zobaczę. Poczekam do poniedzialku. Moj brat do nas przylecial i bedzie do wtorku. Ja dzisiaj tylko muszę do 16 wysiedzieć w pracy a potem mam wolne az do srody, to odpocznę i zawsze to zajęcie :)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ