X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniedzialek juz niedlugo, dasz rade, choc wiem jak ciezko jest czekac :P

Ja zjadlam kilka orzechow laskowych na sniadanie (porazka..) i zaraz wszystko wyrzygalam. Lekarka mowila wczoraj, ze to normalne, ale ja nie wiem :( To jest chore..

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie zająć myśli czymś żeby nie swirowac i przede wszystkim nie czytać tyle internetow bo wtedy chyba najbardziej się nakrecamy :)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    PannaEvans UGG slyszlaam, ze super wygodne, ale ja nie moge strwaic tego wygladu wiec ich nigdy nie kupię :D

Mi się zawsze bardzo podobały ale nie miałam kasy ;) Tylko ładniejsze są na stopie 37 niż moim 41 :p

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Trzeba sobie zająć myśli czymś żeby nie swirowac i przede wszystkim nie czytać tyle internetow bo wtedy chyba najbardziej się nakrecamy :)
    Tak, ja juz nic nie czytam. Tutaj do was tylko wchodze i tyle.. i powiem wam, ze lepiej mi sie zyje z tym.

Patrycja28 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie te UGG kojarza z takimi paniusiami wypindrzonymi zazwyczaj w podrobach, ktore sie tak zapadaja do srodka, strasznie to wyglada :P Ale rozumiem, ze oryginalne sa lepszej jakosci i na bank musza byc wygodne ale ja bym takich nie kupila bo mi sie wlasnie z paniusiami kojarza ;P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl no właśnie to jest najlepsze co możemy dla siebie zrobić bo jak zaczniemy czytać i doszukiwać się głupot w internecie to zwariujemy :) a u ciebie oprócz mdłości jest coś jeszcze?

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Poniedzialek juz niedlugo, dasz rade, choc wiem jak ciezko jest czekac :P

Ja zjadlam kilka orzechow laskowych na sniadanie (porazka..) i zaraz wszystko wyrzygalam. Lekarka mowila wczoraj, ze to normalne, ale ja nie wiem :( To jest chore..

Tyle, że ja w poniedziałek nie mam usg. Tak sobie po prostu wyznaczyłam ten poniedziałek :D Aczkolwiek jak zeświruje w weekend, to sobie usg załatwię w godzinę :P Mąż niezbyt chętny, bo to nic nie zmieni - no tam na dole nie, ale w mojej głowie i owszem. Zobaczymy. Czekam.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    xgirl no właśnie to jest najlepsze co możemy dla siebie zrobić bo jak zaczniemy czytać i doszukiwać się głupot w internecie to zwariujemy :) a u ciebie oprócz mdłości jest coś jeszcze?
    Poza mdlosciami jestem mega slaba. Wyjde na 15 minutowy spacer i musze wracac bo juz mi sie w glowie kreci;P Ale to moze byc tez przez to, ze malo jem i mi energii brakuje.
    A jak u Ciebie?

Mikaja to co to za termin masz w pon? Kiedy mialas usg? Kiedy nastepne? Sorry tyle tu dziewczyn, ze nie pamietam juz kto ma kiedy;P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Poza mdlosciami jestem mega slaba. Wyjde na 15 minutowy spacer i musze wracac bo juz mi sie w glowie kreci;P Ale to moze byc tez przez to, ze malo jem i mi energii brakuje.
    A jak u Ciebie?

Mikaja to co to za termin masz w pon? Kiedy mialas usg? Kiedy nastepne? Sorry tyle tu dziewczyn, ze nie pamietam juz kto ma kiedy;P

Usg miałam 2 tygodnie temu w sobotę, a kolejne nie wiem, kiedy mam, a poniedziałek, to ja sobie tak sama w głowie ustaliłam. Żeby się czegoś trzymac.
    Czekam cały czas na list ze szpitala z terminem prenatalnych ;) Maksymalnie do konca przyszlego tygodnia powinien być, bo połozna była u mnie w niedzielę i mam nadzieję, że w poniedziałek wyslała papiery do szpitala. więc czekam sobie w niepewności...

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale prenatalne to tez dopiero za miesiac beda dopiero.. wytrzymasz? Ja bym nie wytrzymala haha :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne najwcześniej 10. grudnia mogę mieć - wtedy to będzie 11t1d, ale wolałabym w okolicach od 17.12 więc faktycznie - za miesiąc. Zobaczę, czy wytrzymam. Jak nie, to usg prywatnie. Ale póki nie jest bardzo źle, to bedę to odsuwała w czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:30

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    A jak u Ciebie?

no ja mdłości, choć wczoraj i dziś już zelżały, ból piersi przy wstawaniu i senność, wczoraj poszłam do pracy zanieść zwolnienie i posiedziałam trochę z szefową, to jak wróciłam poszłam w kime na 2 godziny :P no i ten wstręt do zapachów :/ i czasem zaboli mnie coś w brzuchu, po stronie jejników, ale niedługo powinna być miesiączka a w okresie kiedy ona powinna się zjawić, to podobno nawet w ciąży odczuwa się jakieś bóle.

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja dopiero teraz bys miala miec okres? Chyba CI sie cos pokrecilo albo ja zle zrozumialam :P Na dlugo to zwolnienie? :)

Mikaja no to na bank sobie poczekasz jescze te 3 tyg.. ja bym nie wytrzymala.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny już okres, grudniowy :D organizm zanim się przestawi na brak okresu to czasem w jego okolicach przypomina jakimiś bólami :)
    zwolnienie póki co do 20 grudnia, a później zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:41

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    kolejny już okres, grudniowy :D organizm zanim się przestawi na brak okresu to czasem w jego okolicach przypomina jakimiś bólami :)
    zwolnienie póki co do 20 grudnia, a później zobaczymy :)
    Ahhhhhahaaaaaaa :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no :D no i wszystko się też rozciąga, więc te bóle raczej są ok. Nie mam plamień a to najważniejsze. Teraz tylko wytrwać do 6 grudnia i kolejna wizyta :) a w niedzielę mówimy rodzicom o ciąży, przyjeżdżają na moje urodziny i będą mieli też prezent :D

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Patrycja dopiero teraz bys miala miec okres? Chyba CI sie cos pokrecilo albo ja zle zrozumialam :P Na dlugo to zwolnienie? :)

Mikaja no to na bank sobie poczekasz jescze te 3 tyg.. ja bym nie wytrzymala.

Ja zobaczę, czy wytrzymam :) Opcje mam, nie muszę czekać, ale nic nie zmienię tak naprawdę, bo co ma być, to będzie. Póki co zjadłam kanpake i w sumie fajne uczucie coś zjeść i nie czuć od razu mdłości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:48

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez cos pociagnie, zakluje, itp. Nie przejmuje sie tym bo tez nie krwawie a te bole nie sa tez mocne wiec ok.

Oja to sie uciesza :) Moi wiedza juz a tesciowej chcemy w swieta powiedziec. Tylko ona jest mega dziwna i istnieje mozliwisc, ze sie wcale nie ucieszy :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja zobaczę, czy wytrzymam :) Opcje mam, nie muszę czekać, ale nic nie zmienię tak naprawdę, bo co ma być, to będzie. Póki co zjadłam kanpake i w sumie fajne uczucie coś zjeść i nie czuć od razu mdłości :D
    Jasne co ma byc to bedzie... ale ja bym chciala byc z info na biezaco:p
    Ja tez po rzyganku czuje sie lepiej i nawet budyn robie:p ciekawe co z tego wyniknie

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, póki bóle nie są mocne i nie ma plamień to jest ok :)

no czuję że oszaleją z radości tym bardziej ,że to będzie pierwszy wnuk zarówno moich rodziców jak i teściów :) my za jednym zamachem i teściom i rodzicom mówimy, a czemu twoja teściowa może się nie ucieszyć?

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ