X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniedzialek juz niedlugo, dasz rade, choc wiem jak ciezko jest czekac :P

Ja zjadlam kilka orzechow laskowych na sniadanie (porazka..) i zaraz wszystko wyrzygalam. Lekarka mowila wczoraj, ze to normalne, ale ja nie wiem :( To jest chore..

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie zająć myśli czymś żeby nie swirowac i przede wszystkim nie czytać tyle internetow bo wtedy chyba najbardziej się nakrecamy :)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    PannaEvans UGG slyszlaam, ze super wygodne, ale ja nie moge strwaic tego wygladu wiec ich nigdy nie kupię :D

Mi się zawsze bardzo podobały ale nie miałam kasy ;) Tylko ładniejsze są na stopie 37 niż moim 41 :p

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Trzeba sobie zająć myśli czymś żeby nie swirowac i przede wszystkim nie czytać tyle internetow bo wtedy chyba najbardziej się nakrecamy :)
    Tak, ja juz nic nie czytam. Tutaj do was tylko wchodze i tyle.. i powiem wam, ze lepiej mi sie zyje z tym.

Patrycja28 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie te UGG kojarza z takimi paniusiami wypindrzonymi zazwyczaj w podrobach, ktore sie tak zapadaja do srodka, strasznie to wyglada :P Ale rozumiem, ze oryginalne sa lepszej jakosci i na bank musza byc wygodne ale ja bym takich nie kupila bo mi sie wlasnie z paniusiami kojarza ;P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl no właśnie to jest najlepsze co możemy dla siebie zrobić bo jak zaczniemy czytać i doszukiwać się głupot w internecie to zwariujemy :) a u ciebie oprócz mdłości jest coś jeszcze?

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Poniedzialek juz niedlugo, dasz rade, choc wiem jak ciezko jest czekac :P

Ja zjadlam kilka orzechow laskowych na sniadanie (porazka..) i zaraz wszystko wyrzygalam. Lekarka mowila wczoraj, ze to normalne, ale ja nie wiem :( To jest chore..

Tyle, że ja w poniedziałek nie mam usg. Tak sobie po prostu wyznaczyłam ten poniedziałek :D Aczkolwiek jak zeświruje w weekend, to sobie usg załatwię w godzinę :P Mąż niezbyt chętny, bo to nic nie zmieni - no tam na dole nie, ale w mojej głowie i owszem. Zobaczymy. Czekam.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    xgirl no właśnie to jest najlepsze co możemy dla siebie zrobić bo jak zaczniemy czytać i doszukiwać się głupot w internecie to zwariujemy :) a u ciebie oprócz mdłości jest coś jeszcze?
    Poza mdlosciami jestem mega slaba. Wyjde na 15 minutowy spacer i musze wracac bo juz mi sie w glowie kreci;P Ale to moze byc tez przez to, ze malo jem i mi energii brakuje.
    A jak u Ciebie?

Mikaja to co to za termin masz w pon? Kiedy mialas usg? Kiedy nastepne? Sorry tyle tu dziewczyn, ze nie pamietam juz kto ma kiedy;P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Poza mdlosciami jestem mega slaba. Wyjde na 15 minutowy spacer i musze wracac bo juz mi sie w glowie kreci;P Ale to moze byc tez przez to, ze malo jem i mi energii brakuje.
    A jak u Ciebie?

Mikaja to co to za termin masz w pon? Kiedy mialas usg? Kiedy nastepne? Sorry tyle tu dziewczyn, ze nie pamietam juz kto ma kiedy;P

Usg miałam 2 tygodnie temu w sobotę, a kolejne nie wiem, kiedy mam, a poniedziałek, to ja sobie tak sama w głowie ustaliłam. Żeby się czegoś trzymac.
    Czekam cały czas na list ze szpitala z terminem prenatalnych ;) Maksymalnie do konca przyszlego tygodnia powinien być, bo połozna była u mnie w niedzielę i mam nadzieję, że w poniedziałek wyslała papiery do szpitala. więc czekam sobie w niepewności...

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale prenatalne to tez dopiero za miesiac beda dopiero.. wytrzymasz? Ja bym nie wytrzymala haha :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne najwcześniej 10. grudnia mogę mieć - wtedy to będzie 11t1d, ale wolałabym w okolicach od 17.12 więc faktycznie - za miesiąc. Zobaczę, czy wytrzymam. Jak nie, to usg prywatnie. Ale póki nie jest bardzo źle, to bedę to odsuwała w czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:30

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    A jak u Ciebie?

no ja mdłości, choć wczoraj i dziś już zelżały, ból piersi przy wstawaniu i senność, wczoraj poszłam do pracy zanieść zwolnienie i posiedziałam trochę z szefową, to jak wróciłam poszłam w kime na 2 godziny :P no i ten wstręt do zapachów :/ i czasem zaboli mnie coś w brzuchu, po stronie jejników, ale niedługo powinna być miesiączka a w okresie kiedy ona powinna się zjawić, to podobno nawet w ciąży odczuwa się jakieś bóle.

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja dopiero teraz bys miala miec okres? Chyba CI sie cos pokrecilo albo ja zle zrozumialam :P Na dlugo to zwolnienie? :)

Mikaja no to na bank sobie poczekasz jescze te 3 tyg.. ja bym nie wytrzymala.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny już okres, grudniowy :D organizm zanim się przestawi na brak okresu to czasem w jego okolicach przypomina jakimiś bólami :)
    zwolnienie póki co do 20 grudnia, a później zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:41

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    kolejny już okres, grudniowy :D organizm zanim się przestawi na brak okresu to czasem w jego okolicach przypomina jakimiś bólami :)
    zwolnienie póki co do 20 grudnia, a później zobaczymy :)
    Ahhhhhahaaaaaaa :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no :D no i wszystko się też rozciąga, więc te bóle raczej są ok. Nie mam plamień a to najważniejsze. Teraz tylko wytrwać do 6 grudnia i kolejna wizyta :) a w niedzielę mówimy rodzicom o ciąży, przyjeżdżają na moje urodziny i będą mieli też prezent :D

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Patrycja dopiero teraz bys miala miec okres? Chyba CI sie cos pokrecilo albo ja zle zrozumialam :P Na dlugo to zwolnienie? :)

Mikaja no to na bank sobie poczekasz jescze te 3 tyg.. ja bym nie wytrzymala.

Ja zobaczę, czy wytrzymam :) Opcje mam, nie muszę czekać, ale nic nie zmienię tak naprawdę, bo co ma być, to będzie. Póki co zjadłam kanpake i w sumie fajne uczucie coś zjeść i nie czuć od razu mdłości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:48

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez cos pociagnie, zakluje, itp. Nie przejmuje sie tym bo tez nie krwawie a te bole nie sa tez mocne wiec ok.

Oja to sie uciesza :) Moi wiedza juz a tesciowej chcemy w swieta powiedziec. Tylko ona jest mega dziwna i istnieje mozliwisc, ze sie wcale nie ucieszy :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja zobaczę, czy wytrzymam :) Opcje mam, nie muszę czekać, ale nic nie zmienię tak naprawdę, bo co ma być, to będzie. Póki co zjadłam kanpake i w sumie fajne uczucie coś zjeść i nie czuć od razu mdłości :D
    Jasne co ma byc to bedzie... ale ja bym chciala byc z info na biezaco:p
    Ja tez po rzyganku czuje sie lepiej i nawet budyn robie:p ciekawe co z tego wyniknie

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, póki bóle nie są mocne i nie ma plamień to jest ok :)

no czuję że oszaleją z radości tym bardziej ,że to będzie pierwszy wnuk zarówno moich rodziców jak i teściów :) my za jednym zamachem i teściom i rodzicom mówimy, a czemu twoja teściowa może się nie ucieszyć?

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ