X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28,odpoczniesz sobie na tym zwolnieniu :) i fajny pomysł z prezentem na twoje własne urodziny,rodzice pewnie będą przeszczęśliwi :)

Co do UGG,dostałam w tamtym roku na gwiazdkę jak już byłam wysoko w ciazy i nie zamieniłabym ich na nic innego,wygoda i ciepło jak miałam już opuchnięte nogi,a trzeba było gdzieś wyjsc to mi się sprawdziły :)

Mikaja,ja Ci mogę oddać trochę mdłości,dzisiaj już się witałam z porcelaną i wciskam jedzenie na sile :/ bleee. Jak będziesz miała się czuć spokojniej to się umów na to usg,sama wiem jak jest :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy już 100 stron !!:)

Patrycja28, Kamsza, xgirl, LidziA89, kinga27.30 lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Patrycja28,odpoczniesz sobie na tym zwolnieniu :) i fajny pomysł z prezentem na twoje własne urodziny,rodzice pewnie będą przeszczęśliwi :)

no na odpoczynek nie mogę narzekać, bo naprawdę odpoczywam, korzystam z tego ile mogę, a jeżeli poczuje się lepiej, to wrócę do pracy :)
    oj tak, rodzice nie spodziewają się że przyjadą na urodzinowe ciasto, a dostana taaki prezent :D jeszcze mamy dla nich fotoksiążki z naszego wesela, też nie wiedzą że odebraliśmy i im podarujemy, także będzie wzruszająca niedziela :D

mikka no strzeliło szybko te 100 stron! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:58

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    no właśnie, póki bóle nie są mocne i nie ma plamień to jest ok :)

no czuję że oszaleją z radości tym bardziej ,że to będzie pierwszy wnuk zarówno moich rodziców jak i teściów :) my za jednym zamachem i teściom i rodzicom mówimy, a czemu twoja teściowa może się nie ucieszyć?
    No moja tesciowa tez nie ma wnukow, to bylby pierwszy ale ona jest mega dziwna no.. ma tego swojego zasranego pieska, ktory jest dla niej wazniejszy od wlasnych dzieci i dam sobie glowe uciac, ze bedzie krecic nosem, ze piesek bedzie zestresowany jak przyjdziemy w odwiedziny z malym dzieckiem i bedzie ono plakac itp. Ona nas nawet nie odwiedzi mimo, ze mieszkamy w jednym miescie bo nie chce z psem jechac bo to bylby dla niego za duzy stres.. w ogole Cale jej zyie jest podporzadkowane temu psu, dlatego wiem, ze mozliwe, ze wnuk bedzie dodatkowym niepotrzebnym stresem dla pieska wg niej..

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to rzeczywiście dziwna, skoro zwierzę jest dla niej ważniejsze niż wy...
    ale skoro taka jest to nie warto się nią przejmować, niech sobie wychowuje tego pieska, a wy cieszcie się swoim szczęściem :)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie juz przyzwyczailam, ze ona ma cos z garem wiec jest ok :P Ale moze nas zaskoczy i sie ucieszy, kto wie :P

kinga27.30 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl Patrycja ma rację. Teraz masz powody do szczęścia ♥️♥️

Ja mdłości brak :) za to dzisiaj poczułam trochę ból w sutkach. Z małą jak byłam w ciąży to miałam tylko poranne mdłości:) ale też zaczęły się gdzieś około 7tc :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj mega szczęśliwa bo w końcu udało mi się pobrać Alicji mocz :D mam nadzieję że wyniki będą dobre i chociaż jedno zmartwienie mniej. zawsze myślałam, że jak będę jeszcze kiedyś w ciąży to będzie łatwiej. Niestety się mylilam mam zupełnie inne objawy niz ostatnio. Wtedy non stop wymiotowalam nie mogłam nic jeść a teraz nie mogę się opanować z jedzeniem. Ciągle czuję się głodna nawet sni mi się jedzenie ;) jestem strasznie wrazliwa na zapachy pomału zaczyna mnie lodówka odrzucać ostatnio na tym etapie ciąży w ogóle nie mogłam jej otwierać. Mikaja łącze się w bolu też się zastanawiam czy nie iść wcześniej na usg bo mam dopiero na 7 grudnia a już bym chciała sprawdzić co u maluszka słychać ;) moj maz się już na mnie wkurza mówi, że przesadzam i jak lekarz wyznaczyl mi termin to mam cierpliwie poczekać bo to i tak niczego nie zmieni. Łatwo mu się mówi :( mam mega zmiany nastroju czasami jestem pełna optymizmu a za chwilę płaczę bo jest spot o chorych dzieciach... Zwariować idzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:14

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Ja mdłości brak :) za to dzisiaj poczułam trochę ból w sutkach. Z małą jak byłam w ciąży to miałam tylko poranne mdłości:) ale też zaczęły się gdzieś około 7tc :)
    No wlasnie poczekaj jescze troche haha :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga trzymam kciuki za Maluszki <3

kinga27.30, kinga27.30, kinga27.30 lubią tę wiadomość

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    No wlasnie poczekaj jescze troche haha :D

Az się boję co mnie czeka. Bo poranne mdłości dałam radę przeżyć:) zawsze w południe czułam się tak jakby mi nigdy nic niedolegalo :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa oddaj troche - tylko może odstąpie porcelanę :D

Sylka super, że się udało :) Wiem, jaka to ulga. Moje dziecię od wczoraj na antybiotyku, bo jakiś mały zum - bakterie w posiewie wyszły więc nie ma zmiłuj niestety.

Pracy dziś trochę mam, to jestem spokojniejsza, bo skupiam się na czymś innym :)
    Myśle sobie, że jeszcze z 6-7tygodni i będę mogła detektor wyjąć :) A jak znam siebie, to pewnie i wcześniej będę próbowała :P W 12tc :D

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam i wyjęłam z głębi szafy detektor tętna płodu. Kupiłam w poprzedniej ciąży w 10 tygodniu i już wtedy pięknie było słychać serduszko. A teraz jutro skończę równo 9t0d , przyłożyłam głowicę i pewna jestem ze znalazłam, słychać może nie jakoś idealnie ale słychać:> wczoraj na usg serduszko 160ud na minute, dziś na detektorze tyle samo. Moje tętno dla kontrastu to 74ud więc nie da się pomylić ;)

Musiałam sprawdzić bo po badaniu miałam jakies pomaranczowawe plamki na papierze, moze.z 2 kropelki , potem znow przeztoczysta wydzielina ale nie dawalo mi to spokoju.

Jednak jak ktos nigdy nie uzywal detektora to nie polecam tak wczesnie. Przy synku moje pierwsze proby uzycia go w 10 tygodniu trwaly po 40-60 minut i nie zawsze znajdowalam ale juz po 11 tygodniu i wprawieniu sie bylo latwiej ;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    Ja nie wytrzymałam i wyjęłam z głębi szafy detektor tętna płodu. Kupiłam w poprzedniej ciąży w 10 tygodniu i już wtedy pięknie było słychać serduszko. A teraz jutro skończę równo 9t0d , przyłożyłam głowicę i pewna jestem ze znalazłam, słychać może nie jakoś idealnie ale słychać:> wczoraj na usg serduszko 160ud na minute, dziś na detektorze tyle samo. Moje tętno dla kontrastu to 74ud więc nie da się pomylić ;)

Musiałam sprawdzić bo po badaniu miałam jakies pomaranczowawe plamki na papierze, moze.z 2 kropelki , potem znow przeztoczysta wydzielina ale nie dawalo mi to spokoju.

Jednak jak ktos nigdy nie uzywal detektora to nie polecam tak wczesnie. Przy synku moje pierwsze proby uzycia go w 10 tygodniu trwaly po 40-60 minut i nie zawsze znajdowalam ale juz po 11 tygodniu i wprawieniu sie bylo latwiej ;)

Wow! To szybko!
    Jaki masz detektor? Ja mam Babyangel ten z serduszkiem, ale póki co nie ruszam go. Przynajmniej do 8.grudnia. Na szczęście na tak wczesnym etapie dzidzia jest nisko więc bedę miała szanse coś pewnie usłyszeć, bo wyżej już mam za duże zwały tłuszczu :P Zastanawiam się w ogóle, jak przezyje prenatalne - wolałabym je mieć przezpochwowo - serio. Ja po poprzedniej cc i późniejszej laparotomii mam tak obolały brzuch, że juz czuję, ten ból. Pamiętam w poprzedniej ciąży tak mi ta kobieta na prenatalnych jeździła mocno po tym brzuchu, że miałam siniaki na drugi dzien :/

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja sie juz przyzwyczailam, ze ona ma cos z garem wiec jest ok :P Ale moze nas zaskoczy i sie ucieszy, kto wie :P

no może miło się zaskoczycie i ucieszy się z wnuka :) albo wnuczki :D

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę o detektorze bo wiem że schizy mi się dopiero zaczyna jak nie będzie czuc ruchów ;) a jakiej firmy polecacie?

• mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ja mam tylko ten wyzej wspomniany Angel Sound Baby - sprawował się dobrze, ale ja kupiłamgo w 14t poprzedniej ciazy. Teraz chce poczekac przynajmniej do konca organogenezy. Skoro mi gin nie wlacza dopplera, to i ja sama w domu nie bede dziecka dopplerem atakowac. Zwlaszcza, ze to moze trwac dluzej niz w gabinecie, gdzie lekarz widzi serduszko i wlacza na momencik.

https://www.fairhavenhealth.com/wp-content/uploads/angelsounds.jpg

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najzwyklejszy angelsounds , kupiłam na olx uzywke za 80zł. Niby od 12 tygodnia, ale jak rozmawialam o tym z dziewczynami na forum mam z grudnia 2017 to szczuplejsze dziewczyny słyszały już od 10 tygodnia i wczesniej. Jak sobie klikniecie moje posty z "grudzien 2017" to w okolicach 10 maja o tym pisalam. Dzwieku tetna plodu nie da sie pomylic ze swoim wlasnym bo jest bardzo charakterystyczne. Po pol roku sluchania tętna znam ten rytm na pamięć (heh to uzaleznia i nawet jak juz czulam ruchy to raz na dzien odpalalam detektor).
    Niestety mi na poczatku caly czas odbijalo sie moje tetno ale po pewnym czasie nauczylam sie szukac (trzeba na poczatku bardzo nisko) i odrozniac. I tez mozna sie niezle przestraszyc jak tego tetna nie bedzie bo przed 12 tygodniem moze go po prostu nie słychać.

zapachmalin lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja ile taki bajer kosztuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:55

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl to też ten mam. I fakt, nie da się tego pomylić - mozna trafić w swoje tętnice, ale nasze tętno jest 2x wolniejsze więc ciężko dzidzi nie wyłapac.

xgirl na allegro za 115 mozna dorwac.

https://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-100s-zel-usg-i7385653972.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=M2Q4MDczMGQtNTE1NS00ZmY1LWJlOWQtODM2ZWU1YTYwNzllAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=6d260859-fdd2-4bbc-8d87-e4243eebe1db

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ