Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja28,odpoczniesz sobie na tym zwolnieniu i fajny pomysł z prezentem na twoje własne urodziny,rodzice pewnie będą przeszczęśliwi
Co do UGG,dostałam w tamtym roku na gwiazdkę jak już byłam wysoko w ciazy i nie zamieniłabym ich na nic innego,wygoda i ciepło jak miałam już opuchnięte nogi,a trzeba było gdzieś wyjsc to mi się sprawdziły
Mikaja,ja Ci mogę oddać trochę mdłości,dzisiaj już się witałam z porcelaną i wciskam jedzenie na sile bleee. Jak będziesz miała się czuć spokojniej to się umów na to usg,sama wiem jak jest -
Czarna_kawa wrote:Patrycja28,odpoczniesz sobie na tym zwolnieniu i fajny pomysł z prezentem na twoje własne urodziny,rodzice pewnie będą przeszczęśliwi
no na odpoczynek nie mogę narzekać, bo naprawdę odpoczywam, korzystam z tego ile mogę, a jeżeli poczuje się lepiej, to wrócę do pracy
oj tak, rodzice nie spodziewają się że przyjadą na urodzinowe ciasto, a dostana taaki prezent jeszcze mamy dla nich fotoksiążki z naszego wesela, też nie wiedzą że odebraliśmy i im podarujemy, także będzie wzruszająca niedziela
mikka no strzeliło szybko te 100 stron!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:58
-
Patrycja28 wrote:no właśnie, póki bóle nie są mocne i nie ma plamień to jest ok
no czuję że oszaleją z radości tym bardziej ,że to będzie pierwszy wnuk zarówno moich rodziców jak i teściów my za jednym zamachem i teściom i rodzicom mówimy, a czemu twoja teściowa może się nie ucieszyć? -
Xgirl Patrycja ma rację. Teraz masz powody do szczęścia ♥️♥️
Ja mdłości brak za to dzisiaj poczułam trochę ból w sutkach. Z małą jak byłam w ciąży to miałam tylko poranne mdłości:) ale też zaczęły się gdzieś około 7tc -
nick nieaktualnyJestem dzisiaj mega szczęśliwa bo w końcu udało mi się pobrać Alicji mocz mam nadzieję że wyniki będą dobre i chociaż jedno zmartwienie mniej. zawsze myślałam, że jak będę jeszcze kiedyś w ciąży to będzie łatwiej. Niestety się mylilam mam zupełnie inne objawy niz ostatnio. Wtedy non stop wymiotowalam nie mogłam nic jeść a teraz nie mogę się opanować z jedzeniem. Ciągle czuję się głodna nawet sni mi się jedzenie jestem strasznie wrazliwa na zapachy pomału zaczyna mnie lodówka odrzucać ostatnio na tym etapie ciąży w ogóle nie mogłam jej otwierać. Mikaja łącze się w bolu też się zastanawiam czy nie iść wcześniej na usg bo mam dopiero na 7 grudnia a już bym chciała sprawdzić co u maluszka słychać moj maz się już na mnie wkurza mówi, że przesadzam i jak lekarz wyznaczyl mi termin to mam cierpliwie poczekać bo to i tak niczego nie zmieni. Łatwo mu się mówi mam mega zmiany nastroju czasami jestem pełna optymizmu a za chwilę płaczę bo jest spot o chorych dzieciach... Zwariować idzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:14
-
Kamsza wrote:Ja mdłości brak za to dzisiaj poczułam trochę ból w sutkach. Z małą jak byłam w ciąży to miałam tylko poranne mdłości:) ale też zaczęły się gdzieś około 7tc
-
nick nieaktualny
-
xgirl wrote:No wlasnie poczekaj jescze troche haha
Az się boję co mnie czeka. Bo poranne mdłości dałam radę przeżyć zawsze w południe czułam się tak jakby mi nigdy nic niedolegalo -
Czarna_kawa oddaj troche - tylko może odstąpie porcelanę
Sylka super, że się udało Wiem, jaka to ulga. Moje dziecię od wczoraj na antybiotyku, bo jakiś mały zum - bakterie w posiewie wyszły więc nie ma zmiłuj niestety.
Pracy dziś trochę mam, to jestem spokojniejsza, bo skupiam się na czymś innym
Myśle sobie, że jeszcze z 6-7tygodni i będę mogła detektor wyjąć A jak znam siebie, to pewnie i wcześniej będę próbowała W 12tc -
Ja nie wytrzymałam i wyjęłam z głębi szafy detektor tętna płodu. Kupiłam w poprzedniej ciąży w 10 tygodniu i już wtedy pięknie było słychać serduszko. A teraz jutro skończę równo 9t0d , przyłożyłam głowicę i pewna jestem ze znalazłam, słychać może nie jakoś idealnie ale słychać:> wczoraj na usg serduszko 160ud na minute, dziś na detektorze tyle samo. Moje tętno dla kontrastu to 74ud więc nie da się pomylić
Musiałam sprawdzić bo po badaniu miałam jakies pomaranczowawe plamki na papierze, moze.z 2 kropelki , potem znow przeztoczysta wydzielina ale nie dawalo mi to spokoju.
Jednak jak ktos nigdy nie uzywal detektora to nie polecam tak wczesnie. Przy synku moje pierwsze proby uzycia go w 10 tygodniu trwaly po 40-60 minut i nie zawsze znajdowalam ale juz po 11 tygodniu i wprawieniu sie bylo latwiejMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl wrote:Ja nie wytrzymałam i wyjęłam z głębi szafy detektor tętna płodu. Kupiłam w poprzedniej ciąży w 10 tygodniu i już wtedy pięknie było słychać serduszko. A teraz jutro skończę równo 9t0d , przyłożyłam głowicę i pewna jestem ze znalazłam, słychać może nie jakoś idealnie ale słychać:> wczoraj na usg serduszko 160ud na minute, dziś na detektorze tyle samo. Moje tętno dla kontrastu to 74ud więc nie da się pomylić
Musiałam sprawdzić bo po badaniu miałam jakies pomaranczowawe plamki na papierze, moze.z 2 kropelki , potem znow przeztoczysta wydzielina ale nie dawalo mi to spokoju.
Jednak jak ktos nigdy nie uzywal detektora to nie polecam tak wczesnie. Przy synku moje pierwsze proby uzycia go w 10 tygodniu trwaly po 40-60 minut i nie zawsze znajdowalam ale juz po 11 tygodniu i wprawieniu sie bylo latwiej
Wow! To szybko!
Jaki masz detektor? Ja mam Babyangel ten z serduszkiem, ale póki co nie ruszam go. Przynajmniej do 8.grudnia. Na szczęście na tak wczesnym etapie dzidzia jest nisko więc bedę miała szanse coś pewnie usłyszeć, bo wyżej już mam za duże zwały tłuszczu Zastanawiam się w ogóle, jak przezyje prenatalne - wolałabym je mieć przezpochwowo - serio. Ja po poprzedniej cc i późniejszej laparotomii mam tak obolały brzuch, że juz czuję, ten ból. Pamiętam w poprzedniej ciąży tak mi ta kobieta na prenatalnych jeździła mocno po tym brzuchu, że miałam siniaki na drugi dzien -
nick nieaktualny
-
Sylka ja mam tylko ten wyzej wspomniany Angel Sound Baby - sprawował się dobrze, ale ja kupiłamgo w 14t poprzedniej ciazy. Teraz chce poczekac przynajmniej do konca organogenezy. Skoro mi gin nie wlacza dopplera, to i ja sama w domu nie bede dziecka dopplerem atakowac. Zwlaszcza, ze to moze trwac dluzej niz w gabinecie, gdzie lekarz widzi serduszko i wlacza na momencik.
https://www.fairhavenhealth.com/wp-content/uploads/angelsounds.jpg
-
Ja mam najzwyklejszy angelsounds , kupiłam na olx uzywke za 80zł. Niby od 12 tygodnia, ale jak rozmawialam o tym z dziewczynami na forum mam z grudnia 2017 to szczuplejsze dziewczyny słyszały już od 10 tygodnia i wczesniej. Jak sobie klikniecie moje posty z "grudzien 2017" to w okolicach 10 maja o tym pisalam. Dzwieku tetna plodu nie da sie pomylic ze swoim wlasnym bo jest bardzo charakterystyczne. Po pol roku sluchania tętna znam ten rytm na pamięć (heh to uzaleznia i nawet jak juz czulam ruchy to raz na dzien odpalalam detektor).
Niestety mi na poczatku caly czas odbijalo sie moje tetno ale po pewnym czasie nauczylam sie szukac (trzeba na poczatku bardzo nisko) i odrozniac. I tez mozna sie niezle przestraszyc jak tego tetna nie bedzie bo przed 12 tygodniem moze go po prostu nie słychać.zapachmalin lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl to też ten mam. I fakt, nie da się tego pomylić - mozna trafić w swoje tętnice, ale nasze tętno jest 2x wolniejsze więc ciężko dzidzi nie wyłapac.
xgirl na allegro za 115 mozna dorwac.
https://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-100s-zel-usg-i7385653972.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=M2Q4MDczMGQtNTE1NS00ZmY1LWJlOWQtODM2ZWU1YTYwNzllAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=6d260859-fdd2-4bbc-8d87-e4243eebe1db