Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Wojtka wrote:Tak, pochodzę z Wielkopolski, obecnie mieszkam koło Wrocławia.
Oo, no ładnie, też jestem z Wielkopolski, też mieszkam pod Wrocławiem i też pracuję jako psycholog w szkoleBlanka85, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Blanka, skupiam się na pracy Ciężko mi myśleć o dzidzi, bo cały czas się martwię, czy historia się nie powtórzy... Niepokojąca wydzielina mi się pojawiła, wygląda na to, że antybiotyk nie pomógł Za to widzę, że u Ciebie pozytywnie Kiedy masz wizytę?
Z objawami u mnie w kratkę, ale mam podobnie jak Wy z zawrotami/mroczkami po nagłym wstaniu. Czytałam, że to na tym etapie ciąży normalne. Ach, "stan odmienny", jak mi ta nazwa pasuje Bo niby ciąża to nie choroba, i nagle wszystko co normalnie się leczy okazuje się być standardem.
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Lena2305 wrote:Blanka, skupiam się na pracy Ciężko mi myśleć o dzidzi, bo cały czas się martwię, czy historia się nie powtórzy... Niepokojąca wydzielina mi się pojawiła, wygląda na to, że antybiotyk nie pomógł Za to widzę, że u Ciebie pozytywnie Kiedy masz wizytę?
Z objawami u mnie w kratkę, ale mam podobnie jak Wy z zawrotami/mroczkami po nagłym wstaniu. Czytałam, że to na tym etapie ciąży normalne. Ach, "stan odmienny", jak mi ta nazwa pasuje Bo niby ciąża to nie choroba, i nagle wszystko co normalnie się leczy okazuje się być standardem.Lena2305 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Jeny dziewczyny, taka bezsenność mnie w nocy dopada...co noc...i żebym w dzień spala, ale nie. Dzisiaj znowu obudziłam się o 2 i nie mogłam zasnąć...czuję się jak zombie.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Barbarka89 wrote:Dziewczyny, widzę że jest kilka was z dwoma kruszynkami w brzuszku. Wiem, że jest za wcześnie ale chcę poruszyć temat wózków, czy któras z was ma już coś na oku a jeżeli tak to jaki model? Jak wcześniej pisałam mam w domku 6mc synka więc i mnie dotyczy wózek podwójny. Mój mąż pływa więc ta sprawę muszę ogarnąć do stycznia, a szczerze nic nie wpadlo mi w oko dla dziewczyn które, zastanawiają się nad pojedynczym mogę z czystym sumieniem polecić Jane Crosswalk z gondola transporter. Sprawdza się idealnie nawet w najtrudniejszym terenie, a dodatkowo jest bardzo stabilny. 2 Miesiące temu zaliczylismy wypad do Zakopanego ( tam właśnie "zrobiliśmy" nasza Kinder niespodziankę) i naprawdę zaliczylismy z wózkiem morskie oko, Gubałówke i parę dolinek bez problemu poruszając się na wertepach, a dzięki tak dobrej amortyzacji nasz Borysek smacznie drzemal w wozeczku. My z resztą mieszkamy na pograniczach miasta gdzie często zmagam się z błotem, a mąż każdego ranka zabiera syna na spacer do lasu... Czyli piach, liście, błoto i kamienie nie mają szans powstrzymać nas od aktywnego spędzania czasu z synkiem w wózku. Kochane czekam na wasze opinie o wózkach bliźniaczych/rok po roku:-)))
Ja jeśli wszystko będzie dobrze będę kupowała przede wszystkim wózek miejski, lekki, który będę swobodnie mogła prowadzić jedną ręką i który będzie można wziąć do samolotu, jeśli dalej będziemy sporo podróżować. Mam też psa i nie wyobrażam sobie, by nie towarzyszył nam w trakcie spacerów, dlatego wybór będzie między cybexem miosem a bugaboo bee 5.
Co do wózków bliźniaczych, to rozważałabym joolza geo twin (z większych i stabilniejszych), albo właśnie bugaboo z tym że model donkey.
Przy bugaboo cameleon pojedynczym można dokupić siodełko, jeśli mamy drugie dziecko, ale takie 2-3 letnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 09:11
Barbarka89 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
mother84 wrote:Jeny dziewczyny, taka bezsenność mnie w nocy dopada...co noc...i żebym w dzień spala, ale nie. Dzisiaj znowu obudziłam się o 2 i nie mogłam zasnąć...czuję się jak zombie.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
mother84 wrote:Jeny dziewczyny, taka bezsenność mnie w nocy dopada...co noc...i żebym w dzień spala, ale nie. Dzisiaj znowu obudziłam się o 2 i nie mogłam zasnąć...czuję się jak zombie.
-
Alala wrote:Ja chyba nie będę kupować wózka rok po roku. Tzn decyzje zostawiam nawet na po porodzie, wszystko zależy czy starszak będzie chodził i jak, czy bedzie chciał jeździć w wózku i ile. Poza tym mieszkam poza miastem wiec każde wyjście to pakowanie wózka do auta, a pakowanie podwójnego wózka, potem wyjęcie go na chwile na zakupach czy coś to syzyfowa robota.
Raczej skłaniam się ku zakupie nosidła dla starszaka na awaryjne sytuacje i lekkiej spacerówki jak będziemy się z mężem wybierać gdzieś we dwójkę. Chociaż starszaka mogę wsadzić w wózek sklepowy, wtedy lepiej sprawdziłaby się chusta dla maluszka ale to musiałabym się wybrać na jakiś kurs, bo nie miałabym zaufania do moich umiejętności po nauce z YouTube.
Sama jeszcze nie wiem co wybioręWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 08:18
Alala lubi tę wiadomość
-
Barbarka89 wrote:Ja używam nosidlo enorgomiczne TULA które jest do 20 kg więc jeszcze trochę posłuży starszakowi. Jedno z bezpieczniejszy h na rynku i przede wszystkim dla naszej dwójki bardzo wygodne.
Szkoda tylko że tule wykupił babybjorn i zaczęli produkować wisiała -
Jade dzis zapytac sie o wyniki bhcg ciekawe czy tylko mi powiedza bez wizyty u lekarza .. mam takiego stresa ze cos27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Też mam tak, że jak się obudzę, zwłaszcza jak już jestem trochę wyspana to ciężko mi zasnąć.
Dzisiaj na przykład koło 4 - synek sie obudził i później z pół godziny leżałam.
A jak budzik dzwoni 6:15 to jakoś ciężko się zebrać.
Wczoraj mnie brzuch pobolewał wieczorem - pewnie kwestia siedzenia cały dzień. Dzisiaj póki co ok.
Mam dzisiaj krótki dzień pracy - 4h, bo na 13 idę do endokrynologa. A później planuję jakiś spacer po sklepach. Może jakiś płaszcz upoluję i przydałby mi się jakiś rozpinany sweter.
Czarnulka, jeden wynik robisz? Nie wiem czy na tym etapie on coś powie, bo nie będzie dniesienia. No i jakoś zwalnia ta beta, wiec rozstrzał może być duży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 09:10
-
Dziewczyny nie wierze chce mi sie ryczec bylam wlasnie po wyniki a ta dala mi z tarczycy a ja ze brakuje bhcg a ona ze to nie przyjdzie bo oni mi z moczu zrobili testem ciążowym i nie bylo potrzeby z krwi ja pier.... a tyle na nie czekalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 10:13
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czarnulka spokojnie...nie stresuj się...ja szczerze mówiąc to myślę, że ten wynik teraz by Ci nic nie powiedział...robiłaś chyba jeden więc nawet nie wiedziałabyś jaki przyrost, a i beta hcg mdzy 1200-6000 już wolniej przyrasta, a powyżej 6000 przyrost jest jeszcze słabszy. Myślę, że byś może też niepotrzebnie się denerwowała. Spokojnie kochana :*
Madamee92, czarnulka24 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Popieram mother niestety ale nic by Ci to nie dało. Zwłaszcza, że ten wynik jakiś tydzień temu robiłaś jeśli dobrze pamiętam no i nie masz do czego to porównać współczuję Ci, że musisz tyle czekać.... Tak jak lubię Norwegię to to akurat w głowie mi się nie mieści
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza