Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blanka85 wrote:Tak tak biorę duphaston. Normalnie 2 x dziennie A od dziś zaczęłam 3x dziennie. Tak się denerwuje27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja przy pierwszej ciąży, bardzo się stresowalam, że coś złego się stanie. Każdego dnia budząc się miałam w głowie, że za mało sikalam, że nie chce mi się wymiotować, że cycki nie bolą. Mój ginekolog stwierdził, że muszę iść do psychologa. Mąż zabronił czytać doktora Google, a wizyty umawiałem sobie co 3 tyg przez całe 9 mc ciąży. Marzyłam, żeby już urodzić i odetchnąć, a po porodzie bylo jeszcze większe wariactwo... Myśli, że źle go ulozylam do snu lub, że zadlawi sie mlekiem. Dziewczyny w każdym razie powiem po sobie, jednego dnia boli brzuch, a przez kolejne się nic nie dzieje. Tak jest z cyckami i cała reszta, co do ruchów do 7 mc nie musimy ich czuć codziennie i tak intensywnie. Ja poczułam pierwsze kopniaki w 6mc ponieważ łożysko było z przodu i amortyzowalo większe kopniaki. Napewno z naszymi maleństwami jest wszystko dobrze i musimy myśleć pozytywnie. Potrzebuję tego was dzidziuś, my same i osoby z naszego otoczenia:-* dajcie o siebie, dużo śpijcie, dobrze się odzywiajcie i bądźcie spokojne. Znajdzcie dobrego ginekologa, który zawsze znajdzie dla was czas, choćby droga e-mailową. W Gdyni moge polecić Dr Łukaszuka, a od polowkowych dr Mężyk.
czarnulka24, Blanka85, Ariette1983, mother84, Aleksandra_nails lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży (synek przed samym in vitro) wyszłam z założenia, że skoro sie udalo tak nagle to nigdy czemu coś by miało pójść nie tak .... A tu nie potrafię się tak nastawić
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Ja w pierwszej ciąży (synek przed samym in vitro) wyszłam z założenia, że skoro sie udalo tak nagle to nigdy czemu coś by miało pójść nie tak .... A tu nie potrafię się tak nastawić
rozumiem ciebie doskonele, tez mam stresy, najpierw brudzenie, pare dni temu zywa krew, teraz znow brudzenie.
na usg nie ma krwiakow ani nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 16:19
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Czarnulka wspolczuje stresow. Szkoda wlasnie ze nie zrobili tobie tego beta hcg, bylabys ciut spokojniesza, a tak to nie wiesz na czym w ogole stoisz.. Trzymaj się, musi być dobrze!
czarnulka24 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Jak idę do profesora na wizytę to u mnie on zawsze widzi w obrazie usg że jest plamienie nawet jak przez kilka dni nic mi nie leci . Ale dziś to wyjątkowo dużo leci
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Jak idę do profesora na wizytę to u mnie on zawsze widzi w obrazie usg że jest plamienie nawet jak przez kilka dni nic mi nie leci . Ale dziś to wyjątkowo dużo leci
A ten profesor nie mógł by cie dzisiaj przyjąć? Jak wiedzę niż zwykle to ja bym jechała ale ja jestem panikara -
Dziewczyny - serdecznie współczuję plamień - trzymam kciuki żeby szybko ustały i nie oznaczały nic niedobrego...
ja mam tyle roboty w pracy że w ogóle nie mam czasu do Was zaglądać... ale duchem jestem z Wami...
na pewno się odezwę po usg prenatalnym - to już poniedziałek! trzymajcie kciukiMama Wojtka, Alala lubią tę wiadomość
-
No plamień to ja Wam współczuję. Zrobiłam dziś badania krwi pod kątem krzepliwosci i miałam nadzieję że po tygodniu brania wyższej dawki heparyny się poprawia już a tu prawie różnicy nie ma. Miałam nadzieję że się uspokoje przed jutrzejszą wizytą ale jest wręcz odwrotnie. tak się boję że jak jutro pojadę to jedyne co usłyszę to złe wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 17:33
-
Blanka pocieszające to chyba jest to, że masz brązowe to plamienie.
Dziewczyny współczuję Wam tych nerwów.
Mnie cały czas brzuch boli, to też mi sporo stresu przysparza. Jeszcze ta wizyta dopiero 12 grudnia...to cała wieczność i też rozmyślam czy wszystko jest ok. Najbliższą rodzina, synek już wiedzą o ciąży...ale nie szlo trzymać w tajemnicy do połowy grudnia, nie dało rady. Dlatego mam cały czas nadzieję, że wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 18:46
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Asiaf wrote:Hej,czy ktoś w ciazy ma problemy z tarczyca? Co sądzicie o wyniku 6.147. bratowa ma taki a termin na czerwiec. Podobno to moze byc juz hashimoto. zalecona wizyta u internisty. Oczywiście od razu Euthyrox.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:11
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny a powiedzcie mi czy kazda z was przy heparynie bierze acard?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Asiaf wrote:Hej,czy ktoś w ciazy ma problemy z tarczyca? Co sądzicie o wyniku 6.147. bratowa ma taki a termin na czerwiec. Podobno to moze byc juz hashimoto. zalecona wizyta u internisty. Oczywiście od razu Euthyrox.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:13
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
-
zdecydowanie za wysokie. Tsh powinno być do ok 2
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️