Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulka miałam trzy poronienia w tym samym momencie... Musisz się mniej denerwować i porównywać różnych opcji. Każda sytuacja jest inna, każda z nas ma inne problemy. Sama twierdzisz ze po acardzie miałaś plamienia. Bądź dobrej myśli bo stres napewno nie pomoże. Stres to jedna z najbardziej destrukcyjnych rzeczy. Wiesz, to jest taka sytuacja na którą nie zawsze mamy wpływ.. Ja też nie mam gwarancji że teraz będzie dobrze no ale co mogę poradzić? Wiem tylko że jak w poprzednich ciążach paraliżował mnie strach to nic z tego nie było, teraz jestem spokojniejsza i jesteśmy ciut dalej. Oby jak najdłużej... Tego się trzymam...
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Witam w 9 tygodniu
Nadinka - trzymam kciuki
Blanka - dobrze, że na brązowo, a nie na czerwono plamisz, chociaż lepiej, jakby się w ogóle nie plamiło.. więc leże plackiem i staraj się dużo nie stresować, bo to też nie jest dobre, choć napewno jest to stresujące
Ja chyba mam jednak te mdłości w ciąży, wchodząc do kuchni, czy gdziekolwiek, gdzie jest jedzenie, mdli mnie, czy jak otwieram lodówkę, rano jak wstanę, czuję głód, ale nie dam rady iść i se zrobić jedzenia, bo nie dobrze zaraz, a w brzuchu burczy, muszę odczekać z godzinę, czy więcej, zanim se pójdę zrobić jeść, jak już jem to jest ok, nie mdli mnie, tylko nie dam rady dużo zjeść, jak czuję jakieś intensywne jedzenie, to też mnie mdli ech, w 1 ciąży na początku wymiotowałam trochę, może z 6 razy i koniec, mdłości nie miałam, obiadu też nie dam rady dużo zjeść, kolację jem żadko, albo coś delikatnegoNadinka83 lubi tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
mother84 wrote:Ja też cierpię na bezsenność. Masakra
Blanka jak dziś z tym plamieniem, ustało?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Cześć koleżanki
Piszę z zapytaniem o moje wyniki,byłam u ginekologa w wtorek, i nie zgadzał jej się wiek ciąży z usg i z OM. Kazała mi zrobić ponownie betę, nastraszyła mnie oczywiście.
Moje wyniki:
beta 14.11 - 4785,1
beta 16.11 9998,4
progesteron 36,6
Moje pytanie,kolejną wizytę na początku grudnia. Myślicie, żeby szybciej u ginekologa się pojawić ?Sprawdzać czy ok?SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
Dziewczyny jestem po wizycie. Uff. .. wszystko w porządku dzieci zdrowo rosną mają już po 4 4mm i serduszka mocno biją. myślałam że będę płakać ze szczęścia
Hiszpaneczka, Kadetka, Pismak, Marryy, Izieth, Lusi91, Meluśka, Takana5, Madamee92, Samsaramsa, Lena1984, Lorella, Mama Wojtka, KaśkaKwa, 0202oliwcia, bratfrandu, Klara87 lubią tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Uff. .. wszystko w porządku dzieci zdrowo rosną mają już po 4 4mm i serduszka mocno biją. myślałam że będę płakać ze szczęścia
Nadinka83 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
AgaRydz wrote:Cześć koleżanki
Piszę z zapytaniem o moje wyniki,byłam u ginekologa w wtorek, i nie zgadzał jej się wiek ciąży z usg i z OM. Kazała mi zrobić ponownie betę, nastraszyła mnie oczywiście.
Moje wyniki:
beta 14.11 - 4785,1
beta 16.11 9998,4
progesteron 36,6
Moje pytanie,kolejną wizytę na początku grudnia. Myślicie, żeby szybciej u ginekologa się pojawić ?Sprawdzać czy ok?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Nadinka83 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Uff. .. wszystko w porządku dzieci zdrowo rosną mają już po 4 4mm i serduszka mocno biją. myślałam że będę płakać ze szczęścia
wspaniala wiadomosc
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
-
anusia24 wrote:Kurcze Blanka... A poza tym jak się czujesz? Może gdzieś się z tym przejechać (ip?) ? Strasznie długo Cię to męczy... Chociaż pewnie nic innego poza leżeniem nie zalecą... Eh... Trzymam kciuki żeby Ci to mijało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 10:48
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
AgaRydz wrote:Cześć koleżanki
Moje wyniki:
beta 14.11 - 4785,1
beta 16.11 9998,4
progesteron 36,6
Moje pytanie,kolejną wizytę na początku grudnia. Myślicie, żeby szybciej u ginekologa się pojawić ?Sprawdzać czy ok? -
Nadinka wspaniałe wiadomości
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Blanka85 wrote:To nic nie da I tak mi nic więcej nie pomogą A to wiąże się z wyprawą... A muszę leżeć wczoraj miałam zdecydowanie gorszy dzień.... odliczam do środy już coraz bliżej... musi być dobrze
No pewnie że będzie dobrze! Najgorsze jest to, że to męczy psychicznie... Ach noo to do srody już niedaleko Kurcze a nie używasz może jakiś aplikatorów? Jakiś czas temu podobna historia gdzies na forum mi się przewinęła, że dziewczyna uszkodziła jakieś naczynko a potem wlasnie jakies takie brazowe wychodzilo. I w badaniach tez tego nie bylo widac. Leż, odpoczywaj i miej same dobre myśli! -
Anusia24 jesteś już z 13 tc a termin porodu masz na 5 czerwca? Moze tak byc? wiesz ja sie na tym nie znam dlatego pytam bo u mnie np. Jeszcze 12tc w trakcie a termin mam 2 dni przed Toba..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:01
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Nadinka83 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Uff. .. wszystko w porządku dzieci zdrowo rosną mają już po 4 4mm i serduszka mocno biją. myślałam że będę płakać ze szczęściaNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Blanka brązowe grudki to zhemolizowana krew... Czyli jak pisza dziewczyny "stara"... Leż dalej, myśl pozytywnie a wszystko będzie dobrze.
Blanka85 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy