Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Shea wrote:A czy miałaś wprowadzone jakieś leczenie/ zalecenia? Czy samo z siebie minęło?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
AgaRydz wrote:Cześć koleżanki
Piszę z zapytaniem o moje wyniki,byłam u ginekologa w wtorek, i nie zgadzał jej się wiek ciąży z usg i z OM. Kazała mi zrobić ponownie betę, nastraszyła mnie oczywiście.
Moje wyniki:
beta 14.11 - 4785,1
beta 16.11 9998,4
progesteron 36,6
Moje pytanie,kolejną wizytę na początku grudnia. Myślicie, żeby szybciej u ginekologa się pojawić ?Sprawdzać czy ok?
Beta piękna, progesteron też, bieganie co tydzień do lekarza nic nie pomoże. Poczekaj spokojnie na kolejną wizytę USG I OM może się różnić bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia i zagnieżdzenia
-
Nadinka83- super wiadomości. Czarnulka24-życzę żeby ten czas szybko Ci minął i żebyś usłyszała, że wszystko wzorowo. Shea- witaj.
Co do bezsenności to miałam całą pierwszą ciążę. Wczoraj za to poszłam spać o 20.00. Teraz o 21.00 już ledwo żyję.czarnulka24, Nadinka83 lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
czarnulka24 wrote:Kadetka gdybym byla w polsce poszlabym na tysiac usg ale tu niestety koszty sa koszmarne
No ale juz postanowilam ze ide za niecale 2 tyg.
W pl z bliźniakami usg mialam caky czas prywatnie najpierw vo 2 tyg pozniej co tydzień i wszystkie leki 100% ale wszystko sie zrobi dla malenstwa
Teraz tez mi idzie okolo 500zl na same leki na miesiac
Ja nawet nie mówie ile już zostawilam kasy w aptece.. U lekarzy czy w samej klinice leczenia niepłodności.. Spełnienie TEGO marzenia jest bezcenne..
Samo USG było drugorzędną kwestia mojego posta... Głównie chodzilo mi o Twoje nastawienie / myślenieNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Shea wrote:@czarnulka24 - dziekuję za odpowiedź.
Sama bije się z myślami czy za bardzo nie wyolbrzymiam i szukam problemu na siłę. Dla pewności zapisałam się na wizytę w następnym tygodniu, jeśli moje wątpliwości do tego czasu nie miną.
A lekarz tego nie oglądał ??? faktycznie wygląda jak drugi pęcherzyk ???
Dziwne, ale też się nie znam ;-(
-
KaśkaKwa wrote:Kurczę, a myślałam, że tylko ja tak mam
Blania a w pierwszej ciąży ustała ta bezsenność czy tak do końca ciąży ?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Nadinka czekałam na te piękne wieści
Ja teraz zapisałam się dopiero po prenatalnych, cały miesiąc czekania
Prenatalne 17.12
Wizyta 18.12Nadinka83 lubi tę wiadomość
-
Kadetka wrote:Leżenie... Ja już miałam i tak tyle leków że nawet w szpitalu niczego mi nie dawali... A do szpitala pojechałam bo zobaczylam krew.. Wtedy nie miałam pojęcia o istnieniu krwiaka i w szpitalu też go nikt nie zauważył
A u Ciebie już wszystko w porzadku? Mam nadzieje, ze tak i życzę zdrowia! -
Mama Wojtka wrote:Nadinka83- super wiadomości. Czarnulka24-życzę żeby ten czas szybko Ci minął i żebyś usłyszała, że wszystko wzorowo. Shea- witaj.
Co do bezsenności to miałam całą pierwszą ciążę. Wczoraj za to poszłam spać o 20.00. Teraz o 21.00 już ledwo żyję.
Ja położyłam się o 2:00 do 3:00 oka nie zmaknęłam,
później jakoś zasnęłam i koszmar, że krwawię mnie obudził ;-( nawet sprawdzałam czy mi krew nie leci ;-(
-
Kadetka wrote:Ja nawet nie mówie ile już zostawilam kasy w aptece.. U lekarzy czy w samej klinice leczenia niepłodności.. Spełnienie TEGO marzenia jest bezcenne..
Samo USG było drugorzędną kwestia mojego posta... Głównie chodzilo mi o Twoje nastawienie / myślenie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
KaśkaKwa wrote:A lekarz tego nie oglądał ??? faktycznie wygląda jak drugi pęcherzyk ???
Dziwne, ale też się nie znam ;-(
Witaj KaśkaKwa
Lekarz nic nie mówił o tej drugiej plamie, na wcześniejszym usg gdzie byl jeszcze sam pecherzyk takiej plamy nie bylo. Nie wiem z czego może to wynikać.
Po usg pytał tylko czy jestem na zwolnieniu (mam cukrzyce ciazowa, wiec jestem na zwolnieniu do konca miesiaca poki co), a w trakcie badania pytal czy nie boli mnie brzuch.
Boli brzucha raczej nie odczuwam, chyba,że jestem porzadnie zmeczona to wtedy bolą mnie też plecy. Ostatnio pojawiły się kłucia w pochwie ale nie są one stałe, pojawiają się co jakiś czas i znikają, a są dni że ich nie ma. -
KaśkaKwa wrote:Kurczę, a myślałam, że tylko ja tak mam
Blania a w pierwszej ciąży ustała ta bezsenność czy tak do końca ciąży ?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
ooooooooooooooooooooo ale wy produkujecie w życiu się w was nie wbije Małgosia śpi ja mam dziś mega spadek formy jak normalnie czuje się nie ciążowo od ponad 3 tyg tak dziś zasypiam na stojąco (ciężka noc z gwiazdą ) ....
we wtorek wizyta mam stresa
buziaki dla Was
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Shea wrote:A u Ciebie już wszystko w porzadku? Mam nadzieje, ze tak i życzę zdrowia!
U Ciebie też będzie dobrze, spokojnie tylko się oszczędzajNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
KaśkaKwa wrote:Kadetka napisałam do Ciebie
Super!
Wiadomość poleciałaNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
czarnulka24 wrote:Kadetka wiem jestem szurnieta ale 3 poronienia i jedna biochemiczna do tego komplikacje w ciazy z bliznikami dalo mi popalic dlatego jestem taka przewrazliwiona .. mam nadzieję ze usg mnie uspokoi .. wiesz przy tych 3 poroniniach nie mialam zadnych objawow ze moglobyc cos nie tak.. no w jednej zdecydowanie ustaly mi dolegliwosci .. przy pierwszej.to w sumie na to nie zwracalam uwagi bo w życiu by mi nie przyszlo do glowy ze cos moze byc nie tak
Ja to wszystko rozumiem naprawdę tylko prosze Cię żebyś postarala się myśleć pozytywnie... Czytałaś książkę "potęga podświadomości"? Jeśli nie, serdecznie polecamczarnulka24 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Witam się dzisiaj w 12 tygodniu, zaokrąglając
Właśnie wrócił mąż z cukierni, którego delegowałam po ciasto z bitą śmietaną typu Basia i pochłonęłam je chyba w 2 min !
Nadinka cieszę się, że wizyta udana.
Czarnulka, musisz myśleć pozytywnie, bo się wykończysz psychicznie. Stres źle wpływa na ciąże, produkuje się hormon kortyzol, który trafia też do maluszka i odczuwa to samo co Ty. Staraj się wyluzować, wiem, że to tylko słowa, ale musisz znaleźć jakiś sposób, czymś zająć głowę.
anusia24, czarnulka24, Nadinka83 lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
KaśkaKwa wrote:Ja położyłam się o 2:00 do 3:00 oka nie zmaknęłam,
później jakoś zasnęłam i koszmar, że krwawię mnie obudził ;-( nawet sprawdzałam czy mi krew nie leci ;-(Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Kobietki, przepraszam, że zmieniam temat ale pytanie do tych, które mają problem z piciem- jak sobie radzicie? Ja przez pierwsze tygodnie piłam non stop, wodę, herbatki, soki. A teraz bardziej mi wychodzi niż wchodzi i już naprawdę nie wiem jak się zachęcić do picia.synek 2013r
Aniołek 14 tc