Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam problem z piciem Na samą myśl o wodzie nasilaja mi się mdłości. Ale teraz tak myslę, że miałabym ochotę na lekko gazowaną wysoko zmineralizowaną wodę. Muszę jutro spróbować, może to pomoże.
Lena2305 lubi tę wiadomość
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
Nie mam problemu z piciem, wręcz piję raczej więcej niż przed ciążą. Głównie wodę, ale też sok pomarańczowy i ogólnie ciągnie mnie do kwaśnego.
Dziewczyny czy wam też tak powychodziły żyły?20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
bratfrandu wrote:Shea, a tak z ciekawości... Czemu dali Ci zwolnienie? Aż tak poważnie jest z tą cukrzycą?
Pytam się, bo u mnie też stwierdzili cukrzycę ciążową już na starcie (pisałam o tym tysiąc stron temu), ale póki co kazali tylko cukier mierzyć i przyjść znowu za tydzien.
Mi udało się na szczęście póki co wyrównać dietą, dużo na zasadzie metody prób i błędów żeby sprawdzić które produkty mi szkodzą, a które nie i z jaka czestotliwoscia jesc. Na zwolnienie poszłam głównie ze względu na rodzaj pracy, mam tam dużo stresu, dużo zadań do wykonania natychmiast (a najlepiej na wczoraj ) i w takim trybie pracy ciezko bylo mi na poczatku poradzic sobie z cukrzyca, zwlaszcza ze codziennie pojawialy mi sie ketony. Sam stres tez potrafi niezle podwyzszyc cukier plus sprzyjal nudnosciom. Plus typowe ciazowe dolegliwosci sprawialy, ze ciezko bylo normalnie wykonywac prace.
Planuje wrocic jeszcze do pracy w grudniu, bo licze ze kiedy zespol juz sie dowie o moim stanie to zmniejszy sie troche zakres moich obowiazkow, a jak bedzie to zobaczymy -
Lena2305 wrote:Oj nie, żyły mam na miejscu
chodziło mi o to czy widać wam żyły na skórze np na piersiach czy brzuchu i udach a nie że są wypukłe czy coś :p20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Dziewczyny od kilku dni mam żółty sluz powinnam sie martwic? A i czasem mnie boli tylko jedna piers27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Pismak wrote:chodziło mi o to czy widać wam żyły na skórze np na piersiach czy brzuchu i udach a nie że są wypukłe czy coś :p
Wiem, wiem, tak mnie na żarty wzięło Mi nie powychodziły i tak już zupełnie serio, nie wiem czy to dobry objaw czy nie- z pewnością na piersiach mają prawo jeśli się powiększyły, na brzuchu pewnie też, ale czy na udach...? Może któraś z dziewczyn wie coś więcej na ten temat?Pismak lubi tę wiadomość
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Pismak wrote:Nie mam problemu z piciem, wręcz piję raczej więcej niż przed ciążą. Głównie wodę, ale też sok pomarańczowy i ogólnie ciągnie mnie do kwaśnego.
Dziewczyny czy wam też tak powychodziły żyły?
To normalne... Szczegolnie na brzuchu.. Organizm poprostu jest bardziej ukrwiony bo pracuje za dwoch albo trzechPismak lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Denmark wrote:Mamy chyba siostrzane ciąże u mnie dokładnie to samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:53
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Niestety nie mieszkam w Polsce także o opiekę medyczną przed 12 tygodniem mogę tylko pomarzyć.
A taki śluz jest standardowy w ciąży, przynajmniej tak wyczytałam z różnych stron internetowych. U mnie mdłości wróciły, może nie takie intensywne jak wcześniej ale jak tylko poczuje choć delikatny głód to od razu mnie troszkęmdli. A jak u Ciebie? -
Denmark wrote:Niestety nie mieszkam w Polsce także o opiekę medyczną przed 12 tygodniem mogę tylko pomarzyć.
A taki śluz jest standardowy w ciąży, przynajmniej tak wyczytałam z różnych stron internetowych. U mnie mdłości wróciły, może nie takie intensywne jak wcześniej ale jak tylko poczuje choć delikatny głód to od razu mnie troszkęmdli. A jak u Ciebie?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:A 3 tyg ostatnie czułam sie okropnie ..ale pewnie juz od 4 dni czuje sie dobrze.. jedynie chwilami piersi bola i mam problemy ze snem aaa i brzuch mnie nie boli od 3-4dni co dodatkowo mnie stresuje .. fakt super jak nie boli ale znów głupie myśli ze cos nie tak
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Pismak wrote:Nie mam problemu z piciem, wręcz piję raczej więcej niż przed ciążą. Głównie wodę, ale też sok pomarańczowy i ogólnie ciągnie mnie do kwaśnego.
Dziewczyny czy wam też tak powychodziły żyły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:18
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
czarnulka24 wrote:A 3 tyg ostatnie czułam sie okropnie ..ale pewnie juz od 4 dni czuje sie dobrze.. jedynie chwilami piersi bola i mam problemy ze snem aaa i brzuch mnie nie boli od 3-4dni co dodatkowo mnie stresuje .. fakt super jak nie boli ale znów głupie myśli ze cos nie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:23
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wam też tak powychodziły żyły? -
Jak widzicie, też mam zaburzenia snu i jak wiele z Was też budzę się w nocy...
Shea, dzięki za odp. U mnie, niestety, cukier zdaje się nie mieć nic wspólnego z tym, co jem. Mierzyłam przez tydzień i kazali mi mierzyć przez kolejny, bo mało logicznie to wyglądało. Nie wiem tylko, czy kolejny tydzień coś da.
Może faktycznie to stres robi swoje, jak pisałaś? Też mam dość stresującą pracę.Lena2305 lubi tę wiadomość
[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
[*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)
Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę