Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na razie waga bez zmian ale ja niestety waze dosc sporo od czerwca zrzuciłam prawie 10 kg ale jeszcze daleka droga przede mna .. Teraz znow przytyje i tak w kolko hihihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 11:13
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja w pierwszej ciąży przytulam tylko 7 kg ! A w tej mam - 4 kg więc coś czuje , że historia będzie podobna ...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
U mine z kolei jest już 1,5 na plus.
Ciagle jem i ciagle jestem głodna i spragniona. Dobrym sposobem na picie wody jest kupienie sobie dużego kubka zakręconego ze słomka i ciagle w nim woda, butelka wody w torebce.
Ostatnio miałam dużo klientek i nie miałam czasu zjeść to żołądek bolą mnie z 5 godzin jak znakdlam obfity posiłek to dopiero zaczęło puszczać.
Ja mam wizytę w środę tutaj w Norwegii bo poprosiłam ze względu na moje obawy, ale sadze ze oni i tak nic nie zrobią. Mam nadzieje ze mocz i krew chociaż sprawdza. No cóż zobaczymy tak czy siak z narzeczonym zdecydowaliśmy ze będę latała raz w miesiącu do polski na usg i sprawdzić co u okruszka
Nadinka83 lubi tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Witam się w rozpoczętym 11 tygodniu Jeszcze tydzień i drugi trymestr.
Oliwia pytałaś czy ktoś karmi piersią. Ja karmię, ale nocne karmienia już odstawiłam od jakichś 4 tygodni.
Co do żył, to nie mam żadnych widocznych. Dopiero później wyjdą. Teraz ani na piersiach ani na brzuchu nic jeszcze nie widać. Piersi w ogóle mi nie urosły, ale może dlatego, że karmię i mam flaczki
Łączę się z bezsennością ciążową. Od 4 rano nie spałam nic. Mój synek też się obudził i był głodny. Dałam mu banana i wody a potem jakoś przed 6 rano trochę zasnęliśmy.
Ja nawet nie mówię ile już przytyłam, bo sobie pomyślicie... No dobra, jakieś 2-3 kg -
Blanka85 wrote:Dziewczyny, a jak u Was waga ja mam - 4 kg . I myślę, że to już jest granica... zaczynam się już martwić żeby już ani pół kilo nie poszło w dół... W pierwszej ciąży też tak właśnie miałam.
ja mam tez prawie 4 kg mniej. Jem troszkę mniej bo jakos nie wchodzi mi więcej
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Nita wrote:Witam się w rozpoczętym 11 tygodniu Jeszcze tydzień i drugi trymestr.
Oliwia pytałaś czy ktoś karmi piersią. Ja karmię, ale nocne karmienia już odstawiłam od jakichś 4 tygodni.
Co do żył, to nie mam żadnych widocznych. Dopiero później wyjdą. Teraz ani na piersiach ani na brzuchu nic jeszcze nie widać. Piersi w ogóle mi nie urosły, ale może dlatego, że karmię i mam flaczki
Łączę się z bezsennością ciążową. Od 4 rano nie spałam nic. Mój synek też się obudził i był głodny. Dałam mu banana i wody a potem jakoś przed 6 rano trochę zasnęliśmy.
Ja nawet nie mówię ile już przytyłam, bo sobie pomyślicie... No dobra, jakieś 2-3 kg
troszkę więcej niż tydzień ale ty chyba zaczynasz 12 tydzień a skonczylas 11 to faktycznie tydzień i 2 trymestrWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 11:54
Cześć. Ja siedzę w szkole, od wczoraj odrobinę plamię i brzuch boli mnie tak okresowo. Zastanawiam się czy nie zwolnić się z zajęć i jechać na IP ale po pierwsze to plamienia jest naprawdę minimalne,a po drugie to przedwczoraj miałam usg i wszystko było ok. Tydzień temu taka sama sytuacja i wszystko było ok. Sama nie wiem... Chyba jeśli do jutra nie minie to pojadę.
-
Ja z waga póki co na zero... A że mam trochę nadwagi dobrze by było żebym jak najmniej przytyła zobaczymy jak to będzie... Czy któraś z was bierze steryd w tej ciąży? Najbardziej dokuczyliwym z wszystkich objawów póki co jest dla mnie nadmierne owłosienie no masakra jakaś.. Rosną wszędzie tam gdzie nie trzeba ... Jedyny plus to taki ze jasne aleno wszędzie na piersiach brzuchu udach i twarzy ... Zastanawiam się czy to objaw ciąży czy skutek właśnie metypredu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 12:16
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Lusi, ja w poprzedniej ciąży miałam nadmierne owłosienie, szczególnie krępowały mnie włosy na brzuchu, jak szłam na badanie. Zauważyłam też owłosienie na plecach i już stwierdziłam - trudno, najwyżej już nigdy nie założę koszulki na ramiączkach Jakiś czas po porodzie wszystko wróciło do normy. To musiał być efekt hormonów ciążowych, nie brałam i nie biorę sterydu. I już zauważyłam, że na brzuchu powolutku się pokazują włosy.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Lusi91 wrote:Ufff troszkę mnie pocieszyłaś tym że po ciąży się unormowało, a teraz jakoś to strawię... Kurcze niedługo będę miała więcej włosów niż mój emek :p27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lusi91 wrote:Ja z waga póki co na zero... A że mam trochę nadwagi dobrze by było żebym jak najmniej przytyła zobaczymy jak to będzie... Czy któraś z was bierze steryd w tej ciąży? Najbardziej dokuczyliwym z wszystkich objawów póki co jest dla mnie nadmierne owłosienie no masakra jakaś.. Rosną wszędzie tam gdzie nie trzeba ... Jedyny plus to taki ze jasne aleno wszędzie na piersiach brzuchu udach i twarzy ... Zastanawiam się czy to objaw ciąży czy skutek właśnie metypredu?
ja biore encorton 15 mg
Hiszpaneczka wrote:troszkę więcej niż tydzień ale ty chyba zaczynasz 12 tydzień a skonczylas 11 to faktycznie tydzień i 2 trymestr
-
Lusi91 wrote:Swoją drogą jest nas kilka dokładnie z takim samy terminem porodu, ciekawe jak w rzeczywistości to będzie wyglądało27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Oleśka mam nadzieję, że to plamienie to nic złego i szybko minie...trzymam kciuki
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Lusi91 wrote:Hiszpaneczka i obserwujesz jakieś skutki uboczne?
kiedyś jak brałam to przytylam po encortonie, potem odstawiłam i spadlam z wagi, a tak to chyba więcej owłosienia mam na brzuchu, na brodzie.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️