X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka tak naprawdę jestem 11+2. Miałam opóźnioną owulację :) Haha ale jesteś czujna! :D

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    No pewnie że będzie dobrze! Najgorsze jest to, że to męczy psychicznie... Ach noo to do srody już niedaleko :) Kurcze a nie używasz może jakiś aplikatorów? Jakiś czas temu podobna historia gdzies na forum mi się przewinęła, że dziewczyna uszkodziła jakieś naczynko a potem wlasnie jakies takie brazowe wychodzilo. I w badaniach tez tego nie bylo widac. Leż, odpoczywaj i miej same dobre myśli! :) <3
    Mam doustny duphaston :) W środę wszystko się okaże ;) dzięki za wsparcie ;)

anusia24 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Kadetka tak naprawdę jestem 11+2. Miałam opóźnioną owulację :) Haha ale jesteś czujna! :D
    :) czyli suwaczek kłamczuszek ;) ale chyba można to wpisać tak, żeby prawidłowo wyliczał... :)

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie może sobie jeszcze z nim pokombinuje, po prostu wpisałam termin om - poszłam na łatwiznę :P

p19uskjoxacp4928.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl mi termin usg na 14 grudnia ja pieprze nawet to nie wchodzi w gre .. ide prywatnie 28-29 listopada akurat bedzie to jakis 10+1 a serduszko stawalo 9+3 wiec bede wiedziec na czym stoje .. o ile do tego czasu coś sie nie wydarzy ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Shea Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim!
    Jest to mój pierwszy post tutaj więc mam nadzieję, że działam zgodnie z zasadami :)

Wczoraj byłam na USG podczas którego usłyszalam pierwszy raz serduszko <3
    Jednak ogladajac zdjecie w domu zaczelam sie zastanawiac nad druga, "czarna plama" nad pecherzkiem ciazowym. Z emocji nie zwrocilam na to uwagi w gabinecie i nie zapytałam lekarza, on też nic nie mówił o tej drugiej czarnej plamie wiec mysle, ze to nic takiego ale jednak rozne mysli pojawiaja sie w glowie.Bazujac na Waszym doswiadczeniu chcialam zapytac,czy ta druga czarna plama to moze byc pecherz moczowy? To moja pierwsza ciaza wiec troche jestem zielona w tym wszystkim :)
    Wrzucam link do zdjecia https://ifotos.pl/z/qwhqnxx

KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Przyszedl mi termin usg na 14 grudnia ja pieprze nawet to nie wchodzi w gre .. ide prywatnie 28-29 listopada akurat bedzie to jakis 10+1 a serduszko stawalo 9+3 wiec bede wiedziec na czym stoje .. o ile do tego czasu coś sie nie wydarzy ..
    Super , że pójdziesz prywatnie . Będziemy tego dnia z Tobą :-* czas i pora żebyś zobaczyła swoje maleństwo :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Super , że pójdziesz prywatnie . Będziemy tego dnia z Tobą :-* czas i pora żebyś zobaczyła swoje maleństwo :)
    Dzieki :) jednak okropne sie boje czy wszystko bedzie ok..

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shea wrote:
    Hej Wszystkim!
    Jest to mój pierwszy post tutaj więc mam nadzieję, że działam zgodnie z zasadami :)

Jednak ogladajac zdjecie w domu zaczelam sie zastanawiac nad druga, "czarna plama" nad pecherzkiem ciazowym. Z emocji nie zwrocilam na to uwagi w gabinecie i nie zapytałam lekarza, on też nic nie mówił o tej drugiej czarnej plamie wiec mysle, ze to nic takiego ale jednak rozne mysli pojawiaja sie w glowie.Bazujac na Waszym doswiadczeniu chcialam zapytac,czy ta druga czarna plama to moze byc pecherz moczowy? To moja pierwsza ciaza wiec troche jestem zielona w tym wszystkim :)
    Ja niestety nie pomoge bo za bardzo sie nie znam na tym ..

07.06.2019 synek

• Shea Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @czarnulka24 - dziekuję za odpowiedź.
    Sama bije się z myślami czy za bardzo nie wyolbrzymiam i szukam problemu na siłę. Dla pewności zapisałam się na wizytę w następnym tygodniu, jeśli moje wątpliwości do tego czasu nie miną.

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka masakra z tymi terminami co oni wyznaczają... Dobrze, że idziesz prywatnie. Będe trzymać kciuki za dobre wieści!

p19uskjoxacp4928.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shea witaj :) u mnie na początku druga czarna plamka to był drugi perzechyk ciążowy (który potem się wchłonął) i druga plamka czarna to krwiak, ale myślę, że skoro lekarz nic Ci nie mówił to na pewno nic ważnego ;) najważniejsze, że serduszko biło :)

Czarnulka do tej prywatnej wizyty zleci Ci raz dwa. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze. Ty też musisz wierzyć :* trzymam kciuki

czarnulka24, Shea lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam mocno kciuki abys za pare dni zobaczyla maluszka i serduszko. Bo wizyta dopiero 14 grudnia to jakas makabra!

Shea witaj, gratuluje serduszka :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Shea Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84, Hiszpaneczka - dziekuje :)
    Obejrzałam już chyba z setkę zdjęć w internecie i na większości nie ma żadnych "dzwinych plam", dlatego to nie dawało mi spokoju.
    Mimo wszystko chyba odwiedzę lekarza w następnym tygodniu, planowane następne usg mam dopiero 17 grudnia więc do tego czasu mogłabym za dużo myśleć o tym, a takie zamartwianie nie jest napewno potrzebne. Oby lekarz nie uznał mnie za histeryczkę :D

Przy okazji - jest tu Ktoś z dodatnim GBS? :( niestety w posiewie wyszło mi to paskudztwo. Lekarz powiedział, że antybiotyk na tym etapie może nie spowodować wybicia wszystkich bakterii a będzie tylko niepotrzebnym obciązeniem dla organizmu. Mam jedynie mieć podany antybiotyk przed samym porodem.

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shea wrote:
    Hej Wszystkim!

Gratuluję dzieciątka!

Zdjęcie trochę przypomina mi krwiaka ktorego mialam z tym że mój był bliżej zarodka.. Ponoć kosmowka nie do końca byla "przytwierzona“.. Ale już się wchlonal i nie ma po nim śladu

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

Rozumiem Twój strach jednak nie możesz cały czas myśleć negatywnie... Nasza podświadomość ma ogromny wplyw na nasz organizm... Jeśli będziesz cały czas myśleć tylko o tym że w danym dniu stawalo serduszko.. Uwierz nie przyniesie to niczego dobrego! Lepiej myśl o tej ciąży zakonczonej porodem dwóch cudownych dzieci...

Strasznie długo czekasz na to USG.. Ja napewno tyle bym nie wytrzymala.. Też chodzę prywatnie i za wizyty place nie mało ale przynajmniej na jakiś czas jest wzgledny spokój a to najbardziej służy dzieciom...

POF, Hashimoto,
  • Shea Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Gratuluję dzieciątka!

Zdjęcie trochę przypomina mi krwiaka ktorego mialam z tym że mój był bliżej zarodka.. Ponoć kosmowka nie do końca byla "przytwierzona“.. Ale już się wchlonal i nie ma po nim śladu
    A czy miałaś wprowadzone jakieś leczenie/ zalecenia? Czy samo z siebie minęło?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shea ja mam krwiak i mam się oszczędzać, mam L4, ale myslę, że u Ciebie to nie krwiak, bo wygląda na duże coś, to lekarz na pewno by Ci coś powiedział, mój krwiak na zdjęciu jest mniejszy - taki wiekszy od tych Twoich plamek na zdjęciu, ale po lewej stronie, ale mniejszy od tej plamki koło Twojego pecherzyka. Myślę, że u Ciebie to nie krwiak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 15:13

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Rozumiem Twój strach jednak nie możesz cały czas myśleć negatywnie... Nasza podświadomość ma ogromny wplyw na nasz organizm... Jeśli będziesz cały czas myśleć tylko o tym że w danym dniu stawalo serduszko.. Uwierz nie przyniesie to niczego dobrego! Lepiej myśl o tej ciąży zakonczonej porodem dwóch cudownych dzieci...

Strasznie długo czekasz na to USG.. Ja napewno tyle bym nie wytrzymala.. Też chodzę prywatnie i za wizyty place nie mało ale przynajmniej na jakiś czas jest wzgledny spokój a to najbardziej służy dzieciom...
    Kadetka gdybym byla w polsce poszlabym na tysiac usg :) ale tu niestety koszty sa koszmarne :/
    No ale juz postanowilam ze ide za niecale 2 tyg.
    W pl z bliźniakami usg mialam caky czas prywatnie najpierw vo 2 tyg pozniej co tydzień i wszystkie leki 100% ale wszystko sie zrobi dla malenstwa
    Teraz tez mi idzie okolo 500zl na same leki na miesiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 15:17

07.06.2019 synek

• KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Ja też cierpię na bezsenność. Masakra

Blanka jak dziś z tym plamieniem, ustało?

Kurczę, a myślałam, że tylko ja tak mam ;-)
    Blania a w pierwszej ciąży ustała ta bezsenność czy tak do końca ciąży ?

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ