Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
anusia24 wrote:No pewnie że będzie dobrze! Najgorsze jest to, że to męczy psychicznie... Ach noo to do srody już niedaleko Kurcze a nie używasz może jakiś aplikatorów? Jakiś czas temu podobna historia gdzies na forum mi się przewinęła, że dziewczyna uszkodziła jakieś naczynko a potem wlasnie jakies takie brazowe wychodzilo. I w badaniach tez tego nie bylo widac. Leż, odpoczywaj i miej same dobre myśli!
anusia24 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
anusia24 wrote:Kadetka tak naprawdę jestem 11+2. Miałam opóźnioną owulację Haha ale jesteś czujna!Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Przyszedl mi termin usg na 14 grudnia ja pieprze nawet to nie wchodzi w gre .. ide prywatnie 28-29 listopada akurat bedzie to jakis 10+1 a serduszko stawalo 9+3 wiec bede wiedziec na czym stoje .. o ile do tego czasu coś sie nie wydarzy ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hej Wszystkim!
Jest to mój pierwszy post tutaj więc mam nadzieję, że działam zgodnie z zasadami
Wczoraj byłam na USG podczas którego usłyszalam pierwszy raz serduszko
Jednak ogladajac zdjecie w domu zaczelam sie zastanawiac nad druga, "czarna plama" nad pecherzkiem ciazowym. Z emocji nie zwrocilam na to uwagi w gabinecie i nie zapytałam lekarza, on też nic nie mówił o tej drugiej czarnej plamie wiec mysle, ze to nic takiego ale jednak rozne mysli pojawiaja sie w glowie.Bazujac na Waszym doswiadczeniu chcialam zapytac,czy ta druga czarna plama to moze byc pecherz moczowy? To moja pierwsza ciaza wiec troche jestem zielona w tym wszystkim
Wrzucam link do zdjecia https://ifotos.pl/z/qwhqnxx
KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Przyszedl mi termin usg na 14 grudnia ja pieprze nawet to nie wchodzi w gre .. ide prywatnie 28-29 listopada akurat bedzie to jakis 10+1 a serduszko stawalo 9+3 wiec bede wiedziec na czym stoje .. o ile do tego czasu coś sie nie wydarzy ..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Super , że pójdziesz prywatnie . Będziemy tego dnia z Tobą :-* czas i pora żebyś zobaczyła swoje maleństwo27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Shea wrote:Hej Wszystkim!
Jest to mój pierwszy post tutaj więc mam nadzieję, że działam zgodnie z zasadami
Jednak ogladajac zdjecie w domu zaczelam sie zastanawiac nad druga, "czarna plama" nad pecherzkiem ciazowym. Z emocji nie zwrocilam na to uwagi w gabinecie i nie zapytałam lekarza, on też nic nie mówił o tej drugiej czarnej plamie wiec mysle, ze to nic takiego ale jednak rozne mysli pojawiaja sie w glowie.Bazujac na Waszym doswiadczeniu chcialam zapytac,czy ta druga czarna plama to moze byc pecherz moczowy? To moja pierwsza ciaza wiec troche jestem zielona w tym wszystkim
Wrzucam link do zdjecia https://ifotos.pl/z/qwhqnxx27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Shea witaj u mnie na początku druga czarna plamka to był drugi perzechyk ciążowy (który potem się wchłonął) i druga plamka czarna to krwiak, ale myślę, że skoro lekarz nic Ci nie mówił to na pewno nic ważnego najważniejsze, że serduszko biło
Czarnulka do tej prywatnej wizyty zleci Ci raz dwa. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze. Ty też musisz wierzyć :* trzymam kciukiczarnulka24, Shea lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Czarnulka trzymam mocno kciuki abys za pare dni zobaczyla maluszka i serduszko. Bo wizyta dopiero 14 grudnia to jakas makabra!
Shea witaj, gratuluje serduszkaczarnulka24 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
mother84, Hiszpaneczka - dziekuje
Obejrzałam już chyba z setkę zdjęć w internecie i na większości nie ma żadnych "dzwinych plam", dlatego to nie dawało mi spokoju.
Mimo wszystko chyba odwiedzę lekarza w następnym tygodniu, planowane następne usg mam dopiero 17 grudnia więc do tego czasu mogłabym za dużo myśleć o tym, a takie zamartwianie nie jest napewno potrzebne. Oby lekarz nie uznał mnie za histeryczkę
Przy okazji - jest tu Ktoś z dodatnim GBS? niestety w posiewie wyszło mi to paskudztwo. Lekarz powiedział, że antybiotyk na tym etapie może nie spowodować wybicia wszystkich bakterii a będzie tylko niepotrzebnym obciązeniem dla organizmu. Mam jedynie mieć podany antybiotyk przed samym porodem. -
Shea wrote:Hej Wszystkim!
Wrzucam link do zdjecia https://ifotos.pl/z/qwhqnxx
Gratuluję dzieciątka!
Zdjęcie trochę przypomina mi krwiaka ktorego mialam z tym że mój był bliżej zarodka.. Ponoć kosmowka nie do końca byla "przytwierzona“.. Ale już się wchlonal i nie ma po nim śladuNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
czarnulka24 wrote:Przyszedl mi termin usg na 14 grudnia ja pieprze nawet to nie wchodzi w gre .. ide prywatnie 28-29 listopada akurat bedzie to jakis 10+1 a serduszko stawalo 9+3 wiec bede wiedziec na czym stoje .. o ile do tego czasu coś sie nie wydarzy ..
Rozumiem Twój strach jednak nie możesz cały czas myśleć negatywnie... Nasza podświadomość ma ogromny wplyw na nasz organizm... Jeśli będziesz cały czas myśleć tylko o tym że w danym dniu stawalo serduszko.. Uwierz nie przyniesie to niczego dobrego! Lepiej myśl o tej ciąży zakonczonej porodem dwóch cudownych dzieci...
Strasznie długo czekasz na to USG.. Ja napewno tyle bym nie wytrzymala.. Też chodzę prywatnie i za wizyty place nie mało ale przynajmniej na jakiś czas jest wzgledny spokój a to najbardziej służy dzieciom...czarnulka24 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Gratuluję dzieciątka!
Zdjęcie trochę przypomina mi krwiaka ktorego mialam z tym że mój był bliżej zarodka.. Ponoć kosmowka nie do końca byla "przytwierzona“.. Ale już się wchlonal i nie ma po nim śladu -
Shea ja mam krwiak i mam się oszczędzać, mam L4, ale myslę, że u Ciebie to nie krwiak, bo wygląda na duże coś, to lekarz na pewno by Ci coś powiedział, mój krwiak na zdjęciu jest mniejszy - taki wiekszy od tych Twoich plamek na zdjęciu, ale po lewej stronie, ale mniejszy od tej plamki koło Twojego pecherzyka. Myślę, że u Ciebie to nie krwiak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 15:13
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kadetka wrote:Rozumiem Twój strach jednak nie możesz cały czas myśleć negatywnie... Nasza podświadomość ma ogromny wplyw na nasz organizm... Jeśli będziesz cały czas myśleć tylko o tym że w danym dniu stawalo serduszko.. Uwierz nie przyniesie to niczego dobrego! Lepiej myśl o tej ciąży zakonczonej porodem dwóch cudownych dzieci...
Strasznie długo czekasz na to USG.. Ja napewno tyle bym nie wytrzymala.. Też chodzę prywatnie i za wizyty place nie mało ale przynajmniej na jakiś czas jest wzgledny spokój a to najbardziej służy dzieciom...
No ale juz postanowilam ze ide za niecale 2 tyg.
W pl z bliźniakami usg mialam caky czas prywatnie najpierw vo 2 tyg pozniej co tydzień i wszystkie leki 100% ale wszystko sie zrobi dla malenstwa
Teraz tez mi idzie okolo 500zl na same leki na miesiacWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 15:17
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
mother84 wrote:Ja też cierpię na bezsenność. Masakra
Blanka jak dziś z tym plamieniem, ustało?
Kurczę, a myślałam, że tylko ja tak mam
Blania a w pierwszej ciąży ustała ta bezsenność czy tak do końca ciąży ?