Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra_nails wrote:Dzie 16:20 USG nie Wiem jak wytrzymam do wieczora
Straszny stres -
GreenK wrote:Cześć dziewczyny ! Ja już o badaniu. Maluszek ma 5,9cm . I jest o tydzień większy niż to wynika z on. Ale ja bardzo krótkie cykle . Wszystko dobrze. A co do płci niestety nie wiadomo bo kiedy wydawało się ze dziewczynka to wyrostek szedł do góry i wtedy już ze chłopak . Trzyma kciuki za pozostałe wizyty. Wspaniałe uczucie !!
-
Ja dziś mam chęci jak dawno nie miałam. Zrobiłam już kompot i zupę teraz niech młody pójdzie spać i zabieram się za leniwe. Do tego poczta i sklep już zaliczony. Niestety brzuch zaczął mnie boleć i twardniec i już się martwię a do wizyty aż 13 dni.
Zarejestrowałam już się na prenatalne na 18 grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 13:00
-
Aleksandra_nails wrote:Takana jakoś damy radę mnie cały brzuch już boli z nerwów a w pracy to wszystkich bym rozszarpała.
No ja jak nigdy dzisiaj też stresik a zawsze przed usg czułam podniecenie/ekscytację, że zobaczę maluchy - wiecie pierwsza ciąża.
Ale walnęłam sobie maseczkę na ryj, naolejowałam włosy i pół dnia zleciało
Ciężki ten żywot na L4...
Shirley, Ariette1983 lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
nick nieaktualny
-
My z moim od czasu mojego plamienia mamy celibat zlecony przez lekarza i już jest nam ciężko wytrzymać te kolejne tygodnie wstrzemięźliwości. Ja w ostatnich dniach to nawet dwa razy miałam takie pikantne sny że aż wstyd o tym pisać. Mam nadzieję że w 2 trymestrze będzie już ok i nadrobimy. Jeszcze godzina z kawalkiem do mojej wizyty dzisiejszej. Jestem sama tutaj w Opolu i mam nadzieję że będzie ok bo po wizycie czeka mnie powrót do domu 200 km...
-
U mnie powiedziała że oczywiście płci nie gwarantuje ale na 99,9% chłopiec bo się ładnie wyeksponował
u nas też bez sexu w sumie od testu ciążowego - tzn ja mu robię dobrze ale sama na nic nie mam ochoty ani na normalne współżycie ani na stymulację tylko - mi jednak ciągle ten brzuch dokucza w ten lub inny sposób, ciągle go czuję i po prostu nie mam na nic ochoty w tej sferze... jakoś zapewne głupio się obawiam akcji i nie mam libido - podobnie było w poprzedniej ciąży - zero libido... mam nadzieję, że jako że wkraczam a nawet zgodnie z usg wkroczyłam w II trymestr trochę mi się poprawi w tej sferze, bo nam relacje małżeńskie przez to cierpią
-
Ach i najważniejsze - wczoraj juz odebrałam test pappa z krwi - generalnie prawdopodobieństwo wad jest niskie - podobne jak u córeczki więc nas to pocieszyło i jesteśmy dobrej myśli
a mój brzuch - duuży - dziś jestem w dość obisłej sukience i wystaje taki wzdęty bandzioch - ale nie narzekam niech sobie rośnieIzieth, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Mój z kolei boi się zemna kochac jak miałam plamienia. Woli nie ryzykować, ale z drugiej strony sama nie chce bo się boje.
Jakos to przeżyjemy to nie jest najważniejsze teraz.Aleksandra_nails lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Nie pisałam wczoraj bo wróciłam do domu nieprzytomna, ale ja już po badaniu
Maluszek brykał strasznie, aż łezka popłynęła... Serducho bije i chyba jest ok, choć zmartwiło mnie, że taki maly- lekarz trochę kręcił nosem, że w 11 tygodniu (dokładnie 11+3) tylko 3,9 cm, ale ostatecznie stwierdził, że tak może być.Lorella, Blanka85, Oleśka11, Mama Wojtka, Lena1984, 0202oliwcia, Izieth, miazmija, Klara87, bratfrandu lubią tę wiadomość
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Lena2305 wrote:Nie pisałam wczoraj bo wróciłam do domu nieprzytomna, ale ja już po badaniu
Maluszek brykał strasznie, aż łezka popłynęła... Serducho bije i chyba jest ok, choć zmartwiło mnie, że taki maly- lekarz trochę kręcił nosem, że w 11 tygodniu (dokładnie 11+3) tylko 3,9 cm, ale ostatecznie stwierdził, że tak może być.
a na suwaczku masz 10t3 dni a piszesz o 11t3d to który termin jest obecnie?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Jest ok, serce bije! Nast. wizyta 10.12 - prenatalne
Lorella, Blanka85, Marryy, Shirley, Freyja, Madamee92, Samsaramsa, czarnulka24, Mama Wojtka, Lena1984, 0202oliwcia, Izieth, miazmija, Pimka, KaśkaKwa, Klara87, bratfrandu lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hejka
Cieszę się z Waszych udanych wizyt i czekam na następne dobre wieści ja mam w pon
Dziewczyny, od jakiegoś czasu mam dziwne koszmary w nocy.. związane z dzieckiem w brzuchu, np dzisiaj śniło mi się, że miałam mieć usg, ale nikt nie dopuszczał do tego, żebym je miała, żebym zobaczyła coś złego na tym usg, że coś nie tak z dzieckiem.. w dzień mam jakieś dziwne przeczucia i myśli.. masakurat normanie. .w pierwszej ciąży tak nie miałam, byłam spokojniejsza, a teraz takie coś w rodzinie zdażały się przypadki, że dzięci umierały po porodzie, albo choroby.. może dlatego? Sama jestem z ciąży bliźniaczej, siostra zmarła23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Ja już po wizycie !!!
Było małe opóźnienie i więcej stresu. W poczekani aż się telepalam ze stresu.
Wszystko jest ok dziećmi ma 2.71cm i 9t4d wg usg
❤️❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 17:33
Oleśka11, Hiszpaneczka, Alala, Samsaramsa, czarnulka24, Mama Wojtka, GreenK, 0202oliwcia, Lena1984, Izieth, Blanka85, Lorella, Pimka, Shirley, Takana5, Madamee92, Marryy, miazmija, Klara87, bratfrandu, Nadinka83 lubią tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018