Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra_nails wrote:Ja już po wizycie !!!
Było małe opóźnienie i więcej stresu. W poczekani aż się telepalam ze stresu.
Wszystko jest ok dziećmi ma 2.71cm i 9t4d wg usg
❤️❤️❤️❤️
Ja nam 9+5 wg usg to prawie jak Ty! Po prenatalnych zmienię suwaczek💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
4.12 mam pierwsze USG w ciąży! Trochę się martwię bo wtedy powinny być badania prenatalne a ja będę dopiero w równo 11 tygodniu. Lekarz zaznaczył dzień ostatniej miesiączki choć tłumaczyłam mu że mam 3 tygodnie dłuższe cykle. Więc między terminem ostatniej miesiączki a faktyczną długością ciąży jest równe 3 tygodnie różnicy. Dokładnie wiem kiedy miałam owulacje bo mierzyłam temperature. Lekarz stwierdził że dopiero na USG będą mogli zmienić datę ale czy wtedy powtórzą mi jeszcze raz USG żeby zrobić prenatalne? W tym kraju niczym się nie przejmują za bardzo. Całe szczęście na święta jadę do Polski więc wtedy może coś więcej się dowiem
-
Co do brzucha to babka z kuratorium na tej kontroli już zauważyła, że w ciąży jestem, także szybko widać (a ja do szczupłych nie należę). W kurtkę zimową ledwo się dopinam. Strach pomyśleć co dalej. Ostatnio było 13kg, ciekawe jak teraz.Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:Co do brzucha to babka z kuratorium na tej kontroli już zauważyła, że w ciąży jestem, także szybko widać (a ja do szczupłych nie należę). W kurtkę zimową ledwo się dopinam. Strach pomyśleć co dalej. Ostatnio było 13kg, ciekawe jak teraz.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Mama_Wojtka bo ja zawalu dostanę! Ja mam cały czas - 4 kg ! Zaczynam się martwić, że tylko chudne
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Mama_Wojtka bo ja zawalu dostanę! Ja mam cały czas - 4 kg ! Zaczynam się martwić, że tylko chudneRysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Ja mam aktualnie 1kg na minusie, tak samo było w pierwszej ciąży, chyba 2 schudłam w pierwszym trymestrze. Ale ogólnie bilans był na 15 kilo na plusie w dniu porodu. Zrzuciłam wszystko w trakcie połogu, ale niestety 3-4 kg się przypałętały spowrotem.
Też mi już brzuch wyłazi, a do szczupłych nie należę. -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:ja mam 1kg na plusie ważyłam 58, ważę 59
Natomiast na początku schudłam i lekarz powiedział zeby absolutnie się nie przejmować ze dziecko z Nas wysysa co potrzebuje
-
nick nieaktualny
-
Sywaczek w jakimś momencie się zatrzymał. Ja podaję tak jak lekarz, mowil- 11 tydzien. Patrzyłam w necie że miały dziewczyny podobnie a potem maluszki nadrobiły, ale jak porównuje do Waszych danych to faktycznie mały ten mój bąbelek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 19:32
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Denmark wrote:4.12 mam pierwsze USG w ciąży! Trochę się martwię bo wtedy powinny być badania prenatalne a ja będę dopiero w równo 11 tygodniu. Lekarz zaznaczył dzień ostatniej miesiączki choć tłumaczyłam mu że mam 3 tygodnie dłuższe cykle. Więc między terminem ostatniej miesiączki a faktyczną długością ciąży jest równe 3 tygodnie różnicy. Dokładnie wiem kiedy miałam owulacje bo mierzyłam temperature. Lekarz stwierdził że dopiero na USG będą mogli zmienić datę ale czy wtedy powtórzą mi jeszcze raz USG żeby zrobić prenatalne? W tym kraju niczym się nie przejmują za bardzo. Całe szczęście na święta jadę do Polski więc wtedy może coś więcej się dowiem
-
Dzisiaj pierwszy raz w życiu usłyszałam oba serduszka
Bąbel 1 - 2,35 cm // HR=163
Bąbel 2 - 2,27 cm // HR=171
Jest dobrze!! Zakochałam się w nich już dawno ale dziś z powodu ogromnych obaw przed usg ich widok cieszy nas wyjątkowo mocno.
Mąż widząc mój humor stwierdził, że powinnam codziennie chodzić na takie usg bo banan na twarzy non stop.
Ja szczupła nigdy nie byłam ale brzusio wychodzi
Bilans od 1 pomiaru wagi (3 tygodnie temu) to -0,6 kg. Jem często a i tak jestem wiecznie głodna. Nie rzygałam.
Aleksandra, super że u Ciebie ok, Twój kropek ciut straszyGreenK, Alala, Aleksandra_nails, Mama Wojtka, czarnulka24, Shirley, miazmija, KaśkaKwa, Lorella, Klara87, Izieth, bratfrandu lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Lena2305 A termin masz na 18.06? Bo ja jestem 10+2 I termin mam na 19.06
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 19:49
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza