Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Denmark wrote:Nie mam pojęcia jak to rozwiążą. Okaże się na badaniu, to moja pierwsza ciąża także nie mam pojęcia jak to tutaj wygląda
Oj na prawdę doceń Polską służbę zdrowia bo czekanie tak długo na pierwsze USG może doprowadzić do szaleństwa.
Jeszcze jeden paradoks z Danii, 4 godziny po porodzie wypuszczają do domu jeśli nie ma żadnych komplikacji. Wyobrażacie to sobie?
Nie ma czego żałować W Polsce na NFZ tylko 3 usg w tym pierwsze właśnie prenatalne od 11 do 13 i 6 dnia. Myślę, że większość z nas przy prawidłowych ciążach zrobiła to pierwsze usg prywatnie, żeby tak długo nie czekać. A jeśli chodzi o wyjście ze szpitala to jak mama w dobrej formie i dziecko też to nie ma się czego obawiać, na pewno jest dobra opieka położnicza w domu. Jak coś się będzie działo to na pewno odpowiednio zadecydują -
Anchu wrote:Nie ma czego żałować W Polsce na NFZ tylko 3 usg w tym pierwsze właśnie prenatalne od 11 do 13 i 6 dnia. Myślę, że większość z nas przy prawidłowych ciążach zrobiła to pierwsze usg prywatnie, żeby tak długo nie czekać. A jeśli chodzi o wyjście ze szpitala to jak mama w dobrej formie i dziecko też to nie ma się czego obawiać, na pewno jest dobra opieka położnicza w domu. Jak coś się będzie działo to na pewno odpowiednio zadecydują
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Denmark wrote:Jeszcze jeden paradoks z Danii, 4 godziny po porodzie wypuszczają do domu jeśli nie ma żadnych komplikacji. Wyobrażacie to sobie?
W Polsce też możesz wyjść w dniu porodu, nie wiem, czy po 4, czy nawet po 2 godzinach. Położna się mnie pytała, czy od razu będę wychodzić. Wolałam jednak zostać
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
To zależy od lekarza. Niektórzy na NFZ robią 3 USG. Ja chodziłam za to prywatnie do bardzo dobrego lekarza i nie widział sensu robić co wizytę USG. Od 16 tyg zrobił mi 3 razy. Raz sam z siebie. Raz bo coś się działo i raz bo go poprosiłam o nie.
-
Gratuluję udanych wizyt. Cieszę się że są same dobre wiadomości
Co do usg to chyba zależy czy mają w gabinecie usg czy nie. Nawet na NFZ jak jest w gabinecie usg to robią co wizyte a jak poprzednia ciążę zaczęłam prowadzić w luxmedzie to babka od razu mi powiedziała że są tylko 3 usg ale ze względu na moje wcześniejsze poronienie to jedno będę miała dodatkowo. Szybko zmienilam lekarza i placówkę
Moja znajoma prowadziła ciążę w przychodni przy szpitalnej i musiała rano zająć sobie kolejkę i często do 15 czekać na wizytę. Lekarz robił jej usg na oddziale i za każdym razem brał 100 zł za usg ca druga znajoma prowadzi w luxmedzie i lekarz prowadzący robi jej usg za free też na oddziale tego samego szpitala co tamten.
a na plusie mam już 2kg chyba -
Ja nie chodzę na NFZ, mój gin pracuje w szpitalu, ale przyjmuje tylko prywatnie. Usg mam na każdej wizycie.
Myślałam nawet czy nie iść do kogoś na nfz, żeby mi wystawiał skierowania na badania, ale uznałam, że trafie jeszcze na nakiegoś idiotę (ja chodzę tylko do facetów) i po co mi to💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Na NFZ byłam raz-potwierdzic pierwszą ciążę. Jakieś 1,5h opóźnienia, czekanie na wąskim korytarzu, kibelek masakra a pani doktor nawiedzona. Oczywiście jeden rodzaj witamin polecała i w ogóle dziwna.
Wolę zapłacić i mieć godne warunki, USG na wizycie i normalne podejście. Co do skierowania to trudno, płacę.Magda - mbc lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
KaśkaKwa wrote:He he, ale z Ciebie panikara
I ty masz już bliźnieta, dziewczyno jak Ty donosiłaś tamtą ciąże
Spokoju więcej rybko
No i w pl btnajmiej bete mialam zrobiona a tu mi nie zrobili .
Co do ciazy bliznaczej w ogole nie czulam jakbym byla w ciazy oprocz tego ze mialam codzienne bole brzucha i plamienia tak to zero totalnie. Bynajmiej na usg jak bylo dobrze to sie nie martwilam czy objawy sa dalej czy zniknely . Bo ich nie bylo. No sporadycznie cos sie pojawiloWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 08:28
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja prowadzę w Medicover i mam 5 USG. Pierwsze na początku żeby potwierdzić, że jest serduszko, potem te 3 najważniejszej, a ostatnie na sam koniec ciąży. Dziś mam właśnie prenatalne, poprzednie USG miałam 6 tygodni temu, strasznie się dziś denerwuje
-
Zalezy od szpitala mi po Cc mowili ze już moge w 3 dobie wyjsc do domu ,27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hooney wrote:Ja prowadzę w Medicover i mam 5 USG. Pierwsze na początku żeby potwierdzić, że jest serduszko, potem te 3 najważniejszej, a ostatnie na sam koniec ciąży. Dziś mam właśnie prenatalne, poprzednie USG miałam 6 tygodni temu, strasznie się dziś denerwuje27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Cała ciąże blizniacza bylam w pl wiec bynajmiej mialam usg w 7 tyg i pozniej 10 wiec to juz mnie uspokoilo a tu juz 10tc a usg nawet nie mialam pozatym po stracie 4 ciaz i blizniaczej z ciągłymi komplikacjami niestety tak juz mam
No i w pl btnajmiej bete mialam zrobiona a tu mi nie zrobili .
Co do ciazy bliznaczej w ogole nie czulam jakbym byla w ciazy oprocz tego ze mialam codzienne bole brzucha i plamienia tak to zero totalnie. Bynajmiej na usg jak bylo dobrze to sie nie martwilam czy objawy sa dalej czy zniknely . Bo ich nie bylo. No sporadycznie cos sie pojawiloWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 08:41
Freyja, Oleśka11, Denmark, Alala lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Czarnulka, przepraszam Cię, ale słowo bynajmniej, to partykuła wzmacniająca przeczenie, więc oznacza, że chcesz powiedzieć, np. że w pl też nie zrobili Ci bety. Co jest nieprawdą. Bynajmniej to nie jest przynajmniej. Rozumiem, że nie mieszkasz w pl. pewnie od wielu lat, ale warto chyba wiedzieć takie rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 08:54
07.06.2019 synek
Dziewczyny zycze wam aby kazde wasze usg przynosiło same pozytywne wiadomosci. Trzymam kciuki za dzisiejsze wasze usg i kolejne . Ja zmykam na razie z forum .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 08:54
07.06.2019 synek
Ja mam na każdej wizycie usg. Miał juz 2 razy plus raz to w szpitalu co z wymiotami pojechałam. Według mnie to jest nie pojęte żeby robić tak późno usg. Pierwsze obowiązkowe powinno być najpóźniej w 7tc żeby sprawdzić czy ciąża jest prawidłowo umiejscowiona czy się rozwija. A żyć tyle w świadomości że się jest w ciąży i na prenatalnych dopiero dowiedzieć że ciąża się zatrzymała gdzieś na samym początku to musi być coś strasznego.
Ja chodziłam 5 tygodni z martwa ciąża. Wybrałam gabinet jakiś stary na NFZ ale to było 7lat temu i lekarka stare pudło. Masakra jakaś. Na drugiej wizycie stwierdziła że nie będzie prowadzić mojej ciąży i mam znaleźć sobie lekarza który pracuje w szpitalu. Wpisała tylko skierowanie na usg w 12tc. Zapisałam się do innej przychodni też na NFZ i w 10tc zrobili mi usg od razu na wejście. Wtedy dowiedziałam się że ciąża zatrzymała się na 5tc... -
nick nieaktualnyJa miałam już cztery razy USG Pierwsze 5w4d, potem 6w5d, dalej 8w2d i 10w0d, następne 11w6d (prenatalne) i 13w2d. Może inaczej bo najpierw dwa w klinice leczenia niepłodności a kolejne dwa już u mojego ginekologa prowadzącego, który jest w sumie przyjacielem teściów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:33
-
Freyja wrote:Ja miałam już cztery razy USG Pierwsze 5w4d, potem 6w5d, dalej 8w2d i 10w0d, następne 11w6d (prenatalne) i 13w2d. Może inaczej bo najpierw dwa w klinice leczenia niepłodności a kolejne dwa już u mojego ginekologa prowadzącego, który jest w sumie przyjacielem teściów.
Freyja lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Ojeju ale sie czepiacie ..
Lena2305 lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj znowu witam się z Wami z sali wykładowej. Jutro mam już pierwsze egzaminy, a na zjazd za dwa tygodnie mam tyle roboty, że na samą myśl mi niedobrze. Mam kompletny brak energii, sił i motywacji do nauki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:46
-
Oleśka11 wrote:Czarnulka, ja myślę że nie ma co się tak obrażac, Magda zwróciła Ci tylko uwagę, że używasz słowa w zupełnie innym znaczeniu niz powinnaś. Ja tam nawet lubię jak ktoś mnie poprawia, zawsze można się czegoś nauczyć a Ty od razu piszesz, że znikasz z forum, no bez przesady...27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity